Ez az egész nem azon múlik milyen a tanácsadó, hanem hogy milyen költségszerkezetű a termék. Lehet a tanácsadó nagyon korrekt, ha a termék eleve drága. A unit-linked egy eleve drága termék, az ügyfél sokkal jobban jár akár egy lekötött betéttel, vállalati kötvénnyel.
akkor most következzen egy kis szájbarágó, hogy a butuskábbak fejecskéjébe is szoruljon néha valós infó:
1. Olyan nincs, hogy az UL "rossz" vagy "jó". Vannak piszkosul drága, sz*r alapokkal rendelkező módozatok, és vannak korrekt költségszerkezetű, jó alapkínálattal rendelkezők is.
2. A jó módzatok is akkor jók, ha megfelelő időtávú cél társul hozzá. Ez 15, de inkább 20 év a legtöbb esetben. Egy jól megválasztott UL, jó költségszerkezettel, bónuszokkal, és jól menedzselt portfólióval a legjobb döntés lehet. De minden célra, és nem mindenkinek, vili?
3. Olyan, hogy az "OVB szar szemét átverés", olyan sincs, kedves gyerekek. Minden tanácsadócégnél (OVB, MPK, Bnet, illetve Quantis és Consequit) vannak gerinctelen férgek, akik átverik az ügyfelet, és vannak megbízható, tanult, korrekt TANÁCSADÓK.
4. A GENERALI Megoldás (G90) az egyik legkisebb költségű UL szerződés a piacon. Talán az Allianz Bónusz Életprogram jobb csak nála. (Csak a GENERALI-nak még az alapjai is elég jók.) Elárulom, a Megoldásra a jutalék is alacsonyabb, mint más GENERALI slágertermékekre.
Minden kisgyereknek szép napot és játékkal teli délutánt kívánok. :)
üdv,
Lantos Tamás
6 éve OVB-s, területi vezető, egyébként meg közgazdász
Az ovb-től sose fogadj el pénzügyi tanácsot, egy átverés az egész cég, nem értenek ők a tőkepiacokhoz, csalók és a céljuk a minél magasabb jutalék, valójában pedig nem járnak jól az ügyfeleik, akik csak fizetnek, de a végén majd csodálkoznak hogy nem értek el évi 1% hozamot sem, sőt még kevesebb lesz a pénzük, erre nagyon sok példa volt. Az ovb még a brokernettől is rosszabb.
Az összes unit-linked termékkel foglalkozó cég átveri az ügyfeleket, egy olyan termékről van szó, ahol 3-4 év csak költség, és ezután is sok díjtételt számítanak fel, a lényeg hogy eleve rosszul jár az ügyfél mivel a befektetés mellett ott van a biztosítás, jobban jársz egy állampapírral, vagy vállalati kötvénnyel, amelyek rendkívül olcsóak. Az olyan termék amiben van biztosítás, eleve nincs hozamra hangolva. Az ovb, brokernet, mpk, ufs group csaló és ügyfeleket lehúzó cégek, nem érdemes velük foglalkozni, hisz nincs egy elégedett ügyfelük sem, és úgyis csak unit-linked terméket akarnak eladni, hisz az után van a legnagyobb jutalék. Ennél a terméknél eleve érdekellentét van az ügyfél és a biztosító, közvetítő között.
Nem lesz? Hogy hogy? Nekem egy OVB-s (kb. R1-es) ismerősöm mesélte, hogy a Signal 22%-ot hoz, és ezt tuti 10-15 évig tartja, eljöt az aranykor :D (Igen, ez irónia volt...)
Yep. Simán elviheti. 10 évre eleve nem kötünk UL-t (nagyon ritka a kivétel, amikor indokolt), folyamatos díjast meg pláne nem. A tanácsadótól meg kell kérdezni szépen, hogy a befizetett díj mekkora arányára vonatkozik a számolt (feltételezett) hozam, a befizetést és a befektetést milyen jellegű és milyen mértékű költségek terhelik (ennek egy lehetséges kimenete, csak tájékoztatás végett, a TKM).
Nem tudom, hogy tudnak-e 10-15%-ot. Abszolút hozamú alappal nincs kizárva, de ami most világpiacilag jön (meg ugye magyar viszonyok között is), abban nem lesz egyszerű művelet. Sőt.
Egy közel 200 oldalas könyv szól arról, hogy jó volt-e a döntésed. Nem szeretném beidézni.
Egyszerűen fogalmazva: nem tudom. A komplexebb válasz ott kezdődik, hogy „attól függ…”. Rengeteg tényező van, ami fontos (mondom, közel 200 oldal), ezek együttállása adja ki a választ.
Mondjuk az ígért százalékra kíváncsi lennék kezdésre.
Én most kötöttem egy Megoldás G90-et, Selection abszolút hozamú eszköz alappal. OVB-n keresztűl ment, a tanácsadót én nagyon rendesnek lelkiismeretesnek látom. 20000-el fizetem és legalább 10 évig szeretném is fizetni de akkor az ígért % helyett örüljek ha csak a befizetett összeget fogom látni? Ez ilyen nagy átverés?
Szia Prof!
Bocs, hogy téged szólítalak meg de úgy látom te eléggé felkészült vagy és reális. Tudsz valami tanácsot adni? Jó volt ez a döntés vagy inkább hagyjam az egészet. Még csak egy összeget fizettem be és ha nem OK akkor még most nem sokat bukok rajta és kis vesztességgel ki tudok szállni.
Én most kötöttem egy Megoldás G90-et, Selection abszolút hozamú eszköz alappal. OVB-n keresztűl ment, a tanácsadót én nagyon rendesnek lelkiismeretesnek látom. 20000-el fizetem és legalább 10 évig szeretném is fizetni de akkor az ígért % helyett örüljek ha csak a befizetett összeget fogom látni? Ez ilyen nagy átverés?
Pontosan ugyanebbe a hibába estünk mi is.És még sokan.Sok hozzászólásban olvasom hogy "aki hülye és nem érti az mér köti meg"...Bocsánat nem értek hozzá.Én pl a sajátos és speciális munkakörömben ,amihez értek ,átverhetném az embereket akik nem értenek hozzá de nem teszem. Ez ilyen egyszerű. Elkezdtem összegyűjteni azokat az embereket akikkel ugyanez történt vagy még esetleg nem tudnak róla mert nem nézték meg a szerződést,kötvényt,számlájuk egyenlegét satöbbit.Amugy megnyugtatásként van olyan is aki sokáig fizette de a hitelkombójával az a baj hogy a beígért növekedés egyáltalán nem termeli ki a hiteltörlesztőjét így vehet fel még egy hitelt...Tehát sehogy sem jó ez.Nekünk hozzá nem értőknek.
Ha a továbbiakban szeretné felvenné a kapcsolatot itt az email címem: veradekor@freemail.hu
De előbb mindenképpen próbálja tisztázni a helyzetet a biztosítóval.
Mindenképpen tegyen panaszt a pénzügyi szervezetnél a félretájékoztatás miatt és érdemes ezt a sztorit nem csak itt az interneten de írásban,ajánlva feladni a Mnb-Pszáf és Gvh-nak.Mi éppen erre várunk választ.Ha nem kapunk kedvező ajánlatot,bármit akkor mindenképpen jogi ügyre tereljük ezt a legálisan működő csaló bandát.Megjegyzem tisztelet a kivételnek és a segítőkész Ovb-s fórumtársaknak.Így laikusként úgy gondolom nem biztos hogy az egész céggel van baj csak bizonyos termékekkel és jópár pitiáner olcsóselyeminges wallstreetenérzemmagam bűnözővel.Sajnos a "fel kéne akasztani..."az nem elég mert a pénzünket benyelték amiért mi megdolgoztunk mindannyian.Tehát előbb vissza fogják adni aztán jöhet ez az ötlet.
Vajon nekik van életbiztosításuk?
Azért keresem a sorstársakat mert egy ügyvéd szerint sokkal egyértelműbben lehet bizonyítani,ha több eset van.
Én mindenképpen perelni fogok,lehet csatlakozni.Pertársként és úgy is hogy hozzájárul névvel a sztorijával.
Először is: a kolléga rosszul vizsgálta felül. Az OVB72 egy 15 évre tervezett szerződés, nem 18 évre. (A 18 éves változat módozatkódja: OVB73). Bár ez a lényegen nem változtat. Maximum a lehető legkisebb havi díjjal és minden hónapban befizetett magas eseti díjakkal tudnám eléképzelni árfolyamgát mellé kötve, ha jó hosszú lejáratú (értsd: 15-20 év még) az alap jelzáloghitel, később a hopsszú abból elő/végtörlesztve.
3. év eltelte után egyébként fel tudjátok függeszteni a befizetést vagy le tudjátok csökkenteni a mindenkori minimumra.
Azt az üzletkötőt pedig, aki 5 évre adta el a 15 éves szerződést, azt meg fel kéne akasztani... :/
28.000 Ft a hatosagi vizsga. Ha elered 2 teljes honap utan az R2-t, vagy hamarabb, akkor visszajar.
Kezdo, gyakornok (R1) munkatarskent mellekallasban havi 80-100 ezer Ft, foallasban 160-200 ezer forint jutalekra lehet szamitani nalam. Mellekallas 3-6 megvalosult elemzes / het, foallas 7 vagy tobb megvalosult elemzes / het. Persze lehet, hogy az elejen ugyes vagy / makod van es joval tobb, de ennyi a realitas. Ha ez megvan, akkor altalaban 1-2 honap mulva az R2 is megvan, nagyjabol havonta a duplaja.
Egy kis segítséget, útmutatást szeretnék kérni, szerintetek mit tehetek?
A sztor:
Még 2012-ben kötöttünk egy biztosítást OVB72. Az üzletkötő azt állította, hogy a szerződés amit kötünk 5 évre szól és direkt azoknak az embereknek van kitalálva akik rögzítik a hitelüket, és pont mire lejár a rögzítés addigra jár le ez a biztosítás is, így az a pénz amit ebbe a bizonyos biztosításba fizetünk be fog törlesztődni a hitelünkbe. Bízva benne és az OVB -ben megkötöttük a szerződést. Valamilyen ürüggyel (már nem emlékszem pontosan) még a kötvényt is elkérte, valamilyen ügyintézés miatt. Nemrégen megkeresett minket egy másik üzletkötő, szintén az OVB-től. Felülvizsgálta a pénzügyeinket, melynek során kiderült, hogy az előbb említett biztosítás 18 éves...
Ilyenkor mit lehet tenni? 2 évig dobáltuk ki a pénzt az ablakon, és a gyűjtőszámlán gyűlő pénzre nincs fedezet :-(
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy valaki hallott-e már az Euro-Finans-Service Zrt-ről? Ha igen akkor jó vagy rosszat, vagy esetleg dolgoztott-e már valaki nekik?
Akkor minek akarsz pont naluk, abban a strukturaban dolgozni, ahol nem valaszolnak a kerdeseidre? Ha mar most megy a kodosites, mi lesz kesobb?
En az uj munktarsaimmal mindig ugy kezdem a kozos munkat, hogy mindenki tudja, hogy mennyi munkaval pontosan mekkora eredmenyre (ertsd: penzre) szamithat, kinek mi a dolog, mi a felelossege, es mik a minimum elvarasok. Zsakbamacskat nem arulok. Lehet, hogy kevesebben kezdik el, mintha hazudnek, de aki megmarad, az penzt is keres. :)
Azt hallottam, hogy egy jó ideig nem szoktak pénzt keresni az emberek. Ha igen, akkor mennyit kell befizetni, mikor, hogyan és mire? És mennyit lehet keresni?
Olyan jó lenne, ha ezeket a kérdéseket megválaszolná valaki, mert ott nagyon kikerülik ezt a témát, akárhogy kérdezem.