Keresés

Részletes keresés

Dobcsány. Creative Commons License 2019.11.20 0 1 29450

1986-tól ez folyamatosan leépült. 35 éve. Ez a fundamentum, amire majd lehet szakmát csinálni.

 

Tudod mire lehet szakmát csinálni, ahogy tegnap Bozsik Péter is mondta a meccs után, arra ha végre eldöntik, hogy milyen focit akarunk játszani, mi legyen a filozófiánk, mert jelenleg az sincs, így 33 évvel Irrapuató után. 

 

Aztán ha megvan a filozófia, amely mentén el tudunk indulni, akkor át kellene venni egy az egyben valameiyik nyugat európai ország utánpótlásképzési rendszerét és azt elkezdeni leoktatni edzőinknek és ha ez megtőrténik végre, onnantól még 8-10 év mire felnő egy versenyképes korosztály, de még itt sem tartunk.

 

Dárdai up anyagát az MLSZ-ben belül nagvonalúan lesöpörték.

 

Meg arra lehet szakmát csinálni, ha mind az MLSz, mind pedig a klubok komolyan veszik a DOUBLE Pass jelentéseit és aszerint kezdik átszervezni az utánpótlás nevelést, és pl előrelépéshez kötik a támogatások kifizetését, de ez pl. a Fradinál láthatóan nyűg a klubvezetés számára. 

 

Szóval, amíg a szakma nincs újjászervezve, addig a futball társadalmi presztizse sem lesz visszaállítva és a játékosok bohócok maradnak.  

 

Előzmény: perly anjou (29447)
Dobcsány. Creative Commons License 2019.11.20 0 0 29449

Az első lépés, hogy vissza kell állítani a futball társadalmi presztízsét.

 

Ez akkora bullshit Gyurikám, ezt te se gondolod komolyan.

H

ány évtizedig kell a futball társadalmi presztizsét visszaállítani?

 

Ez még a mi életünkben meg fog történni vagy csak az unokáink idejében?

 

 

Előzmény: perly anjou (29447)
Dobcsány. Creative Commons License 2019.11.20 0 0 29448

szerecsenmosdatás 

 

Én úgy fogalmazok Viktor ezt sem tudta rendbe tenni pedig volt rá 9 éve

Előzmény: perly anjou (29445)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.20 0 0 29446

Mert nincs Mo-on témához érő szakértő. Azzal kellene kezdeni a foci rendbetételét, hogy ezt felismerjük, külföldön kiképzünk lelkes fiatal srácokat, akikben van ambíció, tanulási hajlam, aztán az ő tudásukat kamatoztatni. Mindenkit elsöpörni, aki akár csak egy fél mondattal is fel mer szólalni az új rendszer ellen, aki bomlaszt. Ha egy nem működő struktúrába, amiben hozzá nem értő és lusta emberek "dolgoznak", öntjük bele a pénzt mindenféle elvárás nélkül, annak semmilyen eredménye nem lesz azon kívül, hogy a pénz eltűnik. Nem igaz, hogy a törzsfőnök ezt nem bírja felfogni, egyszerűen nem értem, miben bízik. A "mennyiség átcsap minőségbe" színtiszta marxi ideológia, lehet, hogy ezt tartja zsinórmértéknek?

Előzmény: Dobcsány. (29443)
Dobcsány. Creative Commons License 2019.11.20 0 0 29443

akkora lúzer Orbán, hogy ott van mögötte pénz, paripa, fegyver de még a 2/3 is, de a focit nem tudja vagy nem akarja rendbe rakni. 

 

ha valamihez nem ért az ember, akkor vegye magát körbe a témához értő szakértőkkel, de Orbán láthatóan még erre is képtelen , hogy ezt megtegye.

Előzmény: bigacsiga2003 (29440)
Dobcsány. Creative Commons License 2019.11.20 0 1 29442

miközben évente annyian halnak meg kórházi fertőzésekben (a minimális higiéniás szabályok be nem tartása vagy éppen szappan hiánya miatt nesze neked foci TAO) mint közúti balesetekben, a felcsúti minicézár ismét megemeli a közpénzszivattyút a látványsportágaknál

 

"Fideszes képviselők előterjesztésére a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvényt módosítanák a sportfejlesztések megkönnyítésére. Bánki Erik (Fidesz) kijelentette: az előterjesztés rövid, de jelentős, hiszen azoknak a látvány-csapatsportágakat képviselő szövetségeknek, egyesületeknek, alapítványoknak adna lehetőséget a könnyebb beruházásra, fejlesztésre, amelyek a szükséges önerőt eddig nem tudták előteremteni. Úgy vélte, az a támogatási rendszer, amelyet 2011-ben elindítottak, sok kiemelkedő eredményt hozott, a hat érintett sportág egyesületei, szövetségei alapítványai, amelyek igénybe vehetik a támogatásokat, jelentős eredményeket értek el, az igazolt sportolók száma több, mint a duplájára emelkedett. A sportra érdemes áldozni, mert a sportoló gyermekek órákat töltenek a pályán, nem pedig a számítógép előtt ülnek vagy az utcán csellengnek – fogalmazott. A képviselő szerint a javaslat a létesítményfejlesztések további erősítését támogatja."

 

2010 óta elszórtunk 1700 mrd FT -ot sportámogatásra, szórjunk még többet el, hátha lesz 4 év múlva 5 db jó passzunk zsinórban egymáshoz egy walesi csapat ellen. 

bigacsiga2003 Creative Commons License 2019.11.19 -2 1 29440

Jól mutatott ma is a VIPben a felcsúti tolvaj. Szerencsetlen fasz, komolyan ellopta már a világ pénzét a gyengeelmejű Mészáros neve alatt, és mégis almatlanul forgolodik h ekkora kalap szar az egész foci. Az egyetlen dolog ami valóban erdekli. Tulajdonképpen szanalomra méltó. 

mash.69 Creative Commons License 2019.11.19 0 1 29435

bezonyám. Muraiba jártunk nyáron nyaralni évekig...

az összes pincér magyar volt, mindig dumálgattunk, hogy bírja a család nélkül bla bla...

nyáron mindig kimentek hozzájuk, majd az egyik évben mesélte,

hogy már a 3 gyerekkel együtt kiköltözött az egész család 

Előzmény: Nyugdijas_szektor (29418)
elefánt11 Creative Commons License 2019.11.19 0 0 29434

"A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság félretájékoztatta a lakosságot a Mátrai Erőműben tapasztalt gázszivárgással kapcsolatban — ez az Átlátszóhoz kiszivárgott belső anyagból derült ki. Azt állították, hogy "a felszabaduló gáz erőteljes szagú, de a lakosságra nézve nem jelent veszélyt", holott ez nem igaz. A Mátrai Erőmű Zrt. és saját méréseik is kimutatták a kénhidrogén és nitrogén-monoxid egészségügyi határértéket meghaladó koncentrációját, valamint a foszfor-hidrogén (foszfin) jelenlétét.
Ezek a gázok a katasztrófavédelem közlésével ellentétben rendkívül mérgezőnek számítanak és egészégkárosodást is okozhatnak.

A kiszivárgott anyagból az is kiderült, hogy a szennyezést Mészáros Lőrinc búzafeldolgozójából és keményítőgyárából, a Viresol Kft.-ből származó, magas szervesanyag-tartalmú szennyvíz okozhatta." 

 

tiszta csernobil

Tesla.voltam Creative Commons License 2019.11.19 0 1 29433

Ne viccelj, az a stadion a vb-re épülne és a versenysportra. Erre meg tök felesleges ennyi pénzt elverni.

 

A "szép, igényes, parkosított" környezet nem igényli, hogy a futókör közepén ott legyen egy böszme nagy stadion.

Előzmény: Törölt nick (29431)
mash.69 Creative Commons License 2019.11.19 0 1 29432

Hát ja. Megközelítés... Mint írtam már 2035-ban akarják megépíteni a Galvani hidat.

Míg a Margit sziget esetén az egyik végén és a másik végén is van egy híd, így eléggé könnyen megközelíthető...

Na most ez a Csepel sziget sarkába tervezett stadionra ez nem igaz.

 

ma hallottam a rádióban, hogy Csepel polgármestere kampányol a stadionért...

ahelyett hogy a Gubacsi hídért és/vagy a Galvani hídért kampányolna.. 

Előzmény: Törölt nick (29431)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.19 0 0 29431

"biztos h nem fogná a cokmokjat és menne be egy stadionba a varosszelére futni"

 

Aztán miért nem? Logikusan a többség oda járna azok közül, akiknek ez közelebb van, mint a Margitsziget. Attól függ, milyen lenne a környezet, de ha szép, igényes, parkosított, akkor miért is ne mennének oda?

Előzmény: bigacsiga2003 (29430)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2019.11.19 0 2 29430

azert az a pár tizezer aki naponta a szigeten, a ligetben vagy fél éves rendszerességgel valami női tampon futáson parádézik biztos h nem fogná a cokmokjat és menne be egy stadionba a varosszelére futni. még akkor se ha ingyen lenne, de nyilván nem lenne ingyen.

na atletikai palyat akarnak akkor keressenek valami meglevo stadiont ami le van rohadva ujitsak fel és jolvan. például a csepeli stadion teljesen jó lenne erre, még teljesen felulárazva is 20 milliardbol lehetne egy full felszerelt atletikara alkalmas futopalyas, árkos bokros, dobokoros, ugralos stadiont csinalni, mondjuk 10-15e főst, egy részén v egészében fedett lelatokkal. itt remekul lehetne orszagos atletikai versenyeket rendezni kivalo korulmenyek kozt, más idoszakban meg hasznalhatna a nagyszeru csepel fc, kornyekbeli csapatok, iskolák, focira, sportra, akarmire.

ha ugy kommunikalnak h ez a magyar atletika kivalo kozpontja lesz, még az ultralibsik is lenyelnék az ujabb "stadionepitest". es valoban lenne is ertelme, ezerszer tobb mint felcsutra, kovesdre meg mindenfele rozzant helyre focistadionokat epiteni.

 

teljesen értelmetlenseg egy ujabb giga stadiont felhuzni atletikara egy VB miatt. Minek, kinek? egy ilyen kis fasza csepeli stadion teljesen menő lenne.

 

Előzmény: Gyönyörű petesejt (29427)
Dobcsány. Creative Commons License 2019.11.19 0 1 29429
Előzmény: perly anjou (29421)
Gyönyörű petesejt Creative Commons License 2019.11.19 -1 0 29427

"Baranyi úgy véli, hogy pazarlás lenne felépíteni az atlétikai stadiont, mert csak egy világversenyre szól. Szerint a vb után gyakorlatilag senki nem lenne benne, hiszen atlétikát manapság szinte kizárólag televízón néznek emberek. „Utána edzési célra vagy pár versenyre felépíteni olyan luxus Magyarországnak és Budapestnek, ami nem éri meg.”

 

 

Valaki kicibálhatná a hölgyet egy hétköznap reggel a Margitszigeti rekortánra, csak hogy tényleg ne beszéljen már ennyi hülyeséget, mert übergáz.

Vagy bármelyik amatőr maratonra, és számolja már össze hogy hány induló van.

 

Még a baráti index is képes volt felfogni, hogy ez egy jó dolog:

https://index.hu/sport/atletika/2019/11/12/atletika_vb_2023_budapest_stadionstop_gyulai_marton_gyulai_miklos_rehabilitacio_ferencvaros_duna_part/

Gyönyörű petesejt Creative Commons License 2019.11.19 0 0 29426

Az nem, de amikor pl. Angliában megismerkedik egy angol sráccal, és családot alapítanak, gyerek születik aki már angol identitással nő fel, az sajnos az.

Sajnos rengeteg fiatal ment ki, teszem hozzá szerintem erről egyik kormány sem tehet, egyszerűen sokkal jobbak a körülmények nyugaton.  Vagy legalábbis jobbak voltak.

Előzmény: perly anjou (29422)
Dobcsány. Creative Commons License 2019.11.19 0 0 29424

akkor mi ?

Előzmény: perly anjou (29422)
Dobcsány. Creative Commons License 2019.11.19 0 0 29420

szerintem meg de

 

sőt minden 6. magyar gyerek már külföldön születik

Előzmény: perly anjou (29419)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2019.11.18 -1 1 29418

Szerinted hogy vándorol ki az átlag magyar család Magyarországról? Először apu megy ki melót és szállást keresni, ha megvan akkor megy ki anya és a gyerekek.

Előzmény: perly anjou (29417)
Gyönyörű petesejt Creative Commons License 2019.11.18 -1 0 29416

Nem hiszem, hogy ez tudatos lenne. Valami akadémikussal láttam egy érdekes beszélgetést, a lényeg az volt, hogy ez volt zsinórban a 2. év amikor asszem tartósan 40 fok fölé ment a hőmérséklet Afrikában. Ez az a határ, amit már az állatok sem bírnak. A szubszaharai Afrika el fog indulni, ez ténykérdés.

 

Előzmény: perly anjou (29415)
Gyönyörű petesejt Creative Commons License 2019.11.18 -1 1 29414

Na ez egy kurva jó írás, köszönöm.

 

És egyben kiemelnék belőle egy részt, jó szívvel ajánlom a kormányt - néha joggal - kritizálók figyelmébe:

 

2010 előtt is volt persze kormányzati elképzelés a Kossuth tér rendbe hozatalára. Csupán nem lett belőle semmi. Nekem volt szerencsém látni Janesch Péter szép ívű, kitűnő terveit a Nyugati pályaudvar mögé elképzelt kormányzati negyedre. A rajzok mesteriek voltak. Csupán nem lett belőlük semmi.

 

Azt hiszem ez a fundamentuma annak, miért is támogatom a kormányt.

Előzmény: perly anjou (29409)
Gyönyörű petesejt Creative Commons License 2019.11.18 -2 2 29413

Azt, hogy alsó hangon a híradó 30-40%-a migránsokkal kapcsolatos hírekről szól.

Szerintem nagyon erős túlzás ami megy. És baromi kontraproduktív.

Előzmény: perly anjou (29407)
Gyönyörű petesejt Creative Commons License 2019.11.18 -2 2 29412

Ebben a témában is egyedül a Fidesz lépett valamit.

A 3 csapás törvény nem sok, de kezdetnek jó.

 

Akárcsak a közmunkaprogram, valamint a nyerőgépek betiltása.

 

Ez persze messze nem elég.

Előzmény: elefánt11 (29398)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.18 0 0 29408

"Egyrészt külföldi révén kevésbé tud védekezni. Mint ahogy egy kiskorú, fogyatékos, nő, vagy öreg ember."

 

Miért tudna kevésbé védekezni?

 

"Másrészt mert több kárt okoz azzal, ha egy külföldi ellen követi el a bűntettet, mintha egy magyar ellen (országimázs, turizmus, munkavállalás)"

 

Ezek nem büntetőjogi kategóriák.

 

"Harmadrészt pedig azért mert kisebbség tagja ellen követi el."

 

Egy itt turistáskodó angol/német/orosz nem kisebbség, hanem turista. Ne keverjük a fogalmakat. (És egyébként önmagában az sem súlyosító körülmény, ha kisebbség ellen követnek el bcs-t, csak ha arra tekintettel követik el vele szemben, mert kisebbség - azaz ún. "gyűlöletbcs.")

Előzmény: OZ Juice (29405)
OZ Juice Creative Commons License 2019.11.18 0 1 29406

Úgy jön ez ki, hogy Orbán pont kétszer akkora ördög, mint bárki más. 

Előzmény: Törölt nick (29404)
OZ Juice Creative Commons License 2019.11.18 0 0 29405

Egyrészt külföldi révén kevésbé tud védekezni. Mint ahogy egy kiskorú, fogyatékos, nő, vagy öreg ember.

Másrészt mert több kárt okoz azzal, ha egy külföldi ellen követi el a bűntettet, mintha egy magyar ellen (országimázs, turizmus, munkavállalás)

Harmadrészt pedig azért mert kisebbség tagja ellen követi el.

Előzmény: Törölt nick (29403)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.18 0 2 29404

"Én biztos vagyok benne, hogy ma legalabb dupla eselye annak"

 

Hogy jött ki? Nem lehet, hogy csak 1,89-szeres? Vagy 1,23-szoros? Vagy - ne adj Isten! - 0,78-szoros?

Előzmény: bigacsiga2003 (29401)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.18 0 1 29403

"nálam súlyosbító körülmény, hogy külföldiek kárára követtel"

 

Mert? Ez szimpla garázdaság, miért lenne az súlyosbító, hogy a sértett külföldi? Miért kellene jobban védeni, mint egy magyart, akit mondjuk ugyanígy üveggel dobálnak és inzultálnak a villamoson?

Előzmény: OZ Juice (29400)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.18 0 0 29402

"És szerintem ők sokkal többen vannak, mint a vallásos fideszesek..."

 

Ebben ne legyél biztos.

Előzmény: OZ Juice (29395)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2019.11.18 0 0 29401

Én biztos vagyok benne, hogy ma legalabb dupla eselye annak, hogy egy kulfoldi kinezetunek valaki beszoljon a villamoson vagy akarhiol mint 10, de akar csak 5 éve. 

Én egy ilyet lattam csak mondjuk, az Árkádban slattyogtam, előttem slattyogott két tinicsaj magyarul csevegtek valamirol. Egyszer csak hallom, hogy egy szembejovo fiatal csavó annyit mond h budös kínai és ment tovább. A kiscsajok hatrafordultak, akkor láttam, hogy az egyik kinai. Csodalatos jelenet volt. 

Azt mondani, hogy nem lett az ilyen "migrans, kulfoldi vagy mi a faszt keresel itt" beszolasoknak sokkal nagyobb a valoszinusege mint regebben szerintem nem kissé, hanem nagyon rohejes. Nyilvan regebben is volt egy 5% aki képes volt beszolni egy négernek, arabnak, akarkinek, de ezek valoban az alja szkinhedek és tardaik voltak. MA siman beszól ilyet egy fideszes vernyugger, gyari melós, akarmi.

Amiben az a szomoru h a magyarok alapbol tényleg tök nyitottak és baratkozok, de ez rohadtul megvaltozott az elmult pár évben.

Előzmény: OZ Juice (29400)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!