Keresés

Részletes keresés

schgy Creative Commons License 1999.08.30 0 0 229
Szia!
Tud.
Schm-mel az elso "nyaralas" (teleles) 3 honaposan volt, latszott a kulonbseg, mikor hazaertunk. Szerintem elotte is tudja, de hosszabb kirandulasok nem tortentek kisebb koraban.
schgy
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.30 0 0 228
Szia mindenki!

Nos, veget ert a moka. Komolyan mondom, strapasabb volt a mult het nekem, mint egy atlagos het. Kisbugi nagyon jol erezte magat a dednagymamanal, nagyokat aludt a falusi levegon. Csak a pocakjaval nyuglodott szegeny. Ahogy hazajottunk, mintha megszunt volna a nyugossege. Jo, meg most is sir neha napkozben, de sokkal kiegyensulyozottabbnak tunik, mint a mult heten. Lehet, hogy mar kulonbseget tud tenni az otthon es a nem otthon kozott? Mindent osszevetve jol sikerult a nyaralasunk.

Mi a keresztlanyunknak nyaklancot vettunk a kereszteloje alkalmabol...

Rovidesen irok meg.

csak nem Creative Commons License 1999.08.27 0 0 227
Üdv Mindenkinek!

Budaörson a Szabadság út 45 alatt nyílt egy INSTRI nevű bolt. Bárki vásásrolhat ott, bár nagykerként hírdetik magukat.
A ruhák nagyon jó minőségűek és az áraik is jók. Egy plüss rugi 1800 körül van, ami szerintem elég jó a többi bababolthoz képest.
Általában délután négyig vannak nyitva, és vasárnap is kettőig lehet menni.
Jó vásárlást!
Sziasztok

sófelhasználó Creative Commons License 1999.08.27 0 0 226
Kedves Jobb a jobb, azért azt mondom, ne aggódjátok halálra magatokat, az énnagyon nyüzgönc fiam is 10-11 hónapos koráig csak úgy közelkedett, hogy hasáról a ahátára, hátáról a hasára forult, úgy viszont marha gyorsan tudott menni.Nem sokkal az első születésnapja előtt állt fel,azután viszont igen hamar el is kezdett menni. Két hónap múlva meg alig értem utól. Azért orvossal is konzultáljatok, de sok példa van arra, hogy több hónapos plusz-minusz lehet mindenféle fejlődési folyamatoknál...
Yv Creative Commons License 1999.08.27 0 0 225
Beniek&Boboca: köszike:) Akkor konzultálok a barátnémmal és megkérdem. De szerintem biztos, hogy ki akarják majd lyukasztani a fülét.
Törölt nick Creative Commons License 1999.08.26 0 0 224
Akkor itt a cím, lehet hogy már néhányan ismeritek, de egy újszülöttnek minden vicc új: XIII. Visegrádi - Balzac u. sarok, Mária nagykereskedés. Ha a babát magaddal viszed azt csak bébihordozóban vagy kenguruban tudod megtenni. Nemcsak bébi cuccok vannak, hanem 140 cm-es magasságig minden, tehát nagyobb gyerekkel rendelkező anyukáknak is ajánlom. A ruha árát eléggé cselesen jelölik. Van egy vonalkódos papir a ruhákon ezen az utolsó 5 számjegynél látszik az ár, pl: 01960 az 1960,- FT, de ez a nagyker ár. Erre kell kiskerben 25%-ot rászámolni. Mindenkinek jó vásárlást. Ja, nemcsak ruhák vannak, hanem mindenféle babafelszerelés is, kiságytól a babakocsiig, játékok, cumi stb.

Boboca:
Nekünk is kicsit hüvös volt a víz, de azért az összbenyomás jó volt. Legközelebb biztosan kevesebb hüppögés lesz.

dcsh Creative Commons License 1999.08.26 0 0 223
A tejszint apadása lehet, hogy csak átmeneti jelenség, nem kell egyből kétségbe esni. Lehet, hogy beindult a hormonműködése, nekem ugyanis az volt a tapasztalatom, hogy a menstruáció alatt egy-két napig csökkent a tej mennyisége, de aztán helyreállt minden. Esetleg fáradtabb, akkor a pihenés az ellenszer. Esetleg szoptasson gyakrabban, ha a baba éhes. Mindkét mellből szoptasson, ha eddig csak egyből szokott.És főleg ne aggódjon, mert az a legrosszabb. Szoptatni szerintem legjobb olyan "hanyag eleganciával", és akkor minden olyan könnyedén megy...
Beni Creative Commons License 1999.08.26 0 0 222
Üdv mindenkinek !

A doki nálunk 2 hetente jön hívás nélkül. Így nincs költség vonzata /ill. nem adtunk semmit/. A védőnőnek adtatok valamit.

Kérdés: Benimama tejszintje apad, pedig minden népi és ismert módszert bevetett.
Iszik laktoherb tea-t, rántott levest stb... Beni most 9 hetes és jó lenne még az anyatej neki biztosan. Minden tanácsot szivesen fogadunk. Van más is,
rendkívül hideg a keze Beninek / nem csak kint és hidegben /. Kellene tanács a köröm vágásra is Beni ugyanis egy örökmozgó még álmában is reagál a köröm vágásra.

Yv mi is jó ötletnek tartjuk azt, hogy fülbevalót szeretnél venni. Azért kérdezd meg az anyukát, hogy akárják-e kilyukasztani a fülét vagy sem. A lánc is jó ebben az esetben.

boboca Creative Commons License 1999.08.26 0 0 221
Fülbevaló az jó ötletnek tűnik, de csak abban az esetben ha már a szülôk kifuratták a gyerek fülét.
Nálunk a karlánc vált be a családban egy kis arany lapocskával, amibe a gyerek keresztneve és esetleg szül. dátuma van gravírozva.

Piglet! A cím engem is érdekelne!
Piglet nektek hogy tetszett az uszi? KisZaknak nagyon hideg volt a víz, Ugyanis ma voltunk elôször usziban!!! Nagyon jó volt azért, a csecsmô annyira elfáradt, hogy a Maxi Cosiban már teljesen bealudt, enni is csak késéssel ébredt. Szóval az összbenyomás jó volt.

Jobb a jobb Creative Commons License 1999.08.26 0 0 220
A rendszertelenség nem a mi hibánk, hanem a kórházé, pl. augusztusban szabadság miatt 3 hétig nem tudtuk vinni a gyereket, múlt héten egyszer volt, ezen a héten elmaradt...
Nem tudom, hogy így lesz-e eredmény?
OKri Creative Commons License 1999.08.26 0 0 219
Igaz, hogy nekem már 4 éves a kisfiam, és vele csecsemőkorában volt gond, de mi is a Dévény Annáékhoz jártunk, ezért gondoltam hogy hozzászólók a témához. Csak jókat és nagyon jókat tudok mondani a kezeléseikről. Az akupresszúrás kezelés alatt a masszírozást érted? Nálunk masszírozták a gyermeket hetente 2-szer 1 órát, és az a kisbaba, aki 4 hónaposan még nem tudta felemelni a fejét, és a reflexes mozgásai sem működtek valami fényesen, 1-2 hónap alatt behozta az egészséges társait.
Szerintem mindenképpen van értelme folytatni a kezeléseket!

Kriszta

Jobb a jobb Creative Commons License 1999.08.26 0 0 218
Nem tudom, hogy kell-e aggódnom, ugyanis 13 hónapos kislányunk még mindig csak kuszik, a lábait sem igen használja mászásra, nem igen ül fel, a menésről nem is beszélve. Pár hónapja a Dévény Anna féle akupresszúrás kezelésre visszük a kórházba, amely elég rendszertelenül történik. A nagyszülők már nagyon kétségbe vannak esve, hogy miért nem megy, stb. Kell-e tehát nyugtalankodnunk, van másoknak is volt ilyen lassan menni akaró gyermeke?
Yv Creative Commons License 1999.08.26 0 0 217
Egy kérdés: én most leszek először életemben keresztanya, és ráadásul keresztapa nem is lesz, mert wőlegényem csak az esküwő után hajlandó segíteni nekem:).
Mit szokás wenni egy keresztelőre? Én fülbewalóra gondoltam. Ez szerintetek yo ötlet?
Yv Creative Commons License 1999.08.26 0 0 216
Piglet: a címnek én is örülnék. Igaz keresztlányomnak már most rengeteg rucija wan, amit rokonoktól, ismerősöktől kapott, de azért én is szeretnék majd wenni Neki pár dolgot.
schgy Creative Commons License 1999.08.26 0 0 215
Szia!
Vannak.
Mar irtam, hogy SchM egyaltalan nem volt hajlando cimisuvegbol enni, vagy inni, de a "katonaeves"-sel ugyanezt muvelte.
A cim termeszetesen erdekel.
schgy
Törölt nick Creative Commons License 1999.08.25 0 0 214
Sziasztok!

Az orvos hozzánk rendszeresen házhoz jár, aminek nagyon örülök, mert utálok a rendelőben sorban ülni. Alkalmanként 2000,- Ft.

A kanalazás problémája megoldódott, ez is mint már oly sok dolog egyik napról a másikra. A mai napon már nem volt hajlandó elfogadni sem az ebédjét - főzeléket - sem az uzsonnáját - gyümölcsöt Milupa péppel - cumisüvegből. Muszáj volt kanállal adni neki.
Számomra hihetetlen, hogy a problémák nagy része ilyen módon oldódik meg. Egyik pillanatról a másikra úgy csinálja, ahogyan szeretnénk. Nektek is vannak hasonló tapasztalataitok?

Ma kisPigletnek vásároltam őszre egy-pár ruhát. találtam egy nagyon jó boltot - nagyker, de lehet kiskerben is vásárolni. Ha valakit érdekel szívesen leírom hol található. Vettem egy kapucnis, bélelt kord kabátkát 2300,- Ftért, amit anyukám a Flóriánban 3500,-ért látott. Szerintem elég normális árai vannak.

luna Creative Commons License 1999.08.25 0 0 213
Köszönöm nektek a lepedőtippeket!
A lázhoz:a mi gyerekorvosunk amíg csecsemők voltak a fiúk azt ajánlotta, hogy először hűtőfüdő és csak ha nem megy másképp akkor gyógyszer illetve kúp. Amikor kicsit nagyobbak lettek azt mondta, hogy kb 38.5-ig nem kell lázcsillapítás utána előszőr fürdő aztán kúp. Őszintén szólva bejött: sokkal hamarabb felépültek a megfázásaikból.
Az orvos amúgy eljön hozzánk ha akarjuk, és alkalmanként kétezer forintot kér.
schgy Creative Commons License 1999.08.25 0 0 212
Kijon, ha kell, de szerencsere az elso harom honap elmultaval nem volt szukseges, penzt nem adtunk.
Mostanaban mi jarunk be, de ez sem gond mar.
schgy
boboca Creative Commons License 1999.08.25 0 0 211
Annyi minden az orvostó függ - írtad, olyannyira igaz ez, hogy most a doki mondta, hogy már az oltás beadása elôtt adjam be a lázcsillapító kúpot, holott a másik dok váltig hangsúlyozta, hogy megelôzésképpen nem kell.
Tényleg: van akihez kijár a gyerekorvos, ha igen, mennyit szoktatok, szoktatok-e pénzt adni?
boboca Creative Commons License 1999.08.25 0 0 210
Én a Babakocsi diszkontban vettem a Lehel téren tetra fürdôlepedôt.
UbiPapa Creative Commons License 1999.08.25 0 0 209
Kedves Mindenki!

Bobóca!
Piglet megválaszolta a kérdést. Valószínű, hogy ez az oltás dolog is, mint annyi minden az orvostól függ a leginkább, hogy hogyan ütemezi.

Piglet!
Természetesen amint hazajövünk, azonnal csatlakozunk vissza a társasághoz és indul az élménybeszámoló.

A kanállal etetésben mi úgy vetztük észre, hogy mivel furcsa, hogy nem jön olyan sok kaja, mint az üvegből, ezért nyűgösebb. Ha előtte Nyuli egy kicsit csitítja az éhséget táppal (NUTRILON Premium 1. Nekünk ez jött be. :-))) akkor utánna Ubi sokkal türelmesebb.
További jó topicolást Nektek, ma indulunk.

Üdv.

sófelhasználó Creative Commons License 1999.08.24 0 0 208
Egy kicsit vitáznék ezzel, ugyanis én szülés után három hónappal elkezdtem újra úszni (hetente egyszer) rendkívül jó volt a "karbantartás" szempontjából is, de a tejtermelést se bántotta, sőt, ha utána pihentem, teljesen jól beindult (11 hónapig szoptattam a fiamat).
Persze ha valaki csak áztatja magát, az biztos nhem olyan jó, de egy hideg vizes úszás nem viszi el a tejet.
Andeper Creative Commons License 1999.08.24 0 0 207
Bar mar eleg keves ideig aktualis, erdemes kihagyni a strandolast az anyukanak, ugyanis ha huvosebb a viz, es ha a furdoruha pedig rajta marad, az feler egy hideg borogatassal, amit pedig tejelapasztaskor szoktak hasznalni.
Mi 3 het alatt 2x voltunk, anyuka tul sokat nem furdott, de masnapra mindig csokkent a tejmennyiseg es csak egy par nap utan jott helyre.

Ellenoriztuk mas anyukaval is, hatas ua.: megoldas esetleg, ha anyuka nem uszik sokat es rogton szaraz ruhat vesz fel.

Andeper

Törölt nick Creative Commons License 1999.08.24 0 0 206
Szia Luna!

A Szeiler-Brendonban biztosan van mi is ott vettük. 150*150 cm-es.

luna Creative Commons License 1999.08.24 0 0 205
Segítsetek! Tud valaki egy olyan helyet ahol tetra-fürdőlepedőt lehet venni? Tudjátok ez ugyanaz az anyag ami a hagyományos pelenkáké, csak nagy méretű.Kösz.
dcsh Creative Commons License 1999.08.22 0 0 204
Szerintem magától jön el az idő, amikor elkezd kanállal enni, én nem hiszek abban, hogy csak a kanál az egészséges.A cumisüvegből etetést mindenféle elmélet alapján ellenezni szokták, de tapasztalatom szerint a gyerek előbb utóbb úgyis a többieket akarja utánozni, és kanállal akar enni. Addig meg nem érdemes erőltetni, csak finoman próbálkozni.
Törölt nick Creative Commons License 1999.08.21 0 0 203
Kedves boboca!

KisZak már nem két oltást fog most egyszerre kapni, mert ő kéthónaposan túl jutott azon, amelyiket régebben három hónaposan adtak. Ez az ActHiB elnevezésű, agyhártyagyulladás elleni oltás.
A Germicidet szerintem a legegyszerűbb felforrósított késsel hosszában elfelezni. Amúgy is hütőben kell tárolni, de ha mégsem akkor a művelet előtt tedd be, hogy jól lehüljön, mert különben nagyon csúszós lesz. Akkor pedig kiugrik a kezedből a kúp.
A másik, hogy borogasd a lábát. Hideg vizes kendővel az oltás után egy félórát, azután kis szünet majd ismét. Így hamarabb elmúlik a keményedés is.
A négyhónapos oltás a legdurvább, mert ott háromféle dolgot kap a baba: ActHiB 2, Di-Per-Te 2 és Sabin csepp.
Nálunk tápszerből az Aptamil HA Prev. a nyerő. A BEBA-t kiköpte.

UbiPapa!
Ha visszajötettek a nagy útról kérnénk egy beszámolót, mert mi is nemsokára hasonlóan nagy útra készülünk. Kiváncsi lennék a tapasztalataidra.

Van valakinek arra vonatkozó tapasztalata, hogyan lehet a legjobban rászoktatni a babákat a kanállal való evésre? KisPiglet nem rajong érte igazán. PEdig próbálkozunk rendszeresen. Vagy legyek türelemmel? 10-14 kanál után megunja, viszont éhes marad. De ilyenkor a cumisüvegből pedig simán megeszi a többit.

Piglet

boboca Creative Commons License 1999.08.21 0 0 202
Mit kapott a 3. hónapban - és miért kettôt? Nekünk most lesz (hétfôn) esedékes a 3 hónapos oltás ezért kérdezem. A Germicidet hogyan felezted el?
UbiPapa Creative Commons License 1999.08.21 0 0 201
Sziasztok mindenki!

Lehet, sőt valószínű, hogy figyelmetlenül olvastam vagy csak csak a memómmal van probléma. A kérdésem: A VIII. ker-ben úszási lehetőség, hol van?

Nekünk Uborka a második hónapi oltást, szinte észre sem vette. A harmadikban kettőt kapott, amelyikből az egyik még a mai napig is kicsit kemény, de ettől sem lett semmi. Habár ahogy valaki írta, amikor hazaértünk, egy fél GERMICID és este lefekvés előtt még egy fél. A négy hónaposnál már erős hőemelkedése volt, de az előbb említett kúpkúra ismét segített. Most az öthőnapos jön, de ez egy kicsit késni fog, mert szerdán nagy fába vágjuk a fejszénket, kimegyünk Ubival és Nyulival Németo-ba autóval. Remélem, hogy Ubi jól veszi az akadájt.Ha valakinek van ilyen hosszabb útról tapasztalata, azt szivesen olvasnám.

Üdv: UbiPapa

boboca Creative Commons License 1999.08.19 0 0 200
Szóval az Almássy téri úszás nem is az Almássy téren lesz, hanem a II. kerületben a Margit híd budai hídfôjétôl nem messze. Jövô kedden tartanak bemutatkozó beszélgetést, ha vkit érdekel szívesen megírom a pontos infót is. Egy kicsit drágának találom: heti 1 alk. 60 perc (benne babamasszázs, torna + uszi), havi 6000.-Ft. (Tavaly, ill. amikor még terhesen érdeklôdtem 45 perces foglalk, havi 3600 volt.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!