Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.04 0 0 7
nem tudom, kit mennyiben zavar, hogy mások a privát szférájukban kivel/hogyan szexelnek
Priluki Creative Commons License 2009.05.04 0 0 5
"Minden szexuális irányultság egyenértékű – hirdetik a felkentek –, és a társadalomnak ezt el kell fogadnia."

Lehet-e a kecskével nemi életet élni?.......... És ezt el kell!! fogadni!
Előzmény: Wic (2)
Priluki Creative Commons License 2009.05.04 0 0 4
Nagyon jóóó! Én ezt elsőre a muszlimoknál vezetném be nyugaton, itthon meg a cigányoknál. Aztán aki kitalálta és támogatta ezt, egy eszmecserére küldeném ezen közösségekbe, csupán a vallási-és kisebbségi tolerancia skálázása végett. Aztán jöhet az FBI.
Előzmény: Wic (-)
Wic Creative Commons License 2009.05.04 0 0 3
0 értelme van, ha egy szoknyás pap mondja...:{{

és ha egy skót mondaná?
Előzmény: tuutuu (1)
Wic Creative Commons License 2009.05.04 0 0 2
Várkonyi Balázs: Mi leszek, ha nagy leszek?
Álláspont

Nemzetárulás – ezzel az egy szóval minősítheti majd az utókor azt, ami most zajlik. Számon kérni persze már nem lesz kin. Akkorra minden felelős a múlté lesz: elmennek a gender mainstreaming, a nemi összemosás apostolai – a legtöbben utód nélkül. És a társadalmi süllyesztőben minden valószínűség szerint eltűnnek e káros ideológiát terjesztő politikai erők is. Ha nem, akkor nagy bajban lesznek az utánunk jövők. Már akik még lesznek.

A "vén" Európát demográfiai krízis fenyegeti: lakosságszáma csökken, a prognózis szerint két évtized múlva húszmilliós lesz a munkaerő-piaci deficit. A kontinens kényszerű paradigmaváltás előtt áll – mondják a kutatók. És ez már meg is kezdődött. A legrosszabb kilátásokkal. Soha rosszabbkor nem jöhetett volna a népesedést súlyosan károsító divat, a gender ideológia hulláma. Amely – leegyszerűsítve – azt propagálja: mindegy, hogy minek születünk, férfinak vagy nőnek, hisz identitásunkat, nemi orientációnkat magunk választhatjuk meg.

A többség nem kér belőle. De kér vagy sem – kapja. Már a legkisebbek is, az iskolában. Engedve az agresszív lobbicsoportoknak, az unió hatalmas pénzt áldoz az új életérzés népszerűsítésére: tíz- és százmilliókat, vagyis sok-sok forintmilliárdot. A közösség pénzét használják – a közösség kárára. A kérdés csak az, kinek az érdekében, kinek a hasznára? Ennek veszélyeire hívja fel a figyelmet a magyar családoknak címzett püspöki levél és a pápai kinyilatkoztatás. Biztosak lehetünk benne, hogy nem késik majd az elszánt gender gerillák támadása. És érveik közt aligha lelhetők fel majd ezek a fogalmak: a természet törvénye, az erkölcs normarendszere, a tradíciók tisztelete, a társadalmi kontinuitás parancsa. Mert olvasatukban a szabadságeszmény – az individuum érvényesülése mindenekelőtt. Mindennek ellenére. Akár a többség szabadságának rovására.
Minden szexuális irányultság egyenértékű – hirdetik a felkentek –, és a társadalomnak ezt el kell fogadnia.

Megvan már a gender prototípus, kész a gender embereszmény, és készülőben az elfogadtatásához szükséges szabályrendszer. Meg a büntetőeszköz. A diszkriminációellenes törvények alapján üldözhető bárki, aki vitatni meri, hogy a "férfi vagy nő legyek" dilemma csupán szabad választás joga. Tehát a mi leszel, ha nagy leszel kérdésére e tekintetben is szabad a válasz.

Tekintsünk el most attól, hogy társadalmi értelemben azonos szerepet visz-e egy heteroszexuális vagy egy leszbikus, egy homoszexuális vagy transzszexuális ember. Közelítsük meg praktikusan: mi lesz a demográfiai újratermeléssel? Magyarország népesedési katasztrófa előtt áll. A század derekára a legoptimistább előrejelzések szerint is tizenkét százalékkal csökken a lélekszám, a borúlátó számítások pedig egészen elképesztők: mindössze hét és fél millió magyart jósolnak. És nem csupán a népességszámesés, de az idősek arányának drámai megugrása is ugyanolyan aggasztó. Magyarországon a gyermekes családok száma zuhan, az egyszemélyes háztartások aránya egyre nő. A születéskor várható életkor tekintetében a balti államok után a miénk a legrosszabb helyzetű ország Európában. Kilátásaink tragikusak. Ideje az intő jelekre figyelnünk.

A 2008-ban megjelent Európai társadalmi jelentés meghökkentő újdonsága, hogy az uniós országok lakosságát mint egységes társadalmat ábrázolja. Csak reménykedhetünk, hogy nem leszünk egységesek; hogy nálunk nem hódít meg tömegeket a nyugati minta; hogy nálunk nem lehet – mint például Berlinben – az iskolákban népszerűsíteni a másságot ilyen szerepjátékokkal: "Egy melegbár pultjánál ülsz, és ma tulajdonképpen szívesen látnál egy csinos férfit az ágyadban. Belép egy csinos férfi az ajtón. Hogyan ragadod meg az alkalmat?"

Nálunk a túlnyomó többség ma még mást ragadna meg.
Várkonyi Balázs
Előzmény: Wic (-)
tuutuu Creative Commons License 2009.05.04 0 0 1
0 értelme van, ha egy szoknyás pap mondja...:{{
Előzmény: Wic (-)
waxxablaze Creative Commons License 2009.05.04 0 0 0
n0n0
Előzmény: Wic (-)
Wic Creative Commons License 2009.05.04 0 0 topiknyitó
Relatív azonosság

Bíró László püspök a nemiség összemosásának veszélyeire figyelmeztet

Az emberi nem relativizálását szorgalmazó, a nem kiválasztásának szabadságát hirdető új ideológia veszélyeire figyelmeztet a családoknak írt levelében Bíró László püspök. Az Európai Unióban már polgárjogot, sőt hatalmas összegű támogatásokat nyert mozgalom célja, hogy az oktatáspolitika ne tegyen különbséget fiúk és lányok között.

"Maga az ember került válságba, mert azt hiszi, mindent tud, mert megismerve a természetet, úgy gondolja, hogy törvényeit átszabhatja, mert önhittségében sorsának, jelenének és jövőjének teljhatalmú ura akar lenni" – írja a magyar családoknak címzett levelében Bíró László, a katolikus püspöki kar családreferense. A püspök szerint igaz XVI. Benedek pápa figyelmeztetése: ha a szabadság és a tolerancia leválik az igazságról, zűrzavar keletkezik. Bíró mindezt egy új jelenség, az úgynevezett gender mainstreaming, azaz a nemek egyenlőségét, vagy a kritikusok szerint jóval inkább összemosását célzó ideológiáról írja. Az eszme "…arra a tévedésre épít, hogy a nemiség csak testi-anyagi értelemben meghatározott, lelki-szellemi vonatkozását a környezet, a társadalom, vagy akár saját maga kívánalmai szerint bárki cserélgetheti, változtathatja, így bármilyen nemi azonosság kialakítható. Ebből az is következik, hogy az ember szabadon változtathatja szexuális irányultságát, erkölcsi kérdések nem vetődnek fel a partnerválasztással kapcsolatban sem".

Az angol gender kifejezés egy új fogalmat, a társadalmi nemet takarja, szemben a biológiai nemmel (szex). A mozgalom fokozatosan arra szorítja a nyugati országok oktatáspolitikáját, hogy ne erőltessenek nemi irányultságot, karaktert a gyerekekre, fiatalokra, hiszen majd ők eldöntik, ha nagykorúak lesznek, hogy férfi- vagy női szerepet szánnak maguknak. Bíró László szerint ez az ideológia a házasság és a család intézményének lerombolását kívánja. A püspök elmondta, az elmélet hívei odáig mennek, hogy a "genderjog" törvénybe iktatását szorgalmazzák. Ennek a mozgalommá váló ideológiának a kiindulópontja az a marxizmus által hirdetett tétel, miszerint a monogám házasságban a férj kizsákmányolja feleségét, és rabszolgájává teszi, tehát ahhoz, hogy a feleséget felszabadítsuk, a házasságot mint társadalmi konstrukciót kell megszüntetni.

Nemrég jelent meg Gabriele Kuby szociológus A nemek forradalma című könyve. Ennek ajánlójában olvasható, hogy a gender mainstreaming ideológiája lopva beszüremkedett az Európai Unió szervezeteibe. A szerző a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy a radikális homoszexuális egyesületek munkáját mintegy százmillió euróval támogatja az unió, ráadásul a törvényalkotási folyamatokban is részt vállalhatnak. Figyelmeztet rá, hogy a mozgalom fő célja nem a női egyenjogúság kivívása, hanem a homoszexuálisok jogainak kiterjesztése.


Ékes Ilona: Maszatolás folyik a témában

"Amíg a nők és a férfiak társadalmi egyenlőségének előmozdításáról van csak szó, addig nincs is semmi gond. Csakhogy ebben a témában mindig egyfajta maszatolás folyik, pedig éles határvonalat kellene húzni a biológiai nem relativizálása és az esélyegyenlőségért folytatott küzdelem közé" – hívta fel a figyelmet Ékes Ilona. A Fidesz parlamenti képviselője lapunknak azt mondta: a gender ideológia sajnos erős támogatást kap az unióban, ám ez nem jelenti azt, hogy Magyarországnak is kritika nélkül át kellene vennie, hiszen ez nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium céljai között is szerepel "a nemekhez kötődő sztereotípiák leküzdése az oktatásban". (KD)
Kacsoh Dániel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!