Keresés

Részletes keresés

Mungo Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1303

Te most biztosan ugratni akarsz minket.

Te magad írod le, hogy két proton közötti taszítóerőnél, a köztük ható gravitációs vonzerő 36 nagységrenddel kisebb.

Namármost, ha a Coulomb erő nem szakítja szét a hidrogén molekulát, igaz ez ellen hat az ott kóricáló két elektron semlegesítő hatása, de ezeknél az erőknél 36 nagyságrenddel kisebb erő ami egyébbkéntis vonzó erő, na az meg szétkapja.

Mi lenne, ha egyszer tényleg megértenéd amit abból a sok okos könyvből kiolvasol?

Előzmény: cíprian (1298)
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1302

Valószínűleg mindössze két db proton közötti gravitációs vonzóerőt számoltál.

Szorozd meg ezt a számot a Nap protonjainak számával, akkor kapod meg a halmozott gravitációs vonzóerőt.

Ennek a protonszámnak a becslésére írtam a 1259. hsz-t.

A szerzőket ís írtam a becsléshez, mert nem olyan egyszerű a proton térfogatából és darabszámából kiszámítani a tömeg térfogatát. Egy holland szerző 40 db méretarányra kiszámította ezt, innen a becslés a 1259-ben.

Előzmény: Mungo (1296)
pint Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1301
kérdés: miért nem azonos irányba mozdul el a két hidrogénatommag?
Előzmény: cíprian (1299)
astronom Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1300
Nem hiszem el, hogy ennyire fogyatékos vagy. Nem ez a kérdés, pupák!

Azt mutasd meg, hogy a Nap belsejében hol van akkora gravitációs potenciálkülönbség hidrogénmolekulányi távolságon belül, ami összemérhető az elektromossal.
Előzmény: cíprian (1298)
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1299
Teljesen mindegy, hogy milyen irányba mozdul el a proton, a hidrogénmolekula mindenképp szétszakad.
Előzmény: pint (1297)
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1298

Két proton között ható Coulomb-erő

(Marx György:Atommagközelben, 32-33. oldal)

E=K (Ze2)/4πε0r2

Z=2mert két protonunk van.

K töltéseloszlási tényező, egyenletes protoneloszlásnál K=0,6 (Marx György:Atommagközelben, 33. oldal)

Két proton közötti gravitációs vonzóerő:

F=ym2/r2

F/E=10-36 ha azonos mértékegységben írjuk fel.

A gravitációs potenciál és az elektromos potenciál arány is 10-36, mert a gömbfelület és a sugár azonos mindkét esetben.

Ettől kezdve az érvényes, amit 1259-ben mondtam, de erre te is rájöhettél volna.

Előzmény: astronom (1294)
pint Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1297
kérdés: miért is akarná a gravitáció az egyik hidrogént kitépni? a gravitáció nem összenyomni akarja őket?
Előzmény: cíprian (1295)
Mungo Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1296

Ciprian, csak a kedvedért összehasonlítás képpen:

A hidrogén molekulában a magok távolsága kb 74 pikométer. ezen a távolságon nagyjából 4*10-8 N taszító erő van közöttük.

Ugyan ezen távolságban a Nap felszínén a gravitációs potenciál különbség közelítőleg 10-43 N "szakítóerőt" képvisel.

Szóval kb a 35-ik tizedesjegyben okozna változást, ha figyelembe vennénk. Miért is tudná ez széttépni a hidrogén molekulát?

Előzmény: cíprian (1291)
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1295

Potenciálkülönbségről és ekvipotenciális felületről kell most beszélni.

Képzeljünk el egy dobozt, amelybe be van zárva a proton, vagyis a hidrogénmolekula térfogatát két részre osztottuk. Esetünkben gravitációs potenciálkülönbség az a munkavégzés, amely a doboz két fala között fellép. Ha a gravitációs potenciálkülönbség túllépi az elektromos potenciálkülönbséget a két proton között, akkor a protont a gravitáló erő kilöki a dobozból (elvileg a végtelenbe, gyakorlatilag a többi proton közé).

Gyakorlatilag elegendő a két protonra ható (gravitációs vonzó és elektromos töltésre ható) erőket szembeállítani .

Persze ez csak durva becslés, de annak jó. Marx György könyvében megtalálható az is, hogyan vegyük figyelembe azt is, hogy a távolabbi protonok elektromos taszítása némileg érvényesül.

Előzmény: pint (1293)
astronom Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1294
Mondtam, hogy rizsa, mellébeszélés, cyprianfizika nem érdekel.

A függyvényt mutasd, amiről állítottad, hogy létezik.
pint Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1293
te kb tisztában vagy azzal, hogy mi az a gravitációs potenciál? mert az nem azt jelenti, hogy mire képes a gravitáció. továbbá az is nyitott kérdés, hogy a széttép és az összeprésel szavak közötti különbséggel tisztában vagy-e.
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1292
A 1259. ben a 10-36 arány.......
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1291

Már megtettem az állásfoglalásomat a 1259.-ben. Számszerűsítettem is.

Hiába írsz vastag betűvel, ettől még nem lesz vastagabb a mondanivalód..

Mégsem vagyok olyan kegyetlen, egyetlen gondolatot kiszedek a tarsolyomból.

Mindössze két db proton között abszolút értékben kicsi a taszítóerő. Ennyire kell csak felhalmozódni a gravitációs potenciálnak. A felhalmozódásnak viszont az egész csillag összes protonja közötti szumma gravitációt kell érteni. Így már ugye nem is elképzelhetetlen hogy a gravitációs potenciál fel tud halmazódni két proton szétválasztására?

Két proton közötti elektromos taszítóerő képletét pedig könnyű felírni, és kiszámítani. Ha nem megy neked, majd segítek.

A 1259. ben a 10-39 arány elegendő a becsléshez, nem kell a fenti taszítóerő képlete sem. Csak azért mondtam, hogy nyugodj le, nem kell olyan borzasztó nagynak lennie a felhalmozódott gravitációs potenciálnak.

Ha kedved van hozzá, hétfőn menj be a könytárba, és keresd ki a két proton közötti elektromos taszítóerő számszerű éertékét.

Előzmény: astronom (1290)
astronom Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1290
Várom az állásfoglalásodat a Nap belsejében a gravitációs potenciál helyfüggésének kérdésében.
Különösen arra nézve, hogy hol akkora a gradiens a hidrogénmolekulák mérettartományán belül, hogy szétszedje a hidrogénmolekulákat.

Ha megteszed, ország-világ előtt nyilvánosan fogok bocsánatot kérni tőled, és beismerem, hogy én voltam a hülye.

Amíg nem teszed meg, addig viszont te vagy a sunyi kis hülyegyerek, akinek csak a pofája nagy.

Számolom a napokat, hogy meddig sunyítasz válasz helyett.

Hatodik nap.
Előzmény: cíprian (1289)
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1289

Nem gondoltam volna, hogy a 1259.-re nem tudsz reagálni semmi értelmeset.

Ejnye astronom! Ennél még én is többet néztem ki belőled.

Előzmény: astronom (1288)
astronom Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1288
Nagyon egyszerűen le lehetne zárni a vitát: válaszolni kellene az eredeti kérdésre.

Nyissad csak ki a tarsolyolyodat, és virítsad ide a függvényt, amiről beszéltél.

Ha megteszed, ország-világ előtt nyilvánosan fogok bocsánatot kérni tőled, és beismerem, hogy én voltam a hülye.

Amíg nem teszed meg, addig viszont te vagy a sunyi kis hülyegyerek, akinek csak a pofája nagy.

Na lássuk.
Előzmény: cíprian (1287)
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1287

Nem úszod meg, valamit mondanod kellene a butáskodás helyett.

A 1259. hsz.  okfejtésem egyébként helytálló, és nem mondtam el minden érvet.

Nyugodtan komolyra fordíthatod a szót, van még érv a tarsolyolyomban a gravitációs potenciálkülönbség mellett. De egyoldalú monológra nem vagyok hajlandó.

Ha tudsz értelmesen érvelni folytassuk, különben zárjuk le ezt a primitív "vitát".

Előzmény: astronom (1286)
astronom Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1286
Gyáva vagy és sunyi.
Próbálj meg a mocskolódás helyett a feltett kérdésre válaszolni.
Előzmény: cíprian (1285)
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1285

Ez a logikai okfejtésed?

Tényleg szeretnék egy jót röhögni, egy szabadon előadott beszédeden.

Előzmény: astronom (1284)
astronom Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1284
Jobb, ha a logikát te nem veszed a szádra. Az a hiba benne ugyanis, hogy Rees levezetéséből NEM következik a te konklúziód.

Ha ennyit képtelen vagy felfogni, vegyél fel jóval kisebb mellényt, mert ez igen nagy neked.
Előzmény: cíprian (1283)
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1283

Ez nem okfejtés.

Mi a hiba az én okfejtésemben. Ne Reesről beszélj, mert a könyv nincs meg a topiktársaknál, és egyébként sem akartam teljesen szolgai módon átmásolni.

Szóval? Mi a hiba a 1259.-ben? De most már mocskolódás nélkül, ha kérhetném.

Mutasd meg, hogy képes vagy egy logikai fonalat legombolyítani. Fog ez menni!

Előzmény: astronom (1282)
astronom Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1282
Cáfoló okfejtés: Rees levezetése nem arról szól, és nem az következik belőle, amit te kiolvasni vélsz belőle.

Csak a jegyzőkönyv és azok kedvéért, akik nem értik ezt a nagy nyálverést:
Ezt már hónapokkal ezelőtt elmagyaráztam neked az origón. Azt is elmondtam neked, hogy olvasd el a könyv végén az ehhez tartozó jegyzetet is. Erre előszört azt bírtad hazudni, hogy a te könyvednek nincs hátulja, majd szó szerint elküldtél a kurva anyámba.
A mai napoig sem értesz semmit Rees mondanivalójából, csak ragaszkodsz a hülyeségeidhez.

Ha valakit esetleg érdekelne a cyprian-féle baromság forrása:

Martin Rees Csak hat szám c. könyvének 37. oldalán tett egy összehasonlítást a gravitáció és a többi kölcsönhatás erősségéről. cyprian ebből bírta levonni azt a következtetést, hogy a Jupiter-méretűnél nagyobb égitestek belsejében hidrogénmolekulányi távolságon a gravitációs potenciálgradiens olyan hatalmas, hogy nem létezhetnek hidrogénmolekulák sem.
Ez persze tőrülmetszett baromság, de túl kínos lenne neki beismerni, hogy nekem van igazam.
Előzmény: cíprian (1280)
Mungo Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1281

...tőled sem láttam egyetlen épkézláb okfejtést sem. Matematikáról nem is szólva.

A problémádra a megoldás: Cavinton 

Ha szükséges én nem menekülök el a matematikát legalább középiskolás fokon igénylő feladatok elől.

Előzmény: cíprian (1277)
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1280

1259. hsz-ra kérnék egy cáfoló okfejtést, ha lehet, legalább fele olyan hosszúságban.

Nosza, egyszer el kell kezdeni. Soha nem késő. :-)

Előzmény: astronom (1279)
astronom Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1279
Leírtam,

aha.. szóval a "szemérmetlen hazugság" stádiumban vagy....

1. sunyítás
2. mellébeszélés, nagyképűsködés
3. hazudozás, mocskolódás

szánalmas vagy, cyprian, nagyon szánalmas...
Előzmény: cíprian (1275)
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1278

Bungó Mungó.

Közel van a két betű, nem volt akaratlagos.

Előzmény: cíprian (1277)
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1277
Bungó, tőled sem láttam egyetlen épkézláb okfejtést sem. Matematikáról nem is szólva.
Előzmény: Mungo (1276)
Mungo Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1276

Vagy te talán Mungó?

Megnyugtathatlak, egészen biztosan Mungo nem azonos astronommal, sem csillagász-szal. Ettől még összeszedhetnéd magad és levezetéssel ellátot "igazságokkal" is próbálkozhatnál, vagy legalább nem félremagyarázott idézetekkel.

Az ismeretterjesztő adatok gyüjtése, majd visszamondása csak akkor számít tudásnak, ha a megfelelő helyen, a megfelelő értelmezéssel adod elő. Azért mert nagy nevekre hivatkozva hülyeségeket beszélsz, még nem leszel tudós, sőt még azt sem mondhatod, hogy a tudás birtokában vagy, mert csak egy számodra értelmezhetetlen (vagy erősen félreértett) adathalmazt birtokolsz.

Előzmény: cíprian (1271)
cíprian Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1275

Leírtam, most te jössz, legalább cáfold, ha tudod.

Nem hiszem, hogy képes vagy hosszabb okfejtésre, ilyent még nem is láttam tőled.

Gyanítom azért írsz rövid mondatokban, mert másként nem is tudod magad kifejezni.

Vizesre röhöghetik magukat a kollégáid, ha a főnököd előadni kényszerít téged.

Előzmény: astronom (1274)
astronom Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1274
Tudja-e valaki képletekbe is foglalni, amit leírtam?

Foglald képletekbe te, amit leírtál, pupák, erre várok hetek óta.
Sunyítasz, mellébeszélsz, nagyképűsködsz. Mutasd meg végre, hogy másra is képes vagy.
Előzmény: cíprian (1271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!