Keresés

Részletes keresés

balas Creative Commons License 2001.10.26 0 0 247
Megneztem, az korabban leirt modszer korabbi Photoshoppal is megy, csak ott a File/Color preferences-nel kell keresgelni.
Aztan tovabb gondolkodtam: ugy hiszem, a szitazasnal nem mindig van ertelme egymasra nyomni a festeket, tehat akar 2 szinre bontani, hanem a kepbol erdemes kiszelektalni a szineket. Ekkor a Select/Color Range... is hasznos lehet, ami a kep hasonlo szineit valasztja ki. Ekkor a kivalasztasbol channel-t csinalva, es azt szurkearnyalatban elmentve megkapjuk a szin kivonatat. De ez manualisabb modszer.
udv, balas
Előzmény: balas (245)
Lacis2 Creative Commons License 2001.10.26 0 0 246
Kosz en is, megvan a mai napra a gyakorolni valom.
balas Creative Commons License 2001.10.25 0 0 245
Bar nem vagyok Photoshop-muvesz (inkabb muszakiasan hasznalom), de nekem ugy tunik, hogy itt meg nem mindenki talalkozott a szinrebontas fogalmaval... (bocs ;-)
Most epp egy 6-os Photoshopot nyuvok, ott a kovetkezot lehet tenni:
Edit/Color Settings menuben a CMYK working space-t custom CMYK-ra allitva beallithatoak az alapszinek, amire bontja majd C,M,Y helyett. Itt kell az Ink Colors-nal customot valasztani, es beallitani a szineket. Kisse konnyu elveszni a beallitasokban, es az arnyalatos kepeket kevesbe jol kezeli. Segitseg, hogy egy kepet RGB formaban nyitva tartva, es View/Proof Colors-t bekapcsolva latszani fog a beallitott szinekkel szinrebontott kep. A fentiekkel letrejon egy color profile, amit kesobb ujra elo lehet venni, ha hasonlo szinekre kell bontani egy masik kepet.
Egyebkent javasolni tudom a help-et a reszletekhez, keress ra a 'color separation' cimszavakra. Persze sajnos angol.
Udv, balas
Előzmény: T. zászlós (242)
Lacis2 Creative Commons License 2001.10.25 0 0 244
T. T. kollegank szerintem nem erre gondolt hanem arra hogy a piros es fekete kevert szinkent szerepel a kepen es neki ezekre kulon szinkivonatonkent lenne szuksege. Igaz? Nehez ugy , ha ket szin jol elkulonul valtsd at a kepet cmyk-ba es mikozben figyeled a color chanelleket, probald a szineket tologatni a curves paranccsal, hogy a pros kitoltse a magentat a fekete a feketet, es utana ezt a ket kivonatot kell levilagitani, ha ez nem megy, vektorizalni kelene az abrat es azt mar tudod szinezgetni.
DooMi Creative Commons License 2001.10.25 0 0 243
Alapban szét tudja szedni a Photoshop a színeket.

A 3 alapszín: RGB Red Green Blue, nem pedig piros, fekete, fehér! :) Kíváncsi vagyok ebből a 3 színből hogy csinálnál pld kéket! :)

DooMi

Előzmény: T. zászlós (242)
T. zászlós Creative Commons License 2001.10.25 0 0 242
Hello Mindenki !

Végigolvastam a topicot és örülök, hogy végre hozzáértő emberekre találtam.
Jómagam szitanyomással foglalkozom és néha használok fotoshopot is. Emiatt a "néha" miatt nem is vagyok annyira otthon benne.
A segítségeteket kérném:

Ha adva van egy grafika ami ránézésből három színből áll(piros, fekete, fehér), hogy tudnám szétbontani erre a három színre?
A szitázáshoz átlátszó fólián fekete raszteres rajzolatra van szükség, nem túl nagy felbontással.
Lehet,hogy egy kicsit hülyén fogalmaztam meg a kérdést (lámaságom miatt), de hálás lennék segítőkészségetekért.

Üdv mindenkinek:

T.Z.

VampireX Creative Commons License 2001.10.24 0 0 241
lol...
Előzmény: pHTshPPrb (240)
pHTshPPrb Creative Commons License 2001.10.23 0 0 240
Sziasztok!

Most kezdek el megbarátkozni ezzel a progival.
2 képet már el is követtem amiket a CICIMÁNIA topicba szántam. Azért ha érdekel benneteket is, itt megnézhetitek:
Első elkövetés
Második elkövetés

VampireX Creative Commons License 2001.10.11 0 0 239
www.banyek.hu/phases

Hátha teccik az ilyen

VampireX Creative Commons License 2001.10.11 0 0 238
Tegnap talaltam ezeket a linkeket:

http://www.madasafish.com/~cmci/ nézzétek a linkeket is, érdemes

http://www.photoshopworld.com/

http://www.digitalmutations.de/

Capo Creative Commons License 2001.10.09 0 0 237
De van.

#cg

Itt minden félét megtalálsz, photoshop, flash, 3D studio, lightwave.
De van levlista is. Ezt a http://5d.sns.hu -n tudod megnézni, feliratkozni ilyenek.

Szevasz.

Előzmény: Crownless (225)
Herold Creative Commons License 2001.10.07 0 0 236
Egyetértek. De ami szintén fontos: az idő. Én speciel ha valamit hipp-hopp megcsinálhatok egy filterrel, nem bíbelődök vele napokat más módszert keresve.
Előzmény: VampireX (232)
trollcsi Creative Commons License 2001.10.05 0 0 235
az effektet néztem, ügyes.
Előzmény: VampireX (234)
VampireX Creative Commons License 2001.10.05 0 0 234
Jóvan de megnézted?
Neked mukodik?
Előzmény: trollcsi (233)
trollcsi Creative Commons License 2001.10.05 0 0 233
a mienkben meg nem :p
Előzmény: VampireX (232)
VampireX Creative Commons License 2001.10.05 0 0 232
a mi szakmánkban a fantázia nagyon fontos :))
Előzmény: trollcsi (231)
trollcsi Creative Commons License 2001.10.05 0 0 231
látni akarjuk! :)
Előzmény: VampireX (229)
MacFly Creative Commons License 2001.10.05 0 0 230
ja
Előzmény: Törölt nick (222)
VampireX Creative Commons License 2001.10.05 0 0 229
Nahát akkor:

Fogtam egy 10X10 cm 300 dpi grayscale doksit.

Rányomtam egy naaagy noise-t.

Fogtam, és a noise közepébol kijelöltem egy kicsi nyúlánk téglalapot. Kihúztam a doksi méretére, így kaptam egy ff víztextúra szerüséget. Olyan mint ez a bump mapp stuff.

Perspektíva: Fogatm ezt a vizes cuccot, és canvas sizével lefele megdupláztam a doksi méretét. (20 cm)

Ráraktam egy spherezie? vagy srenhenzig? vagy sperhnzeitet? :)) méghozzá horizontálisan. Utánna vizzaszedtem a méretet 10 cm-re.

Elmentettem psd-ben.

Fotó:

Kinyitottam egy fotót, mérete 10X10.

Canvas size: függôlegesen 20 cm.

Letükrözetm alulra a képet

Kijelöltem, és nyomtam rá egy glass-t amit a distortban találtam. Ott loadolni kell a texturák közül azt a psd-t, amit az elöbb csináltam.

És hüp-hüp-hüp, barbatrükk!

Még azért nem tökéletes, de egész jó nem?

VampireX Creative Commons License 2001.10.05 0 0 228
Herold!
ezt neked küldöm:
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Bakker, még egyenlôre nem jutok szóhoz.
Isten!

aszta.... :)))))))))

Crowles: jóvan, igazad van, csak tegnap még nem találtam rá a texturizerre:)). A bumb mappinget vágom mi egyébként, csak azt hittem hogy ...... na mind1 :))))))

A perspektívikus igazítás az oké, pont ahogy mondod, csak a jó módjára lettem volna kiváncsi, mert nekem perspectivével, nagyon furcsa dolgok jöttek ki.

Van egy ötletem! lehet hogy fazság.
Próbáljon meg mindenki rájönni hogy kell vizet csinálni úgy, hogy semmi letölthetô, meg ilyen filter-csoda nélkül, mintha most installáltuk volna a photoshopot. Na? És akkor ezen a topicon kilaborálnánk egy vizet, és ettôl okosabbak lennénk, meg mindenki, aki erre téved. Na?
Rögtön: Én azt hiszem, fôleg azután hogy láttam ezt a flood-ot, hogy kell használni ehez displacementet. Mindjár ki is próbálom, és beszámolok.

Dtp: Részemrôl a munkám, de ez nem lehet más, mint hobbi :)))

Herold Creative Commons License 2001.10.04 0 0 227
www.flamingpear.com

Flood plugin, pontosan erre van szükséged!

Herold Creative Commons License 2001.10.04 0 0 226
Vannak nagyon jó FlamingPear pluginek, van köztük egy olyan (asszem Flood), amivel tájkép alá tudsz tükröződő vízfelületet csinálni. Nagyon jó!
Előzmény: VampireX (209)
Crownless Creative Commons License 2001.10.04 0 0 225
Egyebkent nem tudjatok, hogy van-e magyar photoshop irc csatorna vagy 3ds maxos?
Előzmény: VampireX (221)
Crownless Creative Commons License 2001.10.04 0 0 224
Jahj, elfelejtettem, h neked van egy 20490*10240-es felbontasu keped...:)

6.: a texturizer elvileg arra valo, hogy egy kis dimenziot adjon a full flat kepnek. Ezt hivjak bump mappingnek (legalabbis 3ds maxban ahogy en ertelmezem). Szoval a viztexturat valaszd ki, es a relief adja a bump erosseget, a direction of light (ha jol emlexem) meg mas resultot ad. eleg problemas cuccos, 3ds maxben pite, de psben gazosabb.

Azert mondtam a viztextura perspektivikus igazitasat, mert ugye a ps 2ds proggy, es nem tudja azt, hogy 3ds modellre rahuzza a texturat. Tehat magat a kepet (ami kiemeli egy picit 3dben)ugy kell elmenteni, hogy a perspektiva rulez legyen. (nem tudom jobban elmondani, na:)))

8. szoval en azert szoktam a vegen legalabb szelektiv eletlenitest applyolni, mert kisfelbontasu kepekkel butykolok, amik soxor pixelesek (tvtunerrel kiszedett stuff pl.), es 1024*768 alatt nem szeretek szorkozni.

Előzmény: VampireX (221)
Dtp Creative Commons License 2001.10.04 0 0 223
Sziasztok! Nem is tudtam erről a fórumról. Ti mivel foglalkoztok? Kiadványszerkesztéssel, vagy ez csak hobbi?
VampireX Creative Commons License 2001.10.04 0 0 221
Köszi, megnézem

6. asszem itt lenne a lényeg abban amit mondtál, viszont nem találok olyat, hogy bump map a texturizerben. Nekem 5.5 van, és semmi utólag felrakott filter.
a másik meg, hogy "igazítanám perspektívikusan" azt hogy csinálnád? mert ugye a képet azt nem kell perspektívába tenni, mert a viz az egy tükör, csak a víz fodrozódást kéne.

8: ez miért kellene?

Bladerunner pics rullez :)))

Előzmény: Crownless (219)
Crownless Creative Commons License 2001.10.04 0 0 220
hehe, linkelni tudni kene:)

talan most

Crownless Creative Commons License 2001.10.04 0 0 219
VampireX, elkuldened fotot? en is szeretnem kiprobalni...

En ugy csinalnam igy latatlanban, hogy

1. a pasit kivagom egy az egyben

2. ha megvan a termeszetkep, akkor a medencebe torzitom

3. becopypastelem az uget

4. attol fugg,milyen a felbontas enyhe gaussian blurt raknek a korvonalra, h ne latszodjanak a hibak

5. termeszetkep szinosszetetelet igazitanam az alapkephez

6. nem sima distorsion ripplet csinalnek, hanem
a. texturizerben bump mappelnem egy duplikalt retegen egy viztexturaval (igazitanam eloszor azt is perspektivikusan elotte
b. a duplikalt bump mappelt retegek kombinalnak lightening-gel, h ne legyen muanyagos

7. igazitom az elkeszult reteget az eredeti pic szinvilagahoz

8. egesz kepre gaussian blur kis ertekkel

9. megvilagitas egesz kepre (ugy, h a hibakrol elterelje a figyelmet, es a jobb reszeket hangsulyozna.

btw Total sajat szorakozasra butykolom pshopot, de felraktam ide egy par kepemet. Ha van idotok es kedvetek, please nezzetek meg, es mondjatok el velemenyeteket roluk, hogy azert tudjam magam megis mihez tartani magam. Elore is Koszonom.

Előzmény: VampireX (214)
_ham_ Creative Commons License 2001.10.03 0 0 218
5.0 is megy, ne add fel!!
Csinálok képet holnap.
Előzmény: dynax (217)
dynax Creative Commons License 2001.10.03 0 0 217
most 6.0-át használok de ahol igazán kéne ott 5.0 van , ha azon nem működik akkor nem is probálkozom
egyébként megint átnéztem és úgy probáltam de nem megy , láma vagyok , ez pech
Előzmény: _ham_ (216)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!