Keresés

Részletes keresés

Rékaanya Creative Commons License 2015.01.23 0 0 59

Drukkolunk nektek! :) 

Előzmény: manypenny (58)
manypenny Creative Commons License 2015.01.23 0 0 58

A Trefortos pontokat egy kódszám alapján lehet megnézni.nem vagyok biztos benne de talán nem lehet látni másét de este kiderül.

Előzmény: Rékaanya (57)
Rékaanya Creative Commons License 2015.01.23 0 0 57

Frensisko, tavaly pl. az Apáczai már 67 ponttól behívta a gyerekeket szóbelizni. Ha nem lenne esélyük bekerülni ilyen írásbelivel, akkor nem kínoznák őket. Nagyon sokféle számítási mód van, iskolánként eltérő, szóval fel a fejjel! A 74 pont egyáltalán nem rossz! 

 

Gögö, a Trefort ma este 8-kor kiteszi a honlapra az eredményeket, én is megyek majd böngészni, bár nálunk egyelőre az Apáczai az egyetlen befutó. :) 

 

Van valakinek infója arról, hogy az Apáczai szóbelijére kell-e vinni az ellenőrzőt? Most telefonált a kislányom, hogy megkapták a félévit, mindenből színötös, de magatartásból HÁRMAS (!!!). Nem ördögfióka, figyel, dolgozik is órán (abból él, mert itthon tanulni csak versenyekre látom), de szünetekben a fiúkkal játszik, nem a helyén üldögél az elvetemült kölyke, órán meg előfordul az a szörnyűség is, hogy beszélget... Nem tudom, mennyire fog ez számítani a felvételin...

Gögö Creative Commons License 2015.01.23 0 0 56

Frensisko, fel a fejjel, önmagában a pontszám nem dönt el semmit. Tudni kell, hogy a többi gyerek hogyan teljesített azok közül akik majd abba a suliba jelentkeznek, ahova ti. Drukkolok!

 

Nem tudjátok, hogy melyik hatosztályos iskolák tették már ki az írásbeli eredményekről listákat? Mi direkt nem néztük meg a feladatokat és a megoldókulcsot, mert félünk hogy rosszabb lesz mint amire számítunk és addig még reménykedhetünk. :) Csak jövő héten tudjuk meg az eredményt. De nagyon lassan telnek a napok, hmm....

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.23 0 0 55

Saját suli. A hozott pont a maximális, majd meglátjuk, mire lesz elég!

manypenny Creative Commons License 2015.01.23 0 0 54

hol írtátok?

manypenny Creative Commons License 2015.01.23 0 0 53

Frensisko!

De ha ehhez még hozzájön a hozott pont akkor az már jó szerintem.:)

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.23 0 0 52

Sziasztok! 74 összpont, sajnos többet vártunk, még az előzetes (emlékezetből kiszámolt) eredményt is alulmúlta 3 ponttal. Meglátjuk! Sok sikert nektek! 

--zerge-- Creative Commons License 2015.01.23 0 0 51

Értem, köszi. 

Rékaanya, neked is!

 

Sok sikert a gyerekeiteknek!

Előzmény: Asinela (49)
Gögö Creative Commons License 2015.01.23 0 0 50

Sziasztok!

De jó hogy megtaláltalak titeket. :) A felvételi lap kitöltésével kapcsolatban van egy kérdésem: az idegen nyelv (nyelvek), amit tanulni kíván. Ez a 6-os pont. Ide mit írjak? Ugyanabban az iskolában az angol és a német tagozatra is jelentkezni fog. Ha az angol szakra veszik fel, akkor német lesz a második idegen nyelv, ha a német szakra, akkor az angol vagy a francia vagy a spanyol, ezt még nem tudjuk. Vagy írjam be az összes nyelvet?

Asinela Creative Commons License 2015.01.23 0 0 49

zerge

Az én jelenlegi infóim szerint ez úgy van, hogy február 13-ig beküldött jelentkezési lapon kell megjelölnöd azokat az iskolákat amelyekbe szeretnétek jelentkezni. Amennyiben eléritek az adott helyen a kiírt ponthatárt, behívnak szóbelizni. Későbbiekben, még van lehetőség (március 17-ig) változtatni a már megadott sorrenden (újat nem lehet megjelölni/de ez adja is magát, mert addig már lemennek a szóbeli vizsgák).

 

Nálatok, még van ideje a lányodnak bőven rutint szerezni... Én is úgy érzem, ha hamarabb gondolkodunk és szeptembertől kezdünk neki a felkészülésnek, nem lenne most ennyire cérnaszál az esélyünk.

Előzmény: --zerge-- (47)
Rékaanya Creative Commons License 2015.01.23 0 0 48

Ha jól emlékszem, február 13-ig kell beadni a jelentkezéseket a suli(k)ba, ahova menni szeretne, előtte csak a központi írásbelire kellett jelentkezni. A sorrenden még lehet később is módosítani, úgy tudom.

Előzmény: --zerge-- (47)
--zerge-- Creative Commons License 2015.01.23 0 0 47

Ez hogy működik, nem a jelentkezéskor kell beírni az összes iskolát a lapra, ahova esetleg menni szeretne? Valami olyasmit hallottam, hogy a sorrenden később is lehet módosítani, ez hogy van? 

 

Egyébkét az én lányom is hajlamos rá, hogy kapásból, fejben megoldva beírja az eredményt, csak épp a rosszat, mert nem olvasta el rendesen... Valahogy erről kéne leszoktatni még a felvételi előtt, mert a falba fogja verni a fejét, ha ilyenek miatt veszít pontokat.

Előzmény: Asinela (45)
Rékaanya Creative Commons License 2015.01.23 0 0 46

Asinela, üdv a klubban! :)

 

Manypenny, Frensisko, kíváncsian várjuk az eredményeket és minden egyéb információt (lehet-e tudni a többiek pontszámát, hány gyerek van előttetek a sorban, stb. - mindent, ami alapján kalkulálni lehet az esélyeinket). :)

Asinela Creative Commons License 2015.01.22 0 0 45

Sziasztok!

Mi is hasonló cipőben, a 6 osztályos "izgulók" táborát erősítjük :-)

 

 

Egyelőre kb. annyit találtam meg én is neten az elmúlt hetekben, amennyit itt röviden össze is foglaltatok, beleértve a belinkelt kétéves fórumot...Sok hasznos infót lehet azért kicsipegetni belőle.

 

Igaz, hogy kicsit későn döntöttünk erről a lépésről (október végén), de akárhogyan is alakul a vége, úgy gondolom, hogy nem bánjuk meg a jelentkezést. Mosolyogva jött ki mindkét írásbeli után, annak ellenére, hogy már akkor tudta, hogy vétett egy-két hibát. Itthon már egy kicsit jobban bántotta, amikor nyugodt körülmények között átnézve kiderült, hogy sajnos több hiba is van benne, mint amire számított, ráadásul nem azért mert nem tudta, hanem mert nem volt elég figyelmes. 

Eredmény, nekünk is csak később lesz, addig mi is csak találgatunk (Fazekasba írtunk). A hozott pontjaink sem a max. (átlaga 4,7) szóval ez most nem biztos, hogy elég lesz egy erős gimibe való bejutáshoz (tervezzük beírni második helytől még az Apáczai, Trefort, Veres Pálné, Radnóti gimiket is). 

Drukkolok mindenkinek és várom a további fejleményeket! 

 

manypenny Creative Commons License 2015.01.22 0 0 44

Mi is holnap tudjuk meg,este 8-kor teszik fel a suli honlapjára. nem szeretek várni.... és akkor még arra várn,hogy vajon a gyerek pontja  mire elég....

Előzmény: Törölt nick (42)
Rékaanya Creative Commons License 2015.01.22 0 0 43

Manypenny, ez bennem is felmerült... :(

 

Frensisko, de jó nektek! Mi még izgulhatunk jövő csütörtökig.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.22 0 0 42

Az élet nem korrekt... Egyébként a matek itt sem semmi... Nem bánom, hogy már túl vagyunk rajta! Holnap eredmény!

manypenny Creative Commons License 2015.01.22 0 0 41

Megnéztem a ma írt pótközponti feladtait. A magyar teljesen ugyanolyan típusú feladatokból áll. Ez mennyire korrekt ? Aki nem írta meg 17-én most jól rá tudott készülni :(

Rékaanya Creative Commons License 2015.01.22 0 0 40

Nézzétek, mit találtam! :) 

 

http://www.oktatas.hu/

  köznevelés

     intézménykereső

         Köznevelési intézmények

(itt megkeresed az intézményt)

 sor végén nagyító

 Az intézmény középfokú telephelyeinek középfokú beiskolázási adatai az elmúlt két tanévben

 

Jó böngészést! :)

Rékaanya Creative Commons License 2015.01.22 0 0 39

Szerintem csak a feladatonkénti pontszám szerepel a lapon, legalábbis a fiamnál anno így volt. Egyéb értékelésre nem emlékszem, de ez már 5 éve volt, ráadásul 8. osztály után, így lehet változás a rendszerben. 

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.22 0 0 38

De lehet, hogy csak a pontokat kapjuk meg így egy lapon, nem tudom. Az értékelő kifejezés miatt gondoltam, hogy lesz szóban kifejezett értékelés, nem csak számokban. De meglátjuk, még én is kezdő vagyok e téren. (Egyébként - mivel hatosztályos általánosba járunk - mindenkinek meg kellett írnia a feladatsort.)

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.22 0 0 37

Persze, ez az un. "írásbeli feladatok értékelőlapja", amit febr. 5-ig kapsz meg. Ezt kell minden egyes iskolai felvételi jelentkezőlaphoz mellékelni majd.

Rékaanya Creative Commons License 2015.01.22 0 0 36

Ilyen "elemzést" mindenki kap, függetlenül attól, hogy hol írta meg? A lányom az Apáczaiban írta, ilyenről ott nem hallottam. 

 

Előzmény: Törölt nick (34)
Rékaanya Creative Commons License 2015.01.22 0 0 35

Ne keseredj el, ha a matek nehéz volt, mindenkinek az volt... Ez olyan, mint egy verseny, ráadásul itt várhatóan mindig erős a mezőny, muszáj magasra tenni a lécet, máskülönben mindenki 100%-ot írna. :) Tegnap a kislányomék megírták matekórán a nyolcadikosok feladatsorát (persze csak amihez már volt ismeretük), és azt mondta, sokkal könnyebb volt, mint a hatodikos. Igaz, nyolcadikban mindenki ír, a kettes-hármas tanulók is, nálunk pedig csak a legjobbak. 

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.21 0 0 34

Sziasztok!

Kapunk majd egy "elemzést", leírást, miben volt ügyes, ill. miben nem a gyerek, azt kell csatolni majd a felvételi(k)hez. A dolgozatot csak másolatban kaphatjuk meg, az már csak nekünk érdekes, ill. ahhoz szükséges, ha mégis fellebbezni szeretnél, meg tudd indokolni. Nálunk is rosszabbul teljesített a lányom, sajnos, mint vártuk, pedig kitűnő tanuló, járt felkészítőkre, szóval benne volt a sűrűjében, hát ennyi adatott, sajnos. Holnapután kapjuk a dolgozatokat kézhez. Eötvös lett volna a fő cél, az már valószínűleg nem jön össze, hacsak valami csoda folytán nem. Apáczai, Trefort, meg még néhányon gondolkodunk, hova. A Pitagorasz stúdió matekjára is járt, csoportelső volt minden órán, a stúdió vezetője szerint is nehéz volt a matek, az előző évekhez képest mindenképpen. Bár ez annyira nem vígasztal...

Lucica75 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 33

A hivatalos eredményt az írásbelik megtekintésekor kapjuk, vagy az még nem a végleges (amennyiben nem fellebbezünk)? Azért a matek feladatsorban volt pár elég trükkös, pl. az ötjegyű számokkal kapcsolatban... Jó pár felnőttnek beletört a bicskája, még matektanárt is megviccelt az egyik példa!

Rékaanya Creative Commons License 2015.01.21 0 0 32

Én ezt a cikket olvastam: http://www.hir24.hu/belfold/2015/01/19/sirva-jottek-ki-a-felvetelizok/ , itt azt is írták, írták, hogy "Az extrém nehéz felvételire a 444.hu is felfigyelt, ők azt írták, hogy a nyolcosztályos és a hatosztályos gimnáziumokba vágyóknak sem volt sokkal könnyebb a dolguk". A 444.hu-n (http://444.hu/2015/01/19/okosabb-vagy-mint-egy-negyedikes/) pedig azt olvastam, hogy "

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium azt írta a honlapján, hogy már kijavították a felvételiket. A teszteket náluk író hatodikosok dolgozatainak átlaga nagyjából azonos szokott lenni az országos átlaggal, a kilencedikesek 3-9 ponttal szoktak magasabb átlagot elérni, mint az országos átlag. Idén ezek az átlagok a következők voltak:

A maximum ötven pont:

6.-os vizsgázók átlaga: matek 24 pont

8.-os vizsgázók átlaga: matek 30 pont

Magyarból jobb a helyzet, ott 31 pont volt a hatodikosok átlaga, 35 a nyolcadikosoké."

 

A lányom osztályából egyébként sokan, 10-12 gyerek próbálkozott meg a felvételivel. Két gyereknek sikerült 80 pont körül, a többiek 60 pont körüli eredményre számítanak. A tanárai szerint is nehéz volt a feladatsor. Azt nem is írom, hogy Réka itthon milyen eredményeket ért el az elmúlt évek feladatsorain, mert stresszhelyzetben számítottunk rá, hogy nehezebb lesz teljesíteni, de az idővel volt leginkább problémája annak ellenére, hogy itthon a felkészülés alatt 30-35 perceket kapott egy-egy feladatsorra. 

Előzmény: manypenny (31)
manypenny Creative Commons License 2015.01.20 0 0 31

A felvételi nehézsége a 8-osokra vonatkozik nem? A mienk nem volt olyan nagyon nehéz vagy ? Egyébként nálunk is ez a helyzet, meglátjuk ,hogy elég-e ha meg nem akkor legalább szembesült a ded avval,hogy komolyan kell készülni majd a 8.-osra :)

 

Előzmény: Rékaanya (27)
Lucica75 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 30

Bocs, saját szemszögből írtam a 15-15 főt, mert a lányom németes, és abból az Eötvösben és a Veres Pálnéban is csak fél osztály indul. Asszem az egyik helyen 1 , a másikban 2 db hat évfolyamos osztály indul.

Előzmény: --zerge-- (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!