Így kezdődik minden betegség itt ! :) Ha sok pénzed van rá akkor akár 300 ló vagy több . Ha csak kicsivel többet szeretnél akkor írass egy chip et és 502 es csúcsokat bele , ha turbót cserélsz akkor már sokminden mást is át kell alakítanod. 150 ló körül elcsúszik a gyári kuplungtárcsa , a gyári fékek el szenesednek , kell valami jobb - nagyobb és már végtelen is lesz a történet .
Kedves dízelesek felteszem itt is a kérdésemet, mert itt sokan látják...
Tehát:
1.6 CR TDI motornál van-e valakinek, volt-e már olyan gondja, hogy alapjáraton ütemes nyikorgó, csipogó hangot ad az ékszíj felől...? Lehet, hogy feljebb is adja, de én már akkor nem hallom... :-)
Autószerelő ismerősöm szerint az ékszíjon a matrica adja ezt a hangot, a VW szervizben vakarták a fejüket, mintha nem találkoztak volna ilyesmivel. Végül nem is csináltak semmit. Egy kis szilikon befújás a szíjak közé, ahonnan a zaj érkezik, egy hosszabb időre elcsendesíti őt.
Sziasztok!!:) Kérdésem lenne! Van egy 97-es 1.9TDI passatom (AHU). Dinamikus a motorja így is,de szeretnék egy "kicsivel" többeg kihozni belőle. Tudnátok pár ötletet adni arra hogy mivel kéne kezdeni a "tuningját"? Olvastam olyanokat is hogy nagyobb turbo bele(de melyik?)más porlasztò(milyen?)chip tuning... Ezekkel a modosításokkal mennyi pluszt lehet kihozni egy ilyen TDi ből?
Urak! Egy benzines t-jet punto fix westgate szelepét ha rugó ellenében visszatartom elvileg növelhető a turbonyomás??Vagy hogy működik a dolog ha visszábbfogom a rudazatot?Valaki kifejtené a dolog lényegét?Megköszönném.
Ujjabbakon állitható rudazat található ha jól tudom. Ami fennt van nagyon gyengének stitulálom.Fogóval megmozgatva elég "könnyen" jár.
Gyárival nem probaltam, már chippelve került hozzam a kocsi az is utolag derült ki . A vezetékelés elvileg jó kilettek mérve . Másik szeleppel még nem lett kipróbálva. A multkor szét lett szedve akkor megjavult de viszont a km óra nem működött utanna es zarlat lett az egesz kocsiban és uj generator szabadon futot is cserelni kellett benne.
"Az üzemanyag elzáró szelepre testzarlatot ír ki a hibakód olvasó"
Pontosabban szakadást vagy testzárlatot. Ha ezt végig gondolod annak fényében, hogy a motor jár, belátható, hogy egyik hiba sem lehet igaz, mert ezekkel a hibákkal be sem indulna.
Olyannal találkoztam, hogy hibás ecu miatt (nem adta ki az áramot a leállítóra) kivették a szelepből a szeleptestet. Valami módon ezt felismeri az ecu, átvált limp módba, és beírja a nálad is megjelen.
Mielőtt azt válaszolnád, hogy az nem lehet, mert leáll, elmondom, hogy a TDI-t nem a leállítószelep állítja le.
Van egy 1.9tdi 110 lovas golf 4-esem . Az üzemanyag elzáró szelepre testzarlatot ír ki a hibakód olvasó (17946). Valószínűleg ebből kifolyólag úgy megy a kocsi mint egy szívódízel. Az autó megvan chippelve nem tudom ez okozhatja-e a hibat . Ha valaki tud valami megoldast kerem segitsen.
2004-es 1.4 Dizel Yarisom van és mostanában olyan probléma van vele, hogy közvetlen a reggeli indításnál egyenetlen az alapjárat. Dadog, rángat. De kb. fél perc melegedés után ez a probléma teljesen megszűnik és utána már egész nap nincs vele probléma. Indításkor sem. Csak mindig a reggeli első indításkor jön ez elő. Hibakódot szervízben már olvastak, de nem jelez semmit. Dízel üzemanyag szűrőt már cseréltem.
többen mondták hogy ne féljek tőle ezekben a régi motorvezérlőkben általában csak testre van lehúzva a jel. Talán épp valaki itt írta is hogy próbáljam meg letestelni hátha úgy jó lesz. Szétszedve mivel autodata-ból tudtam melyik láb-on van a jel amivel problémám van azonnal látszódott is a hiba. Semmilyen védelem se volt azon a körön így a túláramtól vagy túlfesztől ez már úgysem derül ki sohasem a vezetőréteg ahol a legvékonyabb a nyákon egyszerűen mint az olvadóbiztósíték elégett. Megpatkoltam azóta is jó.
Egyébként ahogy mondták a jel első ránézésre minden körön egy tranyóval van lehúzva földre és elég egyszerű a felépítése de ugye nekem szerencsém is volt...
Akinek van elektronikai ismerete, tapasztalata is és debug-olt már életében nyugodtan próbálja meg a régi műanyag házas 1Z-s motorvezérlőt javítani ha hasonló helyzetbe kerül mint én voltam. Elég egyszerű gyorsan átlátható a PCB-je.
Tegnap DSLA150P873-as csúcsokat akartak ház nélkül eladni nekem gyári 520-asnak. Mivel még nem láttam ilyet otthagytam. Néztem tényleg 110lovas motoré eredetileg pl Golf4 1.9 TDI alufedelesbe ment. Viszont katalógusban sehol sem találtam. Végül rágoogle-ztam és 0,179mm-es fuatátmérőt találtam rá. Lehetséges ez 110 lovas motornál? Nem 0,205mm-es furatú mind?
Illetve gondolkozok a turbonyomás növelésén. Szétszedve az ECU-ban láttam hogy a MAP szenzor abszólut 2,5bar-ig mér. Most 1bar-os turbonyomással járok gyári nem írott 1Z-s műanyagházas ECUval. Ha növelném mondjuk 1,4 bar-ig a turbonyomást és a turbo is bírja ECU-hoz kell nyúlni szoftveresen hogy ne tiltson le pl előzés közben vagy bármi más okból? Vagy 1,5bar-ig mér kezel a környezetihez képest a többi meg a turbon múlik csak?
ne basztass olyat amihez nem ertesz. a füstön kivul mas karosanyag is van... de AGR-rel, gyari es jo csuccsal es jo legtomegmerovel nem szabad lathatoan fustolnie semikor...