Keresés

Részletes keresés

Emy 1 Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6337
Megcsináljuk Apusodnak????
Előzmény: elizaniko (6331)
Emy 1 Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6336

Szia Anikó!

És miket hímez az a Deco és a varrógép???!!!!!........... Hát azok vmi csodákat tudnak hímezni/varrni:-))!

Több gépem van, Te már ismered őket:-), de nekem sem volt mindig így. Ezért a vásárlásaimban a nem volt mindig így szemléletet igyekszem képviselni. Készítőként meg mindent a vevő oldaláról közelítek meg, lehet hogy az egyik drágább, de messze jobb minőségű kell, hogy legyen, olyan, amihez a nevemet merem adni!

Szal árban "olyan kecske és a káposzta esete"....:-)!!

De hát erről már többször dumcsiztunk "magányos és unalmas estéinken":-))!!

Előzmény: elizaniko (6328)
4Hópihe Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6335

elizanikó te egy csucs királylány vagy) még ezt is olyan precizen tájékoztatóval mutattad be.))

------------

mi az a stabilizátor?? nem elég egy vetex a himzendö rongy alá és kész????

Előzmény: elizaniko (6332)
bejlya Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6334
Szia Emy!
IMÁDOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na azért a hímzés terén öreg róka vagy! :-)
A mellékállásos vállalkozásom kényszerpálya volt, akárcsak az is, hogy a fiam 1 éves korában vissza kellett mennem dolgozni. (Na nem panaszkodok.)

Amúgy ez az egész nekem is hobbynak indult és eddig így is csináltam. A barátaink ösztönzésére vágtam bele az egészbe, na meg azért is mer egyre több "idegen" keresett meg azzal, hogy nem készítenék neki is egy ágyterítőt stb.

Az én Lucnikom majdnem 20 éves. Csak kedves párom műszerész, na meg szintén tud varrni varrógépen (bár míg ő felvarr egy nadrágszárat, addig én ötöt :-) ), így napi szinten karbantartja. Van egy másik varrógépem is egy Veritas, de azt alig használom, mivel gyengébb, mint a Lucnik. Vésztartaléknak jó.
Előzmény: Emy 1 (6333)
Emy 1 Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6333

Szia Bejlyuska!

De kiváncsiak vagyunk a véleményedre, legalábbis én IGEN:-)

Aranyos vagy, hogy "öreg rókának" tituláltál, de ez inkább a korom miatt érzem magamra passzentosnak, mint a hímzéseim okán:-)!!

Tökéletesen igazad van! Pontosan így gondolom én is, amikor elmondom a véleményem, ill. lebeszélek vkit a Singer Futuráról.

Csipkét is lehet eladni, de nekem a hímzés és foltvarrás hobbi, kikapcsolódás célját szolgálja, hogy a napi stresszt kipihenjem. Lehet, hogy lesz olyan idő, hogy váltok..., de egyenlőre igyekszem még mélyebbre beleásni magam a témába, hogy ha 1x "kiállok a piacra", akkor vmi pluszt tudjak adni, többet, mint általában mások:-))

Tudom, hogy sokan vannak itt olyanok akik üzleti tevékenységként is csinálják a hímzést, sőt talán nem tévedek, ha azt mondom ők a többség.

Tehát, amikor neked és most Hópihének is a Decot javasoltam, akkor úgy gondoltam, hogy 200-300ezer forint között már 1 olyan hímzőgépet lehet vásárolni, ami megbízható, strapabíró, nem ér benneteket csalódás. Ezen szempontoknak a Deco tökéletesen megfelel, mert nem csak megtérül a befektetésed, de még jövedelmet is hozhat, ha ügyin csinálja vki!! Különösen, ha nem csak simán 1 akármit ad el, hanem minőséget is!!

ÉS??? Szereted a Decodat??:-) Csak költői volt:-)))), mert biztos vagyok benne, hogy szereted.

Előzmény: bejlya (6326)
elizaniko Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6332
az enyém nem 20 éves, csak 4. Ilyen:
http://elizaniko.gportal.hu/gindex.php?pg=16866838
Előzmény: skolikagi (6329)
elizaniko Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6331
Egy ilyen KISS logónak a férjem is nagyon örülne.... :o)))

Ennek nem is az anyagktg-e a sok, hanem a hímzésmintafájlt kell elkészíttetni. Vagy ha tudsz ilyet készíteni, te is meg csinálhatod.

Én sajnos nem tudok ilyet. És megcsináltattam már egy hozzáértővel, de sajnos nem lett telitalálat. Nem elégé színátmenetes.

Egyébként Bármelyik gép ki tudja hímzeni, kb20 perc - félóra alatt, mert elég sok öltésből áll.

Anyag ktg? Kell hozzá stabilizátor alulra, felülre, plussz a cérna. 1 db-ra vetíítve, nem tudom, én nem szoktam ilyen kalkulációkat végezni. majd jönnek akik bizniszbe is varrnak.
Előzmény: bejanni (6319)
bejlya Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6330
Sziasztok!
A csipke eladással kapcsolatban, ha valakinek megéri a kiszámolt ár és nagyon akarja, akkor miért ne készíteném el neki. Így volt ez a díszekkel is. Látták a saját kész díszeim és megkérdezték az árát.
(Bocs, hogy kezdőként beleszóltam a nagyok dolgába.)
skolikagi Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6329
Nekem is van egy jó varrógépem, csak azzal nem tudok már olyan preciz aprólékos dolgokat csinálni...Tehát volt olyan hogy az egyik hímezett, a másikkal varrtam, de a Singer jobban szeretem varrásra is, mint az öreg 20 éves gépet.
Előzmény: elizaniko (6328)
elizaniko Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6328
Én csak anyit tennék hozzá ehhez a dilemmához, hogy amikor vettem alig több mint 1 éve a decomat, én is be voltam sózva a combó ( 2 in 1 ) gépekért, de egy nagyon jó foltvarrós barátnőm, aki könnyűipari szakember is egyben, mondta, hogy fontoljam meg ,mert egy combo gép ha elromlik, akkor se varrás, se hímzés nincsen ám !!!!

Valamint egyidőben csak 1 dolgot bírsz csinálni : vagy hímzel, vagy varrsz.

Én vettem egy DECO-t, mellette van egy jó varrógépem, és amíg hímez a deco, addig én varrok mellette a varrógéppel.
Emy 1 Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6327

:-)))!

Különben ezek a csipkék lakásunkban lehetnek díszek is, de 1 ünnepi asztalnál nálunk és a szeretteim körében tálalásoknál használati fuknciót is betöltenek, kenyeres kosárként, apró ropogtatós sütiknek. Hát ha még garnitúránk van, poháralátét, szalvétatartó, szalvétagyűrű, stb., meseszép ünnepi asztalt varázsolhatunk velük.

Megjegyzem, hogy az általad írt praktikus, minden napi használatra is készítünk ajándékokat, szemüvegtok, ........., de azok nálam pl. az a kategóri, hogy 1 szál virág, vagy 1 üveg bor helyett, ha vhova megyek családi látogatóba, vagy másokhoz vendégségbe:-)

De csipkét, azt csak kiváltságos személyek részére készítek:-))))

Előzmény: skolikagi (6324)
bejlya Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6326
Sziasztok!
Lehet, hogy nem mindenki kíváncsi a véleményemre, de úgy zárójelben megjegyzem. Elég régóta dolgozok megrendelésre és eladásra is, nemcsak ajándékba.
Mindennek meg van a maga vásárlóköre. A jó marketing lényege, hogy ezeket megkeresd.
A patchwork dolgaimmal úgy vagyok, hogy már engem keresnek és nem érdekli őket az ár.
A marketing lényege az is, hogy minél több helyen megmutatjuk a dolgainkat.
A többórás csipke is kellhet valakinek. Ez egy exkluzív termék. Ha minőségit készít az ember, akkor talál vevőt is rá. Pl: az aplikált csipke díszeimre már a harmadik megrendelést kapom, pedig csak 1 hónapja csinálok ilyeneket. (Na jó nem fényezem magam. Emy és a többi öreg róka dícsérete mindent elmond.)

Ugyan 6-an élünk egy háromszobás lakásban és mégis külön használok egy hímzőgépet és egy varrógépet.
Nem ez a tevékenység az elsődleges bevételi forrásom és számlásan készítek mindent. Tehát nem nagy bevétel, de egy esetleges műszaki hiba esetén nem áll meg az élet és teljesíteni tudom a megrendeléseket. Ez pedig a korrektségemet, a megbízhatóságot bizonyítja be a megrendelőknek. Így pedig növekedhet a vevőkör.
Egyszerű ez.

Nekünk e gép ára soknak számít, én nem csak hobbyból vásároltam meg. Egy nagyon megbízható gépet akartam.

A témát fél évig keresztbe-hosszába körbejártam, mivel ez a kérdés eléggé érintette a családi kasszát. Nagyon sok varrógépszerelő ismerőst megkérdeztem és az ő véleményükre is nagyon sokat adok. Ők is azt mondták, hogy a fém alkatrészei miatt az egyik legmegbízhatóbb. A súrlódás miatt a műanyag ugye gyorsabban kopik stb.

bejlya

Emy 1 Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6325

Nem a Deco csak hímzőgép, viszont jóval olcsóbb a Singernél http://www.varrogepcentrumkft.hu/termek/himzogep/himzogepek/bernina-bernette-deco-340

A Singer Futuráról itt olvashatsz, ami drágább (és nem Németo-i ár), mint a Deco http://www.varrogepszakuzlet.hu/detail.py?from=0&prod_id=27&cat=himzogep

Ha kettőt összeveted tudás és ár viszonylatában, akkor közel 90ezer forinttal karcsúbb a Deco, ami mint írtam, lényegesen jobb és megbízhatóbb hímzőgép, tökéletes az alkatrész utánpótlása a Singernél.

Ha a költségeket Singer és pc viszonylatában nézem, akkor minimum 150-170 ezer froncsis megtakarítást érhetek el.

90ezer forintért már elég jó, több funkciós varrógépet lehet vásárolni és akkor még nem is említettem, ha az egyik meghibásodik, vagy hímezhetsz, vagy varrhatsz addig is, amíg a másik szervízben van.

Én egyébként azt tartanám helyesnek, ha többnyire a gépek "ajánlásánál", inkább azt mutatnánk meg mintákkal, munkáinkkal, hogy miket és mennyit varrunk az adott gépekkel és mik a tapasztalataink a sajátunkkal, mert a pénztárcáit mindenki önmaga ismeri. Ugyanis nem jellemző, hogy a családok hozzád hasonló számítógép beszerzési lehetőségekkel bírnak, ahogyan az sem jellemző, hogy hozzám hasonló szempontok alapján vásároljanak maguknak hímzőgépet.

Nálam fontos szempont volt, hogy strapabíró hímző- varrógép legyen, mert az első pillanattól kezdve tudtam, hogy lesz olyan, amikor elviszem otthonról, hogy nagy kerete legyen, a memóriája se legyen kicsi (ami a mostaninál 5MB, ennyi mintát menthetek le rá), hogy használható legyen pc-ről, pendriveval és kártyával is.

Ha a Decot megnézed, az egy nagyon jó kis gép és elérhető áron.

Lehet, hogy jó autó az új Dacia, de biztos, hogy nem fogom azt választani, mert nálunk lét, megélhetés kérdése az autó megbízhatósága, felszereltsége, hiszen évente jóval több km-t teszek bele, mint általában az emberek többsége. Nem tehetem meg, ha elromlik buszra vagy vonatra ülök és úgy próbálok meg eljutni az adott helyre.

Egyébként nem tartom kizártnak, ha ismernéd a Decot...........:-))

Ha anno én is tudtam volna róla, akkor tuti nem Singert vettem volna:-)), de hát ez van. Ez a kezdők "szerencséje" (pechje):-))!

Előzmény: skolikagi (6322)
skolikagi Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6324
Látod..ez is izlések és pofonok:-))
Én biztosan tudom hogy anyu nem örülne egy csipketálnak, mert haszontalannak tartja. Neki kulcstartót, szemüvegtokot, bevásárlótáskát, stb.-t szoktam ajándékozni.
Aminek haszna van
A nővérem megint nem, mert az ő lakásuk meg nem olyan, hogy kitenné bárhova is a csipketálat.
A lányom szintén nem, mert neki inkább egy pólóra hímezzek madarat vagy szarvast:-)))
Szóval nekem mázlim van, nem kell gyötörnöm a gépet a csipkével. :-))
És az egy külön művészet, sok gyakorlás és sok idő kell amire tökéletes lesz.
Nézni én is szeretem, de nem izgat, hogy kipróbáljam:-))
Előzmény: Emy 1 (6323)
Emy 1 Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6323

Ja ez kimaradt az előző válaszomból:-)

Itt senki nem eladásra csinálja a több órás és több 10-ezres öltésszámú munkákat, hanem saját otthonuk, holmijaik egyedibbé, dekoratívabbá tételéhez, illetve családjaink, rokonaink, barátaink részére ajándék gyanánt.

Én még senkitől nem hallottam itt, hogy csipkét csinált volna eladásra. Hiszen eladásra értelmetlen lenne csinálni, mert valóban nem éri meg és ezzel mindegyikőnk tisztában van:-)).

Viszont 1 csipke vmi, esetleg garnitúra, a számunkra különösen kedves személyek részére készítve, bizony nagyon-nagyon sokat mondhat el rólunk, a viszonyunkról a megajándékozottnak.

Pl. az uccsó csipkét, 1 ajándékdobozt csináltam nászajándékba. Gondolom nem csak ezt az 1 nászajándékot kapta az ifjú pár, de ez az 1 volt, aminek az esküvő alatt végig ott kellett lennie az asztalon maguk előtt, ill. ....kardként hordozták végig a teremben és mutogatták, hogy milyen gyönyörűséget kaptak:-))

Az unokámnak, unokáimnak kevésbé fogok csipkét csinálni, de hogy minden bájosabbnál- bájosabb dolgokat tömkelegével az tuti:-))))))))

Előzmény: skolikagi (6318)
skolikagi Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6322
A Deco az varrógép is? Mert egyáltalán nem ismerem. Nálam a cél a 2in1 volt, és csak ezekre a gépekre fókuszáltam.
A pc mint mondtam is nekem nem gond.
Mivel a férjem olyan helyen dolgozik, a leselejtezett -kukába dobandó- gépeket hazahozta és egy ilyen van itt nekem amin most netezek és dolgozom, egy van a fiamnál és egy külön pc-je van a singernek is, amin semmi mást nem csinálok, tehát nem kell neki valami szuperjó gépnek lenni...
Sajnos én bármennyire is szeretem volna, nem tudtam volna anyagilag előbbre gondolkodni és mondjuk megvenni egy kétfejes gépet, amin aztán lehetne dolgozni orrvérzésig...sőt..még ez a 230 000 is akkor elég nagy érvágás volt.
Most is azért lett Dacia a VW Passat helyett, mert erre futotta.
Viszont ez érdekes...a VW hazájában Németországban úgy veszik a mostani új Daciákat, mint a cukrot, mert az ára nagyon kedvező és nyilván most azért már nem a 90-es évek színvonalát mutatják ezek az autók:-)
És persze, ha az ember megvesz mondjuk egy 800 000-es hímzőgépet, azzal sokkal többet kell dolgozni, hogy az ára visszajöjjön...Nekem a Singeré már tuti visszajött:-)))
Ez ugyanolyan, mint az autóknál, van akinek ez jön be van aki a másikra esküszik...
Nem vagyunk egyformák és ez a jó:-)
Én elégedett vagyok vele, szeretem, és még sosem hagyott cserben...az én tempómhoz tökéletes:-)
Persze lehet hogy csak azért, mert nem próbáltam a DEcot előtte...:-))
De nekem a Fiesta is tökéletes, holott egy VW Golf lehet hogy jobb választás lett volna...:-)

Előzmény: Emy 1 (6321)
Emy 1 Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6321

Jó reggelt!

Szia Ági!

Megértem az érveidet, de ha végig nézed a topik összetételét és azt, hogy hányan és milyen dolgokat hímeznek, akkor nem azt kell nézni, hogy a számomra mi jó, mi nem, kinek van szerencséje, kinek nem, hanem az árat, a teljesítményt, a tudást és a megbízhatóságot.

Ha ezt nézem, akkor a Futura kb. azonos árban van a Decoval, az összes többiben  messze-messze kenterbe veri a Singert! Ráadásul ezt még csak nem is a saját futurámban való csalódottság mondatja velem, hanem az alapján, hogy használtam, dolgoztam mindkettővel! A Deco használata nem igényli a pc közvetlen használatát, miközben a Singerrel pc nélkül hímezni sem tudsz! Ha csak ezt nézem, akkor 1 Deco és 1 olcsóbb varrógép sokkal költségtakarékosabb, mint a Singer.

Persze tudom, hogy a mintát másolni kell pendrivera, hogy konvertálni kell, stb., de ezek sokkal inkább megoldhatók 1 olyan családban, ahol csak 1 számítógép van, mint a Singerrel. Képletesen, hiába akarsz 1 bevállalt munkát teljesíteni a legegyszerűbb mintákkal is, ha éppen a családodból másnak kell tartósan a gép és akkor még nem is említettem, hogy a szervezést az is nehezíti, hogy nem akkor állsz neki varrni amikor kedved tartja, hiszen van 1 főállásod, ezt csak jövedelem kiegészítésként csinálod.

Lehet, hogy én gondolkozom rosszul, de amikor vmit megvásárolok, bizony kicsit előbbre gondolkodom, mint amik az akkori és pillanatnyi igényeim és akkor még nem is említettem, hogy bizony nagyon,de nagyon megnézem, hogy melyik praktikusabb, megbízhatóbb ua. az árfekvésben. Igen, fordult már elő, hogy x összeggel többet, de nem jelentőssel többet fizettem vmiért, mert annyival bővültek a lehetőségeim, kaptam több szolgáltatást.

"Az, hogy a Daciákról csak a rossz emlékek jutnak eszedbe, az meg magyar sajátosság..csak a rossz marad meg..holott a nóta is azt mondta, hogy "csak a jóra emlékezem"....:-))"

A Daciakról a többség véleménye az volt, hogy nem voltak megbízható autók, hogy most milyenek nem tudom, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nyilván személyes tapasztalat, a futott km és a meghibásodás gyakorisága  mondatta az emberekkel ezt.  Nyilván nem lesz ua-on a véleményen az, aki "7végi", évente pár ezer km-t tett meg vele és egészen más azok szempontja is, akiknél lét kérdése az autó.

"Az, hogy a Daciákról csak a rossz emlékek jutnak eszedbe, az meg magyar sajátosság..csak a rossz marad meg..holott a nóta is azt mondta, hogy "csak a jóra emlékezem"....:-))"

Nem hinném, hogy jellemző lenne rám az a "magyar sajátosság", sokkal több és szebb pozitív emlékekkel rendelkezem, de hazudnék, ha azt állítanám, hogy az örömbe nem vegyült üröm is.

Az, hogy 1 autóval eljutsz az uticélodba, az nem tartozik nálam a kiváltságok közé, részemről az elvárás, hiszen pontosan azzal a céllal vettem meg, fizettem érte sokkal-sokkal többet, mint 1 BKV- bérletért:-) A tárgyilagosság mondatta velem, hogy ezekkel az autókkal vegyesek voltak az érzéseim, de átlagot (3 autóból a rossz, a jó és a jobb) és az akkpori pénztárcám lehetőségeit tekintve elfogadhatóknak tartottam őket.

De az, hogy télen, olyan helyen robbansz le vele, ahol lakott település sehol, ill. 30-40km-re, vagy a lehető legnagyobb forgalomban nyögi be szinte hetente az unalmast és az autóban egy 5 éves, egy karonülő baba és egy 100%-os mozgássérült van, amikor még nem voltak mobil telefonok és old meg a problémát:-((!!

Igaz, én nem "csak a jóra emlékezem", hanem "http://video-clarus-therm.blogspot.com/2008/11/csak-szpre-emlkezem.html" , de ez viszont nem a Dacia volt:-)))!

Sorry, hogy én is ilyen hosszan, "meg minden"....

Előzmény: skolikagi (6317)
4Hópihe Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6320

bejlya

köszi mindent amit leirtál.)))

nagy vadászok vagyunk,torrentezés sem akadály.bár én ezt a müfajt nem müvelem.

és tudnom  kell mit keressek..

----------------------------------

Emy 1 neked is köszönöm a véleményedet.. igy pro és kontra tudok gondolkodni...

----------------------------------

még a cérna és tü kérdésemmel kapcsolatosan ha válaszolnátok mi a tapasztalat... ma reggelre már azt is tudom alsó szálnak elmegy a sima cérnával a gép.

Előzmény: bejlya (6310)
bejanni Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6319
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni!
Olyan gépre lenne szükségem, amivel az alábbi KISS feliratot pompásan fel tudnám hímezni pólóimra, ingeimre, párnáimra stb. :)
Nézegettem a gépeket, olvasgattam a hozzászólásokat, és úgy vettem észre sokan dicsérik a Bernina Deco 340-et. Megfelelő választás lenne?
Illetve ha már itt vagyok, kérdezném, hogy egy ilyen, mondjuk 6x10cm logót mennyi idő alatt készít el a gép, és kb. mennyi az anyagköltsége?
A válaszokat előre is köszönöm!

KISS
skolikagi Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6318
Még valami...aztán elkussolok:-)
Miért nem hajtom meg jobban a gépemet...?
Azért, mert nem vagyok arról meggyőződve, hogy egy több óra hosszat készülő darab bekerülési költsége és az eladási ára arányban lenne egymással.
Gondolok itt a saját időmre, a villanyra, a gép kopására és az elhasznált cérna mennyiségére. Ha ezt mind reálisan összeadnám nem lenne ember aki ezt nekem kifizetné..Legalábbis az én környezetemben, vevőkörömben nem.
Úgy gondolom hogy egy 8000-10000-es öltésszámú mintával is lehet szép darabot csinálni, ami esztétikus, tetszetős..és a kisemberek is meg tudják fizetni...
Na persze majd ha az unokámnak kell hímezni valamit, abba majd beleadok apait-anyait...:-)))
Előzmény: skolikagi (6317)
skolikagi Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6317
Szia Emy!
Eszemben sincs vitatkozni veled.
Nekem annak idején varró és hímző gép kellett, mert nálam az új termékek előállítása ugyanolyan arányban szerepel, mint a hímzés. Tehát nem csak kész pólókra meg egyebekre varrok.
Volt egy bizonyos anyagi keretem erre, sajnos nem annyi, hogy tudjak venni két külön gépet.
Én úgy gondolom, hogy ezeket a HOBBI hímzőgépeket nem arra gyártják hogy naponta több óra hosszat folyamatosan üzemeljenek több 10 000-res mintákkal.
Való igaz, hogy én nem használom naponta, de volt olyan, hogy sorozatban kellett 100 db-ot megcsinálni valamiből határidőre, és nem hagyott cserben a gép.( hímzés+ utána varrás)
Valószínűleg a minősége is megfelelő volt, mert utána még rendeltek és még fognak januárban is:-))
Persze lehet hogy ha egész évben ezt a sorozatgyártást kellene csinálni, azt nem bírná a Singer, de nem is próbálkozom vele, mert az már ipari termelés.
Azt hiszem te is ismered a youtube-on a futurás videokat...hát azok a hölgyek nagyon elégedettnek tűnnek vele, és csodaszép dolgokat csinálnak.
És azt is gondolom hogy ha egy gép -vagy autó vagy bármi- annyira pocsék lenne, hogy nem érdemes megvenni, akkor nem is gyártanák..mert azt nem venné senki. (Mint ahogy a Daciával volt:-)
( Ja..ma hozza el férjem az új Daciánkat a szalonból) :-))
Az alkatrész utánpótlásról nincs infom.
Az teljesen biztos, hogy én utaztatni sem akarom, vagy ha igen, max.a férjemhez vinném és oda el tudjuk vinni a pc-t is:-)
A DEco kerete nem tudom mekkora, hál" Istennek nekem még nem volt azzal gondom hogy nem jó helyen volt a minta...de nekem "szól" is, ha kilóg a kereten kivülre és addig nem kezd dolgozni, amig el nem igazítom.
Lehet hogy ennyivel többet tud, mint a te géped?
Én úgy vagyok vele, és azt tanultam a családomban, hogy a gépek minket szolgálnak de azért, hogy sokáig a társaink legyenek vigyáznunk kell rájuk, és nem halálra gyötörni őket..Mint ahogy a haszonállatokat sem volt célszerű halálra dolgoztatni régen..Persze volt amelyik ló tovább bírta, volt amelyik kevesebb ideig...
Az exanyósom amig dolgozott 50-70 éves ( használtan vásárolt) kötőgépekkel dolgozott, aztán vett újabb gépeket is ezek mellé.
Az egyik gépe, egy kb. 20 éves computeres kéttűágyas gép pár napja itt lakik nálam.
Ugyanolyan tökéletesen működik, mint amikor utoljára használtam, kb. 10 éve...
Én sem az autómat, sem a gépeimet nem fogom senki kedvéért agyonhajtani,és ez nekem azt jelenti, hogy ha nem muszáj nem hajtom, hanem megkímélem...( lehet hogy az én felfogásom rossz, de eddig nekem bevált)
Az, hogy a Daciákról csak a rossz emlékek jutnak eszedbe, az meg magyar sajátosság..csak a rossz marad meg..holott a nóta is azt mondta, hogy "csak a jóra emlékezem"....:-))
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett, és remélem nem bántottam meg senkit, mert nem ez volt a szándékom
Előzmény: Emy 1 (6316)
Emy 1 Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6316

Szia Ági!

Valóban nem vált be nekem a Futura, de Te magad írtad, hogy mennyit használod egyfolytában, ill. milyen öltésszámú mintákat csinálsz.

Tehát igazán nem is tudod, hogy mit bír, mivel nem tetted ki olyan terhelésnek, mint én az enyémet, vagy itt a lányok bármelyike a Dekoját.

Hidd el, ha kipróbálnád, "bedobnád a mélyvízbe", kiderülne a számodra is, hogy csak annyi időtartamú hímzésre és olyan öltésszámúakra lett kitalálva, mint amire Te használod, de többet nem bír.

Ha bárki ennél többet szeretne, akkor ne ezt a típust válassza! Ráadásul örökös probléma ennél is az alkatrész utánpótlás!

Mellesleg az sem mellékes, hogy csak pc-vel együtt működik. ha el szeretnél menni vele 1 hímzős összejövetelre, ahol hímeznétek is, hogy újdonságokat próbálkjatok ki, akkor vihetnéd a számítógépedet is.

Nem bántásként írom, írtam, de a Te hímzéseidhez elégséges, de vannak akik a gyakorlat megszerzésével, többet szeretnének.

Mellesleg a Dekonak pl. a nagy keretének a mérete is meghaladja a Futuráét.

Az meg nem mindig előny, hogy más kiterjesztésű mintákat is felismer és kivarr, mert csak 1x felejtsd el középpontosítani, vagy oda helyezni a mintát ahová kellene, 1 ilyen apró bibi kapcsán úgy belevarr a keretbe, hogy fogóval tudod kiszedni a beletört tűt.

A Daciahoz:-), nekünk 3 is volt, volt köztük rossz, jó és jobb. Sajnos mégis a rossznak az emlékei maradtak meg bennem.

Előzmény: skolikagi (6313)
Emy 1 Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6315

Kedves Hópihe!

Nem is olyan régen, még Belyjának írtam a gép választással kapcsolatban, nos bekopizom ide:

"Ha...., nos van Singerem (PES és XXX fileket használ) is, de soha többé nem vennék azt, sőt, ha utánam akarná vki dobni. inkább elfutnék.

Az enyém 2 évesen  megadta magát, kb. 1 évig volt szervízben, de csak hellyel-közzel volt javítható! A márkakereskedő tesz rá, nincs hozzá alkatrész utánpótlás, emiatt szinte javíthatatlan! Irdatlan sok benne a műanyag, ami lerövidíti az élettartamát!

Nem tudom hol szándékozod megvenni, de itt ennyiért adják : http://www.argep.hu/product_952793.html

Ha rám hallgatsz, veszel 1 -BERNINA bernette deco 340-est és hozzá 1 olcsóbb varrógépet

Nézd meg itt a hímző- és varrógépeket:

http://varrogepcentrumkft.hu/termekek/himzogep

Itt több lányzónak van Dekoja és nagyon dícsérik, megbízható és nem kell hozzá számítógép, mert pendriveról olvassa be a mintát.

Ja és a Singer progija 1 nagyon,de nagyon buta kis progi!! Ráadásul maga a gép minta megjelenítése a PC-n, roppant elavult!!!!!!!!

Ha elromlik, iszonyatos kivárni míg megjavítják, ha szerencséd lesz(!), de addig se hímzőgéped, se varrógéped nem lesz!!!!!"

Egyébként, ha érdekel a gép választással kapcsolatban írott véleményem, akkor a nickemre keresve bejönnek a hozzászólásaim, melynek a 2. oldalán találsz még néhány esetleg számodra fontos infót.

Talán még annyit, ha vmikor csipkézni szeretnél és miért ne:-)?!! A Singerrel soha nem fogsz olyan szépeket csinálni, mint amit a lányok itt betettek szebbnél-szebb alkotásaikról!!

Üdv, Emy

Előzmény: 4Hópihe (6307)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6314

Marcsika!!!!!

Írjál egy e-mailt,mert különben...

Nem tudom küldeni....

ÜDV:Vertex

Előzmény: Marcsi_ka (6308)
skolikagi Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6313
Kár, hogy ennyire leteszitek a béka segge alá a Futurát....nekem 3 éve működik kifogástalanul..igaz nem hímezek vele több óra hosszat tartó 40-50 000 öltéses mintákat...
És nem is megy naponta 3-4 órát...de én nem is ilyen céllal vettem..bár biztos vagyok benne, hogy kibírná..minden híresztelés ellenére is....
Azért mert Emynek vált be, attól még lehet jó gép.
Nekünk akkor volt Daciánk és kiválóan működött, amikor az ország 1/3 része szidta...szóval szerencse is kell hozzá...
Előzmény: bejlya (6309)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6312

Szia Marcsi!!

Nagyon szívesen átküldöm a mintákat!!!!

Abba van doboz is.

Már küldöm is!!!!!

Előzmény: Marcsi_ka (6308)
bejlya Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6311
Hópihe!
Én alsószálnak sima gépi cérnát használok. Tökéletesen műkszük. Felsőnek szaggatta. De erről Vertex mást tudna mondani. :-)
Előzmény: 4Hópihe (6307)
bejlya Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6310
Hópihe!
Tervező progit is tudsz leszedni a net-ről. Ha van valaki a közeledben, aki tudja, hogy mi az a torrentezés, akkor ő tud neked ebben segíteni.
Üdv: bejlya
bejlya Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6309
Szia Hópihe!
Nos. Én is kb. 1 hónapja ezzel a gonddal küzdöttem. Én a Bernina deco 340 mellett döntöttem akkor. Igaz árban 250000 Ft és "csak" hímzőgép. DE: fém alkatrészei vannak, a hímezhető terület 14x20 cm, nem kell a pc mellett tartanom. Egy pendrive segítségével viszem rá a mintákat.
Kb. 1 éve használok egy Brother innovis 900-ast. Az ára kb. ugyanennyi. Hímző és varrógép is egyben, de soha nem használtam a varró funkcióját. Előbb nyúltam a régi jólbevált lucnik varrógépemhez, vagy egy másikhoz. A hímezhető területe 10x10 cm. Rá kellett jönnöm, hogy ez a szép dolgokhoz kevés.
Nálam is felmerült a futura, de hallgattam a lányokra és a józan eszemre, hogy mi van akkor, ha netán valami baja lesz, akkor se varrás, se hímzés.

Így most a bernina szépen dolgozik, míg én a konyhába akár a varrógép mellett varrom össze a kész dolgokat. Patchwork-özök is és ez nem volt egy utolsó szempont. Magyarán két géppel dolgozok egyszerre néha.

A témát kb. egy éve körbejártam. A programok közül (tervező progi) a Brotheré van meg nekem. Nagyon jó, de rajzolni kell azzal is. Kis segítségnek bevetettem hozzá egy digitális tollat. A toll segítségével nagyon jó kontúrokat tudok rajzolni. Szinte alig kell igazítani rajta a progival.

Nekem szinte minden mintám PES formátumban van (ezt kezeli a Brother). Így a mintákat a progi segítségével úgy alakítom, ahogy akarom, majd exportálom EXP file-ba (ezt használja a Bernina), ráteszem a pendrive-ra és már hímzek is.

Így szinte nem is kell a konvertáló program.
Azért találtam egy másik progit is (nem tudom, hogy melyik nagy tervezőprogram), amivel akár ART file-ba is át tudom konvertálni a mintákat.
Van egy sima átalakítóm is a nem PES file-okhoz.

Na ennyi. Nem akartam beleszólni, csak én így logikáztam ki.

VERTEX!
Nagyon szuper ez így is. Nagy meló lehetett. Szép lett.
bejlya
Előzmény: 4Hópihe (6293)
Marcsi_ka Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6308

Találtam magamnak én is egy csipke mintát.Nagyon megörültem neki,azt hittem doboz lesz belőle.Első ilyen munkám,és máris csalódnom kellett,nem doboz lett hanem tál.

Nagyon szép,de én nem azt akartam.

Előzmény: vertex23 (6289)
4Hópihe Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6307
haj igen ez fontos.... csak adott márkáju cérnával müködtethetö vagy a rámszabadult rengeteg cérnát is elviszi? és a tü kérdés  spéci tü kell hozzá, vagy minden sarki röltexben kapható géptüvel mennek  e a himzések ??
Előzmény: krisgo (6304)
4Hópihe Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6306

haj annyira kedvesek vagytok.. köszönök mindent .

teljesen bevagyok zsongva.

megnézek elolvasok mindent amivel a segitségemre lehettek az aggodalmaimal és a kérdéseimre...

de csak magyarnyelven)

az árfekvés sem mindegy,hogy hitelmentesen meguszhassam...  minden valamire való himzögép amit eddig találtam 202ezertöl kezdödik... ez a minimál egy himzögépnél?? és ez csak a brother és a bernina müfajban  a legolcsóbb kategoria? nem találtam többet a gugglival.. vagy rosszul keresek ....

milyen márka van jelen még  házi  himzögép kérdéskörben???

Előzmény: vertex23 (6305)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6305

Szia Hópihe!

Nézd csak ha a You Tuba megnézed,

Sok érdekes dolgot találsz,többek között,azt

Ahogy dolgozik egy hímzőgép...

Szinte minden márka megtalálható.

Azért nagyon szívesen segítünk,

Igaz a márkát neked kell eldönteni...

Sok sikert!!!!Jó vásárlást!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=2gcCt4vmYHE

Előzmény: 4Hópihe (6303)
krisgo Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6304

Nekem is van 1 interlock,és 1 sima varrógép mellette,és panelban lakunk,én is cserélgetem őket,de 1 nagy sarokaztalom van,ahol a hímzőgép is rendesen tud mozogni,nem ütközik a keret semmiben.Pár nap alatt belejössz,meg segítünk,de az első dolgod még is az legyen,hogy a könyvet figyelmesen olvasd végig,mert abból tényleg sokat tanulsz.A deco-hoz 2 könyet kaptunk,a nem magyar hátuljában van a gép memóriájában levő 100 minta leírása,rajzzal együtt,és az ISACORD hímzőcérna színskálája is.Először érdemes ezekből hímezgetni,mert színváltásnál kiírja milyen szín lesz a következő.Arra mindig figyelj,hogy a megfelelő keretméret legyen beállítva a gépen,mikor saját mintát teszel fel,ha nagy keretben hímzel,de a kicsire van állítva,akkor az szívás.Hát a legnagyobb amit hímeztem talán a M. Jacksonos minta volt,felirattal,közel 50 ezer öltéssel,kb.2 és fél órát hímezte.Ha szabadon fut,és nem kell attól félned,hogy alágyűri az anyagot,akkor magára tudod hagyni,mert jelzi az alsó szál lefogyását,a felső szál szakadás,fogyásakor megáll,de vissza tudod léptetni ,csere,és folytatod,nem látszik semmi.Kész termékre nehezebb hímezni,polora stb.. annál azért legyél a közelben.De ha olyan az anyag,akkor fel szoktam tekerni a gép belső oldalánál,és hajcsipesszel 1-2 helyen összecsiptetem,akkor nem tudja a keret alá gyűrni,és ott hagyhatom.Ha valami gondd van úgyis sípol és megáll.

Szerintem nem hangos,a szomszédaim még nem szóltak eddig,pedig karácsony elött sokszor egész éjjel ment a gép.

Ha a free minta sokkal nagyobb mint a keretem,akkor vagy nem mentem le,vagy fedig megkérek v.kit,hogy le tudná-e kicsinyíteni.Van amikor kiírja a h.gép,hogy a minta tól nagy a kerethez képest,akkor le tudja kicsinyíteni 10%-al.És nagyítani is tudod a mintát 10 %-al,forgatni,tükrözni stb....

Nem bántam meg 1 percig sem,hogy ezt választottam,svájci gép,csupa fémalkatrésszel.Nagyon strapás,és magyar a menül-je.

Gondolom arra már te is rájöttél,hogy nem kell talpat nyomni,megy magától,nincs is talp hozzá.

Ha még eszedbe jut v.mi,kérdezz nyugodtan!üdv.:Kriszti

Előzmény: 4Hópihe (6301)
4Hópihe Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6303
neked is köszönöm a hasznos információkat..
Előzmény: vertex23 (6297)
4Hópihe Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6302

de jó,hogy ennyien válaszoltok))).. máris nyugodtabb vagyok..

minden himzögép müködik valamilyen  szállitóeszköz segitségével, a netröl lementhetö minták kérdésében példul, és nem kell hozzá szoftver sem?

azt hittem a részletes leirásokból kiindulva,hogy csak a feltüntetett számmennyiségü mintára képes és annyi.

ezért gondoltam azt,hogy hol megemlitik a pc-re való csatlakozást ott van lehetöség a mintabövitésére. 

Előzmény: Mums (6300)
4Hópihe Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6301

nagyon megörvendeztettél azzal amit irtál.. a boltban a pasi eleve azt mondta nincs fennt a neten elérhetö konvertáló program ami kell a himzögépekhez...saját szoftverük van... én még huncutul mosolyogtam lehet,hogy nem egyhelyen keresgélünk a neten, és én majd találok, de ö erösködött,hogy nincs...mondjuk blöfföltem én is de manapság tényleg annyi minden elérhetö a netröl

megnéztem a leirását a te gépednek...

végül is nem feltétlenül kell himzö varró-csak gondoltam akkor egy gép lenne elöl nem  kellene csereberélni... nincs kiskuckóm, helyem, igy az interlockkot is csak akkor kapom elö ha fetétlenül kell. mig a varrógépem  évek óta folyton elérhetö helyen van..

rengeteg kérdésem volna

szóval egy free szoftver konvertál és pendrive a szálltó eszközöd s már mehet is a himzés???

mennyi idö alatt tanultad be a használatát. mennyi idö egy bonyolultabb minta? és honnan tudod ha lementesz egy free mintát,hogy azt a géped megtudja e csinálni vagy sem?mennyire hangosan zakatol?

nem érezted ugy egyszer sem,hogy nem ezt a gépet kellett volna megvásárolnod?

és lehet,hogy hülye kérdés bocsánat érte ha igen.. de ilyenkor a gép magától megy  megnyomsz egy gombot és elindul, vagy nyomod a pedált a himzés idö alatt??

ha elfogy a cérna vagy elszakad himzés közben akkor mi van???

Előzmény: krisgo (6299)
Mums Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6300

Szia Hopihe!

Nekem Brother gepem van , de azt mondjak , magyarorszagon nem jo az alkatresz ellatas ehhez a markahoz. En nagyon meg vagyok vele elegedve ez varr is meg himez is, de van egy regi de megbizhato varrogepem is amit mar nagyon reg elo se vettem. Itt a legtobb lanynak Deco BERNINA gepe van es ugy tudom mindenki elegedett vele. Nem hiszem hogy olyan jo otlet , hogy a szamitogep es a himzo gep egymas mellett van , van akinek nincs annyi helye . Tehat en inkabb  a pendrajvra szavazok . Az enyem kartyaval es szamito geppel is mukodik , de meg csak ossze se kotottem a ket gepet , mert szamomra egyszerubb es kenyelmesebb a kartya.

Azert ezt neked kell eldonteni milyen gepet szeretnel.(Emynek is van singere de nem szerti csak 1evig volt javitani meg sem tokeletes). Most csak a gepre koncentralj , mert az a fontos! A netten 1millio rajz van , ha vissza nezel itt a forumon talalsz linkeket. De folyamatosan teszunk fel ujabbnal ujabbakat, ha minden nap kisered a forumot fogsz talalni nekedvalo mintat. Amikor ismered a geped es tudod hasznalni meglatod , hogy egyaltalan szukseged van -e a szoftverre.

udv. mums

krisgo Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6299

Szia 4Hópihe !

Hímzőgépet akarsz venni,vagy hímző -varrót?Mert ha kombinált gépet veszel,egyszerre csak az 1 fungcióval tudsz dolgozni.Nekem bernina deco 340-es hímzőgépem van,amit nem kell a számítógéphez csatlakoztatni hímzéskor.A mintákat pendrive-n tudod rátenni,vagy ha van hímzőkártyád.EXP formátumot ismer fel a h.gép, a netről ingyen letölthető mintákat először 1 ugyancsak ingyenesen letölthető konvertálóval át kell konvertálni.Szerintem kezdetben felesleges tervezőprogit venned,mert millió szuper mintát találsz,a fórumon is,ha az elejéről végigolvasod.De ha mégis tényleg egyedi kell,azt is meg tudod rendelni,profi mintát kapsz,töredék áron a szovtvernek,amivel nem biztos,hogy te tudnál hónapokig,évekig tervezni.

Szerintem a szovtver árát inkább a hímzőgép vásárlásába fektesd,mérlegeld,mire akarod használni,otthoni,vagy nagybani használatra,azon kívül nézd a hímzőkeretek nagyságát is,és hogy bővíthető-e.Nekem a deco 340 nagyon bevált,imádom,és ezzel sokan vagyunk így itt a fórumon!üdv.:Kriszti

Előzmény: 4Hópihe (6296)
skolikagi Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6298
A Singerben az a jó, hogy mindenfajta kiterjesztést felismer, tehát nem kell konvertálni.
Kártya nincs hozzá, a pc-vel kell összekötni és arról "átküldeni" a hímzőgépre a mintát.
A minivarrodán a képek rovatban is az én munkáim vannak..és pl. az első oldalon a falvédő is gépi hímzés:-)
Előzmény: 4Hópihe (6296)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6297

Szia Hópihe!!!!

Csak  megjegyzés képpen..

Nincs olyan szoftver,amivel nem kell rajzolni!!!!

A szoftverek (autopunch)programja(nem igazán jó)!!!!semmi

Ha azt mondják,hogy nem kell rajzolni,,,,csak 1-2 gombot kell megnyomni,,,,

Tapasztalatunk szerint ez nem IGAZ!!!!

Én a Brother gépet és szoftvert használom,nekem jó!!!

4Hópihe Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6296

ezeket az ingyenes mintákat bármelyik himzöszoftver felismeri, amihez olyan varrógéptartozik ami csatlakozik a pchez???-vagy ez is rendezgetve van és gépe válogatja milyen szoftverrel mükdik együtt???

a singered kártyával müködik vagy összekötöd a pc-vel és már nyomja is a kiválasztott mintád???

nem tudom hol keresem a himzéseidet... aminivarrodánál találtam párat a webshoprészen...tudsz közvetln lnket adni???

Előzmény: skolikagi (6294)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6295

Szia Mums!

Igen igazad van,ez a kosárka..

3 méretbe van megadva..

A kocka a legkisebb mérethez tartózik...

Köszike....

Előzmény: Mums (6292)
skolikagi Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6294
Szia!
Nekem Singer Futurám van és a szoftver benne volt a gép árában.
Egy usb-kábellel kell a számítógéphez csatlakoztatni és a szgépen tárolt hímzésmintákat tudja hímezni.
Ezzel a szoftverrel te, mint kezdő érzésem szerint nem fogsz tudni egy gyerekrajzot hímezhetővé tenni, ehhez sokkal drágább szoftver kell..és sok gyakorlás.
De a neten annyi ingyenes minta van hogy gigabájtokat tudsz megtölteni vele:-)
A hímzéseimet -amit nem egy csodák- megnézheted az adatlapomon írt honlapon.
És nagyon egyszerű dolgokat csinálok, tehát 10 000 öltés fölött alig-alig...de azért ezek is szépek.
A @-címemet tudod, ha bármi kérdés van szívesen válaszolok:-))
4Hópihe Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6293

sziasztok... korábban már felfedeztem ezt a topikot mivel nem volt aktuális nem kedvenceltem el, és most elég nehezen találtam vissza ,mert a forumkeresö nem dobta ki..

nagy nagy kérdésem volna... szeretnék himzögépet vásárolni, de nem tudom mit vegyek,mivel a leirások a gépekröl ugy érzem nem teljesek... és a szakboltban derült ki,hogy nincs is minden feltüntetve...

elöször kinéztem egy singer futurát

http://www.singer.kft.hu/termekek/singer_quantum_futura.htm

ahol csak annyi van,hogy számitógéphez csatlakoztatható. az én értelmezésemben ez azt jelentette bármilyen sablont stencilt kihimez és a konvertáláshoz szoftvert adjákhozzá.(autopunch)illetve a szoftver segitségével tudja majd a gép mit is akarok himezni...

de a kereteim nem határtalanok és kerestem olcsóbb variációt

ezt

http://www.varrogep.hu/index.php?lap=93&param=1&center=uj_termekek&term_id=521

ráadásul lizingelni is lehet, a boltban érdeklödésemre kiderült,hogy  ahhoz,hogy ugy használjam ahogyan én szeretném,további 300ezerért megvehetem hozzá a szoftvert,

igy már drágább lenne,mint amire  vágyom...amit meg tartalmaz mintákat  a géppel együtt járó kártya,---hát ugye az ember nemcsak ugyanazt akrja felhimeztetni a gépével... a boltban ugyan elmondták,hogy visszavesz kártyákat és lehet ujat venni de további 10-30ezres nagyságrendekröl beszéltek..

azt szeretném kérdezni töletek.. ki használ singer futurát a szoftvert külön vásárolta e vagy együtztt jár a géppel... illetve ki használ /ismer olyan gépet, ami nem félmilliós kaliberü és megoldható az hogy én akár egy scannelt gyerekrajzot butitsak le x szinre amit a gép képes kihimezni utána....

megcsodáltam a kis tányérokat gratulálok9 nem is álmodtam arról,hogy valamilyen viselet ,vagy táska diszitésén  kivül ilyesmire is használható egy gépi himzés

Mums Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6292

Sziasztok lanyok! nagyon szepeket alkottatok, gratulalok.

Szerintem a kocka eppen olyan mint a talka csak eppen nem kerek, hanem negyzet alaku.

mums

krisgo Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6291
Na nézd meg a jobb oldali tálat,az 4 oldalú,szerintem annak a közepe.
Előzmény: krisgo (6290)
krisgo Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6290

Hát,így nehéz megmondani,mikor nekem is 3 méretben volt a tál,akkor ami egybe tartozott,a hímzőgépen más szám alatt adta.Így nem tom a gépen megnézni,mert nincs fent a konvertáló.

De ennyi közül lehet variálni!Gyönyörű ez a készlet!

vertex23 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6289

Szia Krisgo!!

Igen én is most néztem meg jobban..

A közepén csak egy 5 szögű a minta...

Hát lehet szétszedem..

Most gyorsan lehímzem a közepét...

Köszi a segítséget...

Ez a kis kocka szerinted,hova tartózik????
Előzmény: krisgo (6288)
krisgo Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6288

De ahogy most kinagyítottam,lehet a közepének kéne másnak lennie?

Megnézted a mappában az összes mintát?

Előzmény: krisgo (6287)
krisgo Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6287

Szia Vera!

Ezt a mappát nekem is elküldted,még nem tudom rátenni a hímzőgépre,mert a konvertálóm még nincs feltelepítve,de amint látom,nagyon sok elem van a mappában,szerintem az alátéthez másik minta kellett volna,de így is szép.Vagy összevarrod tálnak!Kicsit másabb a minta,csak az a baj,egybe van fényképezve!üdv.:Kriszti

Előzmény: vertex23 (6286)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 6286

Sziasztok Lányok!

Készen van a tálacskám...

Sőt az alját is megcsináltam,de

Valami nem stimmmmm,mert

Szeretném összevarrni,és ő is kosárka forma lesz

Mutatom a gondom.....

Nem fegszik ki..ha az oldalát összevarrom...

krisgo Creative Commons License 2010.09.08 0 0 6285
Előzmény: krisgo (6284)
krisgo Creative Commons License 2010.09.08 0 0 6284

Sziasztok!

Most értem csak haza,és lecsúsztam 1 aranyos autóról a 10 perces oldalon.Ha valaki letöltötte,lécci küldje átt!Köszi!

üdv.:Kriszti

vertex23 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6283

Szia Szilvi!

Jó munkát neked!!!

Igen Solvy szélességét,egybe hagyom...

A türcsinél 1db-spór..

A tálaknál,mivel,hogy duplán kell tenni,,

Félbe hajtott részét is fel tudom használni...

További jó munkát neked és sikeres kiállítást!!!!!

Előzmény: l.szilvi (6282)
l.szilvi Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6282

Sziasztok!!

Mi mindenről lemaradtam  pedig csak

párnapja nem jártam itt : O

A tálakat én is 120-as cérnéval hímzem.

Megy a munka nálam mert kiállításra

készülök ,még egy falvédő kukacolása vár rám.

Holnap képeket is felrakok.

Vera!

Láttam a képet te nem vágod el a solvyt?

Én ugy probálok sporolni ,hogy minden kis helyet

kihasználok,van már sok

virágom.

De ,hogy ne vágjam el ez eszembe nem jutott: ))

Még jó ,hogy benéztem ismét tanultam.

Köszi

Üdv: )))) szilvi

bejlya Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6281
Valaki nem találkozott fűszernövény mintával? Főleg menta, rozmaring meg ilyenek kellenének.
bejlya
bejlya Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6280
Alsónak én is ezt használom, amióta kipróbáltam. Ott nem szaggat. Csak a felsőnél szaggatott. Így felsőnek maradt a gépi hímző.
bejlya Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6279
Lányok!
Ingyen minta:
http://www.designsbyjuju.com/freedesigns.aspx

Vertex!
Van rajta bonnet lány is. Igaz nem aplikáció.
Köszi az ötletet. Ilyen cérnám nekem is van, azért gondoltam, hogy hátha... de szaggatott. Akkor leveszem az öltéssebességet és tűt váltok.
bejlya
vertex23 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6278

Mums és Bejlya!!!

Ezek a cérnák 120-as vastagságuak..

Nem vastag és pamut...

Alsószállnak is ezt használom,mert az eredeti,kicsit drága...

Nagyon sok szinbe van nekem,gondoltam elhasználom...

A gépen a fordulatot leveszem 600-ra,nekem nem szakít..

Igaz ((((PR-600-as....))))

Talán,ha vastagabb tűvel próbáljátok,,,Hát nem tudom....

Előzmény: Mums (6276)
krisgo Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6277

Lehet csak meg kell szokni az egész rendszert,csak ezt a gépet is tegnap cseréltük,és a srác akié volt hülyeségekkel rakta tele,leginkább pornoképekkel.Majd holnap újra lesz telepítve,akkor már jobb lesz,kapok külön helyet a cuccaimnak.

Milyen jó ötlet,én eddig a maradék fecni-fóliát ki szoktam dobni,nem is gondoltam arra,hogy a csipkék keményítéséhez lehet használni!!DE ügyi vagy!!!!!!!!!

Amúgy én is zacsiban tartom őket,csak 1-szer felejtettem elő.

Sima varrócérnával csináltad a tálon a színeset is,vagy csak a fehéret??

Előzmény: vertex23 (6273)
Mums Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6276

Szerintem nem is kell , hogy fenyljen igy szep.Pamut cerne vagy nylon,vastag vagy vekony? Attol tartok en is , hogy szaggatja a cernat himzes kozben.

mums

Előzmény: vertex23 (6274)
bejlya Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6275
Vertex!
Hogy csináltad? Nekem szaggatta a sima varrócérnát.
bejlya
vertex23 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6274

Szia Mums!!!

Nem hímzőcérnával készült....

Rendes varró cérnával hímeztem...

Cometa vagy Asztra cérnát használok...

Nekem így is tetszik,igaz nem fényes,de szép...

A másik 2 tálam is így készült,

Különben narancssárga a virág..

Nekem a lila is nagyon tetszik,de az már van..

Ezért döntöttem a narancs mellett.

Előzmény: Mums (6272)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6273

Szia Krisgo!!!

A törölközős fóliát én,amikor levágom a csíkot...

Persze nem használom fel az egészet...

Össze hajtom és simitó záros zacsekba tartom...

Akkor nem szárad ki...A hulladékot is szint elrakom..

Ugyan így,,néha csak egy kicsi kell,vagy összeragasztom...

PL:a tálakat újra keményítettem és a maradékból tettem a vízbe...

Jó munkát!!!!!Én imádom a Windows-7-et

Előzmény: krisgo (6269)
Mums Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6272

Milyen cernaval csinaltad? Madeira? Nagyon szep a feher is.

mums

Előzmény: vertex23 (6270)
Mums Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6271

Vertex! persz , hogy nem , csak vicceltem.

Pirosba meg szebb is, bar szeretem a lilat de ez jobban mutat pirosba.

mums

Előzmény: vertex23 (6270)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6270

Szia Mums!

Szerintem nylon zacsekra nem lehet hímezni!!!

Ha készen leszek majd mutitom...

Neked is elküldtem a mintákat..

Ha netán kedvet kapnál a csipkézéshez....

Csak időbe ne lenne ilyen sok munka...Persze imádom csinálni...

Nekem nagyon tetszenek a tálacskák....(((Egyedi a lakásba))))

Puszi:Vertex

Előzmény: Mums (6268)
krisgo Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6269

Szia Vertex!

Köszönöm,majd ha hazajön a párom megnézetem vele,mert tök hülye ez a sz.gép.Du. pár mintát letöltöttem,de nem tudom hova tette őket.Nekem mindig exp-vel volt telepítve,ez meg vindovs 7-el van,és gyűlölöm!!!!!!!!!!

Ja,meg még konvertáló sincs feltelepítve!

Előzmény: vertex23 (6267)
Mums Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6268

A szepseget mindig meg kell fizetni!

Gondoltam , hogy nylon zacsira varrod de pont ugy nez ki ! :o))

Persze a -sose lehet tudni- elv alapjan lehet hogy egyszer kiprobalom az talan olcsobb. :DDDD  Ja ez most jut eszemben, nem olvad ki. Kar!

Egyebkent a minta is nagyon szep.

Ha kesz azert majd mutasd meg!

mums

Előzmény: vertex23 (6264)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6267

Szia Krisgo!

E-mail,ment..

Puszi:Vertex

Előzmény: krisgo (6266)
krisgo Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6266

Sziasztok lányok!!!

Vertex,gyönyörű szépeket alkottál!!!Mindeggyik tetszik,én is szeretném elkunyizni a mintákat.

Most megint nincs számítógépem,a páromét használom,de ezen alig igazodok ki.Még a mintáim is a külső vinyón van,remélem mindent elmentett.Elcseréltük a számítógépemet 1 gyönyörű nagy lap TV-re.Remélem nem bánom meg,mert így kevesebbet tudok mintázni.

Amit elöl felejtettem fóliát nekem is kifehéredett.De attól még jó.Amit tavaly használtam törcsihez a vékonyat,az viszont kemény és zörgös lett.Olyat nem is vettem többet!

Előzmény: vertex23 (6261)
fruzsilla Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6265
Sziasztok!

Itt is köszönöm szépen a emailt :)

Én is a hétvégén neki fogok látni, csak be kell szerezzek stabilizátort.
Remélem meg tudom majd csinálni .....

vertex23 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6264

Szia Mums!

Ultra Solvyra hímeztem,csak az eleje kicsit tejes szinű,

Mert nem volt rá húzva fólia..

Amúgy a vastag solvyt használom,duplán...((Drága))

Nylon zacsekra kéne hímezni,csak azt nem tudom,kiáztatni???

Vagy valaki tud valami jó ötletet????Szerintem csak így műkszik..Vagy???

Előzmény: Mums (6263)
Mums Creative Commons License 2010.09.07 0 0 6263

Szia Vertex!

Nagyon szep a talad ill. a himzes, gratulalok!

Mire himezted ugy tunik mintha nylonra  valami erdekes anyagnak tunik, vagy csak a foto?

mums

Előzmény: vertex23 (6260)
bejlya Creative Commons License 2010.09.06 0 0 6262
Vertex!
Köszi. Már készül a poháralátét. Holnap fotózok, felrakom. Nem bírtam ki, meg kellett csinálnom. :-)
bejlya
Előzmény: vertex23 (6260)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.06 0 0 6261
Előzmény: bejlya (6259)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.06 0 0 6260

Szia Bejlya!!!

Nagyon szívesen!!!!

Már válaszoltam,de a rendszerbe valami hiba volt..

Így nem tudtam,elküldeni itt a fórumon a levelet.

Ha,valami szépet látok még ,majd küldöm...

Puszi...Vertex

Szia Elizanikó!!

Küldtem e-mailt...

Szia..

Fruzsilla!!!

Neked is ment e-mail...

Szia:Vertex

Előzmény: bejlya (6259)
bejlya Creative Commons License 2010.09.06 0 0 6259
Vertex!

Nagyonnagyonköszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Megkaptam!
bejlya
elizaniko Creative Commons License 2010.09.06 0 0 6258
Applikálható Zsuzsik, nem hímzésminták:

http://picasaweb.google.com/114873655073199197145/SunbonnetSue#
fruzsilla Creative Commons License 2010.09.06 0 0 6257
uppssz megleltem.......de nem free ...
bejlya Creative Commons License 2010.09.06 0 0 6256
Vertex!
A csomagjában benne van a poháralátét is? Elküldenéd nekem emailban?
bejlya
bejlya Creative Commons License 2010.09.06 0 0 6255
Vertex!
Ez tényleg tuti, de még az a poháralátét is hozzá. Azért egyszer megcsinálnám.
bejlya
Előzmény: vertex23 (6253)
fruzsilla Creative Commons License 2010.09.06 0 0 6254
Szia!

Tényleg különleges tál.....
Ezt valahol lelted? letölthető?
vertex23 Creative Commons License 2010.09.06 0 0 6253

Sziasztok Lányok!

Ezt a tálat szerettem volna kipróbálni,de

Egy elemet 1-órág csinálja...

Hát meg gondolandó,hogy lehímezzem-e...

Pedig nagyon szép!!!

fruzsilla Creative Commons License 2010.09.06 0 0 6252
Sziasztok!

Csak ámulok nézve a kész munkáitokat. Mikor leszek én ennyire ügyes?
No és honnan tudtok ilyen szép csipkéket lelni. A párna sem hagy hidegen :))

bejlya Creative Commons License 2010.09.05 0 0 6251
Vertex!
Szívesen. :-)
bejlya
Előzmény: vertex23 (6250)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.05 0 0 6250

Szia Bejlya!!!

Köszi!!!!Jó!!!

Ki is próbálom...(((Majd holnap))))

Előzmény: bejlya (6248)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.05 0 0 6249

Szia Bejlya!

Naturita ötletéből merítettem a tű párnát..

Az OSD catalogusba volt boonet lányok az már meg van..

Majd azt kipróbálom,Azért keresheted.....Amit köszönök.

Lehetne sok mindent alkotni,csak idő hiányba szenvedünk...

Most megint tálat fogok csinálni,mert nagyon tetszik...

BOGICA!!!

Küldtem e-mailt..

Előzmény: bejlya (6246)
bejlya Creative Commons License 2010.09.05 0 0 6248
Vertex!
Meg van, csak le kéne töltenem. Ha sikerül, küldöm emailban.
bejlya
bejlya Creative Commons License 2010.09.05 0 0 6247
Vertex!
Én valahol láttam azokat az aplikált kislány mintákat hímzőgépre. Nem is oly rég találkoztam vele. Csak nem tudom, hogy hol láttam. Keresem!!!!!!!!!!!!!
bejlya
bejlya Creative Commons License 2010.09.05 0 0 6246
Vertex!
Nagyon jók azok a kis párnácskák is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bejlya
Előzmény: vertex23 (6244)
bogica129 Creative Commons License 2010.09.05 0 0 6245
vertex23 Creative Commons License 2010.09.05 0 0 6244

Szia Bejlya!!!

Az a jó ha kemény!!!!

Igen én is szoktam +keményítőt a vízbe tenni..

De most csak por volt itthon és az lehet nem olyan erős...

A szíves tálamat most újra keményítettem...

Tök szép lett,már nem volt tartása,de most szép....

Előzmény: bejlya (6242)
vertex23 Creative Commons License 2010.09.05 0 0 6243

Szia Naturita!!

Köszöm a segítséget,,,

Igen sejtettem,hogy folt varrással készült...

Azért köszönöm...((((Lehet egyszer megrajzolom)))

Előzmény: Naturita (6240)
bejlya Creative Commons License 2010.09.05 0 0 6242
Vertex!
Most úgy csináltam az aplikált díszek keményítését, hogy a folyékony (boltban vásárolt, kész) keményítőt töményen ráöntöttem a csipkékre és úgy hagytam megszáradni. Kicsit betonszerű lett. :-)
bejlya
Előzmény: vertex23 (6236)
bejlya Creative Commons License 2010.09.05 0 0 6241
Sziasztok lányok!

Segítség kéne!!!!!!!!!!!!!!
Nincs valakinek fűszernövény mintája? Legfőképp borsikafű, menta kellene.

Üdv: bejlya
Naturita Creative Commons License 2010.09.05 0 0 6240
Szia Vertex!

Ezeket a párnákat sima varrógéppel készítettem, sűrű cikk-cakk öltéssel varrtam rá a darabokat, majd szabad gépi tűzéssel kukacoltam.
Felteszem ide a mintát ami alapján bárki meg tudja csinálni.
Ezt bármekkorára tudjátok kicsinyíteni, vagy nagyítani.
(A párnákon A4-es nagyságban vannak a kislányok)
Azt hiszem Dolányi Anna könyvében volt, ha mégsem akkor javítsatok ki!
Az első képen a minta, a második képen talán az a könyv látható amiben volt.
Remélem tudtam segíteni.
Előzmény: vertex23 (6237)
bejlya Creative Commons License 2010.09.04 0 0 6239
Köszi a dicséretet Vertex.
A keményítéshez némi ötlet: mi annak idején cukros vízzel is keményítettünk. Jó szirupos vízbe tettük a horgolt kosárkát (pl.), aztán formára igazítva hagytuk megszáradni.
Üdv: Bea
Előzmény: vertex23 (6236)
krisgo Creative Commons License 2010.09.04 0 0 6238

Nagyon köszönöm a mintákat?főleg,hogy ennyi időt rászántál.+ mappát kihagytam a töltésből,az 1-ik a farkasos volt,úgyhogy millió köszönet!!!!

Nehéz így odafigyelnem bármire,folyton nyikognak a kiskutyák,mindig kifutok hozzájuk.

Rita párnáján a lány körül kukacolás?Nagyon mutatós darabok!!!!!!!!

Előzmény: vertex23 (6237)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!