Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.27 0 0 1441

Nekem is van sztorim velük kapcsolatban.

Kinéztünk egy 2006-os, cca. 70000 km-t futott, narancsmetál Swiftet klímával. 1150000 volt az ára, központ felhív, az autó még megvan. Ha gondoljuk küldenek ki autót és elvisznek Fótra. Megbeszéltük a helyszínt, időpontot. Autó rendben, időre odaért. Mire kimentünk, már nem volt meg a Swift. De akkor már körülnéztünk. Valóban sok olyan autó van, aminek nem sok bizalmat szavaztam. Azért találtam egy 2008-as GS felszereltségűt, másfélért. Intéztük a hitelt, stb., mindezt vasárnap délután. Este 9-kor vittek haza, úgy, hogy másnap átvehető az autó. 

Másnap hívtak is, hogy mehetünk az autóért, de Merkel látogatása miatt káosz volt a városban. Épp kiértünk, de sikeresen átvettük az autót. Tiszta volt, kaptunk hozzá elsősegély csomagot, láthatósági mellényt, porral oltót. 

De az alufelniket majdnem elfelejtették odaadni, illetve a tankban gondosan csak 1 liter benzin volt. Következő héten kezdődtek a problémák. Nem írattak alá valamilyen papírt, menjek be. Bementem, aláírtam. Pár nap múlva hívott a bank (Banif Plus, kerüljétek, másik sztori), hogy valamin ül az AAA Autó és ezért el kellene utalnom egy havi részletet. 

Aztán mivel az autó linkjét elraktam, néha ránéztem. A vásárlás napján már az volt, hogy eladva. Majd pár nappal később jó ideig úgy árulták, mintha még mindig ott lenne náluk... Fent volt ha.hu-n is, ott jeleztem, hogy valid a hírdetés.

Ami inkorrekt volt, hogy fóliázásra azt mondták, hogy mivel rajta van a matrica, nem kell műbizonylat (nem tudtam, nem fóliáztattam soha sem). Ezt szerencsére tudtam pótolni, hála a nagykereskedőnek. Így alapvetően én jól jártam, mert az autó nagyon jó, de legközelebb inkább újat vennék...

Paliravett Creative Commons License 2015.08.27 0 0 1440

Nos akkor bemutatnám hogyan zajlott a tevékenységük:

Megszórtak sms-el, hogy hívjam vissza őket. Sokszor hívtak csalogattak, kedvesek voltak.

Hívásomra közölték, hogy látják az autót kell nekik, hatszázért hirdettem, elmondtam nekik, hogy elemcserés de szak szervizben javították, az autó korához képest újszerű keveset futott, ennek tudatában azt mondták ha ez így van és a szemle során komoly műszaki probléma nem lesz ötszáz ötvenet adnak érte.

Megérkeztem a szemle színhelyére, lepusztult üres hangár, sarokban egy íróasztal számítógép, még egy csavarhúzó sem t nemhogy egyéb vizsgálatra alkalmas eszköz sem volt.

Az autót kipróbálták, nézegették érdektelenül, mint akik már tudták a végét a dolognak.

Agilis természetemnél fogva azért azt visszajelezték, hogy nagyon szép, hibátlan.

Időt kértek, elvonultak, majd szemlesütve kimondták, hogy a központ négyszázra árazta be, kérdeztem mi a hiba, központjukra mutogattak, felhívtam őket ők meg ködösítettek, a szervizre mutogattak, mindenki játszotta a jól bevált szerepét. Otthagytam őket. 

Tanultam belőle bár megfogadtam nem viszem a vevőhöz soha az eladó ingóságot.

Módszerük beígérnek jó árat, elviszed, az ő értelmezésükben ez azt jelenti, hogy rá vagy szorulva a pénzre, aztán lehúznak. Százból húsz esetben bejön nekik így is megéri nekik, aztán kirakják drágán az autót amire ráírják, hogy bevizsgálva AZ ÜRES MŰHELYBE!

Ha itt pozitív vélemény van azt ők írják ide.

dejódió Creative Commons License 2015.08.26 0 0 1439

Tőlem vettek autót és pozítív volt a véleményem. Helyszínrekijöttek 5%-ot alkudtak lefelé az árból és szó nélkül kp-ben kifizették.  Lehet kivétel, de ilyen is van.

vasfelmetsző Creative Commons License 2015.07.24 0 0 1438

Megpróbálták.

Most meg már 4 gépen jétszom, ...köm tudja követni a sdaját jelszavamat. Azzal megyek, ami kéznéál van, nincs jelentősége. :-)

Előzmény: Törölt nick (1437)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.24 0 0 1437

Megfúrták a "gépkezelő"-t! :))

Előzmény: Törölt nick (1436)
gsis Creative Commons License 2015.07.23 0 0 1435

Olvastam , értelmeztem , az eredmény pedig az , te a cég embere vagy .Ez nem lenne baj védd a mundért de ne

mindenáron !!

Előzmény: Törölt nick (1429)
vasfelmetsző Creative Commons License 2015.07.23 0 0 1434

Hát ezaz, másnak sem kéne.

Én addig nem indulnék el olyan dolgot megvenni, ami kapós-jóáras, amíg nincs róla bármilyen szerződés, pl küldök foglalót.

Előzmény: Törölt nick (1433)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.23 0 0 1433

5 kilóméterre lakom tőlük. Messziről én sem indultam volna el.

Előzmény: vasfelmetsző (1432)
vasfelmetsző Creative Commons License 2015.07.23 0 0 1432

Erről van szó.

Eleve egy telefonra, blintre nem indulunk el az ország másik felére.

Azért a vevők is viccesek. Igen, azok, akik, addig még nem fizetnek csak érdeklődő státuszt kaphatnak. Így teljesen logikus, hogy az viszi, aki fizet.

De ez esetben nem erről van szó. Nettó szélhámoskodás.

Előzmény: Törölt nick (1430)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.23 0 0 1431

És úgy látom, még mindig aktuális ez is. Ha csak egy valaki okul, már megérte.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=132042477&t=9154917

Előzmény: Törölt nick (1430)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.23 0 0 1430

Ezt még tavaly írtam. Ezeknél a g...nél ezt jelenti a tisztességes üzlet.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=131069164&t=9154917

Előzmény: gsis (1428)
gsis Creative Commons License 2015.07.23 0 0 1428

Még az a klasszikus nepper trükk is lehet , hogy benne volt a sztoriban , hogy igérjetek rá az eredeti árra ,

aki kapja , marja alapon.

Előzmény: Törölt nick (1426)
gsis Creative Commons License 2015.07.23 0 0 1427

Előre.... foglalót...ezeknek  , te leittasodtál , már ne is haragudj !!!

Előzmény: vasfelmetsző (1424)
Tóth Andi Creative Commons License 2015.07.22 0 0 1425

Köszi az észrevételt! 

Az autó igenis létezett mert mire a kereskedésbe értünk, már oda volt készítve az ügyintézés részhez. Csak ott volt a probléma, hogy közölték: most adták el. Csak éppen nem nekünk akivel le volt egyeztetve, hogy érkezünk érte.

Foglaló részhez pedig az volt írva: semminemű következményt nem von maga után. Így ezek után ki mert volna pl. pénzt utalni.

vasfelmetsző Creative Commons License 2015.07.22 0 0 1424

Amatőr hiba.

Ilyen eset ELŐTT kell küldeni foglalót, vagy a telefonban elmondani, hogy foglalót szeretne érte fizetni. Így kibújna a szeg a zsákból, mert a ficek máris mondaná, hogy nincs autó.

Ugyanis ez az autó soha sem létezett. Ezek a vevőcsalogató hirdetések.

Előzmény: Tóth Andi (1423)
Tóth Andi Creative Commons License 2015.07.21 0 0 1423

Mai 2015.07.21. rossz tapasztalatom a Fóti autókereskedésben. 

A szüleim találtak itt egy nekik megfelelő autót. Telefonon lebeszélték,hogy ma 5 óra után megyünk tatabányáról az autóért. Melyet kp-val fizettünk volna. Odaérkezésünkkor közölték: most adtuk el az autót. 

Véleményem: Jellemtelen emberek. Én nem szoktam a számból segget/elnézést a kifejezésért/ csinálni.

Elutaztunk feleslegesen, hitelt intéztünk feleslegesen. melyre természetesen cseng a kamat. 

Vajon ki fizeti meg az ember kárát??? 

Vagy őket csak az érdekli, hogy bárki elvigye az autót?

Ez Magyarország!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.14 0 0 1422

Ez a döbeszt topik az indexen.

Elképesztő.

lautnermark Creative Commons License 2015.06.18 -1 0 1419

"Csak pénzre van szükségünk"

EMBER, ilyet nem szabad beleírni egy hirdetésbe!!! Látszik, hogy az első autód ....... volt.

Előzmény: Gábor K (1413)
vasfelmetsző Creative Commons License 2015.06.18 -2 1 1418

Zárjuk rövidre!

Írd meg -az igazat-, amikor sikerül eladni, árral, körülményekkel* együtt.

Köszönjük.

*: Főnök, üzembentartóira mehet?

Előzmény: Gábor K (1415)
ZZ5 Creative Commons License 2015.06.18 -1 3 1417

A vonóhoroggal is nyilván csak a Teszkóba jártak, pár km az egész. 

ZZ5 Creative Commons License 2015.06.18 -1 2 1416

A szervizkönyve hova lett? Nyilván az a nagyon gondos 2 előző tulaj vesztette el véletlenül. Mert az a gondos tulajoknál úgy szokás. Kicsit gondolkozzál már mielőtt másokra jelzőket aggatsz. Én eddig nem aggattam rád semilyen jelzőt, ellenben veled. De tudom pótolni. Látszik hogy a használtautókhoz nem értessz, semmi rálátásod nincs. Ostoba vagy, ha biztosra veszed hogy egy 14-15 éves ráadásul külföldről behozott Passatban 188 ezer van, szervizkönyv nélkül. 

Gábor K Creative Commons License 2015.06.17 -5 0 1415

Van egy megbízható szerelőm... Nagyon ritka, de a legjobb akivel találkoztam... Bírom az ilyen kötekedő trollokat mint amilyen te vagy ZZ5. Te ennek élsz. Találkoztam ilyen személlyel a való életben is. A főnöknek nyalunk, a kollégákat földik tiporjuk... Majd én megmondom, hogyan kell gondolkoznotok. Annyira sajnállak, hogy ilyen vagy. :-) 

ZZ5 Creative Commons License 2015.06.17 -1 3 1414

A 150 ezer km-ben miért vagy olyan biztos? Szervizkönyve nincs ahogy látom. Lehet hogy meglepődnél ha bemennél egy márkaszervizbe leinformáltatni, és mondjuk 4-5 éves korában volt benne annyi. A Passat se egy boltbajárós autó. 

Egyébként más kérdés hogy mennyit ér az autó, és mennyiért lehet eladni. Általában minden használtautó kevesebbért megy el mint amennyi a tulajdonos elképzelése. Majd a végén kiderül mennyiért tudod eladni, lehet hogy hónapokig tartogatod és örülsz ha kapsz érte 850-et. 

Előzmény: Gábor K (1413)
Gábor K Creative Commons License 2015.06.17 -5 0 1413

Az én autóm nagyon jó állapotban van, és ér 950 ezer Ft-ot. Simán. És ezt az értékesítő is mondta, ahogy elbúcsúztunk tőle. A cég utolsó ajánlata volt a 660 ezer Ft. A srác ajánlott 850-et, mert kipróbálta, és egyből érezte, hogy ilyet nem fog kapni máshol....

http://www.hasznaltauto.hu/auto/volkswagen/passat/volkswagen_passat_1.6_comfortline-9071058

Sikerült kifognom olyat, aki végig garázsban tartotta, alig ment vele. 150 000 km-rel vettem. Én is költöttem rá, nem keveset. Nagyon jó autó... És ez nem reklám!!! Csak meg kell nézni, bele kell ülni és menni vele. Magáért beszél....

vasfelmetsző Creative Commons License 2015.06.17 0 0 1412

Na, akkor térjünk át egy jellegzetes kérdésre!

A WC még mindig koszos?

Előzmény: ZZ5 (1411)
ZZ5 Creative Commons License 2015.06.17 -1 3 1411

Ezeket a hányadék belű autókat (állításod szerint kb mindegyik olyan) mind emberek hagyják ott. 700 db körülről beszélünk. Inkább az a szomorú, hogy mennyi igénytelen ember van aki így használja az autóját. Aki ilyet megvesz általában ugyan olyan igénytelen. Az meg ne csodálkozzon hogy műszakilag is olyan. A megvezetés az tény, már sokszor kitárgyaltuk hogy ez egy ilyen cég. De aki ezeken nem lát át és mégis belemegy, az ostoba szerintem. Csak azt lehet átverni aki hagyja magát. 

Előzmény: ss1978 (1408)
vasfelmetsző Creative Commons License 2015.06.17 0 1 1410

"

Ha olyan korrekt az aaa autó akkor miért nem terjeszkedik pl Németországban  ?

Miért csak a csóró  kelet európai országokban ?"

Ott vannak a fritzeknél is. Sőt ott sokkal régebben megtelepedtek, meg a törökök, arabok, akiknek sokkal jobb az üzleti érzékük a németeknél. Nyilván megpróbálkoznak, de aki résen van, eleve jobb üzletet csinál, mert náluk van angebót, a németeknél nincs.

Sok német céggel üzletelek. az alap, hogy nem adnak a németek számlát. Ha szólok, hogy nem küldték, akkor többnyire válasz sem jön. Ha mondom, hogy gehen steuerpolizei, akkor talán kapok számlát. Ezektől aztán nem is vásárolok, hiába német.

Előzmény: ss1978 (1405)
vasfelmetsző Creative Commons License 2015.06.17 0 1 1409

"milyen x ponton átvizsgált autókat árulnak  ?"

Amikor megveszik tőled, szerinted mi történik? Pont ez az x pontos átvizsgálás. Erre kapsz egy olyan vételi árat, amitől itt illik hanyatt esni, hogy: "nehogy már ennyivel szúrják ki a szemem, elküldtem az anyjukba".

Azt ne keverjük össze ezzel, hogy amikor a hirdetés megjelenik, akkor ez már nem szerepel a hirdetésben!

Nyilván nem írja oda, hogy egy lógó belű, törött lámpás rozsdakupacot szeretnék eladni. :-)

Előzmény: ss1978 (1408)
ss1978 Creative Commons License 2015.06.17 -1 0 1408

Persze vannak a félmilliós  értékhatárig az autók ahol az emberek már szinte nem számít semmi jóra.

Csak gondolkodjunk el azon hogyha az aaa ennyiért árulja és ezen nekik minimum 200000 Ft haszna van akkor milyen x ponton átvizsgált autókat árulnak  ?

De szerintem ebbe a  200000 Ft -os haszonba beleférne  minimum egy takarítás. 

Ha 1 millióg nézzük úgyan ez a helyzet csak minimum 350000 Ft- os  haszonnal és  úgyan úgy  koszosak lelakottak az autók .

És ezt sorolhatnánk tovább. 

Amikor mi voltunk 2x is a telephelyükön ezt tapasztaltam. 

Törött és mocskos autók mindenhol. 

Amikor már a 4 milliós max 4 éves autókat néztük azok is így néztek ki  .

Koszos itallal leöntött ülések, cigivel kiégetett kárpitok, morzsás lábtér, szétmállott bőrkormány és váltó  ( pedig szerintük csak 60000 km volt benne  ), kívülről pedig koszos, koccanások nyoma felületi rozsdákkal stb. 

Én 4 milliónál kicsit többet várok el. 

De az aaa autó pont ilyen autókat keres mert ennyi hibával max a tulajtól megveszik max  2.5 milláért  és eladják horribilis haszonnal.

Majd jönnek az undorító marketinggel ami fröcsög a hazugságoktól .

Több ponton átvizsgált autók, visszavásárlási garancia,  1 v 2 tulajos autók, kedvezményes hitelek , korrekt beszámítás  stb. 

Vicc hogy ezeknek bedölnek az emberek és akkor szembesülnek hogy átverték  őket amikor baj van az autóval .

Hülyék az emberek is hogy nem visznek magukkal autószerelőt és nem olvassák el hogy mit is írnak alá stb  .

Csak akkor már késő és megy az ajvékolás. 

Előzmény: ZZ5 (1406)
ZZ5 Creative Commons License 2015.06.17 -1 1 1406

Ebben igazad van, de ha állításod szerint az autók kívülről-belülről is leamortizáltak, akkor mit vár tőle aki megveszi ?? (ráadásul olcsón) Egy autó általában olyan műszakilag mint esztétikailag. Ha lóg mindene, ne csodálkozzatok ha műszakilag is olyan. Amúgy is piaci ár alján árulnak, azért ilyet lehet venni. Akinek igényes használtautó kell, az választ magának igényes állapotút egy kicsit drágábban máshonnan. Ha meg nincs több pénz, akkor be kell látni: ezért az árért ilyet lehet kapni. 

Előzmény: ss1978 (1405)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!