vedd újonnan, kitben 24-105-el az obit ha nem kell kb 200 magyar pénzért el tudod adni szerintem. így 300 ezer alá tudsz menni és új a géped. (220-250 attól függ hol veszed) persze plusz áfa, vám meg mittudomén...
Igazad van azert en se, de meg anno a 10D-mmel volm igy hog Svedorszagban beszart. Bemntem, helyi Canon-ba, ket kifigasuk volt, csak Europai lehet a gep, amit ok szam alapjan mg tudnak alapitni es X eves. Ami ugy tortent hogy ako mivel nem erek ra, nem vagyok ott sokat, kicserelik (azert gondlom ez nm mindennapos), max 1 ejszaka alatt megcsinaljak ha olyan. Szoval este/dlutan beviszem, reggel elhozom. Na nem kell mondani, a gep, asszem 2-3 honapja jart le, mar garija :((((
Masik ausztria, ugyanugy, javitas.. nem tudtam hazajonni, fenykepezni akartam, mgjavitottak...
Ja itthon eccer voltam... tisztitas, es hibakod kiolvasa. 2. nem sikerul, 1. pedig.. csa koszosabb lett :D
Akkor ugyanaz lesz a sorsa, mint az elődjének. USA - Japán - Ny-Európa jól bevásárol belőle (nekik ez nem lesz drága), itthon megveszik a jómódúak, a hozzánk hasonló csóringerebbek meg várnak, hogy lejjebb menjen az ára. Legalábbis én így tettem. Másfél évvel a bevezetés után vettem meg - egy féléves használtat. De még az is drága volt - nekem.
Az Mk I-esek pedig szépen elkelnek 280-320 e körüli árakon, állapottól és expószámtól függően. De sokan el se fogják adni. Mint ahogy 10D-t, 20D-t, 30D-t, sőt...300D-t is nagyon sokan használnak elégedetten.
Nekem is vannak "hullabiztos" infóim az USA bevezető árról = 3350 $. De ahogy ismerem az amcsikat, azt írják majd ki, hogy 3349 $ ... és csak Önnek... és csak most... és csak nálunk!
Na akor szamolgassunk, mrt nem olyan arnyos ami itt fenylik ;) -de tenyleg csak a kotoszkodes vegett :D -
1800 dolcsi, az ma 159-es dolcin is 286eFt, akko a szallitas ingyenes, csak megjegyzes hogy amcsiba... Kuffodre, EUba 109doccsi, az meg 17eFt, es akkor meg ott csillgos resz, hogy a mi kis orszagunk vegett kulon irni kell levlt nekik, mr nem ervenyes rank ez az ar ... (gondolom nem kevesebb) Mindegy, ez igy 300eFt minimum. Plusz PayPal fee, az vmi 3%, meg az Afa, mert sztm total nem uszud meg, vagy beprobalkozol a "sima postan" kuldozessel, az 2-5 het szallias, es akor lehet alkuldni (talan). Szoval plusz afa 370 cirka. Na most akkor 50-et spuroltal, ezekszerint a elobb irt legjobb ajanlathoz, gari ugrik, es ki tudja... mire er ide, mennyi az a szallitasi felar idehozzank (amugy masik shopper 180dolcsit ir magyarra :) )
na megvan, persze ez nem hivatalos Canon oldal, bob atkins de én hiszek neki :))) the Digital Rebel XT has the normal Canon shutter (about 50,000 cycles). itt
http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-5D-Digital-SLR-Camera-12-8MP-Body-NEW-USA-5-D_W0QQitemZ290235831803QQihZ019QQcategoryZ43454QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262 bár most egy kicsit feljebb ment a dollár, 260-al 288e... (nem szerencsétlenkedek a linkel, mindenki betudja másolni)