Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Komment írásakor, ha a beszúrni kívánt képet a komment írása közben készítem memóriahiány miatt, így nem terheli a mobileszköz tárhelyét, viszont sajnos nem ajánlja fel, hogy elforgathatnám...
a felső képet valójában Z. Nagy Imre készítette a Lobogó és az MHSZ Élet c. újság fotósa, a fotó egyik változata nyomtatásban a MHSZ Élet 1975/15. sz.-ban jelent meg
Lassan összegyűlnek a BKV Forgalombiztonsági Osztály 1980-as évek közepén használt autóinak a képei. AP 23-70, AS 09-18, AS 09-19 és AS 33-44. Az utolsón - Polski Fiat 125 - nem volt megkülönböztető jelzés, csak ordibátor. Ezen az AS 09-18-ról a Vámház krt-n készült képen (fortepan_288797) személyesen bennem is gyönyörködhetnek az olvtársak.
A Fortepanra felkerült Prohászka Imre fényképeinek egy része. https://fortepan.hu/hu/photos/?q=Proh%C3%A1szka%20Imre Volt szerencsém kollegaként ismerni őt. Mivel a szolgálati helyünk az Orczy téren - a Baross kocsiszínben - volt, így sok kép készült a környékről. A Fortepan válogatóinak különösen tetszettek a - fene tudja már, hogy hányban volt - nagy havazás idején készültek.