Na, az lesz a legegyszerűbb. Mármint ha írsz nekik. Legyen írásos nyoma, nyomtasd ki, aztán csatold be mellékletnek, hogy Ők mondták... És mennyit lehet így visszakapni? 25 vagy 30%?
A ház alapterülete 100 m2, így a padlás nem lehet 108 m2, hacsak nem dőlnek kifelé a falak ;-) Esetleg ha a túllógatást 20 centinek számolom akkor pont kijön a 108 m2 Mi csináljuk(tuk), sk kivitelezést írtam bele. Majd írok nekik emailt, hogy ilyenkor mi a teendő.
Írjál 108 m2-t, hiszen annyit kell venni. A maradékot sem kell kidobni, ráteríted valahová. Egyébként hogy adtad be? Úgy, hogy a szigetelést Te csinálod, vagy csináltatod?
Megjött a NEP 2008-3-as pályázathoz a hiánypótlási felszólítás. Egész gyorsan dolgoznak a hivatalban :) "Nem egyeznek meg az utólagos hőszigetelésről szóló táblázat és az árajánlat fő tételei! A megvalósítani tervezett szigetelések felülete nincs összhangban a csatolt árajánlatokban szereplő adatokkal.
Na ilyenkor mit kell tenni? A padlásfödémre (100m2) az üveggyapot 9 m2-es tekercsekben van, így 12 tekercsről szólt az árajánlat ami 108 m2. Viszont tekercset megkezdeni nem lehet, így vagy 99 m2 vagy 108 m2 van az árajánlatban. Remélem tudtok segíteni ötletekkel.
Nagyon szemezgetek a ragasztó tárcsával, csak egy kicsit drágának találom a bruttó 166 Ft-os árával. (1 doboz kb 50 nm-re elég és majdnem 50 e Ft.) Kiszámolta-e valaki, hogy 1 csavar+1 tipli+1 "tárcsa" mennyibe kerülhet? A "tárcsa" anyaga mint a tiplié. Akkor nem öregedhet el a falban. Lényeg, hogy ne legyen teljesen sima, mert akkor nem tud mögé bemenni a ragasztó. Akkor lehet "jó" a ragasztás, ha a ragasztó egy kicsit mögé is kerül.
Ez csak egy eszmefuttatás, hol lehet hiba a gondolatmenetben? Tudom, hogy rengeteg előnye van a teljes rendszer használatának, de a magyar ember találékony, ha pénzről van szó.
No, megvan végre ki fogja csinálni a szigetelést. Állványt ő maga hoz majd.
Az állvány összköltsége 850 Ft/m2, ebbe benne van a szerelés , szállítás is. Nem guruló hanem készre rakott egész felületet befogó. Ez 110 m2 felület lesz.
Megrendeltem az anyagot is : Grayterm lesz 10 cm-es , 8 -as volt betervezve, de legyen 10-es az már ér is valamit és szinte alig drágább. Vékonyvakolat nélkül rendeltem. Azt majd hoz a kivitelező, már kipróbált anyagot ami olcsóbb, mint ezek a szuper nevűek.
Le kel lszedni a régi ablakpárkányokat majd, amig pedig jók. Milyet lehet visstarakni ami 38-40 cm széles , jól ki kell nyulnia.
Ja és lefelé nem az egész felület kap szigetelést. Az alattam lakó ugyis eladja majd a lakást, nem szállt be. Hogy legyen elegánsan elválasztva a két felület, hogy ne legyen feltűnő a falban a 10 centis szinteltérés ? Díszcsík ???
Szeretném egyszínűre a legolcsóbb fehérre szinezni a végleges felületet majd a látkép miatt. Remélem ezért nem fognak majd feljelenteni ui. az egész ház nem lesz készen csak egy része 2 nagyobb falfelület L alakban. A Többi lakó majd szigetel később ha akar, én már meguntam azt, hogy helyettük szervezkedek meg küzdök.
Én poroton téglára úgy ragasztottam ahogy írtad és a dübelezést is így csináltam ahogy rajzoltad, 4 db/m2.
Nem vagyok megggyőződve a dübelezés jóságáról a vázkerámia téglában, ezekben az üreges téglákban nagyon esetleges, hogy hová fúrod és aztán mennyit tart a dübel. Szerintem érdemes inkább jó alaposan felragasztani, a dübelezés csak a lelkiismeret megnyugtatását szolgálja.
Én tuti az ablakkal kezdeném, de nem mérvadó a véleményem... :) A kérdés, hogy mennyi bontással jár az ablakok kiszedése. Ha kész van a szigetelés, tuti megsérül, vagy rossz helyen van az ablakszereléshez. Nekem csak ez az érvem... Persze attól is függ, hogy mennyi időt hagysz a két munka között. Ja, meg az is eszembe jutott, ha először szigetelsz, akkor tuti minden ablak állandóan párás lesz ha kint hideg van...
Bitumenemulziós nedvességelleni szigetelés árthat az EPS-nek?
Van néhány darab 2éve lejárt kibontatlan sziloplasztom. Hogyan tudom kideríteni, hogy jó-e még esetleg? Mert akkor inkább felhasználom, mint kidobjam :)
Én nem tudok. De az biztos, hogy nem lesz olcsó. Környékbeli kőműveseket, generálkivitelezőket kéne felhívni, hátha van néhány hétre nélkülözni tudják. Nem ismerem az árakat, de az a sejtésem, hogy nem jössz ki olcsóbban, mint az itteni korábbi javaslat, miszerint te magad kölcsönözz a megadott linken, vagy venni egy guruló állványt, aztán eladni a munka végeztével. Kőműves bakról nem megoldható a munka? Mekkora magasságig kell?