Keresés

Részletes keresés

Macika Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1584

Ezt örömmel olvasom.

"Sokan úgy vélik, a modern technika eszközeivel ma már gyerekjáték egy hangfelvételt manipulálni, erre azonban a gyakorlatban kevés példa akad."

Az életben azonban azt hallani (a szabálysértőktől), hogy még a hitelesített, hivatalos műszerek által készített felvételeket is manipulálják. Mármint a hatóság.

Nekem ez akkor is nagyon furcsa.

De jogot tanult ember vagy, ha Te mondod, elhiszem Neked, hogy ez így korrekt és a másik oldalnál is hasonlóképpen működik...

Bár - ne haragudj - kétségeim vannak...

Előzmény: Törölt nick (1581)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1583

Idézés a szabálysértési ügyben kisebb foku szabs. jövö hétre! ennyi irt,de majd pontosan elolvasom

Előzmény: Törölt nick (1582)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1582

Mint tanú vagy mint eljárás alá vont személy? A szabálytalanság miatt vagy a másik ügyben?

Előzmény: Törölt nick (1575)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1581

Mérföldkőnek számít a hazai ítélkezésben a Pécsi Ítélőtábla nemrégiben megszületett precedensértékű döntése, mely szerint a jogosulatlanul rögzített hangfelvétel perbeli bizonyítékként felhasználható az igazság kiderítése és érvényesítése érdekében.

http://www.jogiforum.hu/hirek/22196#axzz155DHHPnS

„nem hivatkozhat sikerrel alanyi jogsértésre a fél, ha ezzel hamis tényállítását akarja leplezni, és az igazságot tartalmazó nyilatkozatának a felhasználását kívánja személyiségi jogvédelem tárgyává tenni”.

Előzmény: Törölt nick (1578)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1580

Nem tudok ilyen konkrét rendelkezésről, de az együttműködési kötelezettség a kárfelmérés ezt indokolhatja. Meg kell kérdezni milyen alapon és milyen indokkal kívánják a kárelhárítást akadályozni?

Előzmény: OpelAstraGt (1579)
OpelAstraGt Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1579

Tudtok arra utalást jogszabályban, hogy a karambolban sérült autó javítását csak a Biztosítótól kapott engedély után kezdheti meg a szervíz? Tehát ha adok egy megbízást, hogy járjon el a szervíz a biztosító felé, akkor meg kell kérnie az engedélyt a biztosítótól, hogy elkezdhesse javítani az autót?

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1578

Telefonos ügyfélszolgálat egyes eseteit a fogyasztóvédelemről szóló törvény szabályozza.

A jogellenesség nem áll fenn a konkrét esetben, mert jogtalanság feltárására irányul, ld. lentebb írtam az Ítélőtábla hasonló ügyben hozott döntését.

Előzmény: Macika (1576)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1577

Hát ha nekik nemkell rá engedély akkor nekem sem... :) Nemakarok harcolni ellenük meg semmi ilyesmi,csak azér álljon már meg a menet... De mondom,ez csak az egyik ok volt hogy panaszt nyujtsak be,a másik meg hogy nem mondta el hogy miért akar feljelenteni... Egyszerüen be akartam állni a mosóba,kiszálltam,de járt az autó,de van egy pótkulcsom azon van a központizár,és azzal zártam le a kocsit... ennyi volt a bűnöm! De az okos csak annyit mondott hogy azér jelent fel mert ott állok.... Csak a legvégén mondta már hogy miért jelent fel, mikor visszaült a kocsiba! És teszem hozzá mindvégig lekezelő,mintha gyerekgyilkos lennék úgy beszélt velem,éreztette hogy mindenféleképp meg akar bírságolni.... Sajnos ilyenek vannak,nemlehet semmit se tenni ellene...

Előzmény: Macika (1576)
Macika Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1576

Ez tényleg így van?

Egy telefonos ügyfélszolgálatnál rajta kell legyen a készített felvételen, hogy tudomásul kell vegye a vonal tulsó oldalán lévő a rögzítés tényét, egy teljesen magánember készíthet úgy felvételt (és fel is használhtja azt), hogy a másik fél nem egyezett bele, sőt nem is tud róla?

Az OK, természetes, hogy nyilvánosságra nem hozhatja, de a felhasználásra nincs valami szabály?

Tudom, hogy a bűnüldöző szerveknek nem kell engedélyt kérni a rögzítésre, de egy teljesen magánember eljárhat így?

Én nagyon furcsállnám...

Előzmény: Törölt nick (1573)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1575

Sziasztok! Csak egy idézést kaptam jövö hétre a rendőrségtől.... Irom ha már tudok valamit... Jóéjt

Előzmény: Törölt nick (1574)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.10 0 0 1574

Ja a benzinkút... OK!

Előzmény: Törölt nick (1573)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.10 0 0 1573

:) Hát amikor a rend öre kihivott verekedni:) és van hangfelvétel:)

Előzmény: Törölt nick (1572)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.10 0 0 1572

Ok, köszi, csak most nem ugrik be ez melyik ügy, de várjuk a fejleményeket!

Előzmény: Törölt nick (1571)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.10 0 0 1571

Sziasztok! Végre megkaptam a rndőrségtől a feljelentést,csak nemtudtam átvenni,de majd holnap! Kiváncsi vagyok mennyi lesz a bünti! Holnap irok hogy mi volt! jóéjt,sziasztok

argus strong Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1570

Ha pedig szab.sértés ott állnia kell az 57§-nak.

Mégegyszer tenksz!!!!

Előzmény: Törölt nick (1568)
argus strong Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1569

Köszönöm szépen hogy időt szakitottál  a gondom megoldására.

Allah növessze hosszura a szakállad:)))))

Előzmény: Törölt nick (1568)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1568

Igen, kb. így van. De mondom 30 napot várnak és csak utána teszik át a rendőrségre, így szinte biztos, hogy kicsúsznak a 60 napból. ezért sem szokták, marad a szabsértés.

Előzmény: argus strong (1567)
argus strong Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1567

Vooww!

Tehát:1 honap a köztereseknél majd feljelentés és:

Ha az első levelüket nem venném át akkor küldeni kell egy másodikat és ha azt sem veszem át akkor áll be a kézbesitési vélelem??

Jol tudom??

Ha igen akkor ki fognak csuszni a 60 napos határidőből?!?

Előzmény: Törölt nick (1566)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1566

Meglepő, de az előbbi: 60 napon belül kézbesíteni kell, azaz át kell venni (vagy ilyen vélelem álljon be). 

Előzmény: argus strong (1565)
argus strong Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1565

Még valami:(legroszabb esetben)

60 napon belül át kell vennem a közig birság határozatot vagy 60 napjuk van postára adni???? (ha pedig szabálysértés lenne belőle akkor csak az elkövetőt büntethetik ami jelen pillanatban nem ismert csak egy rendszám)

Ez azért érdekes mert pl. a csekkeknél nem a feladás hanem a beérkezés a mérvado.

Előzmény: Törölt nick (1562)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1564

Az ügyintéző fejébe nem látok bele, de engem is bírságoltak vagy 4 éve 10 ezerre, és inkább hagytam.

Az emelkedésre van esély, olyan 15-20 ezer, de ez jövedelemfüggő is, amiről lehet nyilatkozni.

Előzmény: argus strong (1563)
argus strong Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1563

Tehát ha hagyom a fenébe jo esetben meguszom, ha nem akkor 30k lesz a vége??

Jol gondolom?

Előzmény: Törölt nick (1562)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1562
Előzmény: argus strong (1561)
argus strong Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1561

Távollétemben tették az autora a helyszini birságot. Az ok: forgalommal szemben parkolás.

(csekk+ egy másolat valami tömbből)

Ez a szabályszegés közigben szvsz nincs benne. Jol gondolom?

Előzmény: Törölt nick (1560)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1560

Nem tudom milyen szabálysértés volt, kétség kívül sok esetben csak pitiáner dolgokra büntetnek, de ha meg olyan, akkor az ember vállalja a dolgot... Egyszerűbb és gyorsabb az utóbbi.

A szabálysértési eljárásban, ha a történet olyan, lehetőség van észrevételt tenni, hogy a cselekmény igazából nem volt kirívó, nem okozott közlekedési akadályt, stb... De ettől még lehet marad a 10 ezer. De egy szabálysértési eljárásban akár több is lehet, igaz nem tudom mi a konkrét eset.

A szabályszegéstől függő, hogy közigbírság (erre csak 60napjuk van), de általában marad a szabálysértéses ügy, ilyen esetekben.

Adatkérőt csak akkor küldenek, ha a járművezető kiléte nem ismert (pl. távollétében kiszabott helyszíni bírság).

Elsőként megpróbálják behajtani, adók módjára. Ha erre nincs lehetőség, akkor az elkövető beleegyezésével változtatják át közérdekű munkára. Igaz ez az utóbbi időben nem igen működött, de vannak törekvések arra, hogy ez menjen.

Előzmény: argus strong (1559)
argus strong Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1559

Köszi a gyors választ, kérdeznék még:

Feljelentenek, a rendőrség mit tesz?

Közigbirságot szab ki vagy adatkérőt küld?? Ha adatkérőt akkor mehet az 57§???

Esetlegesen ha leülni nem, de ledolgozni akarom akkor ki dönti el mi legyen?

A 10k felljebb mehet?

Érdemes szorakozni velük vagy fizessek?

Nem a 10k a lényeg hanem szvsz csak pénzbeszedés folyt, a jo ..... .... .................

Előzmény: Törölt nick (1558)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1558

Gondolom helyszíni bírság, ha az, akkor meg nem fizetés esetén átadják a rendőrségnek, azaz feljelentést tesznek. Szabálysértési eljárás indul. Lefolyatják, kiszabják a pénzbírságot. Ha ekkor sem fizeted meg, akár le is ülheted, ledolgozhatod, ha nem tudják levonni a jövedelmedből 8adók módjára történő behajtás).:)

Előzmény: argus strong (1557)
argus strong Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1557

Hello!

Tegnap a közteresek megbüntettek 10k-ra forgalommal szemben valo parkolásért.

Ha nem fizetem ki mi várhato??

Köszönöm

OpelAstraGt Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1556

Remélem a harmadik ügyben sikerül megúszni a fizetési meghagyást és belátják, hogy nem rajtam kell keresni a pénzt. :))

Előzmény: Törölt nick (1555)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1555

Szia!

Nincs mit, szívesen! végére kitanulod...

A rendőrségen meg vagyok lepődve, de így legyen, hogy bejegyzik a változást. Így legyen!

A közigbírságnak tényleg 60 nap a határideje, jó lenne, ha egyszer elkapnák a faszit, 60 napon belül.

A parkolócégek sokszor csak fenyegetőznek. De lehet majd jön valami a közjegyzőtől... Arra nagyon figyelj (határidő!)

Türelem és kitartás, fontold meg, hogy bepereled, márha ezeknek van vagyunk, ha másnem a kocsi....

Előzmény: OpelAstraGt (1554)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!