Szia! Érdeklődnék... keressek olyan menetjegyeket,kéregjegyeket melyekre bíztositási bélyeg van ragasztva. Neked van esetlegesen csere vagy eladó ilyen jegyed? Várom válaszod! Köszi
Annak idején, amikor egyik kedvenc amerikai műsoromról, a Saturday Night Live -ról írtam , megemlítettem a Wayne's World öt, mint az 1975 óta működő tévés intézmény egyik saját jogon elhíresült gyümölcsét (képzavar rulez), ti. hogy Mike Myers gügye, de tizen- és[...] Bővebben!Tovább »
Még nyáron mutattam egy nyugat-berlini utcát, ahol hosszú tömött sorban parkoltak a youngtimerek , most pedig bekukkantunk magába az egykori villamosremizbe , ami a szokatlan forgalmat generálta:
A Classic Remise Berlin be már régebben is el akartam menni, de nem fért bele a[...] Bővebben!Tovább »
Valami különjárat simán lehetett. Az fenn van az oldalon, hogy valaki mesélte, hogy őt innen vitték villamossal katonának? Sorozás valahol valami közeli helyiségben, fel a villamosra, az ki valami pályaudavrra, vagy valami ilyesmi. Így ránézésre kicsinek tűnnek azok a kocsik ahhoz, hogy nagykörúti sűrítők legyenek.
A múltkori fotóséta nem fejeződött be a Kossuth Lajos téren, mert a kupolamagasságban kavargó köd nem korlátozta magát a pesti oldalra:
Rettentő jól nézett ki, ahogy a palota helyét csak sejteni lehetett - mivel hosszabban exponáltam, a fénykép kicsit többet is lát, mint[...] Bővebben!Tovább »
"Random berlini vasútállomások" című sorozatunk :) mai adásában egy fura kis megállót szeretnék bemutatni a német fővárost kelet-nyugati irányban átszelő Stadtbahn ról .
A Savignyplatz -nál a "nagyvasút" nem áll meg, csak az S-Bahn , de ez önmagában még nem[...] Bővebben!Tovább »
Tegnap poppereskedtünk egyet a blogban , ma meg rock'n'rollozunk, Lemmy emlékére. Bár meglepően sokan írtak a haláláról, nehezemre esne nem csatlakozni; nem azért, hogy hátha megszerettetem ezt a rétegzenének nevezhető jelenséget azokkal, akik más műfajokat kedvelnek, hanem[...] Bővebben!Tovább »
A minap meglehetősen retró hangulatban egy ezeréves kazettát hallgattam, és megállapítottam, hogy bár nem szeretem a Status Quo-t, az In the Army Now ma is tetszik:
Mindig is furcsának találtam, hogy ez a szám mennyire más, mint az, amit a Status Quo-tól várnék. Persze[...] Bővebben!Tovább »
A szokásos Fényvillamos-vadászat során decemberben elakadtam a Kossuth Lajos téren: az Országház új díszkivilágításával amúgy se tudok betelni, most azonban a látványt még különlegesebbé tette a magasban gomolygó köd:
A villamosok fotózáshoz kimondottan nagy[...] Bővebben!Tovább »
Angol ismerőseim nevezik így, és olyan viccesen hangzott, hogy rászoktam. Fogalmam sincs, hogy miért angolul írtam a címet, meg tettem idézőjelbe, hogy kisföldalatti, ezeket a dolgokat kicsit robotpilótával szoktam cisnálni :)
Megin Berlin jön, de nem konkrét berlini valami, hanem az, hogy miért írok annyit Berlinről. Bár ez tulajdonképpen csak találgatás, mert nekem se tűnt fel, hogy mennyit írtam róla mostanában, csak úgy jött magától.
Annyit írtam Berlinről az utóbbi években, hogy ideje végre arról is írni, hogy miért írok annyit róla. Nem lesz történelemóra, nem akarok semmilyen attrakciót, régi vagy új épületet rábeszélni senkire, inkább csak megpróbálom körbeírni, miért a német főváros szerepel a[...] Bővebben!Tovább »