Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Én idén nyáron ettem ilyen apró sárgabarackot Krk szigeten, ott a zöldségesnél árulták. Elhoztam a magjait, most éri őket a hideghatás. Azt ugyan nem tudom, mi lesz belőlük :). Ha esetleg kikelnek, és kicsit megerősödnek, adok belőle szívesen.
Most megfogtál! Azért írtam, hogy az epret inkább ősszel tudom adni, mert vannak egészen picik, de úgy emlékszem, hogy a "bozótban" vannak nagyobbak, 2-3 évesek is. Mivel nálunk is és a szomszéd(ok)ban is csak fekete eperfa van, ezért gondolom, hogy a magoncok is azok. A telket 2008 májusában vettük, és a területnek kb. a fele elvadult szőlős, így még nincsenek teljesen pontos információim. Csereként leginkább tűztövis érdekelne, jók a metszéskor levágott ágak is, meg lesznek gyökereztetve.
Valakit érdekel a Jamszgyökér/kenyérgyökér,kinai burgonya/Dioscorea batatas Decne-Dioscoreaceae.Ha igen cseréljünk.amit ajánlok az a növény vegetativ minigumocskái melyböl szaporitható.Mint szép kerti disznövény mint étkezési anyag.
Ez igaz volna? Nagyon nagy örömet szereznél vele! Sok éves keresésem érne révbe!
A saját termésű fűszer és gyógynövénymagokról magánba küldök listát, illetve meg tudod nézni a honlapon, amelyet a kertünkről és a növényekről barkácsolok: http://benedekfu.comuf.com
Bízom benne, höhy tudom viszonozni a fáradozásodat,
Van Nero-m ,bár én nem tartom sokra,igaz az is lehet,hogy nem a legjobb helyre van ültetve.Nem vagyok nagy szőlész ,inkább a többi gyümölcscsel foglalkozom,de enni szeretem így azért néhány fajta van.Én a Hamburgi muskotályt szeretem meg van olyan finom fehérem,aminek nem tudom a nevét.Pár éve rádumált a helyi faiskolás a Suvenir-re,na az se egy nagy szám /az alakját leszámítva/. Szóval érdekel a csere,majd írd meg mikor küldjem.Ha van időd és kedved,még megírhatnád hogy milyen gyümölcsfajtáid vannak/nemcsak alma,bármi.../ .Köszi :)
Sárga szilvám sajnos nincs, de oltóvesszőt szerzek ,magról nőtt szilvára ráojtóm, és ősszel ültetheted át, ha Isten is úgy akarja!Őriszentpéteren tudok ilyen fát! Érdekelne milyen fűszer és gyógynövényeid vannak?
"Hosszúkás a termése, éretlenül zöldes-citromsárga, éretten aranysárga, hamvas. Húsa is narancssárga, szép és édes. Magvaváló, július második felében érik." Nagymamámnak volt ilyen, már mindenütt kerestem, de sehol sem találok. Esetleg neked nincs ilyen? Fűszer/gyógynövényeket tudnék cserébe adni.
Nekünk is van ilyen parasztbarackunk.Minden évben annyit terem hogy egy ágai lehajlanak.A termése mézédes és ellenálló a betegségekkel és kártevőkkel szemben.
Helló! Irtad,hogy vannak "parasztbarackjaid"! Mit is takar ez pontosan??? Gyermekkorom szép emlékei közt,szerepel egy barackfa,ami az utcában lakó nagyon öreg néni udvaráról kihajlott az utcára,Ő mindig ott ült alatta,és imádtuk a régi történeteit hallgatni,s közben ettük az apró-kissebb szilva nagyságu- barackokat, ami mennyei finom volt,nos ilyet az óta sem láttam! Nagy élmény lenne egy ilyenre szert tenni!!! Nincs véletlenül?Akár magnak is örülnék!!!!!
Egy kicsit átnézem a magjaimat és készítek listát! De vannak gyümölcsfáim főleg régi fajták, parasztbarackok,magról kelt, jóféle göcseji szilva. Almák:bőralma,jonatán,nyári alma stb. Sárga ringló,szilvára oltottam.Meggy,cseresznye...... Levendula,ehető krizantém(shungiku)rozmaring(jó fagytűrő),borsmustár,orvosi zsálya,citromfű,izsóp,majoranna,kakukkfű,bíborkasvirág, menták,szivárvány mángold,koriander,bazsalikomok,hajnalkák és még sok egyéb. írd meg mit szeretnél érte!
Sziasztok! Új vagyok itt, nincsenek különlegességeim (egyelőre). Vegyes sövény telepítéshez keresek tűztövis (lehetőleg többféle színű) és Cotoneaster hajtást, vagy dugványnak való, levágott ágakat, pénzért vagy cserébe. Tudok adni: közönséges kecskerágó magonc, mahónia sarjak, juharmagoncok, rózsás akác (ez rózsaszín virágú) mag vagy csemete, borostyán, Vica major és minor, vadfokhagyma (azt hiszem ezt nevezte valaki fokhagymaízű snidlingnek), talajtakaró lila virágú gólyaorr, és fekete eperfa magonc, de ez utóbbit inkább ősszel.