Keresés

Részletes keresés

Opamacska Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4409
Tény. Az idézett rész szerves része annak amit leirtam---igy magában semmit nem ér, csak azzal együtt---megint félreértettél : ( Lehet hogy direkt?
Előzmény: Törölt nick (4396)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4408
Fejlettebb alatt értem:
1. etetik 2. ivartalanitják 3. nyakörvre "áldoznak" 4. ha beteg nem szívlapáttal gyógyitják hanem állatorvossal stb.
Persze a szándék itt is meglenne jóval több emberben mint gondolnád, csak anyagi lehetőségei nem engedik!
Kösz! Tudom a választ! NE tartson.....
A nyakörvre nekem sem tellik-legutóbb mikor szóba került a kutyára való 30-40ezer között mozgott. A macskára valónak nem néztem utána.
Az ivartalanitás miatt nem szaporodik túl, ha etetik, jól tartják minimálisan csavarog.

Különben "találtam" nektek egy tuti módszer az élő csapdázott jószágokra! Nyissatok távolkeleti éttermet, és jó pénzért inyencségnek adjátok el! Jövedelmez, és nem lesznek kóborok máshol! : ) Persze ez csak vicc--mielőtt kihívom magam ellen a sorsot ; )
Előzmény: Törölt nick (4391)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4406
Amugy. . .a topik temaja nem a te jovendobeli retednek a jovendobeli nem kaszalasa. . .szerencsere. . .arrol majd lesz egy masik jovendobeli topik :)).
Előzmény: Törölt nick (4404)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4405
. . .hogy te milyen korlatolt tudsz lenni. . .amugy ertelmes ember letedre, hogy tudsz ennyi suletlenseget osszehordani - es hinni benne??? Hogyan higgyen neked az ember mas dolgokban, amikor itt mutatod, hogy mennyire feluletesen tudsz valamirol magavbiztosan nyilatkozni?!?!?! Lejaratod a hiteledet. . .
Előzmény: Törölt nick (4404)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4403
Olvass utana. . illetve kerdezz meg egy orvost - mert manapsag sok zoldseg van az interneten "forras" cimen. . .

Mitol is lesz az embernek allergiaja. . .lenne a kerdes. . .
Előzmény: Törölt nick (4397)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4402
Viszont szornyu kellemetlenne tudja tenni az altala okozott allergia az ember mindennnapi eletet - es mint ilyent ugye nem lehet figyelmen kivul hagyni csak azert mert te meg nem tapasztaltad magadon.
Ahogy nalad is lesz - fogsz tenni ellene, es masokat is fogsz kenyszeriteni ra - legalabbis megprobalod.
Előzmény: Törölt nick (4400)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4401
Hat egyszer-egyszer jo ketsegbe vonni dolgokat. . .

Pontosan tudom, hogy itt (mo-n) kell(ene) valtoztatni valamit, hogy a macska-beke helyrealljon. Ezert hoztam peldakat, hogy lehessen latni tovabb is, mint az orrunk hegye - vagy a pusztitas.

En mindig jol korlnezek mielott dontok, elvem, nem jo az a megoldas, ami elott legalabb masik harom "jo" megoldast nem vetettem el :)). Azt is jo tudni, mit miert nem teszunk. . .mert ha azert nem tettuk, mert nem is tudtunk rola. . .jajj az szornyu hiba.

No akkor meg egy. A visszatarto nyakorvrol. Az "invisible fence" altalaban kutyaknak ajanlott - utana fogok nezni miert. Oka van annak - mert ha macskasoknak is el lehetne adni, hidd el, tennek a kereskedok. . .

Ott a kertet fold alatti vezetekkel veszik korul, es a kutya nyakan egy nyakorv. Ha tul kozel megy a leasott vezetekhez, aramutest kap - epp eleg eroset ahhoz, hogy tisztes tavolsagot tartson a kutya. . .illetve. . .amelyik akar menni, az nem banja az aramutest, legfeljebb nem megy haza a kodorgasa utan, megvarja amig kikapcsoljak a keritesben az aramot, mert mar nagyon hianyzott a gazdi kedvence otthonrol . . .(ismerosom meselte. . .)

Ha a villanypasztort a kerites tetejere teszik, hogy gyereket, embert meg veletlenul se bantson - OK. Maskepp nem. . .no es nem olyan ronda mint a szogesdrot. NEm hiszem, hogy ez a szogesdrot elterjedte valna - hacsak a tulaj nagyon nem akarja a sajat kedvenceit bennt tartani. Meg az is lehet, hogy a varos nem engedelyezi. . .erdemes utana jarni telepites elott.

Előzmény: Deep Down (4390)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4390

Akkor hívhatlak ezentúl a topik katalizátorának? ;)

Nem kerülte el a figyelmemet semmi (hahh, marhára megfigyelek, no), csak itt most arról lenne szó, hogy OTT mit lehet tenni, ahol probléma van, nem arról, hogy milyen jó, ahol nincs. Mindegy, igazából nem akartam belédkötni. Valójában csak azért jegyeztem meg, mert te is kétségbe vontad, hogy én mit keresek itt.

Valamit még akartam, de nem jut eszembe, úgyhogy inkább megyek is az állatommal foglalkozni. ;)

Szóval eddig nálam a védekezési sorrend: 1. villanypásztor, 2. ilyen visszatartó nyakörv, amit nem tudom hogy hívnak/macskariasztó - attól függően, hogy kint vagy bent akarnám tartani a macskát, 3. holtversenyben a tüskés ágak és a víz.

Előzmény: ZsuR (4388)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4389
Ez meg elkerulhette a figyelmedet:

" . . . es meg sajnos itt sem altalanos jeleneseg. Sok a tultermeles macskakbol orszagos viszonylatban - de telepulesenkent lehet nagy elteres - ezt probalom megosztani veletek, hogy van engy bekes, emberhez melto ut is."
Előzmény: Deep Down (4387)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4388
Minek irok. . .annak tobb oka is van. Az elso es legfontosabb: mert megtehetem. . .
Aztan a tobbi.
Akkor kezdtem ide irni amikor mast sem olvastam mint modszereket a macskak elpusztitasara. . .
Szeretem, ha tudok tobb megoldasrol, ha nem csak arra vagyok felkeszulve, ami az orrom elott van - gondoltam mas is van igy vele. Jo latni, hogy mi lehet cel. Ha jo, ha tetszik, ha kovetheto - akkor lehet megoldas. Ha nem. . . akkor keresni kell mas utat is.

Nem hiszem, hogy leallok azzal, hogy meg mi lehet - mert ez lathatoan elinditott tobb gondolkodo embert is a hozzaszolasra, es vegre szuletnek megoldasi javaslatok. Ugy is mondhatnam: katalizator voltam :)).
Előzmény: Deep Down (4387)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4387

Nálad nem probléma a macskák jelenléte, úgyhogy szerintem hagyjuk már, hogy nálad mi van.

(Egyébként tényleg, minek írsz ide ennyit, mikor a te macskáid nem futnak ámok, a szomszédaid kedvesek és szeretik a macskákat, és egyébként is minden szuper és hepi? Csak azért kérdem, mert te írtad, hogy "marpedig ebben a topikban azoknak kene lenni akiknek van kertjuk - es azt erzik, a macskak amokfutnak benne". Ehhez képest mindent magadra vonatkoztatsz, holott te is azt mondod, hogy nálad nem állnak fent ezek a problémák. Mindegy, ne törődj velem, csak szokás szerint kötözködöm. :) Ráadásul pont amikor olyat írsz, hogy tényleg lehetne megoldás valami... javíthatatlan vagyok. :) )

Előzmény: ZsuR (4386)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4386
Igazad van, de nalam a kertben hatalmas fak vannak. . .eppen eleg arra, hgy bajuk legyen.
Viszont ahol nincs fa - ott megoldas.
Előzmény: Deep Down (4385)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4385

Ha nem mászik át a kerítésen, jóval kisebb eséllyel akad fenn bárhol is... szerintem.

Macskások figyelmébe:

http://www.hazikedvencek.hu/macska/e_mozgas_igeny.php

Előzmény: ZsuR (4382)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4384

Kicsit utánanéztem a villanypásztornak. Ebben a topikban is volt már róla szó, nem nehéz rákeresni, és máshol is, mástól is ugyanezeket láttam, hallottam. Akkor lehet gond, ha a drótra üléskor a madár máshoz is hozzáér, ami földelve van. Ennek elég kicsi az esélye.

2006.05.18 15:04:04 © (882)

"Az áram "megindulásának" a kiváltó oka, a POTENCIÁLkülönbség. tehát szegény madár ha rászáll  a villanypásztor drótjára akkor semmi baja nem lesz, mert ő is arra a potenciálra kerül mint a derót. ha továbbrepül és leszáll a földre akkor is hasonló a helyzet.

de ha az a hepje, hogy a 2m magas kerítés tetején egyszerre hozzáért a földhöz, ugye mint (-) föld és a 2 m magasan huzodó vezetékhez kitárja a szárnyait akkor lehet, hogy megüti a "feszely".

bízonyítás, ha megnézed a nagyfeszkábeleket az országban, általában szoktak rajta madarak ücsörögni, és nem szenesednek el tőle, pedig abban nem 10KV van ..

Villanypásztor: kb 10Kv és 0.1-0.4mA  a kisüléskor az áram > ez nem tom kire veszélyes... de kisállatokra tuti nem, de lehet elé rakni sönt ellenállást.

ja a kerítésre csak akkor jó a villanypásztor, ha a kerítés kőből ill. fémből van fa kerítésnél hatástalan lesz, mert nem lesz meg a 2 pólus."

ZsuR Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4383
Jo ilyent hallani!
Előzmény: csillagmami (4379)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4382
A macskak masznak fara, a kutyak nem. A nyakorvet sokan azert nem teszik fel a macskara, mert veszelyes, (mit ezt leirni ide), konnyen fenn akadhat rajta, es megfullad tole.

En sem teszek nyakorvet a macskaimra.

A kutya nem maszik fara. . .annyit.
Előzmény: Deep Down (4372)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4381
Ennyit a globalis gondolkodasrol. . .
Előzmény: Dogfüggő (4377)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4380
Igaz, de itt is el kellett kezdeni valahol valahogy - es meg sajnos itt sem altalanos jeleneseg. Sok a tultermeles macskakbol orszagos viszonylatban - de telepulesenkent lehet nagy elteres - ezt probalom megosztani veletek, hogy van engy bekes, emberhez melto ut is.

Miert ne johetne Mo-ra is a fejlettebb allattartas, hiszen annyi minden ajott mar - mint az "amerikai konyha" is???

A homokot a homokozoban itt is kell takarni, mert a macskak mellett eleg szep szammal jonnek a vadon elo allatok is. . .

Orulok, hogy a madaroduk mellett a kertitesen a macskat is benntartja ez az ize :)).

Előzmény: Opamacska (4364)
csillagmami Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4379
nekem is voltak ,vannak,és lesznek cicáim , de mindég ivartalaníttatom őket ,kettőnél többet nem tartok egyszerre jól elvannak a kis kutyámmal is ,szeretetet adnak , és kapnak.
Előzmény: Törölt nick (4347)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4378
Ez igen! : )))
Tökös hsz.
A genetikai selejtek meg pusztuljanak halomra.
Előzmény: Törölt nick (4354)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4377
Atomgond hsz-ának ehhez a részéhez:
"ha összegyűlt 5-10db, akkor kocsival kb. 10km.-re. Nem bántottuk őket, BIO módszer. Idővel csak elfogynak a környékről."
nem akarsz hozzáfűzni valamit?

A madarak 10Km-re is madarak, ha meg a macskákat direkt kóborrá teszik, akkor nyilván kénytelenek lesznek vadászni, akkor is, ha eddig nem tették.

Előzmény: Törölt nick (4296)
HalfDemon Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4376
Jol hangzik. Mindenesetre, feljelentenelek lopasert, hogy elloptad a (chipezet) macskam. Aztan bizonyitsd hogy nem. :) Mondjuk ha megeszi a tulajdonod, megszivom, mert ki kell fizetnem... Hameg osszeszarja a kerted, kenytelen vagyok vagy kitakaritani vagy sulyos penzeket szamlazhatnal, mint takaritasi koltseg. :) Csak bizonyitsd be, hogy az volt.
Előzmény: atomgond (4291)
ripők Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4375
Már hogyne kaptam volna fel a vizet, amikor a jópofa topikcím mögött a kérlelhetetlen gyilkos árnyai sejlettek fel. ........ ......... ...... .... ... ..... .... . ... ... (moderatúra által törölve).
Előzmény: Deep Down (4374)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4374

Azért van rá esély, hogy említett topiktársunknak az elmúlt hét évben sikerült más módon megoldania a problémát. :D

De azért köszönjük a velős, tartalmas és hasznos hozzászólást! :)

Tényleg magasabb kerítések kellenének ide-oda... :D

Előzmény: ripők (4373)
ripők Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4373
Topiktársunk megoldást kért problémájára. Hát javasoltam egyet. Inkább ő, mint a macskák. :E
Előzmény: 4125 (4367)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4372

Akkor spórolja össze az a macskatartó, akinek gondja van a szomszédokkal. Pl még a macska beszerzése előtt?

Nekem eddig ez a legszimpatikusabb. A szúrós ágas se rossz, csak sok meló, nem feltétlen néz ki jól, meg nem is tudom, valahogy fenntartásaim vannak. Anyagilag persze az a nyerő. Meg akkor is, ha nem benttartani akarsz, hanem kint. Mert azért nálunk pl kóbor macskák is előfordulnak.

De ha arra kerül a sor, én bizony utána fogok nézni még a villanypásztornak is, mert semmi kedvem szúrós ágakkal vacakolni, aztán meg nézni őket, míg le nem rohadnak, úgyhogy ha megoldható, hogy ne nyúvassza meg a madarakat, akkor meg az volna a nyerő.

Előzmény: Opamacska (4370)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4371
Macskaszőrallergia / pollenallergia ?????
Előzmény: Törölt nick (4304)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4370
Jónak jó az elektromos nyakörv, csak az átlag magyar fizetéshez sajnos drága. Ez is egyfajta elektromos pásztor: ha az állat elhagyni készül a kijelölt területet megcsípi a nyakörv.
Előzmény: Deep Down (4297)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4369
Szimpatikus vagy! : ) Üdítő ebben az iszonyatban....
Előzmény: Tigano (4274)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4368
Van aki szereti a macskát. Ha beengedi a lakásba, azzal elfogad, tudomásul vesz bizonyos dolgokat. Nem azért mert a macska szent, hanem azért mert az sem lépheti át az árnyékát! Te sem várod el pl. a madaraktól hogy egy apró helyre hulljon a tolluk, hanem takaritasz, ha pedig röpteted (ha szoktad) és pottyant tudomásul veszed hogy igy jártál----persze ebbe is bele lehet kötni, és megjegyezni, hogy a madár picit kakál. A macska meg alomba---a hasonlat lényege nem ez : )
Szeretsz félreérteni engem : (
Előzmény: Törölt nick (4267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!