Kultúr-kertes topic, sok-sok érdekes, ám kifejezetten CSAK kertbe passzoló, megvitatásra és tartalmas beszélgetésekre alkalmas témákkal: kerti fotózás, kertépítés, dizájn, tájépítészet, kátyúkertészet, trendek, kitekintők, cikkek, érdekes linkek, ízelítő külhoni kertkultúrákból. Minden, ami esztétikus, elgondolkodtató, új látásmódra inspiráló. Egyszóval, amit hoztok, az olyan legyen, ami kimozdít a napi ügyes bajos, házinyűgök és a taposómalom köréből.
Ide jöhet olyasmi is, ami a többé vagy kevésbé látogatott szaktopicok témájába vág, várjuk szeretettel a máshova nem vagy alig járó (szak)emberkéket is!
Köszönöm a technikát, elmondtam a Mesternek, már ki is találta, mit és hogyan.
A vicc az, hogy lassan Ő küld a fórumra, kérdezd meg a netbarátnőidet, erről-arról, ami éppen előjön. És fűnyírásnál is már figyel , nem vakon nyomja, mint régebben. :-)) Haladunk..
Ha az oly' egyszerű lenne!! A kockát a saját "fiúim" fóliázzák majd (Kiskertészhez küldtek, kérdezzem meg a technikát), a tündérrózsások még odébb vannak. :-)) De kik azok a Sicofolos fiúk ?? :-o
majd rakok még ha van rá igény,csak le kell töltögetnem egyesével mert telóval csináltam és nem találom a kábelt.a fb-ra viszont egy gombnyomással fel tudom pattintani.
" A Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások Egyesülete tisztelettel meghívja Önt, Közép- és Kelet-Európa faiskoláinak rangos szakkiállítására, melyet 2011. augusztus 12-13-án (péntek-szombat) immár 18. alkalommal rendez meg Szombathelyen az Arena Savaria Sportcsarnokban...."
Vicces, pont ma ajánlották,hogy jövőre adnak belőle egy dugványt :) A fügék mellé nem jön össze. Túl közel vannak egymáshoz, meg az almafához, meg ott az a hatalmas ezüstfenyő is. Tudom, nem illenek egymás mellé, de amikor a fenyő odakerült, még nem volt sem alma, sem füge ott, aztán meg már csak ott volt hely. És csak egyre fogy az átlátható tér, és ettől a férjem kap hideglelést. Alföldi gyerek, hát kell neki a nagy beláthatóság. Én meg pont az ellentettje vagyok, hát valahol meg kell húzni a kompromisszumos vonalat. Ha sikerül végre feltennem azt az átok videót, majd látod a lehetőségeket.
na szóval,kert gyakorlatilag nem volt.ill. volt de csak olyan ami nagyon beleilleszkedett a környezetbe.pázsit semmi,csak a rét,az épület körül sövény.leginkább örökzöld,de sehol se formára nyirott.itt-ott cserjék,de csak kommerszek.semmi extra. ha hozzászokik az ember szeme akkor nagyon kellemes,egyszerű,harmonikus tud lenni.tettszett hogy nincs megbontva a táj egysége.
Egy lebújtott ágból van, 3 éve ápolgatom. Mindhárom évben virágzott, de nem ennyit. Futni nem fog, mert nem hagyom. Vissza kell vágnom, mert télen nem tudom hova tenni, ha nagyon nagy.
Nem hegesztettük,hanem ragasztottuk. Aztán egyben beleeresztettük a gödörbe, a szélét pedig (mivel a mienk kör alakú) ráhajtottuk egy műanyag padlófűtéscső karikára. Az utolsó téglasor fugája kicsit ki van vésve, és ebbe a mélyedésbe van beleillesztve a karika, amin vissza van hajtva a fólia. A víz nyomása belepréselte a mélyedésbe. Semmilyen más rögzítése nincs. Akkor sem jött ki, amikor a vizet kiszivattyúztuk. Egy cm-t sem apadt benne a víz.
Barack stínű leanderem nekem is van, bár idén elég kevés virágo hozott, mert a télen majdnem sikeült kiszárítanom. A piros sajnos ki is ment. De a Bougainvilleám viszont rendeteg viágot hozott :))
Szóval a múltkor beszéltünk a derítő újrahasznosításáról az esővíz gyűjtésére. Kérdezném, hogy a tófóliát hogyan hegesztettétek össze, milyen módszerrel, hogy bírja a nyomást?
Egyszer volt, hol nem volt... az uj barataink nagy orommel unnepeltek a 40. szuletesnapomat - mikor meg csak 30 eves voltam... azota potoltam, unnepeltem a 39-et sokszor :))
Bizony a nagyfiam ket evvel idosebb mar nalam :))!