Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

érdeklődő 49 Creative Commons License 2021.09.20 0 0 66982

Kedves fórumozók ! Arra gondoltam ,hogy mivel már csak évente egy kempinget látogatunk , nem vizsgáztatnám le a lakókocsit hanem tavasszal és ősszel egy-egy útra útvonal engedélyt kérnénk . A rendszámot nem akarom leadni mert ..... Marad a súlyadó és a biztosítás fizetni .

Kinek mi a véleménye ???? Járható ez az út ?? Hol kell intézni ?? 

kanapekamred Creative Commons License 2021.09.20 0 0 66981

Úgy látszik a mikró kapcsoló beégése mindegyik lakjó életében 1 szer csak eljön.

És nálam is eljött. Az én csaptelepemet ugyan nem 30 Ft-ért cserélik, hanem 3 híján 27 ropogóért. Ami kis híján 30.

1 kapcsolót tettem mert a láb taposó kapcsolót nem állhatta a nagyfőnök.

Előzmény: dokeee (66980)
dokeee Creative Commons License 2021.09.19 0 0 66980

Igen, két megoldás van, kicseréled a mosdó csaptelepet, ez a 30e ft-os megoldás, vagy barkácsolsz egy lábbal nyomható csengőkapcsolót a mosdó mellé, ez a kevésbé elegáns 1e ft-os megpldás

Előzmény: mezjoc (66977)
BiharyG Creative Commons License 2021.09.19 0 0 66979

...rendszerben, akkor indítja a szivattyút. Nálad gondolom az első verzió lehet, és rossz az egyik mikrokapcsoló. Általában csapteleppel együtt cserés, feltalálási helye: lakókocsiboltok.

Előzmény: BiharyG (66978)
BiharyG Creative Commons License 2021.09.19 0 0 66978

Az angol lakókocsik távol állnak tőlem, de úgy általánosságban: kétféle vízrendszer terjedt el a lakókocsikban. Az egyik, ahol minden csaptelepben van egy-egy mikrokapcsoló, a csap megnyitására indul a szivattyú is. A másikban nyomáskapcsoló van, ha nyitod a csapot, esik a nyomás a r

Előzmény: mezjoc (66977)
mezjoc Creative Commons License 2021.09.19 0 0 66977

Tisztelt SPRITE ALPINE lakókocsi (1989-évjárat) tulajdonosok, hozzáértő szaki csoporttársak!
Korábbi bejegyzésemben (66969) már leírtam. Azóta volt időm foglalkozni vele.

Oldalról megkapja a AC 230V-os betápot. Víztartály feltöltve. Kábelek (elektromos, vizes) vissza.
- Mosogató csaptelepét NYITOM --> szivattyú ELINDUL (hallom) --> VÍZ FOLYIK --> lakókocsi oldalán (alul) TÁVOZIK.
- EZZEL EGYIDŐBEN !!! --> Mosdó csaptelepét NYITOM --> VÍZ FOLYIK --> egy kis noszogatásra alul TÁVOZIK (ugyanott).
- Ha ekkor a mosogató csaptelepét ELZÁROM. Meglepetésre szivattyú LEÁLL (hallom, hogy nem hallom ???) mindkét csaptelepből megszűnik a VÍZ ÁRAMLÁSA.

KEDVES(?) korábbi tulaj (vagy a szakija) a SZIVATTYÚ BEKAPCSOLÁSÁT kizárólag a mosogató csaptelepre kötötte. Így a mosdóban csak akkor van víz, ha a mosogató csaptelep is be van kapcsolva :-).

Hogyan tudnám visszacsinálni ezt a dolgot?

Üdvözlettel: mezjoc

mezjoc Creative Commons License 2021.09.19 0 0 66976

Nagyon szépen köszönöm az ajánlatokat. (Ez már a bőség zavara :-))

Előzmény: BiharyG (66975)
BiharyG Creative Commons License 2021.09.17 0 0 66975
Előzmény: mezjoc (66972)
BiharyG Creative Commons License 2021.09.17 0 0 66974
BiharyG Creative Commons License 2021.09.17 0 0 66973
mezjoc Creative Commons License 2021.09.17 0 0 66972

Sziasztok!

SUZUKI SX4 - re keresek kiegészítő visszapillantő tükröket (jobb - bal) lakókocsi vontatásához. Az internetes vásárlás kép alapján nem szerencsés. A cél az, hogy stabilan álljon, ne essen le, és lehetőleg ne kelljen szerszám a fel-le szereléséhez. Tanácsaitokat is szívesen fogadom. Üdvözlettel: mezjoc

fekvőrendőr Creative Commons License 2021.09.16 0 0 66971

Akku töltő.

Előzmény: ggyula777 (66970)
ggyula777 Creative Commons License 2021.09.16 0 0 66970

Sziasztok 

Tudja valaki hogy mijen ketyere ez a lakóautóba

electromatic  Automatik-Batteri Ladesystem EBL 266

mezjoc Creative Commons License 2021.09.16 0 0 66969

Tisztelt Fórumtársak!

Éppen ma végeztem a vásárlás utáni papírmunkával. (biztosítás, eredetvizsgálat, átírás). A lakókocsi tipusa SPRITE ALPINE. Az elején van egy SXL - felirat (a forgalmiban ez nem szerepel). Sajnos egyébb tipusazonosítót nem tudok. Gyártási év: 1989.

Egy lakótelepi parkolóban vettem, kipróbálásra nem volt lehetőség. Az eladó kórházban van, most nem tudok vele értekezni.

Keresek olyan fórumtársat, aki ismeri ezt a típust, esetleg válaszolna a kérdéseimre, talán tudna segíteni MŰSZAKI LEÍRÁS beszerzésében.

Végigbogarásztam a fórumot és egy 2014.-évi bejegyzésben (45203 sorszám alatt) Nyakas Jakab fórumtársunk

tett fel néhány képet, ami megegyezik az én lakókocsimmal. Ha olvassa a bejegyzésemet, kérem adjon elérhetőséget (E-mail, telefonszám, ... stb). Nagy szükségem lenne a segítsére.

1.) Nem ismerem a kezelőgombok funkcióit. Gázfűtés, gázrezsó, és még egy-két kapcsoló működésének tekintetében. Néhány helyen a feliratok teljesen lekoptak.

2.) Nem folyik a víz a hátsó mosdóhelyiség csapjából. A mosogatónál rendesen működik.

Tettem bele akkumulátort is, de a jelenség ugyanaz. Egy elektromos kapcsolási rajz sokat segítene.

Sokat kerestem az interneten is, de idáig eredménytelenül.

Segítségeteket előre is köszönöm:

Mezei József / mezjoc@gmail.com / +36 30 529 1642

titulus Creative Commons License 2021.09.13 0 0 66968

Köszönöm szépen. :-)

Előzmény: BiharyG (66967)
BiharyG Creative Commons License 2021.09.13 0 0 66967

Tündiéktől vettem ( www.lakokocsipark.hu ).

Előzmény: titulus (66966)
titulus Creative Commons License 2021.09.13 0 0 66966

Szia! Ez így korrekt megoldásnak tűnik. Elárulod hol vetted? Köszönöm előre is.

Előzmény: BiharyG (66964)
dokeee Creative Commons License 2021.09.11 0 0 66965

Eladósorba kerül lassan a lakókocsink, ha esetleg valakit érdekel, Abbey 416 gts vogue 2000, 1100kg ön, 1260 kg összsúly, 6 éve a tulajdonunk, fedett helyen tárolt, beázásmentes. 

BiharyG Creative Commons License 2021.09.11 0 0 66964

Na, közben jártam az udvaron is:

Előzmény: titulus (66962)
BiharyG Creative Commons License 2021.09.10 0 0 66963

Tökéletesen passzoló ponyvát nem fogsz találni, az enyém is 3 oldalon egyenes, az eleje pedig csatokkal/hevederekkel méretre állítható.

Előzmény: titulus (66962)
titulus Creative Commons License 2021.09.10 0 0 66962

Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat a felbakolással kapcsolatban. Azt hiszem én is be fogok ruházni egy készletbe. Szintén a hosszútávú állapot megőrzés reményében egy takaróponyván is gondolkodom, konkrétan ezen:

https://www.vidaxl.hu/e/vidaxl-szurke-lakokocsi-ponyva-l/8718475841630.html

Vett valaki esetleg ilyet vagy hasonlót? Azért bizonytalankodom, mert a linken található képek alapján ez a ponyva leginkább egy angol típusú (elől döntött) lakókocsira illene. Ez mennyire nézhet ki bután egy 40 éves (szögletesebb) lakókocsin?

I.Blasius Creative Commons License 2021.09.08 0 0 66961

Nem, a hosszanti aluminium bordázatra gondolok, ami végigfut a lakókocsi alatt. Ez tűnt még a legstabilabb pontnak ahol egy emelővel az egész lakókocsit meg lehet emelni egy személyautó emelővel. Végülis bevált.

Előzmény: ezerkilencszáz90 (66959)
tolmik01 Creative Commons License 2021.09.08 0 0 66960

Sziasztok!

A kis (Reich) friss víz szivattyú a hosszú téli állás során minden második-harmadik évben tavasszal cserére szorul, mert beragad, letapad, vagy valami lesz vele ...

Melegszik ha bekapcsolom, de nem forog. Hiába olajozom, áztatom, forgatom a kis lapátkereket csavarhúzóval.

Van valami trükkje a téli szünetre való "felkészítésben", azon kívül, hogy hazaindulás előtt a tartályból mindig kiöntöm a vizet, nehogy bebüdösödjön, utána pedig ott lóg szegény szivattyú a száraz tartályban?

Köszi!

ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2021.09.07 0 0 66959

Ha a fémrúd alatt a lakó talpára gondolsz, na azzal ne nagyon akard emelni mert a végén kiszakad minden. Az nem emelésre hanem stabilizálasra van kitalálva.

Előzmény: I.Blasius (66958)
I.Blasius Creative Commons License 2021.09.07 0 0 66958

Az az igazság, nekem olyan bak kellett, amivel fokozatmentesen emelni is lehet. Aztán más kérdés, hogy olyan macerás volt a kis fém rudat tekergetni, hogy emelkedjen végre a lakókocsi (végülis az egyik oldalon 10 cm-t kellett emelni a telek lejtése miatt), hogy előkaptam a kocsim emelőjét, ami pikk-pakk megemelte a lakókocsit a kívánt magasságra, más kérdés, hogy elég csúnyán illeszkedett az emelő feje a kb. 3 cm-es alu merevítőbordához, tuti nem mentem volna be így a lakókocsiba, mikor meg van emelve. 

Előzmény: fekvőrendőr (66957)
fekvőrendőr Creative Commons License 2021.09.07 0 0 66957

Időnként kapható a Lidben. Érdemes figyelni az akciós újságot.

Előzmény: I.Blasius (66956)
I.Blasius Creative Commons License 2021.09.07 0 0 66956

Én pont így jártam mint te, a telepített lakókocsimon 34 éves, nagyon repedt gumik voltak. Vettem 4 műanyag talpú, fém tetejű bakot (15 ezer volt a 4 db), felbakoltam a lakókocsit (a kocsim emelőjével emeltem meg a lakókocsit erre az időre, úgy egyszerűbb volt a bakokat alá rakni, mint a bakkal meg is emelni a lakókocsit), leszedtem a kerekeket, és lecseréltettem a gumikat a neten vett szép állapotú használtakra. Meg a felnikre is ráfért a rozsdátlanítás.

Én a bakon tartom a lakókocsit az egyik oldalán felbakolva, így az egyik kerék levegőben van, a másik tartja a lakókocsit, mert sajnos ferde a kert. Lehet, hogy érdemes persze jövőre forgatnom a tartó gumit, hogy ne legyen kocka alakú.

Én ezt a bakot vettem, teljesen jól elbírják az 1300 kg-os lakókocsit:

https://www.kempingmotyo.hu/lakojarmu-felszereles/ekek-bakok-csuszasgatlok/fiamma-plastic-jacks-4-darabos-muanyag-bak

Előzmény: titulus (66955)
titulus Creative Commons License 2021.09.06 0 0 66955

Sziasztok! Vettem idén egy telepítésre szánt lakókocsit, ami jelenleg a kerekein áll. Nem valószínű, hogy pár éven belül mozdulni fog, de ha esetleg egyszer eladnám, akkor szeretném ha a saját lábán lehetne majd elvontatni. Szerintetek érdemes lenne valahogy felbakolni és leszedni a kerekeit? Van erre valami jól bevált megoldás, vagy speciális támaszték? Vagy fél évente picit toljam arrébb, hogy ne egy helyen legyen terhelve a gumi? Köszönöm, ha van valakinek jó ötlete/tapasztalata.

kanapekamred Creative Commons License 2021.09.05 0 0 66954

Illetve annyi többlet energia herdálással járhat a körfűtés használata, hogy a fiókok, rakterek, budi tartály és környéke is fűtve van. De ez védi meg az elfagyástól a szekeret.

kanapekamred Creative Commons License 2021.09.05 0 0 66953

A te körfűtésed roppant érdekes lehet. Az lenne a dolga -ha jól működik-, hogy a lakóban a meleget egyenletesen eloszlassa. Az kizárt, hogy működtetése többlet energiát emészt fel.

Ha nem kapcsolod be, akkor az ablakoknál, lent, és a sarkokban, pakoló rekeszekben durva hideg lesz. Még víz vezeték elfagyást is okozhat. Ezért ha kamperólsz mínuszokban feltétlen kapcsold be. További bonyodalmak elkerülése végett.

Az lehetséges, hogy induláskor pillanatnyi érzésre bekapcsolás után a kályha mellett közvetlen jó meleg van, de hosszú távon szerintem nagyon jó használni. Homogén hőmérsékletet ad, ha már minden átmelegedett.

Előzmény: ezerkilencszáz90 (66944)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!