Az első ülések a Lacettimben eléggé elöregedettek, lehet ezeket javítani? Vagy új vagy jobb állapotban lévő üléseket beszerezni? Fontos, hogy a magasság is állítható legyen.
Elsőre szinte sosem indul be az autó, de másodjára pöccre. OBDII olvasó vezérműtengely pozíció jeladó hibát ír ki (P0342). Már 2x cseréltük ki, elsőre ERA, majd most Valeo, de egyikkel sem jó. Arra gondoltunk, lehet a valamelyik kábellel lesz a gond, de a hozzászólásod alapján mostmár magára a jeladóra is tudunk gyanakodni. Csak gyárit nem láttam a nagyker listájában. Szívesen elvinném hozzád az autót, de elég nagy távolságot kellene megtenni.
Ha a beszerzésben tudnál segíteni és megírnád, hogy Te mennyiért tudnád adni, nagyon hálás lennék. Az email címem: vadpeter83@gmail.com
Adott egy 2005-ös 1.4-es benzines hatchback Lacetti. Imádom, minden teljesen jó vele. Azonban van egy apró hiányossága: a kormányon nincs gyárilag beszerelve a blaupunkt rádió vezérlő gombja. Tudom apróság, de a másik, szintén hatchback Lacettiben amit a szüleim használnak, be van szerelve, és szeretném én is bekötni, mert hiányzik mikor átülök egyikből a másikba. Az érdeklődésem tárgya kifejezetten a gomb és a rádió fejegység közötti kábelre szűkül. Itt milyen kábel van pontosan? Van közbe iktatva valami vezérlő modul is? A gombpanelbe egy 4 pólus végződésű kábel megy bele, azonban a gombsor 5 funkciót lát el, így kell lennie valami egységnek a rádió és a kormányvezérlő között. Esetleg valaki tudja hogy ez pontosan micsoda, hogyan lehet beszerezni? Vagy valaki tud elérési linket ilyen alkatrészhez? Mindenképpen a gyárit szeretném bevezetni, ugyanakkor anyám nem engedi, hogy az ő autójukat szétszedjem megvizsgálni. Segítségetek előre is köszönöm!
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni. 2005-ös 1,6-os lacsetti kombi, egy hete a check lámpa világít két napot, majd kialudt. Semmi változás nem volt, se fogyasztás, se ingadozó alapjárat, se rángatás. Tegnap volt szervizben egyéb okból (stabilizátor rúd kopogott), a szerelő vezérműtengely jeladó hibát olvasott ki, de megszűnt. Ilyen van? Elég cserélni csak a jeladót? Valami okozhatja ezt a hibát a jeladónak?
Sziasztok, rég írtam itt, de azért olvasgatom amikor épp van kis mozgás. Szóval Sedanom van és egyik pillanatról a másikra érdekes hiba lett. A jobb első ajtó kívülről nem nyitható, csak belülről, ugyanitt az ablak kb 4/5-ig megy le. Néha erőlködve lemegy teljesen, de akkkor meg kinyílik az ajtó és nem is lehet visszacsukni. Még jó, hogy parkolóban jött elő a hiba mert menet közben vicces lett volna, ha kinyílik az ajtó... Még nem olvastam ezt a hibajelenséget a kocsival kapcsolatban (mondjuk másikkal kapcsolatban sem). Majd megnézetem egy kasznissal.
Nekem egy 2007-es Chevrolet lacetti sedanom van. Egy olyan problémám van, hogy ami alul van a műszerfalon 3 gomb (klíma, belsőkeringetés, hátsóablakfűtés) nem mindig működik. Mondhatni, hogy inkább többször nem mint igen. Meg olyan is szokott lenni, hogy bekapcsolom a klímát és kb 15km múlva kapcsol be, de van amikor be sem kapcsol.
Valakivel forfult már elő hasonló? Mi lehet az oka?
Hello! A kézifék szoknyát szeretném kicserélni, tud valaki segíteni? Csak simán ki kell pattintani? A sebváltó szoknya simán kijott , de ez nem, és nem akartam nagyon feszegetni
Nem kell kódolvasó, ha csak a check engine világítás zavarja. El kell múlnia magától egy idő után.
Nekem is van Bluetooth-os OBD olvasó. Hasznos is, mert nálam is kiírta a hibát, mikor a MAP szezorra menő egyik cső volt kirepedve. Magam megcsináltam az egészet és végre a 17l/100km-es fogyasztás újra visszaesett a 9l/100-asra. Én a Torque nevű progit használtam. Alap hibatörlésre még jó.
De az ilyen olcsó kiolvasók, ahogy sebike írja nem tökéletesek. Eleve csak a szabvány OBD értékeket tudják figyelni jó esetben, de a márka/típus specifikus adatokat nem. Ráadásul a komfort elekotrnikai dolgokat sem tudja, csak a motorvezérlést. Ráadásul a frissítésük sem olyan, mint egy profi gépnek, holott van ahol a sebesség fontos, hogy pontos infókat kapjunk. A semminél jobb egy ilyen műszer, de nem kell tőle csodákat várni.