Kavicsburkolat ár. Szerintem ahhoz képest nem drága, hogy vannak olyan padlólapok pl. amik fele ilyen jól, különlegesen nem néznek ki, és 7-8 e Ft/nm-be kerülnek. Ha nem 50 nm-en szeretnéd felhasználni, azért érdemes átgondolni. Én nagyon beleszerettem. Ha jobban leszek, tuti elmegyünk és megnézzük személyesen is.
Egész hétvégén dögrováson voltam, a nap 24 órájából kb. 20-at aludtam. A maradék 4-ben meg a kavicson agyaltam. :) Mit gondoltok egy épített konyha-kavicspadló-kavicsburkolat a pult és a felső szekrény közötti kombinációról? Egy kis rusztikus fekete sütő, sötétbarna ajtólapok, homokszín-barna kombinációban a kavics... Vagy ez már túúúúúúl sok, túl giccses, túl akármilyen???
A főzőlapot inkább az ablak felőli részre szeretném, és a konyhapult felé eső oldalra pozícionálva kissé. Na, remélem érthető vagyok. :) Elszívó majd kellene..hosszútávú project, egyelőre annak is iszonyúan fogok örülni, ha végre lesz konyhapultom.. Ma voltam az IKEÁ-ban, és megkérdeztem van-e még esetleg valami dugi darab a fehér GIMAN konyhaszigetből, de nincs. :(
Szeretném ha még egyszer dobogna a szívem :) Nem találtam senni árat a kavicsról :( Tudsz írni egy közeli anyagárat?
Azért Te találtad a kavicspadlót és nem mindenki épít megvilágított folyosót a kedvenc nedűjéhez :) A led fényerejét egyébként lehet szabályozni?
Ha minőségre vágysz a Blumban tényleg nem fogsz csalódni. Jól írta Dózer. Elég megnézni weblapjukat ennek a rendszernek nemcsak a használója örül de a sablonokkal fantasztikus felszerelni egy pántot vagy fiókot aminek a hasznos magasságát program számolja ki tervezésnél :)
Szeméttárolóra sok megoldás van. Kezdve az egyszerű billenős tetejű vagy ajtóra szerelhetőstől a szelektív tárolósra ami egy alsó szekrényt el is foglalhat. Legjobb katalógusból választani az igények alapján pl: http://www.foresteu.com/hu/termekkatalogus/konyhai__furdoszobai_es_lakas_kiegeszitok__gardrob_szerelven/hulladekgyujtok/
Sarokelem: Erre is sok megoldás van :) Legegyszerűbb ha olyan dolgokat pakolsz oda amit nagyon ritkán használsz (mert ugye ilyenek is vannak). Ha rácsos kihúzósban gondolkodsz én mindenképp a kombinált téglalap alakúakat javaslom, itt a legjobb a helykihasználás.
Sör: Egy csodálatos Leffe parti egy vidéki városban és az Apósom pincéje a legszebb emlékeim :)
Vettem a méreteket :) Hétfő délutánra igyekszem átrajzolni :) A padlóra is van egy hasonló mintám :)
Melyik részére tegyem a főzőlapot? Egyébként tervezel hozzá elszívót vagy marad a szellőztetés?
Mivel is foglalkozom? Keresek kutatok sok mindent megoldásokat elsősorban lakásfelújítás témakörben ... Úgy mint Kékkember :) De az egyik állásomban bútorokat készítünk :)
Nekem volt olyan agymenesem a sarokelemrol, hogy a fal tuloldalan kene kihasznalni (valaszfal eseten megoldhato elvileg). Nyilvan attol me'g a konyhabol kiesik, na meg egyetlen ilyen peldat se lattam me'g:), ugyhogy besoroltam a "hulyeseg" cimszo ala. (A mostani leendo sarok tuloldala - csak az egyik belso - szinten be van most konkretan butorozva, akkor lenne csak ertelme, ha a masik oldalon nem sarokra, hanem a sarokba rakott butor melle jonne ki...)
nézd meg az oldalamon a hetedik képet,azon egy kifordítható és kihúzható sarokpolc látható.Az Ikeában lett vásárolva a polc,30 ezer Ft volt.
Vagy nézz körül ezen az oldalon,itt vannak nagyon profi sarokba helyezhető fiókmegoldások,meg bútortervező program meg sok egyebek.Én az ő termékeiket használom,tényleg jók.
A bambuszlemez szerintem a parafa ára körül van,a képeim között ilyen szekrény is van,ha egyre gondolunk.(13.kép,nádbetétes fenyőbútor címmel)Egy ilyen lemez 2,4x1,2méteres, ,1-8 mm vastagságban létezik.A 2 mm vastag 7700 Ft,az 1 mm-es 6700 Ft.Bútorajtónak,burkolatnak a 2 mm-es elég,mivel merev,van tartása.
Hűha, nagyon szuper! A hűtő 184 cm magas, és 60 széles, a mikro beépíthető, mosógép is beépíthető (standard méret). A szigetre pedig azt az Ikeás szigetet lőttem be eredetileg, az 173 cm. széles és 100 cm mély, még pont beférne.. Ja, az elektromos főzőlap a szigetbe lenne beépítve. Nem tudom mi az a minimum mélység, ami a főzőlap beépítéséhez kell? A hűtő fölött lenne még ugyan hely, de a legszélén, ahol a mosógép meg a sütő van, belóg egy gipszkarton fal, szóval max 200 cm-ig lehet beépíteni, nem nézne ki jól szerintem ha a hűtőnél magasabb lenne a szekrény.. A gránit járólapom amúgy ilyen színű:
Nekem is mint Micunak megdobbant a szívem amilyen képeket láttam a lapjukon. Gondolkozom hol is tudnám alkalmazni kipróbálni. Az biztos elmegyek szétnézek ott.
Egyébként ha van még ilyen különleges megoldásod valamire szívesen vesszűk. :)
Mondjuk pár ötletem már van ha költözünk egyszer:
parafa, bambuszparketta, faanyag olajjal kezelése, fal mellett szegélyfűtés alkalmazása.
Ha tud valaki még ügyes nem hétköznapi megoldásokat írja meg feltétlen :) :)
Akkor valahogy elkavarodtam az elrendezésnél :) Így gondoltad valahogy? Bár semminek nem tudom a méretét pl. hűtő, sziget, mikró beépíthető vagy különálló, mosógép... ?
De most nézem a főzőlap sehol nincs. A szigetre gondoltad? (mondjuk látok valami elektromos kiállást a rajzon)
Hűtő fölé lehetne valami szekrényt főleg ha kisebb mint amit rajzoltam!
Már csináltunk mosógép mellé mosószeres tárolót nagyon bejött Nekik főleg, hogy fiókos lett, szépen elrendezték benne a különböző szereket, kihúzzák és csak lapátolni kell :) Jó döntés :)
Nagyon jó a rajz, köszönöm! Annyi csak, hogy a hűtő bal oldalt van, a két magasszekrény meg egymás mellett. A hűtő nem beépíthető, de inox színű. Igen, a középső szekrénybe mehetne egy fiók, mondjuk a mikro alatt, alul viszont valószínűleg a mosószereket tartanám majd a mosógéphez. Igen, az ablak méreteit jól láttad. Amúgy nagyon tetszik, kíváncsi leszek a szigetre! :)
A régi vezetékek cseréjére gondoltam, kihúzás behúzás?
Ugye a régi alu vezetékeket illene kicserélni. A fürdőben a mosogépnek, konyhában a sok kisgépnek esetleg sütőnek fontos lenne. Szerencsére nem nekem kell, egy munkánknál láttam érdekes megoldásokat.
Hát, többesszám nincs, egyedül vagyok, ergo egyedül kellene kitalálnom hogy is legyen. :) De amúgy valami ilyesmit terveztem (csak a progival nem lehet egymásra tenni a mosógépet és a sütőt, így elég béna lett a képen, mellett meg egy magasszekrény lenne a hűtő mellett benne a mikroval, csak sajnos ezt se lehetett összehozni a tervező programmal).
Az IKEA meg válaszolt mailben, tényleg megszüntették a fehér színű GIMAN konyhaszigetet..:((( Ezért már csak ez a tölgy színű van, ami természetesen nem passzolna a magasfényű szürkéhez ill. fehérhez, ami tetszene ott, lefestve meg biztos nem lenne szép, szóval itt most kissé megakadtam..:( Szép pedig az új szürke front:
Micumucu Küldtem emailt, ha válaszolsz :) rajzolok még képeket :)
Kókusztigris Haladtok a képekkel? Kíváncsi vagyok milyen lett a Tiétek :)
Kékember A gépbeszerzés hogy alakult? Vagy nem értél a végére még?
Meg egy szakmai kérdés még: Azt hallottam, hogy panellakásban az elektromos felújítás a vezetékek falon kívüli vezetésével jár? Vagy lehet a villanyász az egyszerűbb utat választotta?
Akkor rajzoljatok Ti is meg én is utána összevetjük :)
Az ikea csinál ilyet, hogy volt valami majd nincs :) de mindenképpen kérdezz rá mert lehet pl a bécsiben lehet még :)
Nekem még a 2008 ikeás tervező van fent de abban nem találtam a gíman szigetet. Esetleg valahol rá lehet még bukkanni a tavalyira erre is rá lehet kérdezni Próbáld meg :)
Függönyből karnisból sajna nincs nagy választék pl fehér függöny sem :( Esetleg még rolót tudok rajzolni :) Valamiért hiányoznak a fogantyúk is ezt sem értem :)
Persze tudok képeket küldeni, csinálok majd több oldalról is. Van valamilyen méretbeli korlát a képek minősége miatt kérdezem?
Ez éppen egy tölgy szín eltérések biztos vannak de arra való a színminta ami nagy segítség az választásban. Fontos döntés még a front anyaga, felületkezelése stb.
Világítás: én sem szeretem a felső világítást ráadásul azt munka közben nem lehet hasznosan használni max. jól néz ki valakinek :) Viszont a felső szekrény alá több helyre pl a mosogatóhoz ill. ahol legtöbbször fogsz dolgozni én meleg fényű neont javasolnék.
Mostanában nagyon támad a LED sor egyre több változat van de erről kérdezzük meg inkább Kékembert mégiscsak Ő a villanyász :) Nekünk otthon philips van sok helyre vittünk lapos jól néz ki kellemes a fénye és persze nem a vibrálós típus :)
Véleményeztettem a baráti körben is a két konyhai elrendezést (mosogató helye), és mindenki az előre szavaz, többek között én is. Szóval maradna az a változat. Privátban is jó lenne, szeretnék még több képet látni arról a változatról. Tudnál küldeni az e-mail címemre?
Amúgy pénteken voltunk IKEÁ-ban konyhabútort nézni, és végre ki is választottam (fejben), hogy milyen tetszene onnan - van az az új fényes szürke, jól néz ki, az mehetne alulra, a felső szekrények meg magasfényű fehérek lennének, középre meg a 173 cm. széles Gíman sziget. Na most itthon nekiálltak megtervezni a 2010-es IKEA tervező progival, hogy lássam mennyiből jönne ki, erre basszus mit látok? Hogy megszüntették a Gíman szigetet fehérből....(legalábbis se a tervező progiban, se a honlapon nincs..). Áááááá...Bakker, ez Murphy!!! :(