Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91506

"egyeduli amit az amerikaiak nem csinalnak az a magyar turo"

 

Miért, mostanában már van kefír?

 

Előzmény: ZsuR (91504)
H_G Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91505

+1, Világevő szerintem is teljesen normális.

 

Előzmény: Caipi (91503)
ZsuR Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91504

Hat igen... en olvasok minden betut ha valami ujat veszek.

 

En meg vagyok elegedve az itteni tejtermekekkel - egyeduli amit az amerikaiak nem csinalnak az a magyar turo - de ott a farmer's cheese, az nagyon kozel van hozza. Finom.

 

A mindennapi hasznalatban 2%-os tejet hasznalok.  Ami ennel sovanyabb az nem izlik.  Van amikor teljes tejet veszek, ha kremeket csinalok, amihez tej kell, azzal jobb.

 

A half and half jo - kaveba pl tokeletes.  Nem kell bele sok, egy kaveskanalnyi, es tokeletes.... nem higitja fel, es ad egy kellemes izt.   A teljes tejszin tul sok, zsiros... 

 

Suteshez, fozeshez mindig teljes tejszint hasznalok....

Előzmény: Boszorka (91493)
Caipi Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91503

Na őt viszont csípem, és nekem nem tűnik sznobnak, ugyanolyan lelkesen (és ha személyesen látod, akkor csillogó szemmel) tud áradozni egy kifőzdei szalonnás rántottáról, mint Heston Blumenthal vagy ki műremekeiről, és életben is tök normális. (Voltam két általa szervezett vacsorán, /az egyik egy ázsiai piac egyik kifőzdéjében volt,/ meg a Gourmet Fesztiválon is ott volt.) Csak elképzelni nem tudom, hogy ki vagy mi lehet, hogy ennyit utazgat meg sztárséfekkel találkozgat, talán Gault Millau vagy ilyesmi alkalmazott? De hát közöm nincs hozzá, meg ha akarná, hogy publikus legyen, akkor már rég tudnánk. 

De tudod, kinek a pap, kinek a papné, Péter Annának is halomra vannak rajongói. 

Előzmény: ketyo61 (91502)
ketyo61 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91502

Nala mar csak Vilagevo blogger ellenszenvesebb (nekem). A sznobizmusarol nem is beszelve.

Előzmény: Caipi (91496)
Caipi Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91501

Nem a százalékáról beszéltem, hanem a 'főző'-megnevezésről. Itthon, mint a cikk is írta, a csak tejszínnek hívott tejszínek is leginkább csak 10-20%-osak. Az alacsony zsírtartalom a divat, de nálam már nem. :) (Kávéba meg részemről csak cukrot teszek.)

 

Előzmény: H_G (91499)
Caipi Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91500

Szerintem eltűnt már az Intersparból, de majd holnap megnézem. 

Előzmény: Boszorka (91498)
H_G Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91499

" soha nem is értettem, miért van itthon 'főző' - Németo.-ban sosem láttam."

 

Kávéba jó, és a német gyártmányű kis műanyag-tejeskannás UHT Keffeesahne is pont ilyen, 10-20%-os.

 

Előzmény: Caipi (91492)
Boszorka Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91498

A culinaris nekem nagyon is kiesik az utamból. Interspart akkor mostantól figyelem.  A megboldogult Kaiserben talátam egyszer kértszer, de az nagyon régen volt.

Előzmény: Caipi (91497)
Caipi Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91497

Ahogy mondod, én is gyártottam már, de a Culinarisban sokszor van, sőt, Intersparban is láttam már. 

Előzmény: nagypapi51 (91495)
Caipi Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91496

Nagyon nem bírom őt, személyesen is antipatikus (egy bloggerakármin ő is főzött), meg a stílusa is, úgyhogy régesrég nem olvasom. 

Előzmény: beetee (91494)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91495

'Kremfrest' én is hiányolom a hazai kínálatból, de könnyű házilag elkészíteni.

Előzmény: Boszorka (91493)
beetee Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91494

Azon túl, hogy van benne valami, Péter Anna és a sznobság is kellett a cikkhez...

Vannak tárgyi tévedései is.

 

Érdemes a hozzászólásokon is átrágnia magát az embernek.

Előzmény: Zitka (91491)
Boszorka Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91493

Nem mindig akarnék habtejszint használni, akkor jó a főző, tényleg csak főzéshez. Kint van olyan, hogy kaffeerahm, ott azt használtam vagy cremfresht, amit állandóan hiányolok itthon.  Amerikában meg van valami half half verzió, de ott csak az igazit veszem, mert még az is lötty a valódi tejszinhez képest. Legalább is amit felénk árulnak.

Találkoztam itthon olyan főzőtejszinnel is, ami kifejezetten süritésre volt jó. Nagy szerencsémre soha nem olvasok el semmi apróbetüst.:-)

Előzmény: Caipi (91492)
Caipi Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91492

Részemről már ezelőtt is áttértem a főzőről a normál tejszínre főzéshez, és soha nem is értettem, miért van itthon 'főző' - Németo.-ban sosem láttam. Igaz, műcsokit sem. :) 

Viszont én nézegettem már a főző- és normál tejszín dobozán a hozzátevőket, és teljesen ugyanazaokat sorolják fel, ezért is volt rejtélyes - de adalékhozzáadás egyikre sem volt jellemző, nem tudom, ők mit néztek? Igaz, én a legolcsóbb és/vagy no-name termékeket mindig kihagyom, pont azért mert normális minőségűt keresek.

Jelzem, ha Cserpes másrkájú tejet veszünk, akkor elsőre le kell szedni kiskanállal a tejszínt, különben nem lehet tölteni. Döbbenet. :) 

Előzmény: Zitka (91491)
Zitka Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91491

Én eddig sem használtam, de hátha valakinek mondanak újdonságot. :)

 

http://www.origo.hu/tafelspicc/teszt/20140108-a-fozotejszin-nem-fozesre-valo.html

 

 

Csimpolya Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91490

Csatlakozom a mosogató fölött evők remélhetőleg népes táborához, mert, ha befejeztem az evést, mindjárt könyékig kezet moshatok. Az is igaz, hogy sosem sikerült egy baracknál megállnom. A társaságot persze én is kerülöm ilyenkor.

Előzmény: nagypapi51 (91479)
Csimpolya Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91489

Köszönöm, ez zseniális! Az első része pedig roppant ismerős, csk én ezért nem ennyiszer szopogatom le a magot. A csereszenyemagot pedig csak akkor pattintom jó messzire, ha a telken eszem a szomszédaimtól kapott gyümölcsöt.

Előzmény: joy (91485)
Boszorka Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91488

Minek mászkálsz ott hajnalban?:-)

Előzmény: joy (91487)
joy Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91487

Ügyes!

Bár én nem eszek csirkeszárnyat, max combját.

 

Megléte óta ki akarom próbálni az (sz-i) Árkád KFC-jét 1 adag rántott csirkecombig, de eddig nem jött össze. (Legtöbbször, mikor én arra járok még zárva van.)

 

Előzmény: nagypapi51 (91477)
joy Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91486

Őszbarackot csak magvaválót veszek, azt bicsakkal felezve még az utcán is lehet kajolni -csak a szürcsölést kell hanyagolni.

:o)

Előzmény: Caipi (91482)
joy Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91485
Előzmény: Csimpolya (91478)
Boszorka Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91484

Volt egy barátnőm, aki nagyipari mennyiségben volt képes kirántott szárnyakat gyártani. Imádtam!

Előzmény: Caipi (91483)
Caipi Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91483

Mondtam, hogy rokonlélek! Bár szárnyat sehogyan sem eszem.

Előzmény: Boszorka (91480)
Caipi Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91482

Én a mosogató fölé hajolva szoktam. Vagy darabokra vágva, megtejfölözve + cukrozva, villával.

Előzmény: nagypapi51 (91479)
homerx Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91481

es a kremest? malackodva, mint a hamburgert ;)

kezzel enni josag! :0

Előzmény: Csimpolya (91478)
Boszorka Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91480

Nálam csak az első változat menne, miután utálok kézzel enni.

Őszibarack az más. Azt többnyire a mosogató fölé hajolva eszem, már ha olyan igazi édes leves őszit sikerül kifogni. Ilyenkor keülöm a társaságot.:-)

Előzmény: nagypapi51 (91477)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91479

Étteremben késsel-villával szervírozzák, egyébként állva, kissé előrehajolva, lábak terpeszben, ingujj feltűrve. :)

Előzmény: Csimpolya (91478)
Csimpolya Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91478

Most már csak azt kellene megtudnom, hogy ehetek kulturáltan őszibarackot. Mert praktikusan enni csak a zuhany alatt lehet, minél kevesebb ruhában.

Előzmény: nagypapi51 (91477)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 91477

Ha eddig nem tudtátok volna:

how to eat wings

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!