barabasp:
Kösz, majd megkérdezem a titkárságon (ha van ilyen), bár nem tűnik nagyon csábítónak a korosztály. Nem hiszem hogy tudnánk csevegni Jordan-rôl, Salvatore-ról, vagy akár Stackpole-ról. Három melléklet nagyon meg tudja fiatalítani az ember gondolkodásmódját.
OutSider:
Nekem is! Salvatore-tól nyúltam le, mert tetszett a karakater.Lehet hogy ezek után Drizzt apó is feltűnik?
Hát igen, csak a weboldalt kellene nézegetnem.
Galambosné, olasz a végén pertut ittam vele.
Hódsági, törés hát igen
Mórági, fizika rossz tanuló voltam, de nagyon rendes volt velem
Kalotay, technika és építőtábor vezető (majd esetleg sztori)
Rácz Iván, azt hiszem 4.-ben világnézetünk alapjai
Rácz János, matek és valóban ő csinálta az órarendet, és mindig úgy, hogy nem volt már délután tanítás (szinte csak alfát kaptam tőle)
többiek neve is ismerős, lehet, hogy valamelyik tanított is, de ne emlékszem.
Csak egy rövid sztori: nálunk egy rakás lány oda volt szíjjtanárúrért, amikor a suliba érkezett.
Hát egy kicsit féltékenyek voltunk rá.
Több napos kirándulásra ment a Börzsönybe(?) az egyik osztály. A kisérő tanár Szijj Béla és Cseh Bumbi volt. Második nap délután a közeli "büfé" vezetője, már messziről kiáltott: "A szokásosat Géza bácsi?"
Öregdiák t. még van, de az átlagkor 50 fölött van. Azért megpróbálhatod a dolgot félévente van egyszer, valahogy úgy, hogy a félév első hónapjának első keddje, de ez nem biztos.
Barabás
Ha az oszt.kir sztorik is ide férnek akkor ven egy jellemzőm.
Érettségi éve, szeptember, osztkir, ofővel meg könyvtárosévanénivel. Megérkezünk a helyszínre (valami úttörőtábor). Rövid túra meg vacsi után a csoportokra bomló társaság szolid (tényleg!) borozgatásba kezd, mert jólesik. Tán végzős gimnazista meg is engedhetné magának, gondolja az ember, de nem így az ofő, benyit szoba, áll a srác, kezében a frissen kinyitott "Soproni Kékfrankos" feliratú üveg. "Mijaz?" "Kóla." Gyereknek hazaérve bekerült az ellenörzőjébe, hogy "Házirend megsértése miatt megintem." Jó illata van ennek a sztorinak is. De Gyula meg Eör is tudna hasonlókat mesélni, kicsit durvább retorziókkal. Én lehet, hogy hülye vagyok, de azér leültem volna egy pohár borra elbeszélgetni a végzős osztályommal, ahelyett, hogy villanyoltástízkorfiúk, meg ne dobáldapárnákat.
Üdv a fórumnak! Új hozzászóló vagyok, ha jól figyeltem, akkor a diákok között a második legöregebb. 75-ben érettségiztem, HSK volt az ofônk, mi voltunk az elsô osztálya (legalábbis úgy rémlik) A hálón is rövid ideje vagyok jelen, a munkámhoz van rá szükségem. Amikor nem dolgozom, böngészek. Így bukkantam rátok, aminek nagyon örültem. Három nap alatt elolvastam az egészet. Nagyon élveztem egészen addig amíg nem kezdôdött el a köpködés, fikázás, gyűlölködés. Biztos, hogy az így nyilatkozóknak igazuk van , és az általuk megélt valóságot írták le, de a stílusukra jobban figyelhettek volna. Hiszen van nekik, Kosztasz megmutatta tud nem alpári módon is érvelni.
Az I. István már az én idômben is reál giminek számított. Az 'A'-ba jelentkeztem (angol tagozat), de helyhiány miatt 'D' lett belôle. Matek tanárnônk Csákné számára a zsenik számítottak embernek, csillogott a szeme, ha valamelyikük (3-4 volt az osztályban) a táblánál állt és példát oldott meg. Az igazsághoz hozzátartozik az is azonban, hogy velünk a buta tömeggel is újra és újra próbálkozott, nem sok sikerrel. Jellemzô a beskatulyázásra, hogy a számomra meglepô módon jól sikerült (4, 4) matek érettségi jegyek nem kerültek be az érettségi bizonyítványomba, hiszen négy éven keresztül 2-es voltam, vagyis aki hülye az maradjon is az. A pályaválasztásom is a beskatulyázásom eredménye volt (nem mentem egyetemre, Malacka ugyanis nem tartott rá képesnek, s így nem is javasolt). A tagozatosokra nagy nyomás nehezedett akkor is, és nem tolerálták ha valaki bármilyen irányban és témában kilógott a sorból, inkább megváltak tôle. Rejtély számomra, hogy az olyan pártállami kövületek mint a Szakállné és még egypáran a névsorból hogyan tudtak itt maradni. Ilyen jól adminisztrálják magukat?
Vannak negatív emlékeim is, de mégis büszke vagyok hogy ide jártam, hogy istvános voltam. Ezért megértem a szándékotokat ezzel a topic-cal kapcsolatosan. Ne adjátok, ne adjuk fel! Szólaljanak meg a tanárok már végre!
Kérdés :
vakondavárosban: ' vigyázó szemét a Cházár András utcára vetné....' A Kürt- re gondolsz? Oda járnak a lányaim. Az Istvánnak nem voltak elég jók.
Van még olyan hogy Öregdiák találkozó? Adjatok infót!
Majd még jövök.
Király Kata
Szakáll Istvánné (igazgató) 1967 fizika
Szabó Klára (igazgatóhelyettes) 1976 biológia-kémia
Dr. Vargay Zoltánné (igazgatóhelyettes) 1969 matematika
Cseh Géza 1957 fizika (fizika mkv.)
Fodor Istvánné 1970 magyar
Galambos Jánosné 1975 olasz (idegen nyelvi mkv.)
Hódsági Béla 1970 történelem-földrajz
Horváth Schandl Katalin 1971 magyar-tört. (magyar mkv.)
Kalotay Gábor 1967 technika
Dr. Mikite Gyuláné 1967 matematika (matematika mkv.)
Moór Ágnes 1966 fizika
Németh Margit 1969 magyar-történelem (tört. mkv.)
Rácz Iván 1968 történelem-földrajz
Rácz János 1957 matematika (nyugdíjasként)
Szíjj Béla 1981 testnevelés (testnevelési mkv.)
Dr. Vizy Béláné 1981 biológia-kémia
Zsiday Galgóczy Béláné 1970 történelem-angol
Nemtom, engem speciel jobban érdekelnek az "öregek" sztorijai, mert a mieinket mind ismerem. Szóval valahogy vissza kellene csalogatni a régieket, nehogymá ez legyen a topik színvonala.
Szinvonal ide vagy oda...
Még mielőtt végleg feladnád az írást (tudjuk olvasni már most sem érdemes...) és letennéd a pennát, azért ne hagyj minket a tudatlanságban és folytasd a poén ismertetését!
Mondjuk az elkezdett stílusban. Valószínű nem csak nekem jön be. ;-)
Azt pedig, hogy öregek vagyunk a magam részéről határozottan visszautasítom. Csupán nem vagyunk egyformák.
De gustibus non est disputandum.
Szóval a topic tényleg egyre színvonaltalanabb, ez biztos. Szinte naponta eldöntöm, hogy nem írogatok többet ide, de hát az a fene nagy "meg kell mondani nekik" kényszer azért bennem van.
Kosztasz: lehet, hogy öregek vagyunk, és fene nagy nosztalgiahullám ez a tiszap-kalandmesélés, de ez van. Történtek ott dolgok, amiken még ma is jókat lehet röhögni (Lajos: ne érts félre, de ezek nem a tábortűz melletti gitáros esték voltak - legalábbis számomra nem. Bár rólam a Miloszerni is azt mondta, hogy nincs lelkivilágom). És minket is b*szogattak az "öregdiákok" ottan, még a saját osztálytársaink is néha, néhányan. És engemis hánytattak volna a tanárok, ha kell, de nekem jó a gyomrom.:)))
Csak az a gond, hogy másnap kiszórtak volna, és ez nem is baj. Végülis egy iskolai táborban az poén, hogy úgy kell inni, hogy az igazgatóhelyettes ne tudja:)
Kuka: Te magadtól vagy ilyen hülye, vagy valami mestered? (a kérdés nem a sajátom, plágium) Azt megjegyezném, hogy it valóban Eördögh a főseggfej, de oda kéne figyelni arra, hogy ki seggfejez le kit. öcsi...
A topic színvonalának csökkenése - többek között - pont akkor kezdődött el, amikor Te és néhány haverod valami egészen alpári hangnemű hozzászólásokkal jelentetek meg, amely addig teljesen idegen volt itt...
Ezen hozzászólalásaitok előtt topic találkozó szervezése került szóba, néhány, a topicban gyakran emlegetett tanárnak mailt küldött Eördögh azzal a céllal, hogy..., de tudod mit olvasd vissza Te is.
Ezek után pedig Te is gondolkozz el azon, hogy miért lett "egyre szarabb ez a topic"...
egyre szarabb ez a topic
régen amikor ide értem még jó volt, pörgött a dolog, voltak nagy arcok mint pl a sarg meg társai és elmondták a véleményüket
ma meg tele van fixált visszajárókkal, akik minden este Tiszapről álmodnak elfolyó nyállal, a hozzá tartozó tűzzel, gitárral stb.. ráadásul nem hogy ellepik, meg is mondják miről kell beszélni és ha kérdezek valamit a Lacitól (és nem tőled Lajoss) itten felháborodnak
attól tartok ismerem ezt a tiszaps csapatot, amikor 4en lementünk 99ben sátorral, akkor mindent nyugodtan csinálhattunk tanároktól, diákoktól, csak a táborépítők szóltak ránk percenként hogy halkan meg rossz helyre hánysz... alig lehetett őket elviselni, mekkora csírák - persze akinek nem inge, még véletlen se vegye magára
(valamelyik tanár meg kisebb túlzással szinte segített hánytatni, az volt csak a nyár!!)
Kosztasz
ui: nem kell felháborodni cukorfalatok, ez csak az én véleményem
Úgy látszik, tényleg te vagy itt a főseggfej. Kérdeztem magyarul, nem váram, hogy rögtön válaszoljon mindenki nagy szeretettel, ujjongva rohanva. Ha ennyi időd van okoskodni, akkor szerintem belefért volna, hogy normális kérdésre normálisan válaszolsz. bye Q
Történt egyszer hajdanán, alig valamivel az érettségi vizsga után, hogy lévén mi már érett felnőttek, elmenénk megtekinteni, mi is a Tiszapüspökinek nevezett Csoda. Megérkezénk boldogan, telve lelkesedéssel, és örvendezénk mi, immáron érett fiatalok, hogy TiszaP jó. az első látvány, mi ott fogadott, az a "viszki: 30" felirat volt a kocsma falán, és mi rögtön tudtuk: haza érkeztünk. És bevonulánk a tábor közepére, és Kicsi közben hangosan kiáltá többször: "KANNÁSBOR". És mondák nékünk, hogy ez biz nem jó. És Jöve felénk Kalotay Tanárúr, és mondá nékünk: "sziasztok gyerekek". És elmagyarázánk mi néki, hogy mindnyájan istvános deákok valánk, még a Komp nevű is, aki pedig nem. És a Tanárúr állítá, hogy hisz nekünk. És engedé, hogy sátrat verjünk a tanári sátrak mögé. És megküzdénk mi a hős varanggyal, és verénk vala sátrat. És fölakasztánk vala a magnót a sátorra, és szóla akkor a Metallica, és mi hosszan pogózánk vala. És Juhász Tanárúr jöve, és mondá, hogy ha nem pogózunk mi a jó ízlés keretein bévül, akkor akár takarodhatunk is haza. És mi nem pogózánk többé, és ivánk sert.
(most elfáradtam, folyt köv, a légteres következő évben volt. De bízzatok, el fogom mesélni)
Tündérkéim, itten mostan a következő kérdést kell átgondolni. Ha Kuka végig olvassa (olvasná) a topikot, amit büntetésből megérdemelne:-), akkor felvetődik benne, hogy mi van a légteressel. Na jó, bocs erről már stílszerűen leszállok én is, de most az egyszer még nem hagyhattam ki:-)
Továbbá felvetheti a következő szintén elmésnek tűnő kérdéseit:
1., Van-e még medicin labda a torna szertárban?
2., Ki van-e festve Kovács Ilona körme?
3., Megtalálható-e a 9 öves tatu kitömött példánya a Hermann előtt?