Azon morfondíroztam hogy mi lenne ha a még nem erjedésben lévő cefrét tehát éppen hogy kimagoztuk stb...az üstben megfőzném vagy szétfőzném mint a lekvárt csak nem teszek hozzá se cukrot se semmit? Az vajon pozitív vagy negatív hatással lehetne az erjedésre meg a kihozatalra? Szerintetek?
...az 550e ft sem kevés, de 97-ben a NAV elődje a VP-kópé egy olyan levelet küldött nekem, vagyis a cégemnek, hogy ugyan szíveskedjek már 165-millát, jövedéki bírságként becsengetni a pénztárukba, mert különben és irgum-burgum, meg stb...
"A liberalizáció előtt is szinte ugyanannyian főztek pálinkát, mint most. Csak most kvázi legálisan teszik." Picit vitáznék csak annyiban ,hogy szerintem nagyságrendileg többen főznek otthon most, mint Pár éve!
Tisztelt fórumtársak . Segitséget szeretnék kérni abban , hogy hol tudnék vásárolni, 1 ,db 30 cm, hosszú, 2 col átmérőjű, és egyik végén menetes saválló csövet , és, 1 db, 20 cm , hosszú 3 col, átmérőjű, saválló csövet . Ha esetleg valakinek van feleslegben , kérem jelezze, akár privátban is.
Hát igen. Az csúnya volna. De az megint csak elképzelhetetlen, hogy valakinek adnak/adtak engedélyt, valakinek meg nem. Ezt ismét egy példával illusztrálnám. John Doe kap jogosítványt, mert. Te meg nem kapsz, mert.
Különben, aki eddig nem kért engedélyt, az valószínűleg akkor sem akarna, ha már nem lehetne kérni.
Na ez a beszolgáltatás érdekes lesz annak, aki pl 1-1.5M-ért vett egy jobb tornyost.. Nálunk a városban is van több komoly drága lepárló, pl ez a ruszkai is.
Értem én amit mondasz, de senki sem tudja milyen szankció várható. Én azt kizártnak tartanám, hogy azt a több ezer eladott-készített lepárlót le kellne adni amit eddig engedélyeztek. Az viszont már elképzelhető szerintem, hogy ha megvan az uj törvény akkor nem adnak ki több engedélyt magánfőző gyártására illetve árusítására (hivatalosan). Egyszer már csengettem 550eFt-ot nekik, így megtanultam hogy a NAV-val szórakozni lehet csak nem biztos hogy megéri.
Indok nélkül nem fog. Gondolod, hogy a kétmillió magyar családnál sorra fog házkutatást tartani a hatóság? A liberalizáció előtt is szinte ugyanannyian főztek pálinkát, mint most. Csak most kvázi legálisan teszik. Természetesen, aki kiteszi a verandára, és ott főz, az hülye. Ennyi. Amúgy a konkrét kérdésedre válaszolva, ugyanaz fog történni, mint ha olyannál kopogtatnának, akinél be volt jelentve. Ugyanis a kopogtatást, a bejelentett főző előtt is meg fogja előzni egy olyan hatósági "kérés", hogy legyél szíves beszolgáltatni a bejelentett, ám immár jogszerűtlenül magadnál tartott főződet. De erről ne nyissunk vitát. Te bejelented, más nem. Ehhez mindenkinek olyan joga van, mint katolikusnak lenni, vagy ateistának. De hozhatnék fel akár politikai példát is.
Ez a nyomtatvány olyan, mint Columbo felesége. Mindenki beszél róla, de még senki nem látta. Az meg, hogy egy jó szomszéd jelent fel, vagy magad hívod magadra a NAV-osokat, szinte mindegy. Amúgy egy laikus szomszéd nem fog arra gondolni, hogy: no, feljelentem a Jóskát, mert a tyúkja a múltkor leszarta a krizantémomat. A laikus szomszéd is tudja, hogy szabad pálinkafőzés van. De hát erről megoszlanak a vélemények. Van aki bejelenti a főzőjét, van aki nem. Majd kiváncsi leszek, hogy a szigorítás után mit fog csinálni az, aminél kopogtatnak a NAv-osok, hogy no, bátyám, hol is van az a bejelentett főző????
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: