Keresés

Részletes keresés

gyöngyvirág Creative Commons License 2001.03.13 0 0 618
Mosolyognak rád:))
Előzmény: Hamster (617)
Hamster Creative Commons License 2001.03.13 0 0 617
Sajnos nem azok, még nem szoktak visszaköszönni :) És túl sokat se tudok róluk, csak imádom őket...
Előzmény: gyöngyvirág (616)
gyöngyvirág Creative Commons License 2001.03.13 0 0 616
Köszönöm. Jó olvasni, hogy neked szinte élő személyes ismerősöd mindegyik villamos...:)
Előzmény: Hamster (615)
Hamster Creative Commons License 2001.03.13 0 0 615
Megint kis villamosozás :)
Hamster Creative Commons License 2001.03.13 0 0 614
Többet fogyaszt, már csak azért is, mert nagyobb hengerűrtartalomba pufogtatja el a naftát :) És kipufogni is rendesen pufog, de nem is az autó vetélytársaként kell kezelni, mert egyelőre még veszélyesebb üzem is; az időjárásnak mindenképpen jobban ki van téve...

A belföldi légijáratok veszteségesek voltak anno is, csak finasszirozták őket, nem olcsó mulatság egy ilyen gép, mondjuk egy Volán-jegyhez képest. Manapság sincsen akkora igény rá, ebből nem nagyon élnek meg. Az idősebbik Rubik Ernő pedig több tucat repülőgépet tervezett a 30-as évek óta, van, amelyik még mindig aktívan ahsználva van, de ezek vitorlázók.

Előzmény: morticia addams (613)
morticia addams Creative Commons License 2001.03.13 0 0 613
ha biztosan tudnam, hogy abszolut ertekben szamolva nem fogyaszt tobbet mint egy auto, a vilag legnagyobb marhasaganak tartanam felszamolni a leszallopalyakat!
Sokkal egyszerubb es kornyezetkimelobb lenne igy kozlekedni, nem?(bar meg mindig nem lehet tudni, mennyit fogyaszt, mennyit szennyez a levegoben,stb.)

Ettol fuggetlenul azt en sem ertem,hogy miert vannnak a felszamolasok, miert csokevenyesedett el ez az egesz dolog.
csak mozaik-szeruen, hezagosan tudok ezt -azt a hazai vonatkozasokrol(pl. volt anno Budapest-Kolozsvar jarat, vagy Rubik Erno edesapjanak egy eleg zsenialisnak tartott talalmanya), de van egy olyan gyanum, hogy ezt az egeszet jobban-szebben is meg lehetett volna oldani,fejleszteni, szvsz lett volna ra szellemi potencia, gondolom igeny is..

Előzmény: Hamster (612)
Hamster Creative Commons License 2001.03.13 0 0 612
Na, most nem tudom hirtelen, hogy mennyit eszik, bár az ezer dologtól függ, a levegő sűrűségétől, attól, hogy milyen tempóban repülsz... A gép típusától is ;) Tavaly egy kétszmeélyes gépet általában 20E körüli áron lehetett kölcsönözni, persze volt drágábban is, olcsóbban is, mert van, ahol ezért négyülésest kapsz, na de milyet...

A leszállópályákról... Szeretett országunk épp most számolja fel reptereit, a budaörsit ha eladják, akkor golfpálya lesz belőle, a tököliből, ami betonos is, gondolom bevásárlóközpont. Mert az kell. A kis gép egyébként a szükséges kerülőkkel együtt (mert nem lehet csak úgy az ember orra után menni) 35 perc alatt a Kékestetőnél volt Budaörsről. És ez egy lassú gép volt! Anno, amikor a légiirányításnál vendégeskedtem, nagyon mellbevágott, hogy egy gép, ami az egyik percben Zirc fölött járt, 12 perccel később már leszálláshoz készülődött Ferihegyen :)

Előzmény: morticia addams (610)
Hamster Creative Commons License 2001.03.13 0 0 611
Deee, tényleg jó volt, majdnem belehaltam, annyit ettem :)
Előzmény: MaTeo (609)
morticia addams Creative Commons License 2001.03.13 0 0 610
mindenesetre "borzaszto" jo erzes lehet szalldosni azzal a repulovel...:)teriszonyom es a teny-hogy meg mezei jogsim sincs- ellenere, mindenesetre erdekelne, milyen gepek ezek, mit tudnak, es mit lehet veluk elerni mondjuk ennek a kis orszagnak a teruleten.
Pl. ha eppenseggel lekoltoznek videkre, akkor beszallingozhatnek vele a fovarosba alkalomadtan...:) nem vicc, bar mar igy is ezer ellenokot birok elkepzelni, ugyis mint budai hegysegben kijelolt leszallopalya, ahonnan tovabb tart lejutni a belteruletre mint az egesz ut maga...:)
ja, es meg egy: sokat eszik egy ilyen gep?
Előzmény: Hamster (598)
MaTeo Creative Commons License 2001.03.12 0 0 609
Én nem fűznék hozzá nagy reményeket!:))
Előzmény: Hamster (607)
gyöngyvirág Creative Commons License 2001.03.12 0 0 608
Kíváncsian várom a képregényt ebben a témában...
(vagy már van, csak nem vettem észre?)
Ma tényleg csak rohanás volt....
Előzmény: Hamster (607)
Hamster Creative Commons License 2001.03.12 0 0 607
Új nap, új hét, új éhenhalás. Vajon javult a menza az elmúlt két hétben? A reklám után megtudhatják! :)
gyöngyvirág Creative Commons License 2001.03.11 0 0 606
:)
Nem tudom, mikor megyek Pestre legközelebb....
Előzmény: MaTeo (605)
MaTeo Creative Commons License 2001.03.11 0 0 605
Majd szólj, ha mégy!
Előzmény: gyöngyvirág (604)
gyöngyvirág Creative Commons License 2001.03.11 0 0 604
Nagyon aranyos vagy, képzeld, én még soha nem mentem vele..., de be van tervezve...:)
Előzmény: Hamster (603)
Hamster Creative Commons License 2001.03.11 0 0 603
Na, ma mentem egyet a 17-es villamossal, mert legutóbb 5 éve csináltam ilyet :)
Hamster Creative Commons License 2001.03.11 0 0 602
Na igen, reptéren könnyű szépet fotózni, mert ott kitágul a látóhatár, nemúgy, mint itt a házak közt... Ott a levegő is tisztább, a fű zöld, inspiráló... :)

A Bengáli meg tényleg egy érdekes szerzet, eredetileg '30-as években gyártott villamosok alvázaira akarták építeni, aztán végülis újragyártották azokat, és a két alváz közé beraktak egy csuklós részt. A 60-as évek elején azért korszerűbb is lehetet volna, persze Pesten vannak korszerűbb villamosok, amik ugyanúgy magasak :)

Előzmény: Wassmacska (599)
gyöngyvirág Creative Commons License 2001.03.10 0 0 601
Wassmacska! Magyar-latin szakos tanár vagyok.:)
Szeretek fotózni, kedvenc témám a hajnal, a lepkék, meg a zúzmara..., néha verseket írok, s nagyon szeretem a villamosokat, valamint Hamster képregényeit.:) Üdv Debrecennek! Évenként egyszer ellátogatunk oda...
Előzmény: Wassmacska (600)
Wassmacska Creative Commons License 2001.03.10 0 0 600
Már csak az lenne szenzációs, ha területfejlesztő lennél... Én ugyanis a Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszéken lopom a(z) (munka)időt... Persze ennek a valószínűsége majdnem semmmmmmmmmmmmmmi!
Előzmény: gyöngyvirág (596)
Wassmacska Creative Commons License 2001.03.10 0 0 599
Csak ámulok és bámulok! Hogy Te mi mindent tudsz?! Értem ezalatt mind a villamos-témát, mind a debreceni pályázatot! Eszméletlen! Hozzád fordulok, ha valamit tudni szeretnek a "városomról"! Az 500-ast és a Bengálit betápláltam az agyamba, hogy értelmes megnyilvánulásokra is képes legyek... Azt azért még el kell mondjam az 500-asról, hogy nagyon ötletesnek találom, hogy minden megálló előtt és a megállóban is bemondja egy géphang, hogy hol is tartunk. Ez főleg a nem debrecenieknek előny. A másik meg, hogy süllyesztett a padló. Külön élményszámba megy, hogy orraesés nélkül fel tudok szállni a villamosra, amikor a tanszéken "puccparádé" (konferencia, egyebek) van és szűkszoknyában kell nyomulni. A buszoknál például elég veszélyes ez a mutatvány. Már csak a rózsaszín kis fogantyúkat kellene átmázolni...

Fénykép, mint olyan: Nekem is veszettül bejönnek ezek a napos, felhős, eges stb. képek. Én életemben egyetlen egyszer csináltam ilyet, de az király lett. Annyit elárulok, hogy helyszín a H.szoboszlói reptér...

Előzmény: Hamster (595)
Hamster Creative Commons License 2001.03.10 0 0 598
Neeeem, a hegy szemben van, de amikor feljövök ide, tényleg olyan, mintha az is összemenne :) Biztos van egy kis lejtés benne, no meg sok optikai csalódás... A repülő meg csak símán kisgép, nem kell sárkánynak lenni ahhoz, hogy ne tegyen jó az éjszaka vagy a nagy felhők, amelyek általában nagy széllel is járnak...
Előzmény: morticia addams (597)
morticia addams Creative Commons License 2001.03.10 0 0 597
akkor az sarkanyrepulo lehet? ti.nem ertek ilyesmihez:)
a kilencedik emeletnek ez egy valoban kellemes mellekhatasa...de meg igy is valami hegy tetejen allhat az a kilenc emelet, vagy en felejtettem el a latoszoget:)

joejt mindenkinek.

Előzmény: Hamster (594)
gyöngyvirág Creative Commons License 2001.03.09 0 0 596
De igen, a Kossuthra jártam! :)
Előzmény: Wassmacska (593)
Hamster Creative Commons License 2001.03.09 0 0 595
Valami támogatást nyert a város, amiből rendbehozzák az egyes vonal vágányait, a kettes villamos jelenleg egy tanulmány és egy terv, ami a városházán levőknek nagyon tetszik. Az viszont érdekes, hogy a Bengáli tolta el az 500-ast (ez a kéknek a beceneve, mert 500-as pályaszámokkal jár), persze Szegeden is állandóan ezek az öreg jószágok pótolnak, amikor lepukkannak a korszerű cseh villamosok :) Igaz, ez is csak azért van, mert egy korszerű villamosban hatszázszor annyi minden tud elromlani, mint egy Bengáliban, ami tulajdonképpen alig bonyolultabb, mint az első villamostípusok.... Tényleg, a kék villamosoknak nincs valami olyan beceneve, mint Szegeden a Tatráknak, amiket legóvillamosnak hívnak?

OFF: nem csak a kocsikról lopják le a kerekeket ;))
Előzmény: Wassmacska (593)
Hamster Creative Commons License 2001.03.09 0 0 594
Hát, ha az ember a kilencedik emeleten lakik, akkor annak van ilyen mellékhatása :) Repülőről? Amilyen repülőn én előfordulok, az nem szereti, csak a napfényes tiszta időt :)
Előzmény: morticia addams (592)
Wassmacska Creative Commons License 2001.03.09 0 0 593
Orulok, hogy johettem...

Villamosok: Azt azért el kell, hogy meséljem, hogy a kis "sárga" (nekem már csak így marad) ugyancsak kiváló SOS fogadására... Történt ugyanis, hogy egyik reggel a kék "behalt" a ('kezdő') megállóban. Persze mondanom sem kell, hogy millió ember nyomul odafenn, tiszta heringparádé, az ajtók ki-be nyílnak, zenebona, kiakadás... Jönnek a 'szerelőbácsik', néznek jobbra-balra, mert a villamos csak nem akar engedelmeskedni. Emberek le, szitkok repkednek (naná, mert a késés a munkahelyről, egyebekről befigyelt a levegőben). Erre megjelent a "kis sárga" es kitolta a színről a "modernet". Függöny be...
Hogy lesz-e még egy villamosvonal megint, azt nem tudom, millió szóbeszéd kering, de hogy mit valósítanak meg és mit nem az a jövő titka. Mindenesetre most fel van túrva a főutca, mert allítólag kinlódnak a sinekkel.

Gyöngyvirág: Csak nem a Kossuthra jártál?

Előzmény: Hamster (587)
morticia addams Creative Commons License 2001.03.09 0 0 592
azert erdekelne, milyen szogbol, magyaran honnan fotoztad ezeket az eg-kepeket. van egy olyan erzete az embernek, hogy mintha repulorol latna oket, pedig nemis...

joejt mara mindenkinek.

Előzmény: Hamster (591)
Hamster Creative Commons License 2001.03.09 0 0 591
Jó éjt! Addig itt egy kép arról, hogy milyen az, amikor a felhők is a talajon csúszva nyomulnak előre:
Előzmény: gyöngyvirág (590)
gyöngyvirág Creative Commons License 2001.03.09 0 0 590
Azt hiszem, kettó működött, de gyorsan megszüntették a másikat...
Na most megyek aludni, s Debrecennel álmodom...
Előzmény: Hamster (589)
Hamster Creative Commons License 2001.03.09 0 0 589
Akkor még több vonal volt? Most megint tervezik, hogy lesz egy új...
Előzmény: gyöngyvirág (588)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!