Keresés

Részletes keresés

GPF Creative Commons License 2001.04.26 0 0 182
Ja, pont a lényeget felejtettem el!
Hol van Rotring bolt? Körzőket, meg az egyszerűbb ceruzákat szoktam látni, de a komolyabb tollakat nem.
Előzmény: Törölt nick (181)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.26 0 0 181
Nekem sincs MB (sem Mont Blanc, sem Mercedes Benz), sőt valószínűleg nem is lesz. De egy arany középút jó lenne. Nem az anyagát értve alatta :)
GPF Creative Commons License 2001.04.26 0 0 180
Megnéztem a Rotring site-ját.
Nagyon tetszettek a tollak. Ezek közelebb állnak az izlésemhez, mint pl. az MB. (Ez ciki kicsit, tudom.)
Előzmény: Törölt nick (179)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.26 0 0 179
Pont erre utaltam én is. A ceruza nekem nagyon bevált (sőt a radír is), de ilyen tollam nekem még sosem volt.
Valószínűleg nem is lesz.
GPF Creative Commons License 2001.04.26 0 0 178
Rotring Tikky sorozat?
Az milyen?
A ceruza jó, de a többi?
Előzmény: nemisbéka (176)
K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.04.26 0 0 177
ceruza(a hagyományos, faragnivaló) és töltőtoll (na még a golyós is ha zselével töltik)
nemisbéka Creative Commons License 2001.04.26 0 0 176
Fém házú, de jó. És ha a gyereknek veszed, inkább őt kéne megkérdezni arról, hogy szereti-e a fémet vagy sem :). Tartósabb, mint a műanyag. Andrássy út legelején, a páros oldalon vagy egy nagy tollszaküzlet.
Előzmény: GPF (175)
GPF Creative Commons License 2001.04.26 0 0 175
Andrássy úton, hol?
Előzmény: nemisbéka (173)
GPF Creative Commons License 2001.04.26 0 0 174
Ez most lehet, hogy nagy hülyeség, de az nem fém házú? Nem szeretem a fém házat.
Előzmény: nemisbéka (173)
nemisbéka Creative Commons License 2001.04.26 0 0 173
Nem rossz ez az Inoxchrom. Nem tudom, mi van belőle, Andrássy úton érdemes körülnézni, ott tényleg sokféle van.
Előzmény: GPF (172)
GPF Creative Commons License 2001.04.26 0 0 172
Még aktuális, most úgy gondolom, hogy iskolakezdésre kap majd.

Csak fokozódtak az igények. Már készletet szeretnék, golyós- és töltőtoll és 0.5-ös ceruza.
Nem csillagászati áron és gyereknek.
Tippek?

Előzmény: nemisbéka (171)
nemisbéka Creative Commons License 2001.04.25 0 0 171
Ha még aktuális: totemoszloposat ne! Apám olyat vett az öcsémnek és nagyon hamar elkezdett tönkremenni. Folyt, megrepedt a műanyag, tiszta paca volt az írása. 16 éves, tud vigyázni azért a dolgokra. Most kapott még egy műanyag Parkert, ez valami másmilyen, de azt mondta, fém kellene.
Az én Inoxcromom sajnos felmondta a szolgálatot úgy 3 év után. :( Szerettem, de az utóbbi időben nagyon elkezdett folyni, és a kupakon a kis csattintó izé is meglazult. Most diplomaosztóra kértem keresztanyáméktól tollat, de rájuk bízom, milyen legyen. Az utóbbi egy évben érdekes módon visszaszoktam a golyóstollra.
Előzmény: GPF (164)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.25 0 0 170
A rotring már rég köznév. Aranyos volt (majdnem 20 éve) mikor a Gellért téri ÁPISZ bolt emeletére, ami akkor Rotring szaküzlet volt rajzgépekkel, csőtollakkal meg más műegyetem-kellékekkel, feljött egy néni és kért egy rotringot :-)

A hajdani Rotring 0.5 ceruzánál jobb volt a hajdani Staedtler, de mindkét cégnél racionalizáltak az alsó kategóriában.

Ami ma is maradéktalanul hozza a 20 évvel ezelőtti formáját, az az alumínium testű, eloxált 0.5-ös Rotring ceruza és a hozzá tartozó golyóstoll. Egy baja van, már 8 ezer Ft körül van. De nagyon szép és kényelmes.

A Cross 'rotringoknak' :-) az az előnye, hogy komplett betétet lehet cserélni bennük 12 ceruzaheggyel, így a kopó alkatrészek cserélődnek.

Híresen finom volt még a japán Pilot, ami nem is volt annyira drága, csak már rég nem láttam.

Viszonylag új (pár éves) szerzet az Alan G Spalding, ami főleg alumínium testű írószerekben utazik.

Egyedi, meglepő és meglepően kényelmes volt a japán Tombow Zoom 707 modellje, ami mindenféle design díjakat nyert. Hajszálvékonynak, használhatatlannak tűnhet ránézésre, pedig a fogása nagyon hasonlít a Parker Classic-ra. Sajnos Tombow elszemtelenedett, és felment az ára az egekbe.

Előzmény: Törölt nick (169)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.25 0 0 169
Szervusztok !

Örömmel fedeztem fel, hogy ilyen tárgyú topic is létezik. Végigolvastam.

Szóval a használati tárgyak közül az órák igen közel kerültek a szívemhez. Erről való értekezéseim során rádöbbentem, hogy sok órarajongó egyben a tollára is borzasztóan odafigyel. Majd aztán én is felfigyeltem ezekre az egyébként mindennaposként kezelt tárgyaimra. (Lehet, hogy én is beoltódom ???)

Első kérdésemként afelől faggatózom, hogy a Rotring ceruzát miként jegyezné egy-két írószerrajongó ? Merthogy én úgy jártam, hogy régebben szinte csak ezt használtam és persze be is vált. Mostanában pedig mindenféle gagyi (pld. SAKURA) került a kezembe, amikre csak átkokat tudtam szórni. Többek között a hegyeket ropogtattam, a megvezető gumi tisztításnál kihullott, a radír bezuhant, etc.
Szóval ezek után most ismét eredeti Rotring-ot vettem a kezembe, ami az elrondított formája ellenére is kész felüdülés. Én legalábbis jelenleg meg vagyok vele elégedve.

No, meg lassan már ez is kezd a tulajdonnévből köznévvé átmentődni. A fiam iskolájában már rortingnak hívják a töltőceruzát...

Ja, és panasz nélküli még a pár éves INOXCHROM-om (made in Spain) is.

Tollakról később... De addig is Rotring vélemények ???

Üdv :

NPZ
GPF Creative Commons License 2001.04.18 0 0 168
Á, igen.
Előzmény: Há (167)
Creative Commons License 2001.04.17 0 0 167
Spectrum, Kultikus kedvencek.

MB, Szivar ésatöbbi...

Előzmény: GPF (164)
pemete Creative Commons License 2001.04.17 0 0 166
Már bemutatáshoz viszed Mickey a cuccot, vagy csak napi hasznáatra kell? :) Mert utóbbi esetben inkább a magatartás és a laza mozdulat a meghatározó (a metrón :) átlagosan (szerintem) 100 emberböl Nx4 ellenörizhetö (N=ellenörszám) és ott szúrják el, hogy nem véletlenszerüen választanak "pácienst", hanem próbálnak logikázni ;)
Előzmény: Törölt nick (116)
kheiron Creative Commons License 2001.04.17 0 0 165
Ad márkák: igen egyszerű a dolog: a srác 10 éve alatt biztos hallott már arról, hogy X sportoló az Y cég reklámembere nagy összegért - hordozz a logót meg ilyesmik. Ha azonban ő is hordozza a logót, mégpedig ingyen, akkor balek...

Ad Pelikan: valamennyi nagyobb lánc (Ápisz, Kontúr, Werla) árusít egy csomó Pelikan cuccot.

Üdv
Kheirón

Előzmény: GPF (164)
GPF Creative Commons License 2001.04.17 0 0 164
Nem, abszolut nem a címke és márkaőrület jött át írásaitokon.
Csak a gyerek (10 éves, most vették fel gimnáziumba) hajlamos a márkáért szeretni valamit. Már vannak olyan tünetek, hogy nem azt nézi, hogy neki az kellene-e, milyen minőségű..., hanem a cetlit rajta.

Láttam egy totemoszlop díszítésű Parker készletet. Egy Vector golyós, meg egy nem tudom, milyen töltő. Valamelyik hipermarketben. Nekem tetszett nagyon, bár nem mondanám, hogy nem feltűnő.

Kicsit elvesztős is, leejtős is a szivem.
Kapja meg a totemoszloposat? (Vagy vegyem meg magamnak?)

Hát igen, eddig Herlitz-e volt, előbb utóbb a keze is mindig csupa tinta volt, de nem tudom, leejtette-e.

Ja, más. Láttam egy filmet a Mont Blanc tollakról. Azokat tesztelik repülőn, meg leejtve. Nem szabadna nekik ereszteni.

(Van vagy volt a Spectrumon egy sorozat, Mítosszá vált tárgyak, vagy ilyesmi a címe. Abban volt a Mont Blanc is meg a svájci bicska is meg a Zippo is. Érdekes volt.)

Még mindig nem mondtátok meg, hogy hol lehet Pelikán dolgokat kapni.

Előzmény: snejderfáni (163)
snejderfáni Creative Commons License 2001.04.11 0 0 163
OK, ha aktuális értesíts.
Én sem a márkamániát akartam kihangsúlyozni,csak annyit, hogy néhány jobb minőségű dolog - akár toll is - segíthet az önmagunkkal, dolgainkkal kapcsolatban az igényességre szoktatásra. Mondjuk én ezért választottam ezt a tollat az unokatestvéremnek. Ő most tanul írni, és nem mindegy, hogy tiszta görcsben teszi ezt vagy sem. Tudod, így, hogy nem folyik orrán-száján a toll, szeret vele írni, meg szépen fog, így szívesebben gyakorol, ettől gyorsabban fejlődik, ---) sikerélménye van... bla-bla-bla.... (néha szoktam venni neki színes tintákat, ezt különösen élvezi)
Az értelmetlen címke- és márkaőrületet én sem tartom előnyös dolognak. Ha ez ment át üzenetként, akkor legközelebb majd törekszem pontosabb fogalmazásra.
Üdv: snejderfáni
Előzmény: GPF (159)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.10 0 0 162
Hát... most nézem, a kettőezer Ft-ot sokallottad a töltőtollért? Szerintem ne sokalld. A töltőtoll kényes portéka, ha nem elég pontos akkor ereszt, beszárad, nem vezeti jól a tintát, akadozik, tönkreteszi a táskát / ruhát. Ha sok vele a probléma, a kis gazdája nem megszeretni fogja, hanem egy életre elmegy a kedve tőle.

Személyes véleményem, hogy fégyképezőgépet, töltőtollat gyerek kezébe csak jót szabad adni. Persze nem mondtad, hogy gyerek-e még a kicsi :-)

Előzmény: GPF (157)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.10 0 0 161
Kedves GPF,

a tollmániásokban (fogalmazzunk úgy, bennem) kétségtelenül van egy jó adag sznobság, márkamánia és ~függőség, és a normálisnál többet költünk tollakra. Ettől függetlenül azt hiszem, egy jó minőségű, tartós toll nem árt, inkább használ a gyereknek. Talán megtanulja megbecsülni, igényesebb lesz a munka amit kiad a keze közül, így feltétlen más dolgokra is átterjed a hatása. Az persze valamennyire rajtad is múlik, hogy ne csak villantani akarjon egy márkás cuccal, hanem a jó minőségéért szeresse. Nem kell, hogy feltűnő legyen az a toll, csak jó legyen.

Maradjunk a golyóstollnál, az egyszerűbb. Egy Parker Jotter (a legolcsóbb Parker toll) akár évtizedekig kiszolgálhat valakit. Ha nem Pax betétet teszel bele, hanem eredeti Parkert, megtanítod a gyereket, hogy ezzel nem rajzolunk, nem vonalazunk, hanem írunk, akkor mindig tiszta lesz az írása, nem pacázik és szerintem (hacsak nem elvesztős a srác) árban is jobban jössz ki, mintha pár hetente venned kellene egy új tollat.

Nekem iskolás koromban átlag 4-5 évet bírt ki egy tollam, és nagyon sokat használtam. Van persze olyan, ami még ma is megvan és jól működik: egy spanyol Inoxcrom acél golyóstoll, Parker betéttel.

Előzmény: GPF (159)
kheiron Creative Commons License 2001.04.10 0 0 160
Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy kedvenc egyetlen topicom így megszaladt...

A fiúgyereknek veendő tollról: szerintem nem kell félni a Herlitztől meg a hasonló olcsóbb cuccoktól. Persze függ ez attól, hogy mennyi idős a bizonyos fiú :-))

Amúgy ami annak idején nekem nagyon bejött, az a Pelikano nevű, értelemszerűen a Pelikan által gyártott toll. Patronos, de az a gyanúm, szivattyú nem megy bele. Viszont van az oldalán egy kis ablakocska, ahol látni, ha fogy a tinta :-)

A márkamánia meg majd megjön magától ;-) (persze ennek pl. alapfeltétele, hogy mindegyik ruháján legyen valami reklám :-)))

Üdv
Kheirón

GPF Creative Commons License 2001.04.10 0 0 159
Nem értek én annyira a tollakhoz, hogy bármit látnék.
Mondjuk azt önmagában nem tartom értéknek, hogy valaki igényes tollal ír, ha ez más dolgokra is átragad, azt már inkább. Bár azt sem akarnám, hogy ilyen márkamániás legyen a gyerek.

Kösz a segítséget, lehet, hogy majd élek vele!

Előzmény: snejderfáni (158)
snejderfáni Creative Commons License 2001.04.10 0 0 158
Ha budapesti vagy, akkor valahol összefuthatnánk, merthogy van egy ilyen tollam nekem is itt az irodában. Így gondoltam én, vagy ez túl bonyolult?
Az árról: Én is néztem Herlitz tollakat, amik olcsóbbak voltak, de azok nagyon gagyinak tűntek. Meg úgy gondoltam, hogy ha a gyerek egyszer megszokja, hogy normális tollal ír, akkor talán később is igényes lesz ezirányú dolgaira. (meg talán másra is... )
üdv: sf
Előzmény: GPF (156)
GPF Creative Commons License 2001.04.10 0 0 157
Vagy sóher vagyok?
Előzmény: GPF (156)
GPF Creative Commons License 2001.04.10 0 0 156
Hát, nem biztos, hogy ez az az árkategória, amire gondoltam.
Hogy nézzem meg, hogy mit tud?
Előzmény: snejderfáni (155)
snejderfáni Creative Commons License 2001.04.10 0 0 155
Hogy üzletben hol lehet kapni, azt nem tudom. Én a cégünkhöz beszállító írószerestől vettem 2.122 HUF + ÁFA-ért. Most felhívtam őket, van nekik fehér meg fekete színben ugyanennyiért. Ha érdekel, akkor megrendelhető így. De ha előbb megnéznéd, hogy mit tud, az is megoldható.
(Azt sajnos nem tudták megmondani, hogy kereskedelmi forgalomban hol, melyik üzletben kaphatóak ezek a tollak.)
Üdv: snejderfáni
Előzmény: GPF (154)
GPF Creative Commons License 2001.04.10 0 0 154
Hol lehet ilyet kapni?

Megnézem a Vectort is.

Előzmény: snejderfáni (153)
snejderfáni Creative Commons License 2001.04.09 0 0 153
`Fiam is szereti a töltőtollakat, de szegénynek nem merek venni igazán jót, mert elhagyja. Milyet javasoltok olcsóbb árfekvésben? Ami persze nem csak a bosszúságot okozza?`

Próbálj meg venni egy Schneider Scribant-ot. Műanyag ház, strapabíró, a közepes igényeket kielégíti, patronnal működik,( a gyerek könnyen meg tudja egyedül is tölteni), nem pacáz, és még néhány leejtést is kibír. Unokahugomnak vettem, aki most tanul írni, egészen jól kijönnek egymással. Sok sikert!
Üdv: snejderfáni

Előzmény: GPF (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!