http://www.csodaidok.hu/
Nagyszerű, fordulatos, izgalmas történet a távoli jövőben egy családról, egy társadalomról. Az emberiség számos bolygót benépesített, de a jó és rossz, a magány és a szeretet továbbra is jelen van. Judy egy árvaotthon lakója, aki családra vágyik, Yaan egy nagy család tagja, de apja gyűlölete miatt rosszul érzi ott magát, és Giin, aki egy egész bolygót irányít, és sok ellenséget szerzett magának. Róluk szól a regény.
Tudom, nem is reklamáltam eddig, kívételes türelemről tettem bizonyságot :) csak a frusztráció, hogy a 12-es annyira egyenes vonalú volt (lógott a levegőben), az beszél belőlem, várom a fordulatot, a meghökkentést.
Különben is, az olvasó (rajongó) dolga, hogy várja a folytatást, nem?
Nem tudok a 12-eshez kommentet fűzni, össze vagyok zavarodva... éreztem már hetekkel ezelőtt valami hasonlót, bár én azt hittem Judy egyből Raas lesz, no, egye fene, egy kis kitérő a Falkok felé belefér...
Giin a kiszakadt közösségbe kerül, Yaan pedig - most is úgy látszik - elindul. hogy a történelemkönyvekbe írja magát...
Nézd, a héten eltemettem egy nagyon kedves gyülekezeti tagunkat. Meg fordítottam is egy kicsit.
A fejezetből meg most dobtam ki másfél oldalt, mert nagyon nem akart működni. Remélem, estére kész lesz, igaz, du. bibliaóra is. Meg a gyerekeim... Na, akkor reggelre. :-P
A barátosném ma kapta meg tőlem a 2009-es karácsonyi ajándékát, ugyanis annyira sok ráérő idővel rendelkezünk, hogy a személyes találkozásaink már több, mint ritkák. Lényeg: kapta az 1-3 kötetet (azóta várt rá becsomagolva) és megígértem neki, hogy ha tetszik majd, akkor a negyediket is megkapja... :)
Itt is mondom, hogy kaptunk egy zsák visszárut, és most 4500-ért áruljuk a teljes sorozatot, 500 Ft-os postaköltséggel. Az egyes kötetek külön-külön is megvásárolhatók sokkal olcsóbban. Ha valaki tud valakit, aki érdekel...
Úgy gondolom, hogy senki sem kerülheti el a sorsát, legfeljebb más utakon jár, a cél, ahová érkezni fog, ugyanaz.
Yaan hadúr lesz, Judy Raana anyja, Giin pedig mindaz, ami az első verzió szerint is volt, politikus, apa, férj és családfő... Bitang nagy veszteségeik lesznek.
Eta, drága, ez kevés, persze nagyon élveztem a csavart a 6. fejezetben, de kíváncsi vagyok a többire is. Ha komoly elemzésre vágysz, kérlek, még néhány fejezetet pakolj fel!
Elolvastam a nyolc fejezetet. Yaan/Paul finoman szólva nem volt a kedvencem, és annyira tökjó látni, hogyan kellett volna kezelnie a helyzetet:-) Ehh, szeretni fogom ezt is nagyon. Davidet kedveltem az eredetiben, sajnáltam nagyon, hogy kinyírtad:-(.......kíváncsi vagyok, mihez kezdesz vele.