Új kerékpárút átadva a benei úton,végigmentem rajta,de forgalom semmi. Az a rész többnyire kocsival jár.(azért remélem nem a kerékpáruton,gyanúsan széles.)
"Kiszáll a marha az autóból, aztán se jobbra, se balra nem néz, csak átmegy a bicikliúton. Én meg azon a részen 30-35-tel járok. Aztán csodálkozok, hogy túl gyorsan kopik a fékem (tárcsafék). :-("
Igen sajnos ilyen is van, ebben igazad van, mindenütt érheti az embert meglepetés.
Pl. Tegnap este mikor sétáltunk a főtéren, a szökőkútnál egy tornádo- val közlekedő nő kb. 30-al majdnem keresztül ment a 2 éves gyerekemen, hátulról jött, nem láttuk és le se lassított. Több ember utána szólt, hogy lassítson, de 20 méter után megint majd elgázolt egy kicsit, mind ezt szenvtelen fapofával, egy bocsi nélkül tette.
"Szerintem nem kell leszállni. A sárga zebrán pedig nem tolni kell a biciklit, mert különben miben különbözne a fehértől?"
A gyalogos átkelőn tolni kell a biciklit, ha van mellette sárga vonal vagy csak az van, akkor nem kell leszállni. De megéri, a Nyírí út ötös felelöli részén elvileg a bal oldalon végig lehet tekerni leszállás nélkül, de le van kopva kissé a sárga vonal, egyszer 10cm múlótt, hogy nem csaptak egy lányt előlem. Megszokhatta, hogy mehet gyorsan, az autós meg a hát mögül bal nagy ívben kanyarodott be, majdnem találkoztak. Ráadásul egyik se volt hibás.
Hopi: "dühöngök. megpróbáltam, farmert venni a lányomnak."
A gazdaságos áruházban próbálkoztál már, ott elég jók és olcsók a gyerek ruhák, jó saját márkájuk, én ott vásárolok a csemetének.
Rali: Nagyon szép képeket készítesz tetszenek, olyan újnak tűnik rajta a főtér :-)
dühöngök. megpróbáltam, farmert venni a lányomnak. nem sikerült. csak ezek a hülye csípőfazonok vannak mindenütt. kiskölköknek. a póló simán kicsúszik belőle, a kölök dereka meg kivan. kell neki egy jó kis vesemedence gyulladás, olyanja még úgysem volt...a kínai boltok meg...na hagyjuk. hol leget kecskeméten 10 éves gyerekre normális ruhát kapni? hozzátéve, hogy ha nem is kövér, de nem is szilfid a gyermek.
http://plasma.szfki.kfki.hu/~csillag/kerekpar_kresz/Kerekpar_KRESZ.pdf csak ezt találtam. a sárga átjárónál nem kell leszállni, ha...ennek ellenére le szoktam. és a gyerekeim is erre tanítom. ha az autós nem ismeri a kereszteződést, akkor nem számít esetleg a háta mögül érkező kerékpárosra, és bár a jobbkéz -szabály értelmében elsőbbségem van, sokra megyek vele, ha elüt...
Kiszáll a marha az autóból, aztán se jobbra, se balra nem néz, csak átmegy a bicikliúton. Én meg azon a részen 30-35-tel járok. Aztán csodálkozok, hogy túl gyorsan kopik a fékem (tárcsafék). :-(
Teljesen egyet értünk, nagyon jó a kerékpárút, de a gyerekeknek oktatni kéne a KRESZ-t, meg néha még szülőknek is, mert Ők is lemaradtak erről. Akkor azért jobban tudnák, hogy mit és hol szabad. Főleg azért, mert előbb utóbb minden gyerek kapcsolatba kerül a biciklivel.
nyilván mindkettőn. az agyam el szokott durranni, amikor előttem csalinkáznak az úttesten. nyilván százszor óvatosabb vagyok, ha egy kerékpárost látok az úttesten, sokszor ez volt a szerencsém is. de egyszer, csak egyszer szeretném látni, hogy a szabálytalan bringást a rendőr megbünteti! sokszor járok bringával, és a kölök is, de kínosan betartjuk a szabályokat. egészen kiskorában megtanítottam neki, hogy hiába a bicikliút a kereszteződésben le KELL szállni, és a zebrán át KELL tolni a bringát. amúgy ha úgy adódik inkább kerülök egy kicsit, de kerékpárúton megyek, mint úttesten. valljuk be őszintén, az autósok közt is legalább annyi barom van... anno arról volt szó, hogy az iskolában kötelező lesz a kerékpáros kresz oktatás. csókoltatom az oktatási kormányzatot. a kerékpárút az nagyon fontos, értem én, mondjuk konkrétan az arany jános utcainak nem látom sok értelmét, de mindegy. viszont katonatelep szélétől az auchanig már végig kész. sajna a gyerek a széchenyi városba jár suliba, így nem olyan egyszerű neki bringával, de megoldja.
csúcs, ami az arany jános utcában van:P a könyvtár oldalán a főtértől a könyvtárig kiszélesítették a járdát, és bicikliutat építettek. hogy a könyvtárba biztonságosan el lehessen jutni kerékpárral. eddig ok. de: az arany jani mindkét oldalán volt járda. mért kellett kiszélesíteni a jobb oldalit?? ha csak simán átalakítják bicikliútnak, sztem az is elég lett volna. az úttest eddig is keskeny volt, pláne, hogy mindkét oldalon parkolnak az autók. most még keskenyebb. ha egy áruszállító jön, akkor megvárhatod, amíg kirakodik, mert megkerülni nem lesz hely. erre ma hol bóklásztak az áldott bringások?? na hol?? talált, süllyedt. az úttesten, mint rendesen. szép az élet...