Keresés

Részletes keresés

Bandi-T Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1178
Kérlek küldd el mégegyszer a hozzászólást, ügyelve az <, & és > jelekre.

A tipem az, hogy az envelope-ba csak email-címet tehetsz (hiszen csak az kell neki a küldéshez), és csak a fejlécbe tehetsz címet névvel együtt. A mail() függvény to paramétere pedig ezek szerint lehet, hogy csak az envelope-ra vonatkozik.

Próbálj meg a to paraméterbe csak címet tenni, és külön tegyél To: fejlécet a mail() függvény additional_headers paraméterével.

Előzmény: koalamer (1176)
koalamer Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1177
Bocs, az előző levélben a címek nem látszanak, mert html tag-nek veszi őket a rendszer, úgyhogy probléma sp1:

nem elmenős címek:
=?iso-8859-2?B?YulsYQ==?= <bela@mail.com>
vagy
"bela" <bela@mail.com>
vagy
bela <bela@mail.com>

jó címek:
<bela@mail.com>
vagy
bela@mail.com

koalamer Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1176
Üdv!

Tud valaki leveles problémában segíteni? PHP mail($to,$subject,$body) fv.-ével szívok (windows-on, ha ez számít), ugyanis nem akarja elküldeni a leveleket, ha a címzettnek a rendes neve is ott van! Nem mennek az ilyen címzettek ("béla" a címzett, az első esetben ékezetesen, aztán csak ékezet nélkül jelenne meg, a fogadónál ha elmenne) :
=?iso-8859-2?B?YulsYQ==?=
vagy
"bela"
vagy
bela

De az elmegy az a levél, aminek a címzettje:

vagy
bela@mail.com

Mi a Zeusz haragjáért nem viseli el, ha neve is van a címzettnek? Tök szabályos mindegyik címzés, mégis csak az utóbbi kettőt tudja elküldeni! Megaztán van egy-két php-s levelező felület az Interneten, ahol ezt sikerült megoldaniuk!

Ötletek? Valaki?

crockl Creative Commons License 2003.01.19 0 0 1175
ja, bocsi, en hibam, egy \n-t lefelejtettem az fwrite-bol :) szerintem jobb ha trim-eled es utana egy \n amugy. fwrite($fp,fgets($fp,4096)."\n"); Tisztabb szarazabb erzes :)
Előzmény: stonyo_ (1173)
DOGMAN Creative Commons License 2003.01.19 0 0 1174
"ALTER TABLE eredmeny ORDER BY e_pont DESC ????? Ezzel mit szeretnel? :))
select * from eredmeny order by e_pont DESC, e_nev ASC, e_labmeret DESC;"

Hehhh, pont ezt kérdeztem hogy hogy kell egymásután tenni a feltételeket. Eszembe nem jutott volna hogy elég veszővel elválasztani őket.
Az "ALTER TABLE" meg sorbarendezi a táblát az order után megadott kritérium(ok) szerint.
Szal csak az összefűzés volt amit nem tudtam, köszi szépen, már működik is a dolog.

Előzmény: crockl (1171)
stonyo_ Creative Commons License 2003.01.19 0 0 1173
Szia!

10000000000000000 és +1 köszönet érte!!!!! :-))
kiválóan működik (láccik hogy van mit még tanulnom :-))

a trim-et ugyan ki kellett szednem, mert különben ömlesztve voltak az adatok és nem találta meg a köv sort->igy a rekordot sem, de kivettem és mint a kisangyal :-))

hálás köszönet! :-)

stonyo

Előzmény: crockl (1151)
Bandi-T Creative Commons License 2003.01.18 0 0 1172
Én is azt javaslom, hogy már a lekérdezéskor írj elő rendezést.
Előzmény: DOGMAN (1170)
crockl Creative Commons License 2003.01.18 0 0 1171
ALTER TABLE eredmeny ORDER BY e_pont DESC ????? Ezzel mit szeretnel? :))
select * from eredmeny order by e_pont DESC, e_nev ASC, e_labmeret DESC;

Szerintem nezegesd meg kicsit a mysql.com/doc oldalakat ;) Index-eknel meg mysql-be nincs desc, asc meghatarozhatosag mint peldaul interbase alatt van.

Előzmény: DOGMAN (1170)
DOGMAN Creative Commons License 2003.01.18 0 0 1170
Hali!

mySQL-t kezelek php-vel, és van olyan eredménytáblám, amit több szempont szerint kellene rendeznem.
az a baj hogy csak egy oszlop szerint rendez:

$result = mysql_query("ALTER TABLE eredmeny ORDER BY e_pont DESC");

hogyan készítsek több indexet runtime egy táblában, hogy ha az első oszlopban van azonos de a másodikban nincsen akkor az szerint tegye sorba őket???

crockl Creative Commons License 2003.01.18 0 0 1169
1) kukival
2) session-el, vagy szinten kukival ha hosszabb tavu mint 1 session.
Előzmény: Johny Bravo (1168)
Johny Bravo Creative Commons License 2003.01.18 0 0 1168
Sziasztok!

Ahhoz mi kell, hogy egy felhasználó gépét azonosítani tudjam, hogy amennyiben nem jelentkezik ki a fórumomról, akkor legközelebb már automatikusan be legyen lépve (ha ezt ő szeretné)?

Illetve másik kérdésem, hogyan lehet időhöz kötni automatikus kijelentkezést?

Mur Creative Commons License 2003.01.18 0 0 1167
Saját szerverünk ez OpenBSD alapokon.
No akkor az lesz, hogy türelmesen megvárom hogy a rendszergarázdánk kivegye azt a fránya ;-t a php.ini-böl. Egyébként kipróbáltam királyul megy parancssorból a sendmaillel küldés.
Különösebb hibát nem jelez a mail() a visszaadott FALSE értéken kívül...
Köszi a válaszokat!
Előzmény: crockl (1165)
Alex_ Creative Commons License 2003.01.18 0 0 1166
szia Mur

ez milyen környezet? (külön server? winnt ws?)
mert ha linux, akkor ugyi abba automatice ott a parancssori sendmail, s ez általában be is van konfigurálva, márha a rendszergazdi direkt nem tolna ki ezzel.
mindenesetre ha nem tudod futtatni, ajánlhatok egy megoldást persze én csak Win32 alatt, telepits egy webservert a saját gépedre ahol van jogod (Xitami.com, apache.org), mellé php-t(php.net), s azt állítasz, amit akarsz, hja s van ingyenes mail szerver is (mailroam)/rémlik egy olyan levelező progi is, aminek van smtp protokollja, de most nem jut eszembe a neve/, bár ez ugye csak tesztelni jó.

Crockl:
hja s igen, megy végre aminek mennie kell, csak még dizájnilag nem az igazi, de ma már elég belőle

nagyon szépen köszönjem a segítséget

Előzmény: Mur (1164)
crockl Creative Commons License 2003.01.18 0 0 1165
nincs, de hol nem mukodik neked a mail fugveny? Otthon? Szolgaltatonal? Ha otthon akkor windows alol? Ha szolgaltatonal akkor mely-nel? Es engedik a mail-t egyaltalan? Es mi az hogy nem mukodik? Van hibauzenet?
Előzmény: Mur (1164)
Mur Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1164
Sziasztok! Üdvözlök mindenkit itt a topicban!
Teljesen kezdö vagyok php-ben, ezért nézzétek el nekem, ha nagy baromságot kérdeznék! :)
A problémám az lenne, hogy nem tudom használni a mail() függvényt - nem mükszik. Hosszas keresgélés után megtaláltam, hogy a php.ini-ben a sendmail_path-nak benne kéne lennie. Megnéztem, ki van remelve ;-vel. Sajnos nincs jogom ahhoz hogy írjak bele. :(
Létezik local php.ini file, amit beállítva übereli ezt a php.ini beállítást?
Bocs ha hosszú lettem volna!
crockl Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1163
nincs mit, es ne erezd hogy rad pikkkkkelnek vagy nemtom mi, mert hulyeseg ;) Tobbnyire csak azt irom le amivel celhoz is tud jutni a kerdezo, neha arogansabb formaban az igaz :)
Előzmény: count M (1162)
count M Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1162
Jogos, tényleg nem írtam mi a hiba... :-) Szóval minden belépésnél enged szavazni és beírja az IP-t a file-ba mintha még sose látta volna.

syxtus, gyanakodtam a result.php-ra is, de az jónak tűnt.

A "break;" volt az. Ne kérdezzétek miért, de amikor beírtam (és kiszedtem a "settype"-ot meg a "=="-ket) akkor jó lett. Vhogy a benti szerver máshogy kezeli ezt az egész file-dolgot. Gyakran van hogy itthon megy, bent meg nem. Bsszmg, kezdett az agyamra menni... crockl, még egyszer bocsi. Szóval nagyon köszi a türlmeteket meg a segítséget!!! :-)))

r.cM

syxtus Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1161
Amugy egy hiba van még a közepe táján is.
$mar_szavazott == "1"; itt elég lenne a egy = is.
Mert nem vizsgálsz hanem egyenlővé teszel.
(Ahogy a crockl is mondta)
Amugy kiprpbáltam nálam megy ezzel a javitással, és meghivja a result.php ha van már olyan ip, ha nincs akkor pedig beleteszi.
Szoval lehet, hogy a result.php-val van gond.
Előzmény: count M (1154)
crockl Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1160
Najo, annyit irtal hogy: " if ( "$sor" == "$bejovo_ip" ) "->itt sose lesz igaz szertinted.
Probaltad mar hogy: else { print "sor=".$sor."=".$bejovo_ip."=ip[br]\n"; } ?
Amugy a settype teljesen felesleges most, amugy sem === -et vizsgalsz. Akkor lenne ertelme.
Ha sikerult debugolnod ezzel az else aggal, akkor szolj. Amugy a $mar_szavazott = "1"; utan irhatnal 1 break; -et is, minek fusson tovabb az a ciklus ha megtalaltad.
Előzmény: crockl (1159)
crockl Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1159
tevedes, nem irtad le mi a hiba. Azt irtad nem megy. Az sok mindentol lehet, foleg hogy nem tudni neked ez mit jelent, mit varnal tole, es mi nem lesz belole. Peldaul lehet azert nem megy mert nincs is szerveren php? ;)) Szal erted. Probald meg leirni mi nem megy, mi a hibauzenet, mi tortenik es mi kellene szerinted tortenjen.
Előzmény: count M (1158)
count M Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1158
Nem? Akkor jó, biztosan én értettem félre. :-)
Eljutott hozzám amit mondtál, igen, elrontottam, és igen, olvastam a manualt. Kijavítottam mint azt írtam is. Ami viszont hozzád nem jutott el az az, hogy még mindig nem működik. Tehát (már) nem itt van a hiba, viszont továbbra sincs lövésem hogy mitől nem műk.

r.cM

Előzmény: crockl (1157)
crockl Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1157
nemtudom mirol beszelsz mar ami a szemelyesedeseket illeti, semmi hasonlot nem tettem, nem erzek se.
A hibadra is irtam a megoldast, es tobbek kozott megemlitettem hogy ha elolvasnad a php manual legelejet ahol a = jelet es az == jelet taglaljak sokkal jobban jarnal
Tehat amit leirtam csak hozzad nem jutott el:
$mar_szavazott = "1"; => helyes
$mar_szavazott == "1"; => helytelen
if($mar_szavazott == "1") => helyes, de ezt te is igy irtad, csak ideirtam hogy feltetel vizsgalatnal van == es === ertek adasnal = van.
Előzmény: count M (1156)
count M Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1156
crockl, nem tudom mit ártottam Neked hogy folyamatosan könyveket meg tanulást emlegetsz, másoknak meg szó nélkül segítesz, ugyanilyen egyszerűségű kérdéseknél... Idegesítenek a kérdéseim? Vagy?

Nézem a kódot és azt látom hogy mindehol == jelet és idézőjeleket használtam, azért, mert már mindenfélét próbáltam és éppen ebben az állapotban untam meg és írtam be ide. Ez tényleg nem jó, kijavítottam, a hiba ettől függetlenül nem itt van.

r.cM

Előzmény: crockl (1155)
crockl Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1155
kicsit nezd meg at a nyelv syntaxisat, kulonos tekintettel a = es == jelenteseire :)
$mar_szavazott = "1"; es if($mar_szavazott == "1")
Előzmény: count M (1154)
count M Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1154
Urak!
Volna egy IP-watch-om (szavazáshoz), de nem műkődik. Íme a kód:

$bejovo_ip = $REMOTE_ADDR;
settype ( $bejovo_ip, "string" );
$mar_szavazott == "0";

$db = fopen ( "id.db", "r" );
flock ( $db, 1 );
while ( ! feof ( $db ) )
{
$sor = trim ( fgets ( $db, 2048 ) );
settype ( $sor, "string" );
if ( "$sor" == "$bejovo_ip" )
{
$mar_szavazott == "1";
}
}
flock ( $db, 3 );
fclose ( $db );

if ( $mar_szavazott == "1" )
{
header ( "Location: result.php" );
exit;
}
else
{
$db = fopen ( "id.db", "a" );
flock ( $db, 2 );
fwrite ( $db, $bejovo_ip."\n" );
flock ( $db, 3 );
fclose ( $db );
}
?>

Így kezdődik a file (tehát a html tag előtt van a kód). Ha vki már szavazott, akkor automatikusan átirányítja a result.php-ra, ha még nem, akkor beírja az IP címét az "ip.db" file-ba.

A hiba vszeg if ( "$sor" == "$bejovo_ip" ) feltételnél van, de nem tudok mit csinálni vele.

Előre is köszönöm a segítséget!

r.cM

Alex_ Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1153
:))
megoldódott már megint, lehet hogy tényleg túl usta vagyok.
nos. a xitami webserver írta ki ezt itt nálam a localhoston, amikor próbáltam a phpszkriptet.
aranyos ötletem támadt, megirom, hogy egyszerre csak 1000 tételt tölt fel, majd a html bodyval meghívom saját magát eg yodlalszámmal és betöltöm a kevetkező ezret stb...
de azért csak kipróbáltam, s a linuxos lasvegas.hu szerverén csonk nélkül le ment
ill le ment volna...
csak maximálva van a tárhelyem a mysqlben is, ugyhogy... kb 300ezer cég fért fel csak. :)
s ugye amig nem pénzkeresésre megy, addig nem invesztálunk bele többet.

amúgy a kód ilyen lett véglegesen:

include("config.php");
mysql_connect(DBHOST, DBUSER, DBPASS);
mysql_select_db(DBNAME);
$query="create table cegtorzs (kshkod char(8), teaor char(5), gazd_form char(3), megyekod char(2), cegnev varchar(80), irszam char(4), varos varchar(60), cim varchar(80), fogl_kod char(2))";
$eredm=mysql_query($query);
set_time_limit(0);
ignore_user_abort(1);
$file_id=fopen("cegtorzs2.csv","r");
$bedolgozva=0;
$counter=0;
$szam=0;
do{
$f_besor=fgets($file_id,800);
$counter++;
if ($counter>$szam):
$f_t=explode("\";\"",$f_besor);
$f=substr($f_t[0],1,8);
$cim=ereg_replace("†","Á",$f_t[7]);
$cegnev=ereg_replace("†","Á",$f_t[4]);
$query="insert into cegtorzs (kshkod,teaor,gazd_form,megyekod,cegnev, irszam,varos,cim,fogl_kod)".
" values (\"$f\",\"$f_t[1]\",\"$f_t[2]\",\"$f_t[3]\",\"$cegnev\",\"$f_t[5]\",\"$f_t[6]\",\"$cim\",\"$f_t[8]\")";
if ($eredm=mysql_query($query)):
$bedolgozva++;
else:
echo mysql_error()."\n";
endif;
endif;
}while (!feof($file_id));
echo "bedolgozott tételek száma: $bedolgozva, összes: $counter";

?>

ergo következmény: ok, hogy a kedvenc kis webszerverem egy kislemezen is elfér, de annyit is tud, avagy én nem tudom beállítani rendesen.

Előzmény: crockl (1152)
crockl Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1152
es ki mondja ezt es mitol es mikor es mi a kodod?
Előzmény: Alex_ (1150)
crockl Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1151
most a gondod a hianyzo } miatt van :) amugy a file fgv 1 sort olvas be es nem tori el a sort, de ha tul nagy a file-od amit be akarnal olvasni akkor nem igazan jo a file fgvt hasznalni, max 100k-ig mert egyreszt sokat lefoglal memoriaba a keletkezett tomb, es lassabb is, mintha fopen, fgets es kozbe egybol irod is file-ba bele, igy valahogy:
$fp=fopen("http://host/lala.txt","r");
if($fp)
{
$fp2 = fopen("toload.txt","w+");
while(!feof($fp))
{
fwrite($fp2,trim(fgets($fp,4096)));
}
fclose($fp2);
fclose($fp);
}

mysql_query("load .... /path/a/szervere/ahova/a/file/kerult ...");
ha ugyan oda csinaltad file-t ahol a php is volt, es mondjuk volt is jogod oda irni:) akkor a dirname($_SERVER["SCRIPT_FILENAME"]); -val visszakapod az adott konyvarat

Előzmény: reset (1149)
Alex_ Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1150
lehet egy kérdéssel több?
ha kb 55ezer rekord felírása után (54859) a szkript futása leáll és a böngészőben ez jelenik meg: "This server is currently overloaded - please try again later " akkor ez szerver beállítási probléma, vagy lehetne még valamilyen set_tel rávenni, hogy várjon még?
reset Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1149
Esetleg megprobalnam ugy, hogy nem a file() függvennyel nyitom meg (tehat nem arraybe teszem), hanem 1xüen megnyitom fopen()-nel, es a sorokat egyenkent atirom egy lokalis file-ba. Akkor a sortöres sem jelenthet gondot.

Üdv :
reset

Ui : Raadasul asszem volt valami problemaja a file() függvenynek a txt-fileokban levö, több szoközzel elvalasztott szavak eseten. Mintha ködösen remlene.... ugyhogy inkabb probalnam mashogy.

Előzmény: reset (1148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!