Keresés

Részletes keresés

benkoo Creative Commons License 2011.03.03 0 0 1671

nem csak erről szól az ügy...

Előzmény: Captain Dolby (1664)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.03 0 0 1670

"Teszem azt, ellopnak tőlem egy kisebb pénzösszeget, egy ideig áldozatnak érezem magam, szar pár napig, de nem jelentem fel, mert tudtom, hogy az állam igazságtalanul bánna el vele, ezért inkább megkeresem, és tettei arányában belerúgók egyet , ezzel le is tudtam az ügyet, és büszke vagyok arra ,hogy nem tettem ki az elkövetőt igazságtalan szenvedések tömkelegének és arra is, hgy arányosan megtoroltam a cselekedetét."

A fenti mondatot próbáld meg úgy visszaolvasni, hogy egy picit eltávolodsz a monitortól.

Ultra nagy baromság. A büntetések pont azért olyan szigorúak amilyenek, hogy elrettentő erük legyen. Mi lenne itt, ha minden pitiáner zsebtolvajlást önbíráskodással le lehetne rendezni? Anarchia? Szegény tyúktolvajok, ott sínylődnek a sitten ahelyett, hogy a károsult simán pofánrúgná és el lenne intézve az egész. :D

"Magyarán az állam nincs felhatalmazva arra, én legalább is soha többet kapitalizmust de nem fogom felhatalmazni, hogy igazságtalanul bánjon azzal aki igazságtalanságot követ el."

Ez meg így, értelmezhetetlen.

Előzmény: Ámokfutó (1666)
Ámokfutó Creative Commons License 2011.03.03 0 0 1669

Aztán ha a forradalom szeléből csak lázadás lesz, akkor elbukik, a bukást, a rendőri erőszakot, a vérbefojtást, az elnyomást, a vereséget szükségtelenül követi az, hogy illegális mozgalmak szerveződnek, pontosan a kormány általi erőszakra adott adekvát válaszul. Ezekre aztán rásütik, hogy terroristák, mert "jaj a legyőzöttnek!"

Előzmény: Ámokfutó (1668)
Ámokfutó Creative Commons License 2011.03.03 0 0 1668

Vagyis általában minden poilitikai ügy, a legfőbb rossz pedig mindig is a hatalom marad.

A forradalmak pusztítása még ha égő és lángoló autókról van szó, szükséges rossz, bárki így gondolja aki olvasta már a világ legkíválóbb anarchistájának Bakunyinak a forradalmi katekizmusát. Abban nem lehet kétség, hogy pusztítás nélkül a legtöbb esetben nem lehet új világot felépíteni, a régi hatalmi strukturák elgonoszultak (lásd Kadhafi és társai mumiák)

és a dinamika, aforradalmak dinamikája ezeket töri össze ha sikeres.

Előzmény: Ámokfutó (1667)
Ámokfutó Creative Commons License 2011.03.03 0 0 1667

A domino elv szerint az első domino gyurcsány volt, ő lebukott, illegitimmé vált nyilvánosan a maga által elmondott beszéde által önmagát leleplezte. jogszerűen hatalmon maradhatott, de a jognak és az igazsgosságnak semmi köze sincs egymáshoz, főként, hogy mindig is a politikai rendszer fogja szabályozni és mostanság szigorítani egészen addig, hogy kijelenthetjük, hogy országunkban sajnálatos tényként, de jog általi önkényuralom van és nem demokrácia. Az un. bűnözöket sem azért teszik börtönbe, mert az átlagproletariatus zavarja, a felső tízezer érdekében történik általában minden, nekünk sokunknak elegendő lenne a LEX TALIO (szemet szemértelve, mert az igazságosabb és ami nem utolsó szempont olcsóbb is, mert nem kell börtönöket fenntartani olyan számban mint most, ahol azért szabadulnak előzetesből emberek, mert a kormány anno Bajnai, nem tudja a napi kenyéradagjukat biztosítani!

Előzmény: benkoo (1662)
Ámokfutó Creative Commons License 2011.03.03 0 0 1666

A szabadságvesztés intézménye teljességgel embertelen, legtöbb esetben arányában sincs

az elkövető által elkövetett tett miatt okozott szenvedés és az állam által, az adófizetők pénzén fenntartott rákot okozó kínzótábor által kikényszerített szenvedés. Teszem azt, ellopnak tőlem egy kisebb pénzösszeget, egy ideig áldozatnak érezem magam, szar pár napig, de nem jelentem fel, mert tudtom, hogy az állam igazságtalanul bánna el vele, ezért inkább megkeresem, és tettei arányában belerúgók egyet , ezzel le is tudtam az ügyet, és büszke vagyok arra ,hogy nem tettem ki az elkövetőt igazságtalan szenvedések tömkelegének és arra is, hgy arányosan megtoroltam a cselekedetét. Magyarán az állam nincs felhatalmazva arra, én legalább is soha többet kapitalizmust de nem fogom felhatalmazni, hogy igazságtalanul bánjon azzal aki igazságtalanságot követ el. A lextalio elvének mindenütt érvényesülnie kellene.

Előzmény: Törölt nick (1654)
Captain Dolby Creative Commons License 2011.03.03 0 0 1665

"mi több, Budaházy azt is tervbe vette, hogy árnyékkormányt hoz létre és átveszi az ország irányítását"

Ez a szöveg tényleg az 50-es évekre hajaz. Forrás: Hírszerző

Captain Dolby Creative Commons License 2011.03.03 0 0 1664

"azok biztos nem akiknek a kocsija égett vagy tört az utcán..."

És ha így van, akkor ez életfogytos ügy?

Előzmény: benkoo (1662)
retrojedi Creative Commons License 2011.03.03 0 0 1663

A cigányozó rendőrkapitány melletti kiállásig Káli Sándort illetően a radikálisoknak semmiféle véleménye nem volt, ugyanis a miskolciaktól eltekintve azt sem tudták hogy létezik - így személyében nem is utálhatták. A kiállás után pedig csak annyit tudtak róla hogy odállt egy 'rasszista' mellé, azaz csak jó pontokkal rendelkezett. Emellett az egyszerű MSZP-ség eltörpül. Százszámra voltak viszont olyan MSZP-sek, akik nem rendelkeztek semmilyen jó ponttal, bőven lehetett volna válogatni. És erre pont az egy szívükhöz közel állót... na ne röhögtess.

Azt viszont el tudom képzelni, hogy ha NBH talált ki valami merényleteket, akkor ők olyan célpontot választanak a soraikból akit utálnak - erre viszont már tökéletes volt Káli.

Vele egy füst alatt szabadultak volna meg a belső ellenségüktől, aztán az akciót szépen Budaházyék nyakába varrják. A régi oszd meg és uralkodj elv, mint az Egy maréknyi dollárért c. filmben - feltehetőleg a csintalanverés is ilyen volt.

Valaki provokálhatta őket...Benkoo, nem Te voltál az véletlenül?

Előzmény: Törölt nick (1661)
benkoo Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1662

én azt sem tartom kizártnak, hogy valaki még b.házyt is szította aztán, lehet átesett a ló túl oldalára és magára hagyták... ő meg próbálnemzet harcosának tűnni, csak szerintem erre elég kevesen kérték... azok biztos nem akiknek a kocsija égett vagy tört az utcán...

Előzmény: Törölt nick (1661)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1661

nem kell kétségbeesetten fogódzót találni a kákán:-)

Szerinted Budaházyék ha igaz a harcos hazafi indíték úgy gondolod minden előzményt félretesz csak egy ilyen kiállás miatt?

ha jól megnézem ilyen alapon tök csíphetik akár Csintalant is, hiszen ő is nyilatkozgat olyanokat amikkel egyetérthet akár:-)

nemmondod, hogy egy ilyen kijelentés elég a Budaházy féléknek, hogy azonnal megváltoztassák valakiről a nézeteiket:-D

Előzmény: retrojedi (1660)
retrojedi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1660

Tegyük fel mint hipotézist.

A konkrétumokat illetően viszont arra a másik kérdésemre még mindig várnám valakitől a választ: állítólag az egyik célpont Káli Sándor (a miskolci polgármester) volt, aki nem sokkal az állítólagos merényletkísérlet előtt a cigányozó rendőrkapitány melletti kiállással bevágódott a radikálisoknál is. Ez mennyire logikus?

Előzmény: Törölt nick (1659)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1659

tehát maradjunk abban, hogy ne a média véleménye vagy a fidesz népszerűsége legyen a szempont.

Előzmény: retrojedi (1658)
retrojedi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1658

Persze, és bizonyos szempontból azok is lennének. A milliárdok pedig GyF és a többiek számára nem pénz, hanem fegyver - a fasizmus elleni harcra.

Előzmény: Törölt nick (1657)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1657

arról nem beszélve, hogy bizony akkor nem kellene majd csodálkozni azon, hogy Gyurcsányék politikai fogolynak vallják majd magukat!

Előzmény: Törölt nick (1655)
retrojedi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1656

Hát ha jól vettem le, a HírTV meg a többi csepegtető (Drazséval együtt) mindig az ügyészségre hivatkoznak, hogy az hozta nyilvánosságra az infót.

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1655

szép is lenne ha aszerint lehetne elítélni vagy elengedni valakiket, hogy épp mennyit tenne a népszerűségnek!:-(

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1654

mert ugye én az igazságszolgáltatás politika kénye-kedve szerinti csűréséről beszélek.

Előzmény: Törölt nick (1653)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1653

az bíróság volt?

Előzmény: retrojedi (1652)
retrojedi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1652

Vajon az elhíresült Drazsé-videó szerinted mi volt? Az nem csűrés csavarás, mikor egy másik ügyhoz tartozó képanyagot játszanak be?

És a Fideszes csepegtetés a HírTV-n keresztül (amin persze megint nincs semmi)...

Előzmény: Törölt nick (1651)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1651

az iagzságszolgáltatást éppenhogy nem kéne sakkjátszmával összetéveszteni!

régen rossz, ha apolitikai vagy népszerűségi szempontok szerint csűrnék csavarnák a törvényt és az igazságot!

Előzmény: retrojedi (1649)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1650

abszolút nem kívánnám Budaházyt védeni.

csak érteni vélem azokat, akik úgy gondolják, hogy Budaházy az ő igazukért küzdött.

Előzmény: Törölt nick (1647)
retrojedi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1649

A Fidesz simán szabadon engedhetné őket, de akkor szembe kéne néznie a ballib kötődéső média rohamával: 'terroristákat engednek szabadon' címszó alatt.

Nemzeti oldali szemszögből viszont ha B.-ék ártatlanok, akkor hősként ülnek jelenleg a sitten, ha pedig bűnösök akkor megintcsak hősök, hiszen ők tették a legtöbbet 'az ügyért', az MSZP-vel szemben (legalábbis ők mentek a legmesszebb). Tehát a Fidesz potenciális szavazótáborának jó része számára mindenképp hősök, de a médiaviszonyok miatt mindenképp bent kell őket tartani. Ehhez jön még az, hogy a Fidesznek tulajdonképpen milyen befolyása van az igazságszolgáltatásra, mely hatalmat gyakorol az emberek fölött, de paradox módon senki nem válaszhatja. (Márpedig ami független, az rövid úton maffiák játékszerévé válhat.)

By the way hadd kérdezzem már meg: állítólag az egyik célpont Káli Sándor (a miskolci polgármester) volt, aki nem sokkal az állítólagos merényletkísérlet előtt a cigányozó rendőrkapitány melletti kiállással bevágódott a radikálisoknál is. Ez mennyire logikus?

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1648

ez számomra sem kérdés.

de tudod amíg azok az emberek akiket a törvény anno cserbenhagyott nem látják, hogy a másik oldalon is megfelelően gyűlik az anyag, addig sajna Budaházyékkal fognak szimpatizálni:-(

hiszen ez az igazságtalanság tette létjogosulttá az egész lázadozást.

kihangsúlyozom, hogy nem a magam véleménye, csak meg kell érteni azokat is, hogy amíg a másik oldalon nem működik megfelelő szigorral az igazságszolgáltatás, addig bizony lesz szimpatizáns tábora Budaházyéknak is.

Előzmény: benkoo (1646)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1647

Ez a hsz.-od sokat nyomhatna a latban, ha te lennél Budaházyék védője.

:-)))

Előzmény: Törölt nick (1641)
benkoo Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1646

hát azért ez úgy működik, hogy van 27000 oldal.... B..háziék ellen

GyF ellen is össze kell szedni és mehet a per... ennyi.

HA bűnös akkor sitt,de nem robbantom fel.. nem irakban vagyunk.

Előzmény: Törölt nick (1644)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1645

"hogy mindenki szinte az országban természetesnek veszi, hogy az MSZP politikusai robbanthatóak..."

hát én nemtom, hogy ki mit hisz, de, hogy baxott nagy hülyeséget írtál ezzel, az biztos...

Előzmény: benkoo (1638)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1644

hát igen. nem egy szeletkéjét kell boncolgatni az igazságnak, hanem egészében.

Előzmény: lujo2 (1643)
lujo2 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1643

Közvetve egy beszélgetésben, sztem, a jobbikos Morvai is elismerte, nem egészen ártatlanok a fiúk amikor azt kérdezte, csak egyedül Budaházyt találta meg az igazságszolgálttás? Miért nem ül a vádlottak partján véreskezű néró, GyF?

benkoo Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1642

korrekt beszéd...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!