Off1: innám itten a sörömet a kellemes kis 30 fokban, de a hidegre érzékeny lett az egyik fogam. Dúúúúúúúúúrva!!!!
Off2: most lehet, hogy valami brutálisat fogok mondani (írni), de ezen nincs is mit ragozni: Nicko McBrain a világ egyik legjobb rockdobosa. Volt szerencsém '95-ben (vagy mikor) ott lenni a klinikáján, valamint közös fotót csinálni vele. Fantasztikus zenész-dobos, fantasztikus ember. Rajta nem lehet számon kérni, illetve nem érdemes, hogy miért nem használ kétlábdobot - amúgy megmondta, hogy miért, mert eggyel is elég nehéz, nemhogy még akkor kettővel:))) -, meg egyéb dolgokat, amiket szívese(bbe)n hallana egy Maiden albumon az ember. Ő A Maiden dobos. Én amúgy is inkább hallgatom a színezéseket, az ötleteket, mint az azokat helyettesítő állandó kétlábdobolást sok zenében. (Persze valahova az köll.)
Nekem el kéne mennem az Alexandrába, mert a könyv már ott van félretéve, csak át kéne vennem.
Viszont
ON
mikor jelenik meg magyarul Mustaine könyve????????????????
tudja valaki, miért úgy jön be mostanában a megadeth hivatalos honlapja, h előtte van egy külön belépő oldal, ahol számlál visszafelé egy óra, és gyertyák (azt hiszem pont 13) égnek?
Teljesen egyetértek. Én már nem hogy egy RIP vagy Cryptic, egy TSHF szintű albummal is megelégednék, ami csak szimplán hallgatható, és legalább nem csalódás. Valahogy én sem várom már az új albumot, pedig régebben albummegjelenés előtt mindig tűkön ültem.
Aljas metalicska! Nem elég, hogy +1 taggal erősítenek, hogy végre legyűrjék a megadeth-et, pluszban még le is nyúlják a nov. 1-ei megjelenési dátumot. Aztán majd kikönyörgik a vajszívű mesternél a közös turnét, közben a szerződés az apró betűs részébe beCTRL+V-zik, hogy műsoronként 30 perc megadeth előzenekarként, aztán 2 és fél óra metallica főzenekarként. Hiába veregetik büszkén a saját vállukat amikor mustaine-ről kérdezik őket, hogy "ő a mi kutyánk kölyke!" szemét és képmutató egy világ ez, én mondom!
Lenyomná, mint a bélyeget!:))) Ahogy elnézem Vic sem az edzőteremben töltötte az elmúlt éveket. Kicsit úgy néz ki, mint egy gumimaszkos töltöttgalamb.
OFF: Ebben az ínséges időszakban most újra előkaptam a Maident. A könyvből megkaptam a választ a No Prayer-es dilemmára: gyakorlatilag a Killers album irányvonalát akarták folytatni. (bár arra már nem tértek ki, hogy mi a fenének). Progresszívabb irányt vettek fel mindenesetre Bruce visszatérése után, bár az ő énekstílusával egyáltalán nem vagyok megelégedve. Annyira egysíkúan énekel, hogy talán azt a legfárasztóbb hallgatni az albumokon. Kicsit több energiát is belefektethetne abba, hogy melyik számhoz (részhez) mi passzol jobban. A másik problémás tag nekem mindig is Nicko volt. Clive Burr lehet, hogy nem volt egy csúcstechnikás dobos, de olyan szívvel-lélekkel ütötte a cuccot, ahogy kell. Nem is hagyott ki olyan ziccereket, mint Nicko. Mint szakavatott dobosnak, mi a véleményed Nickoról Simple?
sok embert ismerek, akik a reuniontől kezdve vált igazi fanná. Az újabb lemezek többet jelentenek neki, mint a régiek, persze ez a fiatalabb korosztály de akkor sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni a megadeth-et, hogy 97-ig jók voltak onnan kuka az egész életmű.
Én egyébként egy cryptic hangulatú lemezt várok, vmi erőlködésmentes dolgot, ahol nincs görcsös megfelelni akarás csak jó dalok de ha az utóbbi három lemez szintjét hozzák én már nagyon boldog leszek.
A 2000-es években egyedül a System hagyott bennem nyomot, a többi inkább csalódást. Az Endgame végén sem éreztem azt, hogy na, ezt ég sokszor meg fogom hallgatni! A másik nagy csalódásom a koncertjeiket illeti: Laposak, unalmasak, kontakt a (fizető) közönséggel gyakorrlailag nulla, az énekhang szintén, a hangzás rendszeresen pocsék, a setlist állandó. Viszont jó hír, hogy nem a koncertjeik hossza eléri még az egy órát.
Mustaine túlmisztifikálja saját magát és a zenéjét. A számok túlságosan szigorúan szerkesztettek, nem érezni rajtuk a zenélés örömét. Én sem szeretem az örökké fikázós embereket, de sajnos az új albumot illető nyilatkozatok + az eddig hallott rövid anyag abszolút nem tüzelt fel. Lehet, hogy csak egy agyatlan hentesjáték bemutatójának háttérzenéjeként hallottuk, de az is egy marketing amellyel az új albumot reklámozzák akarva-akaratlanul. Most érzem először azt, hogy egyáltalán nem várom az új albumot. Az pedig, hogy a zenekar itt tart, egyes egyedül a mesternek köszönhető, hiszen ő a főmenstruátor. Ő felel a tagokért és azok teljesítményéért egy személyben. Senki máson nem múlik az összetétel, csak rajta (leszámítva azt a 3%-ot, amikor nem).
Sok pénzbe került már ez a csapat nekem, azaz inkább a mester: cd-gyűjtemény, koncertjegyek, benzinpénz...stb. Ez a bohóckodás a Peace Sells 85. kiadásával pedig tényleg kész röhej. Ha a reklámok alapján vásárolnék, előbb fordulnék meg a Vámáz krt. 9-ben, minthogy a szmörétől rendeljek:)))
én meg már néha a hivatalos honlapra is lassan nevetni járok, ha olyan hírt látok, mint pl. a mai aug. 16-i MLB Fan Cave-es videó... szerencsétlen Mustaine-nek milyen szinten kell csinálnia újra bohócot magából, h promótálja a 25. évfordulós PSBWB kiadványt..., csak meg kell nézni! Komolyan mondom egy ilyen kaliberű embernek erre van szüksége, hogy a nimbuszát egy ilyennel csorbítsa???????????? néha, nagyon nem értem a mestert. bár, simán elképzelhető, h a kiadója szarik a promóra, és ő próbál meg mindent /sajnos ilyen eszközöket bevetve/ megtenni a siker érdekében.
egyébként meg a 2000. év utáni érából egyedül a UA nem tetszik annyira, a többi nagyon! és piszkosul várom már ellefson-nal az új TH1RT3EN-t!
Nem az a baj, ha valakinek valami nem tetszik. Az viszont tényleg nevetséges, hogy csak a fika megy itt. Amikor az első új dalból kikerültek az első részletek a videojátékhoz, az ide írogatók egyből lefikázták a komplett új lemezt, hogy megint mekkora fos lesz az egész, lám, Mustaine már kimerült. Miközben a dalról konkrétan semmi nem derült ki a részletekből...
Az újkori Mega színvonala nem épp vicces. Engem mindig elkeserít. Még mindig előveszem néha a régi, klasszikus albumokat, még mindig lenyűgöz, aztán mikor az új albumokhoz érek, az olyan, mintha hirtelen képen löttyentenének forró olajjal. Elhiszem, hogy egyeseknek a mostani stílusuk is bejön, de ne akarja már bemagyarázni, hogy a mostani szint egálban van a régivel.
Nekünk is épp ez a bajunk itt! Izgalmasat és érdekeset várunk, de a csapattól egyedül ezt nem kapjuk meg. Csoda ha hangot adunk csalódottságunknak? Mellesleg nincs nagyon igazad, hiszen a megadeth '90-es évek alatti teljesítményéről itt mindenki szuperlatívuszokban beszél. Az pedig, hogy a 2000 utáni teljesítmény ott tart ahol tart, nem hiszem hogy az itt fórumozgatók hibája. Sajnos a csapat (azaz, inkább csak Mustaine) ma már szó szerint harmatgyenge, de ha neked más a véleményed, akkor nyugodtan írd le s győzzél meg minket az ellenkezőjéről. Van hely, a bitek elbírják. Ja, és szívesen leírnánk ezt a Mesternek is, de megadeth fórumban csak a pozitív kritikák férnek be.
egyébként én sem értem, h miért kellett rögzíteni a denveri koncertet. fogalmam sincs milyen összeállítással léptek színpadra, de gondolom teljes peace sells nem volt, a rust év tavaly volt, endgame-ről meg alig játszanak... akkor mi??? csak egy újabb kiadvány, amit majd megint reklámozhat mustaine saját maga a honlapon, h "it's awesome!" :D :D :D
Hát, a Denveres rajongóknak egy szavuk sem lehet. Új perspektívák nyíltak meg a megadeth koreográfiájában (valószínű csak azért, mert a csapat is rögzítette a koncertet magának, végre egy új koncert DVD!, jeee:))).
Amint látom a bemutatókép már le is lőtte a poént, de sebaj 2:28-nál jelenik meg Vic (aki esetleg unná a Peace Sellst tekerje oda a szallagot):
Én már megástam a kert végében a kis gödröt, amibe az új CD-t fogom rakni, és egy pentákulummal megtámogatva az összes Mustaine-poszteremet eltüzelem majd a kis sírhanton.
Ha mustaine lázadóhajtóművében maradt még egy kis nafta, akkor a következő album után (ami feltehetőleg bedőlős lesz) feloszlatja a csapatot, felbont minden érvényben levő szerződést (kiköhögi a fájdalomdíjakat), majd 2-3 éven belül újra összerántja a tuti formációt és készít egy talán utolsó albumot, amiben elküldi az anyjába a korábbi kiadóit meg úgy a zeneipart általában. Aztán vagy bejön a húzás, vagy nem. Ez a módszer legalább jól állna neki. (és az album reklámozása érdekében elújságolja, hogy 30 évvel ezelőtt ~1 évig a metallicában gitározott)
A másik kötekedő észrevétel a peace sells... 25. évfordulós kiadvánnyal kapcsolatban, hogy mintha maga a mester 2007-2008 körül remixelte, és remasterelte a KIMB-től a Cryptic-ig az albumokat, és lett hivatalosan megjelentetve mind. A kérdésem az, hogy akkor most miért is kellett újra masterelni a peace sells... lemezt??? De akkor már az a kérdés is elfér itt, hogy miért nem csinált hasonló kiadvány csomagot pont a rust in peace albumból??? Szerintem az kelendőbb lett volna. Szóval, szerintem ezzel a peace sells...-es csomaggal mellé lőttek, de nagyon, ezért is kell olyan promó, mint ami kint van a honlapon. És őszintén sajnálom, h az öreget ilyen marketing-es szarra is rávették, /feltételezem a kiadó, a gyér rendelések/előrendelések miatt/ mert gondolom ő sem örömből bohóckodik ott nekünk.