Van kedv ,hajó motor,csak mint írod nyavaja is van.Engem a gerincgyógyász tiltott le a motorcsónak versenyzésről.Pedig bevettek volna a Formula Vihar komárnoi csapatába.Ráadásul Zebegényben van nyaraló és az Ipolytorkolat után Szlovákiában tudtam volna edzeni.És ebből se lett semmi.Fene a kolostormalacba,hogy elvette a korengedményemet.Akkor még az is belefért volna.
Fiatalabb lennék,és ami a fontos,hogy fedezet is legyen rá,kipróbálnám. De így a hetven felé passzolós.:(( Amíg fiatal voltam nem volt rá zseton,most meg már egészség nincsen. Amíg fiatal voltam volt mivel,most meg már van kivel,de nincsen mivel.:((
3.5-es 4t mercury lett, használt. Szembeszél,sodrás,450 kg nyélgáz 9km/h ,3/4 gáz 8km/h, lefelé alapjárat 8km/h, fogyasztás nagyjából 8l/100km. Az az 5-7 deci óránként vagy ha nyelezem 1,2l/h. Köszönöm a segítséget is....
Mindenképp újjat szeretnék venni.így a pénztárcám behatárolja a választékot. Fontos a súly is meg a fogyasztás is meg a megbízhatóság is. A környezetszennyezés sem utolsó szempont. A sebesség már nem annyira fontos. De a legfontosabb az,hogy ne rottyanjak le mindig....
Olvasgattam most ,azt írják,hogy a mercury f3.5 nissan/tohatsu nincs velük baj, viszont a suzukira sokan panaszkodnak, szelep leragadásokra meg egyébb más motormechanikus problémákra.
Van eről tapasztalat?
( johnson 6-ra, hasonló évjárat mint az enyém, sokan panaszkodnak a túlzott fogyasztásra 5-6l/h és senki nem tudja a megoldást,legalábbis a fórumokon. Töbségük viszont megmarad 2-3l/h fogyasztáson, nyélgázon.)
Idén,a kis Hondás adriai rövid túrát kifejezetten élveztem.Kihúztam a fák alá,és ott hagytam éjszakára.Ezt a másik motorommal,kormányállással,minden "szarral" nem tudom megcsinálni...
Keress vissza ifj. Nagy Gábor topictársra. Ő egy két lóerős Hondával járta be a Tiszát, Marost Szegedtől a Tisza tóig. KIfejezetten hosszú távokra használta a motort. Mostanában nem írt ide, ha a neve alatt van email cím írj rá.
Én csónakoztam ilyen kevés lóval. Mire megkerültem a kőrakás végét, az egész heti történést el tudta mesélni a spiccen pecázó ismerős. Aztán a két kövezés közti csendesben megint haladtunk.
Azóta próbáltam másik 6 lovassal , 1.5 lovas kinai "fűkaszával" most 3.5-essel ment még szét nem esett a motor.
A csúcssebességben nem nagy külömbség volt a leggyérebb 8km/h a leg több 13km/h, viszont a hullámokban hatalmas külömbségek voltak. A csónak test nem alkalmas 8 feletti sebességre viszont altta "nagy" súllyal is könnyedén úszik. Ha növelem a motorteljesítményét csak a hullámokat és a fogyasztást növelem, ígyis úgyis 8-al fogok úszni makximum.
A fűkasza 3/4 gázkar állással kellemesen tudta 7-et árral szemben nyélgázon elfosta magát a röpsúly de kb 8 volt.
A 3,5-es ,ami szét esett, 1/2 gázkar álláson a 8-at, nyélgázon 11 . Azóta szétbontottam és látván az állapotát már régen nem tudta a 3.5-et :)
A 2,5-ös motorral megkockáztatom hogy szélcsendben is. Az lesz az igazi csúcsfogyasztás. Ordító motorral, álló csónakkal végtelen mennyiségű benzinnel, soha meg nem tett 100Km.
Szezonban (3-3.5 hónap), 2-3 naponta 1,5 kilómétert fel-le tolni a tiszán, 6-8 km/h-s sebeséggel, egy 400 kilós balatoni üvegszálas ladikot, és évente egyszer, kb.:100 kilómétert megtenni ugyan itt, egy hét alatt,ezt éveken át, gond mentesen,körülményekhez képest takarékosan.
Ez lenne a feladata.
Súly fontos mert 3 méteres "szakadékba/ból kell cipelnem ami még üreskézzel is sz.pás!