Keresés

Részletes keresés

gma Creative Commons License 2007.01.11 0 0 373
Ja és az ellenzék is ott lesz úgyhogy nincs mitől félni, nem akarunk üzletelni. :)
Előzmény: gma (372)
gma Creative Commons License 2007.01.11 0 0 372
Igazából nem mlm-ről lesz szó, hanem sörről, pizzáról és minden másról. Hogy megismerjük egymást arcról. ;)
Előzmény: kplaszlo (371)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.11 0 0 371

MLM topik- és egyéb találkozókra, MLM káderek közé biztosan nem megyek el. Ilyesmire nem vagyok kapható. Semleges környezetben viszont szívesen elbeszélgetek veled és másokkal bármiről.

Dobj egy levelet a kovacs pont p pont laszlo GMAIL címemre.

Előzmény: gma (370)
gma Creative Commons License 2007.01.11 0 0 370
Ezzel abszolút egyetértek. Te nem jössz az mlm topiktalálkozóra, hoyg személyesen megismerhessük egymást?
Előzmény: kplaszlo (369)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.11 0 0 369

Persze. Amit termelsz, azt nem könnyű értékesíteni és a vállalkozásmenedzseléssel járó stresszet azért a mezőgazdaságban-állattenyésztésben sem  lehet elkerülni. A napi rutinban végzett mezőgazdász vagy állattenyésztő munka viszont összehasonlíthatatlanul nyugodtabb minden más melónál. Nincs az az eszement pörgés, ami a globalizált világban a munkahelyeken annyira tipikus.

Előzmény: gma (368)
gma Creative Commons License 2007.01.11 0 0 368
Magyarországon azért nem olyan nyugis már ez sem. Nem bíznám rá a családi megélhetést.
Előzmény: kplaszlo (367)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.11 0 0 367

gma> Köztes megoldás nincs.

Van. Úgy hívják, hogy mezőgazdaság és állattenyésztés. A mai napig a legnyugisabb munkának számít.

:)

Előzmény: gma (366)
gma Creative Commons License 2007.01.10 0 0 366
Én is szívesen elmondanám, de még sosem voltam igazgató vagy topmanager sehol, nem is nagyon vágytam rá. A saját bt-m ügyvezetője vagyok és ez pont elég. De ettől még nem tudom összehasonlítani a nulla tapasztalatot az mlm-mel, amit aktívan művelek.
Persze erre mondhatod, hogy nem kell mindent kipróbálni, akkor is lehet véleményt alkotni. Ha ez így van, akkor szerintem managernek nem éri meg lenni, mert pl. ők keveset vannak általában a családdal, ha fizikailag mégis, akkor lelkileg még a munkahelyen tartózkodnak este is. persze a pénz nagy úr.
Köztes megoldás nincs.
Előzmény: kplaszlo (365)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.10 0 0 365

Tényleg csak epizód volt a történet, mert alapértelmezésben sem vagyok ijedős, ha munkahelyet kell váltanom. Az epizód a pulzussal csupán azért érdekes, mert az első (és remélhetően az utolsó) alkalom volt, amikor a túlzott stressz okozta a váltást.

Osbourrne is említette a nagyvállalati munkaörökkel járó stresszt és te is.

Az MLM-ről kialakított véleményemet annyiban valóban befolyásolják a különböző nagyvállalati és kisvállalati munkakörökben szerzett tapasztalataim, hogy ezeknek a tapasztalataimnak köszönhetően elég jó összehasonlítási alappal rendelkezem az MLM milyenségét illetően. Nekem ugyanis az MLM nem önmagában nézve érdekes vagy érdektelen téma, hanem a klasszikus vállalati szervezetekkel összehasonlítva.

A topiktársak többsége valószínűleg elmondhatja magáról ugyanazt, amit én, és feltehetően nem tévedek, ha azt gondolom, hogy a többség hozzám hasonlóan az MLM és a klasszikus vállalati formák közötti elég jelentős eltéréseket teszi szóvá, amikor az MLM-ről a topikban vitatkozik.

Előzmény: gma (364)
gma Creative Commons License 2007.01.10 0 0 364
Szerintem kell lenni hozzá köze, mivel egész életedben formálódik a véleményed a dolgokról, nyilván az MLM-ről is. Minél tapasztaltabb vagy, tágabb látókörrel rendelkezel, nyilván annál jobb döntéseket hozol és kiterjedtebb a látásmódod. Ez az évek számával nem mindenkinél növekszik automatikusan, de a "sok mindent megéltem már" tapasztalatokkal annál inkább.
A másik dolog, hogy szerintem semmi nem történik "véletlenül", mindennek (pl. munkahelyeknek) van jelentősége, esetleg most még nem látod az összefüggést. Biztos, hogy az is nagyon fontos volt az életedben, ahogy a mostani munkád is.
Előzmény: kplaszlo (363)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.09 0 0 363

Ez csak egy epizód volt, gma! Nem is túl jelentős, már ami az életpályámat illeti. Azért mondtam el Osbourne hozzászólására reagálva, mert magam én éltem át a multinál pár évig azt a stresszt, amit egy marketing munkakör képes okozni. Rengetegen élik át ugyanazt a nagy multinacionális cégeknél, amit én is megtapasztaltam, de többnyire nem tudnak váltani, mert általában nem tehetik meg azt, amit én tettem, hogy vettem a kalapom.

Az MLM témához nem sok köze van annak, hogy a sztorit elmeséltem. Maximum annyi, hogy eszembe sem jutott a váltás idején MLM-ben gondolkodni. Végig a saját szakmámban maradtam, azóta is.

Előzmény: gma (362)
gma Creative Commons License 2007.01.09 0 0 362
Na legalább így nekem is sok minden világossá vált. Örülök, hogy sikeresnek mondhatod magad. De a te utad nem az egyetlen mindenki számára.
Előzmény: kplaszlo (358)
gma Creative Commons License 2007.01.09 0 0 361
"Nem rólad szólt a vitának az érdemi szakasza, gma!"
Most mondhatnám, hogy nem is rólad. Ez így tényleg nem vezet sehová.
Előzmény: kplaszlo (356)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.09 0 0 360
A mi osztályvezetőinknek nem ennyire stresszes a dolguk. Mondjuk nem is kell annyira megméretni magukat a piaci történésekkel.
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.09 0 0 359

Hát ez freudi elszólás volt: 6000+ ezer Euró/hó.

:-)

6000+ Eurót akartam írni.

kplaszlo Creative Commons License 2007.01.09 0 0 358

Erről elmondok egy sztorit a saját életemből.

2004 tavaszán a jogsi miatt el kellett mennem az SzTK-ba, ahol először a körzeti orvosnő közölte, hogy százas a pulzusom, és hogy ez gond lehet (ezt még viccesen hárítottam), aztán másnap az EKG laborban is mondták a 100-as értéket, amire reagálva először őket is kimosolyogtam, mire azt mondja a laboráns:

"1999-ben önnek még csak 66 volt a pulzusa!"

Eszembe jutott, hogy 2000-ben helyezkedtem el a multinál, akinél 2004-ben a viszgálat idején is dolgoztam, és abszolúte nyilvánvaló volt, hogy a munkaköröm okozta a patólógiás állapotot. Pedig nem is voltam vezető beosztásban, csupán kiemelt munkatársi kategóriában, marketing területen. Lead management volt a munkakör. Nyugaton 6000+ ezer Euró/hó a tarifája ennek a munkakörnek, a hazai multinál ennek a harmadát kaptam, ami nem egy rossz pénz. Cserébe viszont összeszedtem a 100-as pulzust pár év alatt. Ott kellett hagynom az állást.

Előzmény: Törölt nick (357)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.09 0 0 357

Nem értesz: kéne a fenének nagyvállalati csúcs a sok idegeskedéssel és infarktuslehetőséggel együtt...

Látom nem szereted a kihivásokat ... Azert nem annyira veszélyes a dolog ott hogy mindenki szívklinikán végezze ...

Előzmény: gma (355)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.09 0 0 356

Nem rólad szólt a vitának az érdemi szakasza, gma! Ne csinálj presztizskérdést abból, hogy neked mennyire optimális az MLM! Engem speciel abszolúte nem izgat, hogy mik a motivációid, és mennyire érzed magad jól az MLM hálózatépítői szerepben, ahhoz képest, ahogy a klasszikus nagyvállalati környezetben éreznéd magad. A saját motivációim sem játszottak szerepet a vitában, mert a vita az én értelmezésemben nem személyekről, hanem az MLM szisztémáról szólt.

Engem az érdemi szakaszban, amikor a kezdeti körözéseken nagy nehezen túljutottunk elsősorban "MLM versus klasszikus értékesítési módszerek" alapon tudot lekötni a dolog.

Előzmény: gma (355)
gma Creative Commons License 2007.01.09 0 0 355
Nem értesz: kéne a fenének nagyvállalati csúcs a sok idegeskedéssel és infarktuslehetőséggel együtt... Én nem akarok milliárdos lenni. Csak egy biztos megélhetést passzív jövedelemből (és nem 100% mlm-ből, ez csak a kezdő lépés).
Előzmény: kplaszlo (354)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.09 0 0 354

Gma!

Nem hátrány vagy előny az, hogy nagyjából nagyvállalati osztályvezetői szintű kompetenciákkal kell egy MLM top manager-nek rendelkeznie, hanem száraz tény, ami az MLM szisztéma szakmai kvalitásokkal kapcsolatos igényeit minősíti, semmi mást. Nem konkrétan téged és nem is az alattad lévőket, hanem a rendszert magát.

Veled speciel nekem semmi bajom. Biztosan jól hegedülnél nagyvállalati struktúrában is, ha képes vagy egy MLM piramist egybentartani. Egy nagyvállalatnál persze a csúcsra jutáshoz sokkal kisebb esélyeid lennének, de ez már a te esetedben alighanem egyéni szocpol probléma, amire pont az MLM-ben találtál magadnak gyógyírt, és azt tudjuk, hogy a nagyvállalati csúcs azért egészen más, mint egy MLM csúcspozíció. A kétféle pozíció távolsága Makó és Jeruzsálem, minden szempontból.

Előzmény: gma (350)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.09 0 0 353

Egy lentről induló embernek aki last minute akcióban elkezd MLM-el foglalkozni vagy ne is beszéljunk MLM-rol hanem egy egyszerű pályakezdő emberrol ha azt mondod neki hogy kerem itt foglalkozunk logisztikával (raktárpakolás), időmenedzsment (betartatjuka munkaidőt es ellenőrizzük hogy mindenki dolgozik-e), hatékonyságelemzés (3 honapos szerződéseket kötünk es ha nincs munka nem hosszabbítjuk meg), oktatas képzés (elvárjuk de nem költunk ra mert mindenki után van masik 100 képzett ember aki jönne es csinalna) stb stb ...

Szép asztal öltöny nyakkendő a megjelenéshez szénsavmentes ásványvíz az asztalra (megse büfizzen a kedves előadó) és mar kész is az utolérhetetlen image ...

Előzmény: gma (352)
gma Creative Commons License 2007.01.09 0 0 352
Ismét egy érdemi hozzászólás. Nem kéne tovább rontani a statisztikádat.
Előzmény: Törölt nick (351)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.09 0 0 351
Ezek nagy szavak minta kukásra a köztisztasági manager ...
Előzmény: gma (348)
gma Creative Commons License 2007.01.09 0 0 350
Látod, te folyamatosan a hátrányt nézed (a megnevezést) én meg azt, mennyi ember alkalmas erre és nagyon örülök neki.
Előzmény: kplaszlo (349)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.09 0 0 349

Ez nagyvállalati struktúrában nagyjából az osztályvezetői kompetenciáknak és kvalitásoknak felel meg.

Nem nagy durranás.

Előzmény: gma (348)
gma Creative Commons License 2007.01.09 0 0 348
Erre szerettem volna rávilágítani - úgy látszik sikerrel: amennyit Te tudsz az MLM-ről, abban a képben csak szakmunkások vannak. Amit én ismerek, abban egy MLM vezető foglalkozik:
- pszichológiával
- idő-menedzsmenttel
- hatékonyság-elemzéssel
- oktatással, képzéssel
- ajánlásokkal
- vállalkozási ismeretekkel
és még ami most hirtelen nem jut eszembe.
Ja és emellett legyen jó sofőr is, hogy mindenhová odaérjen időben :)
Előzmény: kplaszlo (347)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.09 0 0 347

Nem azért mondtam, amit írsz, hanem azért mert a főügyészt és a költőt emlegetted. Mindkettő egészen más kategória, mint amiről én beszéltem. Különösen a költő.

A mesterszakács említése OK, bár MLM analógia szempontjából határeset. Az MLM-ben alighanem elég kevés a mesterszakácsokkal azonos kvalitású káder.

Előzmény: gma (346)
gma Creative Commons License 2007.01.09 0 0 346
Abszolút egyetértek. Ha már biblia, Isten úgyis eldönti, ki mire a legalkalmasabb. Ebben egyetértek, csak más szemszögből :)
Előzmény: kplaszlo (345)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.09 0 0 345

A 3. pontra egy bibliai mondás:

"Varga, maradj a kaptafánál!"

Előzmény: gma (344)
gma Creative Commons License 2007.01.09 0 0 344
Ok, akkor a 4-est nem is erőltetem, lássuk atöbbit.

1) ...vagy csak azt hiszi magáról. Ezt hívják úgy, hogy önhittség.

2) Mindjárt gondoltam. Ennyit a tényekről.

3) Igaz. Ilyen monoton tevékenység pl. egy mesterszakács is, aki mindig csak összekeveri és elkészíti az alapanyagokat. Vagy egy költő, aki csak összerakja a már ismert szavakat. Esetleg a legfelsőbb ügyész, aki csak a betanult jogszabályokat használja. Na ne komolytalankodjunk már...

Béke veled és jó olvasást,
gma
Előzmény: kplaszlo (343)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!