Hat igen... en olvasok minden betut ha valami ujat veszek.
En meg vagyok elegedve az itteni tejtermekekkel - egyeduli amit az amerikaiak nem csinalnak az a magyar turo - de ott a farmer's cheese, az nagyon kozel van hozza. Finom.
A mindennapi hasznalatban 2%-os tejet hasznalok. Ami ennel sovanyabb az nem izlik. Van amikor teljes tejet veszek, ha kremeket csinalok, amihez tej kell, azzal jobb.
A half and half jo - kaveba pl tokeletes. Nem kell bele sok, egy kaveskanalnyi, es tokeletes.... nem higitja fel, es ad egy kellemes izt. A teljes tejszin tul sok, zsiros...
Suteshez, fozeshez mindig teljes tejszint hasznalok....
Na őt viszont csípem, és nekem nem tűnik sznobnak, ugyanolyan lelkesen (és ha személyesen látod, akkor csillogó szemmel) tud áradozni egy kifőzdei szalonnás rántottáról, mint Heston Blumenthal vagy ki műremekeiről, és életben is tök normális. (Voltam két általa szervezett vacsorán, /az egyik egy ázsiai piac egyik kifőzdéjében volt,/ meg a Gourmet Fesztiválon is ott volt.) Csak elképzelni nem tudom, hogy ki vagy mi lehet, hogy ennyit utazgat meg sztárséfekkel találkozgat, talán Gault Millau vagy ilyesmi alkalmazott? De hát közöm nincs hozzá, meg ha akarná, hogy publikus legyen, akkor már rég tudnánk.
De tudod, kinek a pap, kinek a papné, Péter Annának is halomra vannak rajongói.
Nem a százalékáról beszéltem, hanem a 'főző'-megnevezésről. Itthon, mint a cikk is írta, a csak tejszínnek hívott tejszínek is leginkább csak 10-20%-osak. Az alacsony zsírtartalom a divat, de nálam már nem. :) (Kávéba meg részemről csak cukrot teszek.)
A culinaris nekem nagyon is kiesik az utamból. Interspart akkor mostantól figyelem. A megboldogult Kaiserben talátam egyszer kértszer, de az nagyon régen volt.
Nem mindig akarnék habtejszint használni, akkor jó a főző, tényleg csak főzéshez. Kint van olyan, hogy kaffeerahm, ott azt használtam vagy cremfresht, amit állandóan hiányolok itthon. Amerikában meg van valami half half verzió, de ott csak az igazit veszem, mert még az is lötty a valódi tejszinhez képest. Legalább is amit felénk árulnak.
Találkoztam itthon olyan főzőtejszinnel is, ami kifejezetten süritésre volt jó. Nagy szerencsémre soha nem olvasok el semmi apróbetüst.:-)
Részemről már ezelőtt is áttértem a főzőről a normál tejszínre főzéshez, és soha nem is értettem, miért van itthon 'főző' - Németo.-ban sosem láttam. Igaz, műcsokit sem. :)
Viszont én nézegettem már a főző- és normál tejszín dobozán a hozzátevőket, és teljesen ugyanazaokat sorolják fel, ezért is volt rejtélyes - de adalékhozzáadás egyikre sem volt jellemző, nem tudom, ők mit néztek? Igaz, én a legolcsóbb és/vagy no-name termékeket mindig kihagyom, pont azért mert normális minőségűt keresek.
Jelzem, ha Cserpes másrkájú tejet veszünk, akkor elsőre le kell szedni kiskanállal a tejszínt, különben nem lehet tölteni. Döbbenet. :)
Csatlakozom a mosogató fölött evők remélhetőleg népes táborához, mert, ha befejeztem az evést, mindjárt könyékig kezet moshatok. Az is igaz, hogy sosem sikerült egy baracknál megállnom. A társaságot persze én is kerülöm ilyenkor.
Köszönöm, ez zseniális! Az első része pedig roppant ismerős, csk én ezért nem ennyiszer szopogatom le a magot. A csereszenyemagot pedig csak akkor pattintom jó messzire, ha a telken eszem a szomszédaimtól kapott gyümölcsöt.
Megléte óta ki akarom próbálni az (sz-i) Árkád KFC-jét 1 adag rántott csirkecombig, de eddig nem jött össze. (Legtöbbször, mikor én arra járok még zárva van.)