Keresés

Részletes keresés

alsotekeres Creative Commons License 2003.11.28 0 0 483
A mosószappan csak rovarok ellen jó, gombára hatástalan. Inkább valami gombaölőszert keress!
Előzmény: bocor1 (482)
bocor1 Creative Commons License 2003.11.27 0 0 482
Sziasztok! Valamilyen gombás fertőzés megtámadta az egyik kaktuszomat. Valahol olvastam, hogy gombaölőszer nélkül is teljesen el lehet azokat pusztítani. Van valamilyen ötletetek? Végső megoldásként marad a mosószappanos oldat.
Euphorbia Creative Commons License 2003.11.18 0 0 481
Szia!
Igen, nálunk hozta a termést! Már másodszorra. Akkor szép igazán, amikor virágzik (sárga)! Sajnos ilyen képem nincs. Keleti fekvésű erkélyen van télen-nyáron. Jövőre tervezem, hogy a lefelé növő hajtásokat levágom, mert már most hatalmas helyet foglal el a kicsi erkélyen. Amikor vettük valami olyat mondtak rá, hogy „fekete tüskéjű”.
Előzmény: zildi (476)
Euphorbia Creative Commons License 2003.11.18 0 0 480
Szia! Ők is nagyon szépek.
Szerintem tesók lehetnek (Opuntia!). Nem lesz gond a teleltetéssel, ha hűvös helyen tartod és csak ritkán locsolod! Nagyon hálás növények!

(Mi is hoztunk Tunéziából pálmát, de nem maradt meg... :( )

Előzmény: kissyfur (473)
kissyfur Creative Commons License 2003.11.18 0 0 479
ÁÁÁ...ÁÁÁ!!!
De rossz! Nem is nekem írtad azt a levelet! :o(
Ne haragudj.
Csak én is "hasonló" képeket raktam fel a netre, s pont 1-2 hozzászólással ezelőtt írtam itt a fórumban.
Bocsi.
kissyfur Creative Commons License 2003.11.18 0 0 478
Szia!
Nem itt hozták. :o(
Tunéziából hoztuk őket. Aggódok is, hogy hogyan gondozzam őket, hogy kibírják a telet. Mert Tunéziában az utcán voltak természetes közegben, s ott mindig meleg van!
Nagyom szeretem a kaktuszokat.
Nem tudod a pontos nevüket?
Szerinted hogyan gondozzam őket?
Neked is vannak?
Kissyfur
kissyfur Creative Commons License 2003.11.18 0 0 477
Köszi! :o)
Majd írok, ha van fejlemény!
Előzmény: rferi (475)
zildi Creative Commons License 2003.11.18 0 0 476
fantasztikus szépek, és Nálad hozták a gyümölcsöt?biztosan jó meleg napos helyet tudsz biztosítani nekik.
Előzmény: Euphorbia (471)
rferi Creative Commons License 2003.11.18 0 0 475
Így ránézésre szép is, jó is.A fonnyadástól ne ijedj meg.Két nap alatt képes visszaszívni bármennyit fonnyadt is előtte.
Esetleg mostmár megpróbálhatod elültetni jóféle kaktuszföldbe, de semmiképpen se locsold még, mert kirohad.
Előzmény: kissyfur (474)
kissyfur Creative Commons License 2003.11.17 0 0 474
Szereztem kölcsön digit fényképezőgépet.
Lefényképeztem, amit levágtunk. Szerinted jó már?
Mert kezd összefonnyadni... :o(
A címem: ludens.elte.hu/~cakuk/betegkaktuszunk
Válaszod előre is köszönöm: Ildi
Előzmény: rferi (453)
kissyfur Creative Commons License 2003.11.17 0 0 473
Szia!
Erre a címre raktam 1-2 képet a tunéziai kaktuszainkról, amik hasonlítanak a tiédhez.
Megnézed?
A 2 nagy az nem annyira hasonlít, de a pici igen. A pici 1 nagynak a gyereke.
Ha szerinted uolyanok, mint a tied, akkor kérlek írd le, hogy hogyan gondozod a tieidet! :o)
Köszönöm szépen.
Jó lenne, ha kibírnák a telet! :o)
A cím: ludens.elte.hu/~cakuk/tunezia
kissyfur Creative Commons License 2003.11.17 0 0 472
:o)
Nagyon szépek!
Euphorbia Creative Commons License 2003.11.16 0 0 471
Előzmény: Euphorbia (470)
Euphorbia Creative Commons License 2003.11.16 0 0 470
Előzmény: kissyfur (468)
Euphorbia Creative Commons License 2003.11.16 0 0 469
Természetesen! Ha most sikerül... :)

Előzmény: kissyfur (468)
kissyfur Creative Commons License 2003.11.14 0 0 468
Köszi a képet. :o)
De mindkettőre uazt linkelted be. Így nem látom a ráadásképedet! :o(
Megmutatod azt is? :o)
Előzmény: Euphorbia (465)
Tozatu Creative Commons License 2003.11.12 0 0 467
Attól függ,milyen melegen vannak,de azok sem szeretik sok vizet.Havonta kicsit löttyints meg őket,de a növényt ne érje víz.
Előzmény: felixanyul (462)
Tozatu Creative Commons License 2003.11.12 0 0 466
Még szerintem visszahozhatod,de árnyékold,ha süt a nap egy pár napig.
Előzmény: SpinyNorman (461)
Euphorbia Creative Commons License 2003.11.11 0 0 465
Szia!
Itt van a kép, plusz egy ráadás!
Ezeket itthon vettük. Télálló kaktuszok.

Előzmény: kissyfur (442)
szilkszilky Creative Commons License 2003.11.11 0 0 464
Én azért két-három hetente rájuk nézek, és kapnak egy kis vizet. Elhullás nem nagyon volt, főleg a napfény miatt, mert amúgy is padlástéri ablak alatt vannak. Inkább az 5 fokot nem szerették egy páran, de kb. 25-ből mondjuk egy.
kissyfur Creative Commons License 2003.11.11 0 0 463
Levágtam, és elraktam védett helyre.
Már egy nap alatt látványosan elkezdett "bőrösödni", azóta napról-napra jobb. De persze még nem az igazi. Majd írok, ha van valami változás.
felixanyul Creative Commons License 2003.11.11 0 0 462
a pozsgasokat sem szabad locsolni marciusig?

tudatlan nyuszi

Előzmény: Tozatu (460)
SpinyNorman Creative Commons License 2003.11.11 0 0 461
De felhozzam őket most a pincéből, hogy már 3 hete ott vannak?
Előzmény: Tozatu (460)
Tozatu Creative Commons License 2003.11.10 0 0 460
Az enyémek össze-vissza minden oldalon vannak az ablakpárkányon,kis polcon az ablakban,kb.5-10fok van.Keveset locsolom őket,kevés esik ki.A kaktusznak hűvös,világos hely a legjobb,szárazon,úgy tudom.Márciusig nagyon kevés vízzel.
Előzmény: SpinyNorman (459)
SpinyNorman Creative Commons License 2003.11.10 0 0 459
Bemásolom, mert a Nagy Kaktuszos topicban senki nem válaszolt, de itt van mozgás.
Egy kérdés: végre beépítem az erkélyem. Keleti fekvés, panel, az erkény nem lesz fűtve, csak a szoba, így kint szerintem 5-10 fok várható télen, vagyis ideális hőmérséklet. Az erkélybeépítési tapasztalatok alapján ez a csapat jó munkát végez, az erkély levegője száraz lesz. Azonban én már 2-3 hete levittem a telkünk pincéjébe, vaksötétbe a kaktuszokat - érdemes onnan felhoznom őket jövő hétvégén és felszállítani, hogy az erkélyen teleljenek? Nekem a pincés teleltetés nem nagyon jött be, eddig háromszor próbálkoztam vele, s utána mindig sok kaktuszomat elvesztettem égési sérülések miatt. Az első volt a lebrutálisabb, mondjuk akkor én is hülye voltam, de az akkor gyűjtemény minimum 30 %-a odaveszett, kb.50-60 kaktusz. Majdnem elajándékoztam a többit. Azóta javulgat a dolog, de idén is volt veszteség, pedig egy északi szobába raktam, függöny behúzva, mini műanyag "üvegházba", s azt is letakartam újságpapírral, de így is volt veszteség. A fő baj bizonyára az, hogy csak 2-3 hetenként tudok lemenni, hogy megnézzem őket, s a fokozatos világosítást nem mindegyikük bírta. Tehát a kérdés mégegyszer: megéri most gyorsan felhozni őket a pincéből? (Persze árnyékolnám őket azonnal az erkélyen, hiszen épp elég volt nekik ennyi vaksötét, hogy elszokjanak a naptól.)
rferi Creative Commons License 2003.11.10 0 0 458
Félreértettél.Az állatkertet javasoltam, és azért kérdeztem, mert nyilván jobban kell nekik, mint ha Békéscsabán lenne.
Előzmény: A skót (457)
A skót Creative Commons License 2003.11.10 0 0 457
És milyen a reális ára ennek a kutyatejcsinek?:-) Átvennéd tőlem az egyed tulajdonjogát? A szállítás: én nem tudok szállítóeszközzel (autó, stb.) hozzájárulni, de adott esetben az elvitelben, pakolásban segítek. A szobám az emeleten van, nem lesz egy könnyű dolog lehozni onnan. A kaktusz magassága kb. 2,5 méter, és eléggé nyurga termetű, vagyis vigyázni kell vele.

Vannak egyébként más eladó egyedeim is, beszúrjak róluk is képeket?

Tegnap este ismét belement egy tüske az ujjamba, ezúttal a medvetalpból.:-( Úgyhogy ezzel úgy döntöttem, a tüskepopulációt jelentősen lecsökkentem a környezetemben, helyettük pozsgás növényeket részesítve előnyben. Apropó, csereberében is benne lennék, a kisebb tüskemanóimat szívesen elcserélem tüskétlenekre.

Skót

Előzmény: rferi (452)
nahhh Creative Commons License 2003.11.08 0 0 456
egy olyan pálmám volt nekem is,kb50 cm-s. de megadta magát.egyébként nem igazán görbülős fajta!de abból is létezik több változat!ma már csak képen vala:)
én van amelyiket minden nap forgatom.de az oszlopok zöme nem szokott "s" ben nőni.max a fény felé fordulnak egy kicsit./mint minden növény/
hát most hogy véglegesen be vannak ültetve,a forgatás nem lehetséges,így kiváncsi leszek jövőre rájuk.nálam az üvegháznál balról kel a nap,jobbról meg nyugszik.
tehát reggeltől estig tüző napot kapnak.és mindég szemből:(nem egy ideális dolog.ilyenkor szeretnek majd nagyon 1 irányba dőlni.sok oszlopnak meg csak a csúcs része fordul a nap felé, és úgy ferdén is nő.de ezek meg ilyenek.viszont csak a csúcs.amúgy nyílegyenesek.de szerintem nem lesz gond.majd jöv nyáron lökök ide egy képet,hogy mennyire hajolnak!
az "s" elkerülésére meg forgasd naponta.amerről kapod a napot,minden nap az ellenkező irányban.így nem nő a csúcsod görbén,hanem mindég igazodik a fényhez,és egyenes marad.a sok forgatástól.jobbat erre nem tudok.ha 1 nap alatt 10 centit is elhajol,/pl c.op. subulata/azt meg célszerű 1 nap többször is forgatni.láttam már szép görbéket belőle.de asszem a képen/üvegházas/ látszik itt fent ,hogy nálam vala egyenes.ez sem a véletlen műve.
Előzmény: A skót (450)
SpinyNorman Creative Commons License 2003.11.08 0 0 455
Az még lehet euphorbia is :) Nézted a nemrég berakott képet (A skót)? Persze tied a növény, így inkább csöndben maradok.
Egy kérdés: végre beépítem az erkélyem. Keleti fekvés, panel, az erkény nem lesz fűtve, csak a szoba, így kint szerintem 5-10 fok várható télen, vagyis ideális hőmérséklet. Az erkélybeépítési tapasztalatok alapján ez a csapat jó munkát végez, az erkély levegője száraz lesz. Azonban én már 2-3 hete levittem a telkünk pincéjébe, vaksötétbe a kaktuszokat - érdemes onnan felhoznom őket jövő hétvégén és felszállítani, hogy az erkélyen teleljenek? Nekem a pincés teleltetés nem nagyon jött be, eddig háromszor próbálkoztam vele, s utána mindig sok kaktuszomat elvesztettem égési sérülések miatt. Az első volt a lebrutálisabb, mondjuk akkor én is hülye voltam, de az akkor gyűjtemény minimum 30 %-a odaveszett, kb.50-60 kaktusz. Majdnem elajándékoztam a többit. Azóta javulgat a dolog, de idén is volt veszteség, pedig egy északi szobába raktam, függöny behúzva, mini műanyag "üvegházba", s azt is letakartam újságpapírral, de így is volt veszteség. A fő baj bizonyára az, hogy csak 2-3 hetenként tudok lemenni, hogy megnézzem őket, s a fokozatos világosítást nem mindegyikük bírta. Tehát a kérdés mégegyszer: megéri most gyorsan felhozni őket a pincéből? (Persze árnyékolnám őket azonnal az erkélyen, hiszen épp elég volt nekik ennyi vaksötét, hogy elszokjanak a naptól.)
Előzmény: kissyfur (454)
kissyfur Creative Commons License 2003.11.07 0 0 454
Aranyos vagy.
Van róla fényképem, csak elromlott a scannerem. :o(
A kaktusznak vélt dolgom kaktusz. Tipikus fajtája szerintem: haragoszöld, barázdált a teste, és tüskés.
OK a vágási felület. Értettem az előzőben is, csak biztos ami biztos. Nem szeretnék rosszat tenni neki. :o)
Sokat segítettél. Majd beszámolok a fejleményekről.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!