Keresés

Részletes keresés

jack_torrance Creative Commons License 2004.01.17 0 0 1158
inkább a kézigránát :))
Előzmény: aeon flux (1156)
aeon flux Creative Commons License 2004.01.17 0 0 1157
1. kép: a két fiatalember azon fáradozik a pincében, hogy a padlófűtés kellő hőfokú legyen ichi kéjbarlangjában.
2. kép: kurt nem kapott meghívót.
Előzmény: owen nolan (1150)
aeon flux Creative Commons License 2004.01.17 0 0 1156
az ám! s aki otthon marad, annak kézigránátot dugunk az ánuszába.
Előzmény: jack_torrance (1152)
aeon flux Creative Commons License 2004.01.17 0 0 1155
a kép címe: "jaj, jaj, siessünk, mert nem érünk oda a horror napra!"

a szereplők balról jobbra: marla (álbajusszal), maktub (új frizurával), driller és cornhulio (akit a csillogó szemű végül sikeresen rávett arra, hogy szőkítse ki magát).

Előzmény: owen nolan (1151)
owen nolan Creative Commons License 2004.01.17 0 0 1154
MOHA live!

:)

Előzmény: jack_torrance (1152)
owen nolan Creative Commons License 2004.01.17 0 0 1153
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

jack_torrance Creative Commons License 2004.01.17 0 0 1152
ez valami háborús játék? :)
Előzmény: aeon flux (1146)
owen nolan Creative Commons License 2004.01.17 0 0 1151
Shield Season Two

owen nolan Creative Commons License 2004.01.17 0 0 1150

JAX Creative Commons License 2004.01.16 0 0 1149
ez is jó volt :)))
Előzmény: aeon flux (1145)
aeon flux Creative Commons License 2004.01.16 0 0 1148
azok az egyedek, akik holnap szeretnének borzongani pillangó bűnbarlangjában, legyenek a délinél 14:oo magasságában.
aeon flux Creative Commons License 2004.01.16 0 0 1147
carpenter a the thing 2-ről (februári empire):

"i have a great story for part two, which kicks off with the two characters left alive at the end of the first one. i'm interested in doing it. unfortunatelly, i don't think universal are. well, they're interested in doing a sequel, but they're just not interested having me direct it! you know, they'll end up getting some young commercials hotshot to do it and that'll be it. i don't care. i'm certainly not going to beg. these people didn't even get the original, despite the fact that it's my favourite movie of my own."

nem vagyok biztos benne, hogy akarnám ezt a filmet, függetlenül attól, hogy carpenter rendezi-e vagy sem.

aeon flux Creative Commons License 2004.01.16 0 0 1146
az én következő bulim azt hiszem, ez lesz:

aeon flux Creative Commons License 2004.01.16 0 0 1145
férfitársaim!

Az 5 legnehezebb kérdés

Az 5 legnehezebb kérdés egy férfi számára A kérdések:
1. Mire gondolsz?
2. Szeretsz?
3. Kövérnek nézek ki?
4. Szerinted o csinosabb nálam?
5. Mit tennél, ha meghalnék?
A kérdések attól olyan bonyolultak, mert a férfi rossz válasza eseten (azaz
megmondja az igazat) garantált egy nagyobb veszekedés. Ezért, amolyan
közszolgáltatásként íme az egyes kérdések elemzése, valamint a lehetséges
reakciók.

1. Kérdés: Mire gondolsz? A megfelelo válasz természetesen ez:
- Ne haragudj kedvesem, ha nem figyeltem. Épp azon tunodtem, milyen
kedves,csodálatos, figyelmes, törodo, intelligens no vagy és milyen
szerencsés vagyok, hogy megismerkedtem veled. Nyilvánvaló, hogy ebben a
válaszban nyoma sincs az igazi feleletnek, amelyik
valószínuleg valami hasonló:
a. Baseball-ra.
b. Focira.
c. Hogy milyen kövér vagy.
d. Hogy o mennyivel csinosabb nálad.
e. Hogy mire költeném a biztosítást, ha meghalnál.
(A legjobb választ talán Al Bundy adta, aki egyszer azt mondta Pegnek:
-Ha azt szeretném, hogy tudd mire gondolok, beszélgetnék veled!

2. Kérdés: Szeretsz?
Az illendo felelet: -IGEN!- vagy, ha kifinomultabb választ szeretnének
adni:
- Igen, drágám.
A helytelen válaszok lehetnek:
a. Na ja, baromira.
b. Jobban éreznéd magad, ha azt mondanám, hogy igen?
c. Az attól függ, mit értesz azon, hogy szerelem.
d. Számít az?
e. Ki, én?

3. Kérdés: Kövérnek nézek ki?
A helyes válasz nyomatékosan hangsúlyozva:
- Hát persze hogy nem!
Néhány a helytelen válaszokból:
a. Mihez képest?
b. Nem mondanálak kövérnek, de nem vagy igazan sovány.
c. Egy kis súlyfelesleg direkt jól áll neked.
d. Láttam már kövérebbet.
e. Mit is kérdeztél? Épp azon gondolkodtam, mire költeném a biztosítást, ha
meghalnál.

4. Kérdés: Szerinted o csinosabb nálam?
A megfelelo válasz ismét a nyomatékosított:
- Persze, hogy nem!
Helytelen válaszok közé tartozik:
a. Igen, de a te személyiséged jobb.
b. Ha nem is csinosabb, de határozottan vékonyabb.
c. Nem olyan csinos, mint amilyen te voltál az o korában.
d. Határozd meg, mi az, hogy csinos.
e. Mit is kérdeztél? Épp azon gondolkodtam, mire költeném a biztosítást, ha
meghalnál.

5. Kérdés: Mit tennél, ha meghalnék?
Ennél a kérdésnél esély sincs a nyerésre. (A valódi válasz természetesen az
lenne, hogy:
- Vennék egy Corvette-et.
A választól függetlenül fel kell készülnünk egy legalább egyórás
kérdéssorozatra, aminek a seémája ilyesmi:
No: Újra hazásodnál?
Ffi: Határozottan nem!
No: Miért nem, nem szeretsz nosnek lenni?
Ffi: Dehogynem.
No: Akkor miért ne nosülnél újra?
Ffi: Jó, akkor megnosülnék.
No (sebzett arckifejezéssel): Megtennéd?
Ffi: Igen, meg.
No: A mi ágyunkban aludnál vele?
Ffi: Hol máshol aludnánk?
No: Eltennéd a képeimet és az övéit tennéd a helyükbe?
Ffi: Azt gondolom, így lenne megfelelo.
No: És engednéd, hogy használja a golfütoimet?
Ffi: Nem tudja használni, balkezes.

;]

aeon flux Creative Commons License 2004.01.16 0 0 1144
ó, ezek még élnek? :] utoljára a true lies ost kapcsán hallottam a rockzene milli vanillijéről. ;] szerintem vedd meg gyorsan a jegyed, mert a hajóra tényleg nem fér fel túl sok ember.
Előzmény: owen nolan (1143)
owen nolan Creative Commons License 2004.01.16 0 0 1143
"Living Colour - március 29. A38

1995-ös feloszlása után tavaly ismét lemezt jelentetett meg Colliedoscope címmel a nyolcvanas-kilencvenes évek crossoverének egyik legmeghatározóbb zenekara, a Living Colour. És most újra turnén.

A Living Colour jelentőségét talán csak a Fishbone-hoz lehet mérni, noha a crossover kitermelt néhány jóval sikeresebb zenekart, mégis a Living Colour zenei minőségben és gondolatiságban messze kiemelkedett ebből a közegből. A fekete spiritualitás a zsenik spirituszával keveredik négy fekete muzsikus összjátéka révén. Így találkozhat és emelkedik egy új szintre John Coltrane szelleme Jimi Hendrixszel, a Bad Brains a Rolling Stonesszal, a Led Zep James Brownnal, George Clinton a Fekete Párducokkal, netán a Weather Reporttal.

További hozsanna helyett: a felállás a klasszikus, Corey Glover, Vernon Reid, Doug Wimbish, Will Calhoun, uhh.

Továbbá: jegyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre a hely méretéből adódóan!

Helyszín: A38 állóhajó
Időpont: 2004. március 29. 21.00"

az év legnagyobb magyarországi zenei eseménye!!!

áááááááááááááááááááááááááááááhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

owen nolan Creative Commons License 2004.01.16 0 0 1142
úristen!!

living colour márciusban az a38-on

áááááááááááhhhhhhhhhhhhhhhhh

egy zenekar amiről azt hittem soha nem látom élőben és mégis, ááááááááááááááááááhhhhhhhhhhhhhh!!

owen nolan Creative Commons License 2004.01.15 0 0 1141
:DD
Előzmény: aeon flux (1140)
aeon flux Creative Commons License 2004.01.15 0 0 1140
Az irakban szolgáló amerikai katona levelet kap kedvesétol:

"Kedves Joe!

Nem tartható tovább a kapcsolatunk. A közöttünk lévo távolság
egyszeruen túlságosan nagy. Be kell ismerjem, hogy mióta nem vagy itt két sráccal is megcsaltalak, nem volna becsületes ha tovább hazudnék neked. Nagyon sajnálom. Kérlek küldd vissza a fényképem, amit korábban küldtem neked.
Szeretettel:
Nicole"

Joe nagyon elszomorodott és megbántottságában megkérte
katonatársait, hogy gyujtsék össze nekik valamennyi fényképüket, amin nok szerepelnek. A barátai egy nagy halom fotót adtak neki húgaikról, novéreikrol, barátnoikrol, norokonaikról.
Végül ezekhez hozzácsapta Nicole fényképét és a következo levelet küldte hozzá:

"Kedves Nicole!

Én is nagyon sajnálom, de sajnos nem emlékszek rád. Légy szíves,
keresd ki a képed és a többit küldd vissza nekem.
Köszönöm:

Joe"

owen nolan Creative Commons License 2004.01.14 0 0 1139
hihi, így néz ki egy hokis ha lezúzzák:

:))

owen nolan Creative Commons License 2004.01.14 0 0 1138
én nem kaptam :)
Előzmény: Tovaris_209 (1135)
owen nolan Creative Commons License 2004.01.14 0 0 1137
a tíz legjobb album, amit 2003-ban hallottam (abc sorrendben):

Anthrax - We've Come for You All
Death By Stereo - Into the Valley of the Death
Dream Theater - Train of Thought
Dropkick Murphys - Blackout
Dropkick Murphys - Live on St. Patrick's Day From Boston, MA
Himsa - Courting Tragedy and Disaster
Machine Head - Through the Ashes of Empires
O.S.I. - Office of Strategic Influence
Sick of It All - Life on the Ropes
Strife - Truth Through Defiance

az év koncertje:

2003.10.11. Bécs NINE/ENTOMBED

Előzmény: aeon flux (1082)
owen nolan Creative Commons License 2004.01.14 0 0 1136
underworld kate beckinsale kisasszonyon kívül értékelhetőt nem találtam a filmben és neki sem a színészi képességei fogtak meg...

the third man film-noir 1949-ből orson wellessel. csavaros és fasza történet, egy olyan kisugárzással rendelkező színész, rendező, író, producerrel akihez fogható jelenleg egész egyszerűen nincsen. és őt látva el nem tudom képzelni, hogy a közeljövőben lesz-e. a filmben nem igazán tudnék hibát találni és orson welleshez hasonlóan sztem az elkövetkezendő években nem igazán lesz e filmhez hasonló. kár.

M (M - Eine Stadt sucht einen Mörder, The Murderers Are Among Us) 1931-ben egy ilyen filmet készíteni, nagy bátorság lehetett. a film egy sorozatgyilkosról szól, aki kislányokat gyilkol. még ma is durván hátborzongató és félelmetes, amit sikerült elérni pusztán a rendezéssel, a színészek játékával és az operatőri munkával. a zenével nem, mert az nincs benne, egy hang sem (nem néma film). a filmben egy csepp vér sincs és egyetlen egy gyilkosságot sem mutatnak. most, hogy így visszagondolok a filmre, eszembe jut az a megfoghatatlan érdekes hangulat ami a filmet végig belengi, nem is nagyon tudnám semmihez sem hasonlítani. mindenesetre a thriller műfajához az elmúlt több mint 70 évben nem igazán sikerült a többieknek olyat hozzáadniuk ami ebben a filmben ne lenne...

pépé le moko ahogyan az imdb-n is szerepel dráma, krimi és romantika. 1937-es francia film jean gabin-nel aki egy eszméletlenül cool pali. a film pedig egyszerre izgalmas, gyönyörű és végtelenül szívbemarkoló.

shield season one ha ezek után nekem bárki is azzal jön, hogy a training day egy mennyire kemény zsaru film azt körberöhögöm. nagyon. per pillanat ennél jobb tv sorozat nincsen. adott egy rendőrőrs és itt egy akció csoport, akik a keményebb bevetésekben és nyomozásokban vesznek részt. ezen csoport bátran kiérdemelhetné a szuperzsaruk címet, ha éppen nem a drogbárokat megszégyenítő módon bűnöznének. mindez a filmben elég durva, kemény módon jelenik meg, mind képileg mind szövegileg. totálisan formabontó a televíziós sorozatok terén és a filmek terén is lenne mit mutatnia. abszolút kompromisszum mentes, intelligens, és teljesen szokatlan egy amerikai filmtől (sorozattól). érdekes karakterek és érdekes történet(ek). sok embert elzavarnék megnézni, hogy lássák úgy is lehet realista, dokumentarista képeket csinálni, hogy nem rángatom a kamerát orrba szájba.
érdekességképpen: a második season első 1 perce a következőképpen kezdődik (nem spoiler, nyugodtan elolvasható). egy drog banda két áruló tagját kikötözik egy karóhoz, lelocsolják őket benzinnel és elevenen elégetik őket, mindezt látható módon...

Tovaris_209 Creative Commons License 2004.01.13 0 0 1135
Ma kaptam egy ilyen levelet:

Hi,
I am an Albanian virus but because of poor technology in my country unfortunately I am not able to do harm your computer.
Please be so kind to delete one of your important files yourself and then
forward me to other users.
Many thanks for your cooperation!

Best regards,
Albanian virus

aeon flux Creative Commons License 2004.01.12 0 0 1134
ne dögöljünk már be...

ong bak: ez a thai izomtúra igazándiból a kutyát sem érdekelné, ha főhőse kisujjában nem lenne több tehetség, dinamika, kecsesség, meg miegymás, mint jackie chan teljes életművében. persze, egy kicsit túlzok, másrészt jackie-t ez a tájfeles (höhö) szájú kölök nem fogja kipaterolni a szívemből, hacsak nem szed magára némi sármot, meg a humorérzék növesztése sem ártana. az izommunka rendben van, sőt a kissrác olyan dolgokat művel, amitől eltátottam a szám, s néztem, mint a moziban. szerencsére a legjobb húzásokat (hú, átugrotta az autót, wow, átbalettozott a terepjáró alatt, phü, átugrott az ementáli sajt lukján, stb...) több szögből is visszajátszották, a kábelt meg hiába is kerestem: hát, baszd meg, az nem volt.

seabicuit: nálunk majd a vágta néven poroszkál be a mozikba gary "pleasantville" ross új filmje, s valszeg nyom nélkül ki is sétál szépen, ugyanis mifelénk a lovi éppenséggel nem népünnepély, a seabiscuit nevezetű paciról pedig csak az hallott, aki egy kicsit jobban beleásta magát a tőzsdekrachba, vagy töviről hegyire ismeri polanski kínai negyedét. sz'al a harmincas években volt ez a ló, amely egy egész országot lázba hozott, hisz olyan hendikeppel indult el a megdicsőülés útján, mint a hobbitok a végzet hegyéhez. volt ez a ló, amelyben senki sem bízott, hisz ő csak egy önfejű tréningpaciként szolgált, no meg a jockey, aki jó egy fejjel magasabb, mint a munkatársai, ráadásul egyik szemére vak. erre a lúzer párosra maximum homer simpson fogadna, de neki tilos, mivel ez a ló megmutatta, meg bizony. olyasfajta feel good mozi a seabiscuit, amelynek már az első húsz perce summázza azt, amit az amerikai filmekben szeretünk: gary ross pedig van olyan ügyes író-rendező, hogy csupán másodpercekre van szüksége ahhoz, hogy megkedveltesse szereplőit a nézővel. felejtsétek el a suttogó kimódolt marlboro esztétikáját: ez sokkal jobb!

buffalo soldiers: éveken át dobozban tartották a szigorú cenzorok, s a beszari stúdiófőnökök, de végül győzedelmeskedtek a gerillák, s világszerte bemutatták a filmet... kb. 3 moziban. a rejtegetés érthető, hisz a buffalo soldiers nyelve vág, mint a papír, s fapofával hajigálja a címszereplőket az emberi ostobaság furaszagú oltárára - ennyi darwin-díjat én még filmben soha nem osztottam ki, mint e szatíra nézése közben. a film 89-ben játszódik, egy karlsruhe-i amerikai támaszponton, szóval épp minden bennszülött marha izgatott, de ebből a katonák mit sem érzékelnek: az a legfontosabb, hogy a hadi tápot (legyen szó felmosó szerről vagy stringer rakétáról, tulajdonképp tökmindegy) módszeresen elbizniszeljék a török maffiával, a bevételből pedig luxuscikkeket és kemény drogokat vásároljanak. ilyen felosztásban a logisztikus (leírhatatlan keresztnevű phoenix) a király, ha a főtörzs (ed harris) netalántán le meri baszni valamiért, akkor azon nyomban bocsánatot is kér, amiért elveszítette a fejét. az aranyéletnek azonban egyszeriben vége szakad, mert új belső ellenőr (scott glenn) érkezik a támaszpontra, s rendesen összeakasztja bajszát a hadtáposokkal. mint olvasható, nem a sztori adja el a buffalo soldierst, inkább narratív módszerei, meg váratlan hangulatváltásai emelik ki a dzsumbujból. a kissé elkapkodott befejezés pöttyet csökkent az élvezeti rátából, de már csak azért a jelenért is érdemes megnézni, ahogy a kokainfőzdében elszállt katonák halomra lövik egymást: ellenséget, barátot egyaránt.

aeon flux Creative Commons License 2004.01.12 0 0 1133
Egy menedzser valami közbejött elfoglaltság miatt nem tudott elmenni a hangversenyre, melyen Schubert Befejezetlen szimfóniáját játszották. Jegyét az elemzési és fejlesztési osztály vezetőjének (azaz a termelékenységi szakértőnek) adta oda, hogy kárba ne vesszen.

Másnap a következő jelentést találta az asztalán:

1. A négy oboásnak huzamosabb ideig nem volt semmi dolga. A létszám csökkenthető, feladatuk elosztható a zenekar többi tagja között.

2. Negyven hegedűs mindvégig azonos kottából játszott. Felesleges munkaerő pazarlás; a létszám drasztikusan csökkentendő. Amennyiben kívánatos a nagyobb hangerő, ez elektromos erősítő alkalmazásával gazdaságosabban is elérhető.

3. Bizonyos félhangok előállítása igen nagy erőfeszítésbe kerül és túlzott minőségi követelménynek tekinthető. Javaslom, hogy minden hangot kerekítsenek fel, miáltal alacsonyabb képzettségű, vagy betanított munkások alkalmazása is lehetővé válna ezekben a munkakörökben.

4. Semmi látható értelme nincs annak, hogy a kürtök megismétlik a vonósok által egyszer már előadott részeket. Ha az ilyen fölösleges ismétléseket ki lehetne iktatni, a hangverseny időtartamát mintegy húsz percre lehetne csökkenteni.

Ha Schubert figyelembe vette volna ezeket a javaslatokat, valószínűleg be tudta volna fejezni a szimfóniáját.

aeon flux Creative Commons License 2004.01.11 0 0 1132
szia!

lilpinksox szavait idézném: kezdés gyanánt megnézheted az összes többi kitano filmet, kiemelten a sonatine-t, a tűzvirágokat és kikujiro nyarát.

de ha maga a látvány fogott meg, akkor hadd javasoljam neked a hero című filmet, ami ugyan egy wuxia, de az ővénél impozánsabb látványvilággal felvértezett filmet én még nem pipáltam. tudom még javasolni a csodás álmok jönnek című amerikai filmet is, ami ugyan rendesen nyakon van öntve sziruppal, meg elég butuska is szegény, de gyönyörűszép.

Előzmény: Jogakusei (1129)
aeon flux Creative Commons License 2004.01.11 0 0 1131
no problemo, cornholio. a kajálda jó volt, a csirkemellfilé közepes, a kiszolgálás exkluzív. :] viszont az éteket álomporral hinthették be, ugyanis páran alig tudtunk ébren maradni emésztés közben. :]

a mozi szerintem borzalmas volt, a zenélő ülésektől kezdve a remegő és életlen képig, s a nem túl impozáns hangrendszerig mindennel voltak problémáim. kivéve természetesen a filmet magát, ami másodszorra nézve is maga a tökély.

Előzmény: greatcornholio (1130)
greatcornholio Creative Commons License 2004.01.11 0 0 1130
Bocs az esti gyors lelépésért, de csak rohanva tudtuk elérni a 21:40-es buszunkat... A film negyedszerre is durván jó volt, bár nem igazán örültem a szünetnek és a néha ránktörő minusz ötezer foknak... Asszem erre a filmre máskor nem a MOM-ba megyek, pedig az az egyik kedvenc mozim. :(
Jogakusei Creative Commons License 2004.01.11 0 0 1129
Megnéztem a Dolls című filmet. Gyönyörű volt és nagyon szomorú is. Tudtok még ilyen filmeket ajánlani?

Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!