A 3,5ös klíma szenved hogy elerjen 16fokot saját erejéből(midea extreme save pro) . Nemrég a -13 fokban, a műhelyben a legalacsonyabb hőmérséklet 4 fok volt klima nélkül, ha tartani akarnám vele a 16fokot fél óránként olvaszt ami érthető hiszen probálkozik csóró😅
Világítással ha mégis megy a klíma simán megáll 16fokra állitva, leszabályoz. 22fokra állitva 19-20fok körül van de képtelen feljebb menni -fok környékén.
Világítás nélkül pedig 16fokra állitva 12-13fok a plafon.
Ezekből próbálok következtetni én is, de mivel eletembe nem volt ekkora klímám nem tudom mi a várhatő tőle és 450ezer környéki összeggel nem akarok nagyon sokat játszadozni meg próbálgatni.
Laikus nyelven így mondható, nem sokat értene belőle a némelyik halandó ember ha kovalens kötés kezdeném firtatni vagy a szilazánokról és a polysziloxánokról :D
A bevonatnak kellenek korulmények mert a térhálósodás ugy indul el. Nincs itt mágia csak "egyszerű" kémia.
Azért ennyire ne alacsonyitsunk le mindenkit. Van persze olyan is, mint minden más "szakmában".
Valamilyen szinten igazad van, de mégis csak egy garázsról beszélünk. 😊✌️
Bocs, hogy laikusként belepampogok, feltűnt, hogy van tapasztalatod a 3.5 kW-os klímával. Az a tapasztalat feleslegessé tesz minden egyéb agyalást, pontosan ki lehet számolni belőle a hőigényt.
Kerámia bevonat telepítés. Már a fogalom nagyon üt.
De amikor meglátok egy-egy ilyen műhelyt, akkor azért elgondolkozom az élet értelmén :-)
A varázslathoz nem jó a sugárzófűtés. Meg kell érteni, hogy ezek a műhelyek úgy épülnek, mint a Lada tuning: szárny, Koppány kipufogó, hátsó ablak rács, kicsi ültetés és majd egyszercska eszünkbe jut, hogy a 60 lóerő elég halovány, útonútfélen kúpolnak majd azzal is kezdjünk valamit :-)
Igen az 😅Bizonyos mértékben de zavarja. Telepítés kozben alacsony légárammal üzemel a klíma a lap@tok elfordítva az autó felől kényesebb esetben minimális locsolás, ha a páratartalom nem megfelelő.
Infra szárítás nagyon lassú folyamat, mert elemenként kell csinálni vagy körbe infrázni az autót :D de a telepítéséhez bizonyos hőfok és páratartalom kell. Az infra csak a kötés gyorsításra való.
Szia. Nagyon jól látod a helyzetet. Autók járnak rajta, volt bent már 3tonnás is tehát a padló szigetelése sajnos nem kivitelezhető vagy nincs, ami huzamosan bírná ezt a terhelést, max "hővisszaverős" dupla filc szőnyeg az érkező műanyag padló alá.
Igazából az egyenletes hőfok lenne a legkedvezőbb, de emiatt nem kivitelezhető, de ezt már az évek rutinja megoldja :D
Milyen magasságban legyen az általad megadott hőmérséklet ?
A betont terheled targoncával , vagy más nehezebb dologgal ? Ha nem , lehet hőszigetelés sokat segítene . Tudom , nem egy forint lenne . Nálad az a beton hátránya , ami az előnye a padlófűtésnél . Sok energiát tud tárolni , tehát sokat is nyel el nálad . :-(
Szia. Nagyjabol ez van igen h találgatás, hátha van valaki aki hasonlo kaliberrel már találkozott :D
Nincs a hő elvezetve, ezért is írtam, hogy rásegít ez a hő a klímára ha dolgozom :D
24 órán át kell nekem stabil 20-22fok kb havi 5-6szor minden féle körülmény mellett egyenletesen a műhelyben télen-nyáron, ejszakara pedig a 8fokos temperálás.
Tudom rohadt nehéz ez így. Nem is a megváltás az amit keresek hanem egy jó kiindulási pont, hogy merre indulhatok el, mit tudnak/tudhatnak ezek az 5kw-os gépek.
Erre jó válasz? Nem lessz , mert a 100 000 ügyfélből az egyetlen e,nnyire kilógó vagy !
Tehát találgatás 1000 el?
A lámpák plusz hőjét --hová viszed el?
Nagyon régen a "festék ráégető kemence" kifűtötte az egész csarnokot is (nem volt még hőszigetelés ) Lehet, hogy érdemes lenne keringtetni, porleválasztással?
Valoban kihagytam. 3meter a belmagasság. Maguk a klímások se tudták megmondani hogy mi is lenne a celszerű csak az 50watt/ köbméteres ökölszabállyal jöttek, de lehet eleg oda a 5kw-os aux, persze, mert azt forgalmazzák. 😅 Kevés releváns dolgot találok 5-7kw-os klímákról, hogy mire is képesek, hiszen mindenhol a tökéletesen szigetelt házakról tudnak csak infoval szolgálni
Lehet a világítást is érdemes lenne fejleszteni, utána a klímával összesen is kisebb lenne a villanyszámlád, mint amit most csak a világítás elvisz.
Nagy belmagasság esetén még egy leszorító ventilátor is sokat tud segíteni, a világítás által fent megtermelt hőt lenyomná, és lehet egyből közelebb lennél a megfelelő körülményekhez.
Az teljesen mindegy, hogy milyen márka felé kacsintgatsz. Első körben a fűtési teljesítmény a kérdés. Arra pedig innen a fórumból nem nagyon fogsz adekvát választ kapni. Hívni kell egy épületgépészt, aki kiszámolja neked pontosan, és akkor már arra lehet támaszkodni a készülékválasztáskor. Nem írtad le, hogy milyen magas ez a műhely, pedig nagyon nem mindegy, hogy normál 270-es vagy akár 5 méteres a belmagasság.
Sziasztok! Totál a tanácstalanságom már, elvesztem a rengetegben és nem találom AZT ami relatíve jó lehet nekem 😫 Adott egy 56nm-es könnyüszerkezetes egy légterű műhely... 8cm-es szendvicspanel a felén, 10cm kőzetgyapot a másik felén. 15cm kőzet a tetőn, 15cm szigteletlen beton. Tudom! Energetikai szempontból semmivel sem éri meg huzamosan fűteni.
Mi lehet az a klíma, amely ESETLEG ki tud nekem vitelezni fűtés szempontból stabil 16fokot nagyon max 20-22fokot(kerámia bevonat kötési hőmérséklet) akár a nagyobb minuszokban is, úgy h nem fordul le a villanyóra csak szédül. Nem zavar ha hangos, ha kerepel, ha csattog morog, zörög, nem kényelmi funkciót lát el!
5kw-os klímákat nézegetek javarészt, több tényezővel. 3,5kw fog lekerülni a falról, az dolgozott bővítés előtt de mostmár Brutál kevés.
A világitas cirka 3kw környékén mozog így az segít rá a fűtésre 🤪🤪🤪
A klíma üres műhely esetén temperálna csak. NEM az én komfortom a lényeg hanem megfelelő körülményeket KELL teremtenem a kémiához.
Köszönöm ha építő jelleggel tudsz Nekem segíteni 🤗😊
Perpillanat nagyon a a HISENSE Energy SE 7kW felé kacsintgatok 🥹
Viszont : " A kínai alatt fázol, ha épp bekapcsolod, a japán meg észre sem veszed, ha megy. "
Ezért nem kell a klímát ki-be kapcsolgatni !
Egyszer bekapcsolom a szezon elején és a szezon végén meg kikapcsolom . Folyamatosan tartja a kívánt hőmérsékletet . A zaj egy más dolog , azt döntse el a vásárló , hogy neki mi az optimális !