Keresés

Részletes keresés

BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 33
Ha meg tudod nyitni Pdf formátumban itt megvan: http://www.police.hu/data/1301640/jelentes.pdf
de nem egyszerű olvasmány és nincs, nem is lehet benne minden. Sok olyan van, amit hozzám hasonlóktól tudhatsz meg.

És itt van a Gergényi féle válasz is: http://www.dvtv.hu/?ao=hir.php?azon=438

Jó olvasást.
Előzmény: Indián (30)
Indián Creative Commons License 2006.12.28 0 0 32
Ezügyben Gazduram elmélkedett kicsinység, aminek a végkövetkeztetése naggyából az vótt, hogy a rendfenntartás stratégiai elemei úgy vóttak megkomponálva, hogy a lehető legnagyobb járulékos politikai kárt okozzák, mer'hogy a rendőség dologi kiadásai igen meg lettek kurtítva... Erre utaltál?
Előzmény: BlackByrd (31)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 31
Most rátapintottál egy olyan pontra, amire csak utalással válaszlhatok. Van a Gergényi féle válaszban egy utalás egy vezetőre...aki aznap jelen volt... ez az egyik lényeges kérdés. ugyanis ez a vezető felelt aznap a nem a BRFK állományába tartozó egységekért. Tehát Gergényinek rendelkezésre álla BRFK bizonyos állománya (parancsnoki és beosztotti) és kap hozzá, ha adnak, más, megerősítő erőket (REBISZ, megyei századok) ha az a vezető úgy dönt. Annyit kap és akkor amikor úgy döntenek...
Előzmény: Indián (27)
Indián Creative Commons License 2006.12.28 0 0 30
Nézd, mi ezt láttuk, a jelentéseket nemigen olvtuk, lévén nem tuggyuk, hol olvható a zegész, eccségesen, a vezetési ponttól, az ecceri rendőrig...
Előzmény: BlackByrd (28)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 28
A vízágyú otthagyása egy érdekes, de csak részkérdés, habár jól rávilágít az akkori tehetetlenségre. Érdemes elolvasni az ostromról készült jelentést,elég jól taglalja ezt is.
Először is nem volt felderítve a terep. Ha volt ott civil felderítő, akkor nagyon rossz munkát végzett. Azután ez a vízágyű beküldés egy összehagolatlan, alegység parancsnoki szinten kiadott döntés eredménye volt, egy elkeseredett lépés. Az a vezető, akiről a jelentésbe is szó van, ha olyan vezető aki érti a dolgát és át is veszi a vezetést (mint tudjuk nem tette....úúúúúú) akkor a rendlkezésre álló erőkkel számvetést végez, és szerintem fél óra altt kiüríti a teret. Ehhez összehangolt támadásra lett volna szükség, az első sorban nem csak pjzsos, nem csak testvédős, hanem pajzsos és testvédővel ellátott tömegoszaltó rendőrökke. Persze volt egység aminek pajzsa volt és volt más akiknek testvédője, és még a rengetegsérülés után sem volt egyértelmű, hogy ezeket ötvözni kellene, nagyobb számban... Ahogy a vízágyú elakadt, a kőzáporban vldtelenek lettek a csak testvédővel felszerelt rendőrök, nem tudott a vezető rögtönözni, hogy ha elakadt a jármű mi legyen... és futás lett...
Előzmény: b.viridis (25)
Indián Creative Commons License 2006.12.28 0 0 27
"Elmondom, talán nem titok, hogy érzésem szerint ezek a más-més alakulathoz tartozó egységek vezetői nem is szívlelik egymást.... hogy ne legyek szószátyár..."

Ez is egy szempont, de inkább arra gyanaxom - főleg ousiderként, de némi képzéssel hátam megett -, hogy inkább felelősségelhárítás vótt az elsődleges szempont, amit persze az egymás mérsékelt szívlelése csak jó magyar módra színezett: bukjon le más!

A többivel naggyából 1etértek... olyannyira, hogy magam is firkáttam illesmiket, hogy a fegyveres erőknél a mai vezető posztokra inkább a bürokraták kerűnnek, mer' ők tunnak lobbyzni, remekbeszabott jelentéseket skribánni, de legfőképp: saját seggüket védeni... Manapság ez a három fő kritérium a vezetőkiválasztásnál. Hogy nincs "harctéri tapasztalata" az miccse számít, hiszen ha el iskúr valamit alapost, majd ír róla egy festői jelentést, és a segge már meg is van védve, aztán azzal a lendülettel lobbyzhat is rendkívüli kőccségvetési pénzekér' a kiképzés, és a felszerelés hiányosságaira hivatkozvást...

Eccerű ez, mint egy faék...
Előzmény: BlackByrd (24)
b.viridis Creative Commons License 2006.12.28 0 0 25
A topictémájára visszatérve egy komoly hibát tanáttam, de az bődületesvótt amaga móggyán, a TV-székház előtt magára hagyni a vízálgyút... nna, az kiverte abittosítékot...

Gyanítom, hogy ez valami olyasmi lehetett, mint anno nálunk a seregben, egy kvázi operettalakulatnál, amikor egy, a helyi viszonyokban járatlan fejes olyat szólt, hogy: riadó. Mi meg lelkesen bólogattunk, hogy szép dolog is az, meg ugrunk és szaladunk üstöllést, csak mondaná meg, hogy mégis merre, mennyit, meg hasonlók.
Előzmény: Indián (23)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 24
-Igen, a párizsi rendőr vs. tűzoltó balhé, az nagyon kemény volt (lélektanilag).
- Lehet, hogy tudat alatt azért nyitottam este, hogy bemelegítsek... :)))
- Nem csak a vízágyú magára hagyása volt szerinteme elbaltázva. Azon a napon egész délelőtt országosan készenlétben tartották a megyei csapatszolgálati századokat. Ez több ezer ember, a REBISZ egységeivel együtt meg már több, mint sok...Ezeket a megyei egységeket délután, estefelé hazaengedték és már csak éjszaka riadóztatták újra... mire felértek stb.. késő volt. A székháznál először nem gondoltak semmire, ezért egy kisebb harcértékű egységet küldtek oda. (becsületükre legyen mondva ember feletti erővel küzdöttek a teljesen reménytelen helyzetben) Aztán több egységet, más más vezetése alá tartozókat küldtek oda, nem volt egységes vezetés, irányítás. Elmondom, talán nem titok, hogy érzésem szerint ezek a más-més alakulathoz tartozó egységek vezetői nem is szívlelik egymást.... hogy ne legyek szószátyár...
Továbbá, az a véleményem, hogy egyszerűen nem volt olyan vezető, akinek meg lett volna a képessége, tapasztalata, hogy átlássa a helyzetet. Szerintem azon a napon bürokraták irányítottak, olyanok aki jó jogászok, közgazdászok vagy tudom is mik... de "háborús" tapasztalatuk, azonnali döntési helyzetekre kifejlődött képességük nem volt.
(szerintem ha nem sokkal korábban nem fejelzik le az ORFK-t, és mondjuk a sokat szidott Hatala tábornok, közbiztonsági igazgató akkor a helyén van, talán (!) nem ez a végkifejlet.
Ennek nagyon egyszerű a bizonyítása. Másnap egy kézbe került a vezetés, és kicsit jobban mentek a dolgok a Közt. téren és a Blahánál.
A TV székháznál minden kijött ami rossz. Évtizedek óta nem volt politikai naggyűlésen attak. A régi "nagy harcos" vezetők már régen leszereltek, talán meg is haltak..., el volt hanyagolva évekig a felszerelés beszerzése, nem megfelelő a kiképzés, kevés a rendőr, az is fiatal... és sorolhatnám ....
Előzmény: Indián (23)
Indián Creative Commons License 2006.12.27 0 0 23
A'sszem, ennél csak egy érdekesebb felállás akad, ami vótt Párizsban, a rendőröknek tűzoltókat köllöt verniük...

Kissé off, de hogy mit fox kapni reggeltől... most iccaka van, a zigazi agyhalottak még nem álltak neki fórumozni, demajd ha felfedezik a mélymagyarok, meg a humanista liberálisok a topicot, hu-hhuúúú... leszen itten anyázás, dörgés, villámlás...

A topictémájára visszatérve egy komoly hibát tanáttam, de az bődületesvótt amaga móggyán, a TV-székház előtt magára hagyni a vízálgyút... nna, az kiverte abittosítékot...
Előzmény: BlackByrd (22)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.27 0 0 22
Igen, rendőrként a legnagyobb kihivás, hogy adott egy szituáció, adott hozzá a jogi keret és azt kell kreatívan megoldani. Azonnali helyzetfelmérés, döntés, végrehajtás. Na az az, amibe a legtöbb hiba csúszik, legalábbis ha utólag elemezgetik hetekig hónapokig, akkor az okosok mindig tudnak hibát találni. Az attakokban nálunk az a lelghitelesebb és legjobb vezető, aki gyorsan, jól tud dönteni. Ezzel jól hajtja végre a feladatot és megvédi a beosztottakat is. Sajnos sokszor érezzük azt, hogy mintha alkalmatlan vezetők irányítanának egy-egy szituácitó. Ez a szakmában jártas embereknek néhány rádióforgalmazás után azonnal "lejön".
Persze kevés olyan szitu van, mint az utóbbi hónapokban volt, így nem is az ilyen típusú vezetők választódnak ki természetes szelekció útján.
Az ilyen azonnalos döntési helyzetek inkább az utcai zsaruknál és parancsnokaiknál jellemző. Szerintem közülük is kerülnek ki a legjobb olyan vezetők, akik az ilyen helyzeteket kezelni tudják.
Előzmény: toloba (20)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.27 0 0 21
Azért nehéz a helyzet ilyenkor, mert akármennyire is "köz-szolga" vagy, nem vagy idegen zsoldos. Tudod, hogy valahol igazuk is van az elégedetlenkedőknek, csak nem jó módszereket választanak. Legalábbis nem mindig törvényeset. A legtöbbször olyan szituációk alalkultak ki, hogy a tüntetők valami tövénybe ütközőt is cselekedte, pl. nem bejelentett rendezvényt tartottak, ekkor már jogszerű a feloszlatás és adott esetben a kényszerítő eszköz használata is.
Attól, hogy rendőrök vagyunk nem vagyunk fafejek. Azok akik az utcára vonultak egyik és másik oldalról is át lettek vágva. Szegény naív átlagemberek vagyunk...
Ott áll veled szemben egy ember... mondod neki menjen haza, ő erre csak üvölt és nem megy. Valahol nem téged, XY rendőrt gyűlöl, csak az általad megtestesített, védett hatalmat. És rendőrként védened kell a hatalmat. Még ha később akár ki is derül, hogy a hatalom rossz volt (pl. egy diktatúra stb...) az akkor is csak évek, évtizedek múlva derül ki, vagy modják rá, hogy jogtalan hatalom volt. Ez a mostani még nem is ilyen, itt szerintem erkölcsi alapon érheti kritika a hatalmat, jogilag legitim.
Előzmény: mibi (19)
toloba Creative Commons License 2006.12.27 0 0 20
De megtörténik, hibázik. Nem ítélem el érte, mert olyan pszichikai állapotba kerül, melynek a miértjére utólag, okoskodó vizsgálattal nem lehet igazából fényt deríteni. Van egy helyzet, többé nem rekonstruálható...ennyi. De megy a szövegelés ezerrei.

Üdv...jóccak!
:)
Előzmény: BlackByrd (18)
mibi Creative Commons License 2006.12.27 0 0 19

"Nehéz helyzet."

 

Miért is?  Ha jól értem rendőr vagy, azaz a feladatod a tövényes rend betartatása.  Mennyivel rosszabb ez, mint mondjuk az Orbán vagy a Gyurcsány, vagy akármilyen más kormány döntéseinek végrehajtása a közoktatásban, az egészségügyben stb.?

Előzmény: BlackByrd (16)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.27 0 0 18
Becsülettel... igen ez jó szó ide. Az az egység amelyben vezető vagyok tényleg becsülettel teljesített. Nem mondom, hogy mindig a legdurvább helyszíneken voltunk, de azért majdnem...
Sajnálom, hogy a Rendőrség belekeveredett ebbe a politikai csatározásba. Most jól a nyakunkon van ez a balhé. Pedig a legtöbb kollégám rendes, becsületes ember. Az a baj, hogy akár a rendes becsületes rendőr is hibázhat, akár őt is elragadhatja a hév és belerúghat egy fekvő emberbe. Nem szabadna. Ahhoz, hogy ez ne is történhessen meg, hát nem tudom... de kb. tízszeres összegbe kerülne, mert kb. ennyiért lehetne annyi, olyan felszerelésű, kiképzettségű, alkalmas rendőrt felállítani egy ilyen szituba, akik bármikor, bárhol viszonylag jól megoldanák az ilyen helyzeteket.
Előzmény: toloba (17)
toloba Creative Commons License 2006.12.27 0 0 17
Mindezek ellenére becsülettel helytálltatok....
Előzmény: BlackByrd (16)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.27 0 0 16
Nekünk nincs más választásunk, a legtöbben nem engedhetjük meg magunknak, hogy olyat tegyünk, ami a saját és családunk egzisztenciájába kerülne. Magunk között sokszor megbeszéljük a politikai kérdéseket. A tüntetések előtt az egységünk legalább felét jobboldali beállítottságúnak véltem. Szerintem ez most sem változott, de egyes politikusok igencsak vesztettek a népszerűségükből (és most finoman fogalmaztam).
Szerintem, talán nekünk jobboldali rendőröknek volt pszichésen a legnehezebb ez a három hónap. Ott az utcán azok (is) dobáltak, akikkel lehet, hogy teljesen hasonló nézeteken voltunk (vagyunk), és azt üvöltötték ÁVH, és gyilkos dühhel támadtak bennünket. A kollágáinkat védeni kellett, nem lehet mást tenni ilyenkor. Nehéz helyzet.
Előzmény: Törölt nick (14)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.27 0 0 15
Nem. A saját egységét a saját parancsnokaik ismerik. Ők tudják, tudhatják. Leginkább REBISZ alakulatok akik szóba jöhetnek.
Sajnos elragadta őket az indulat. Sok volt a laktanyában tartózkodás, kevés a pihenő, túl fiatal az állomány, túl nagy sokk volt nekik a TV székház. Nekünk is az volt, de megpróbáltuk törvényes keretek között tartani a dolgot. A pajzs ezen oldalán sem volt egyszerű, higgyétek el.
Előzmény: Törölt nick (12)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.27 0 0 13
Békét, boldogságot, kevés problémát, azokból is olyanokat amelyek könnyen megoldhatók, és főleg jó egészséget mindenkinek.
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.27 0 0 12
És legalább ti egymás közt tudjátok, kik voltak azok?
Előzmény: BlackByrd (10)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.27 0 0 11
Nehéz engem meglepni :)))
Előzmény: toloba (7)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.27 0 0 10
Semmi értelme nem volt. A mi egységünk nem tett ilyet. De elmondom a legtöbb egység nem tett ilyet. Valamiféle vezetési hiba történt. Nálunk kifejezetten felhívtuk a figyelmet, hogy mindenki figyeljen oda, ne ragadja el a hév, törvényesen intézkedjen. Így is történt. Voltunk közelharcban, de senkit nem bántalmaztunk (ez ajogtalan fizikai erőszakot jelenti) hanem aki támadott, vagy ellenszegült (pl. nem hagyta el a helyszínt a felszólítás után, fenyegetőzött stb.) azt legyűrtük, megbilincseltük, előállítottuk. Tudtommal ellenünk nem is tett senki panaszt.
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.27 0 0 9

Merhogy bátrabbnak azóta sem gondolom a rendőröket.

Előzmény: Törölt nick (6)
toloba Creative Commons License 2006.12.27 0 0 7
Ne lepődj meg, ha lesz olyan hülye aki, ha finoman is, de lehazaárulóz az októberi események kapcsán...
Előzmény: BlackByrd (3)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.27 0 0 6
Mijafax értelme volt, hogy egy elszigetelten ácsorgó "polgári engedetlent" úgy tepert le tizenöt rendőr, mintha előtte lőtte volna agyon mindegyikük családját?
Előzmény: Pávek úr (0)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.27 0 0 5
Nem gumibotot :)) és nem is viperát. Egyszerű, hétköznapi dolgokat, mint mindenki másnak.
Előzmény: Pávek úr (4)
Pávek úr Creative Commons License 2006.12.27 0 0 4
Mit hozott a Jézuska?
Előzmény: BlackByrd (1)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.27 0 0 3
Köszönöm kérdésed jól vagyok !
Előzmény: toloba (2)
toloba Creative Commons License 2006.12.27 0 0 2
Hogy vagy?
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.27 0 0 1
Többször szavaztam a pártjára.
Előzmény: Pávek úr (0)
Pávek úr Creative Commons License 2006.12.27 0 0 0
(00rbán)??
Előzmény: BlackByrd (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!