Keresés

Részletes keresés

boroczgabor112 Creative Commons License 2020.11.10 0 0 181575

Köszönöm a hasznos tanácsokat.

CZsolt_79 Creative Commons License 2020.11.10 0 0 181574

La Piccola Sara, nekem van egy ilyen kiegészítőnek és nagyon bevált.

Előzmény: boroczgabor112 (181555)
72lakiluk Creative Commons License 2020.11.10 0 0 181573

https://www.farfallacaffe.hu/akcio vagy ez. Ha csak kicsivel lett volna drágább a Lollinánál, ezt vettem volna :) de majdnem dupla.

Előzmény: boroczgabor112 (181570)
ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.10 0 0 181572

Opció lehet még ez is, az ismeretségi körömben is többen használják:

https://www.lollo.hu/la-lollina-ese-podos-kavegep-fekete

 

És akkor emellé beférhet még egy karos is a keretbe kompromisszumokkal.

Előzmény: boroczgabor112 (181570)
ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.10 0 0 181571

Attól függ, hogy mi a cél?! E.S.E. podból értékelhetetlent csinálnak az ilyen gépek.

Előzmény: boroczgabor112 (181570)
boroczgabor112 Creative Commons License 2020.11.10 0 0 181570

Még az lenne a kérdés hogy a karos gèpek amik tudják a párnát is azokat meg szabad e venni. 

Előzmény: ogrEicsab (181563)
boroczgabor112 Creative Commons License 2020.11.10 0 0 181569

Köszönöm

Előzmény: ogrEicsab (181563)
Bazs09 Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181568

Azért értékelhető presszót azzal is lehet húzni, csak kell mellé egy rendes őrlő. Persze a 2015 előtti komolyabb cucc, de neki előrelépést az általa felsorolt gépek nem hoznának, szerintem.

Előzmény: ogrEicsab (181564)
ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.09 0 1 181567

Hát vagy újabbra, vagy régebbire. A régebbi tuningolható a legjobban, ha vannak ilyen szándékaid. 

Egy kis segítség:  

 

P

Előzmény: koszanova (181566)
koszanova Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181566

Akkor mégiscsak van gond a GC-vel? Ceréljem újabbra/prora, régebbire, vagy másra?

Előzmény: ogrEicsab (181564)
ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181565

Mindenképp, csak presszóhoz ajánlott hozzá egy ilyen:

https://www.teesz.hu/Comandante-Red-Clix

Előzmény: xlabor (181561)
ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181564

A 2015-ös GC az pont hulladék sajnos . 2015-2018 között egy lebutított verziót gyártottak, abszolút “nem ajánlott” kategória.

Előzmény: koszanova (181557)
ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181563
Előzmény: boroczgabor112 (181555)
koszanova Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181562

Ez a vízterítés nincs meg, de a hasonlat az átjött. Azt gondoltam, hogy a daráló kevés lesz, ahhoz, amit akarok, de azt gondoltam, a GD is. 
A Baratza Sette 30 AP megoldás lehet?

Előzmény: Bazs09 (181560)
xlabor Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181561

GC-hez Comandante C40 előrelépés a Sage Dose Controlhoz képest?

Bazs09 Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181560

Hidd el, a többi kávégép csak álmodik olyan vízterítésről, amit a GC tud.

 

Képzeld el úgy a mostani szettedet, mint ha a Mercedes F1 autójára egy utcai túragumit pakolnának. A Delonghi "őrlő" pont ennyire passzol a Classichoz.

Előzmény: koszanova (181558)
djboriska Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181559

Vízterítés terén mind jobb mint a Gaggia Classic?

Előzmény: koszanova (181558)
koszanova Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181558

A GC számomra azért nem egy kategória a La Pavonival, Rancilioval, Lelittel, mondom ezt annak ellenére, hogy azt vettem. De ennek is meg volt az oka. A kb 500 euro alatti kategóriában kétségtelen, hogy kiemelkedő. De 500 euro felettiekkel nem tud már versenyezni szerintem. 
azért gondoltam, hogy Pavoni DB lehetne jó választás, mert úgy gondoltam, hogy darálóban mindenképp előrelépés, főzőben meg talán nem visszalépés. És új ára volt kb annyi, amit max rászánnék az egészre, használtan kb fél ár körül mennek, ha józ sikerül kifogni, bingo. 
egy ismerősömnél egyébként Pavoniból ittam olyat, amilyenről én csak álmodok, innen a kattanás. 

Előzmény: Bazs09 (181552)
koszanova Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181557

15-ös...

én sem, ezért is kezdtem el mozgolódni. 
az egészben megremegett a bizalmam, a Gaggiát jó belépőnek gondoltam, de azt most sem gondolom, hogy ez lenne a legjobb számomra elérhető. 

Előzmény: Bazs09 (181552)
Lamberd2011 Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181556

Sziasztok,

Tegnap vettem egy használt melitta caffeo bistro gépet, az a gondom vele hogy égett szaga, ize van a kávénak. A víz tartály vize is égett szagú lessz az első főzés után. Mind a kettő féle takarítást végig csináltam vele de nem változott a helyzet. A víz jön rendesen ,rendesen habosít is. Ma bevittem a munka helyemre ott van egy normális gaggia automata gép ugyan azt a kávét ugyan azt a kristály vizet használtam de nincs változás, kávé égett ízű és a tartályba a víz is első használat után égett amper szagú. ötlet?

Köszi Lambi

boroczgabor112 Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181555

Üdv! Ese pod kávéfőzőt akarok venni. Ki mit javasol? Úgy kb 100000 ft ig. Köszi.

Nemethferii Creative Commons License 2020.11.09 0 0 181554

Nem hinném hogy a gaggia al van probléma. Ott az őrlo a ludas. 2-300 euróért már lehet venni nagyon jó őrlot, nem pont graefra gondolnak.

Halkan megjegyzem nekem nem jön be a gaggia formája. De attól tartok hogy jobb. 

Előzmény: koszanova (181549)
Saughassy Creative Commons License 2020.11.08 0 0 181553

Azt a szintet simán megütöd a GC-kal, a baj a darálóddal lesz, az a szűk keresztmetszet.

Előzmény: koszanova (181549)
Bazs09 Creative Commons License 2020.11.08 -1 0 181552

Gaggia Classicról szinte csak visszalépni lehet. Melyik évjárat? A Delonghi lesz a gyenge láncszem, nem tudok használható őrlőjéről. Ha azt az 1000 eurót egy frankó őrlőre költöd (Mazzer, Fiorenzato), révbe is értél.

Előzmény: koszanova (181549)
Bazs09 Creative Commons License 2020.11.08 0 0 181551

A kések méretének egyezősége nem jelent semmit. Pl. Mazzer 151A és 151F kések: átmérő stimmel, a kialakítás pedig merőben más, és az ízprofil is. Korábban láttam már képet a két említett késről, még csak a bevonatuk (kérgesítés) sem egyezett. Önmagában ez az eljárás tud eltéréseket okozni. A szemre egyezőség is megtévesztő lehet, itt 1-1 fokok, századmilliméterek a rádiuszokban nagy különbségeket tudnak okozni. Az sem mindegy, milyen a test kiképzése, hogyan érkeznek a késre a babok. Csapágyazás, stb...a minőség a részletekben rejlik.

Én ezért vagyok bizalmatlan a mai napig a kínai másolatokkal, mert nincs mögöttük R&D, vagy jól sikerül, vagy nem. Ha van mögötte, akkor meg már nem olcsóbb. Pár hónapja gondolkodtam, hogy kipróbálok egy 1Zpresso őrlőt, aztán elkezdtem felktuatni a változatokat. Végül elengedtem, mert annyi verzió van, hogy az volt az érzésem, maga a gyártó sem tudja, melyik a jó, valamelyik majd csak betalál.

Jelenleg nálam is a Simplicity lenne a végállomás, de egyelőre nagyon jól elvagyok a Phoenix-szel is. Szerencsére a Simplicityre nem a Classic mágneses megoldása került. Ha visszajönne a Traveler, akkor azon nem is gondolkoznék, mi legyen, de egyelőre nincs róla hír. Kézi őrlőnél szerintem pont annyira előny, hogy mennyi vas van benne és milyen nehéz, mint egy mobiltelefonnál.

Előzmény: Freedom of mind (181546)
Freedom of mind Creative Commons License 2020.11.08 0 1 181550

Mi a gondod  GC-vel, ha megkérdezhetem?  Csak mert ha olaszos espressora kell, és nem gőzölsz vele, az alu bojler sem okozhat problémát. Viszont javíts ki ha tévednék, de a Delonghi nem gyárt espresso képes őrlőket. A minimum ami kéne neked az egy Graef CM702-es őrlő. 1000 Euro-s alappal viszont jelentősen tágabbak a lehetőségeid mint gondolnád, akár újonnan vásárolt felszerelés esetén is.
Ne kapkodd el!

Előzmény: koszanova (181549)
koszanova Creative Commons License 2020.11.08 0 0 181549

Gaggia Classic van most, DeLonghi örlővel. Ja, az fontos, hogy presszó a cél, tejes dolgok nem érdekelmek. A házi körülmények közötti legjobb elérhető eszpresszót akarom, kb 1000 euro alatt. Olyat, mint toszkánában bárhol ittam 1 euroért...

Előzmény: Nemethferii (181547)
ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.08 0 0 181548

A Phoenixre értettem, hogy nehezebb volt tekerni, bár ebben is ua. a kés van. Nem tudom mi okozza ezt a különbséget illetve a feltapadt őrleményt sem tudom mitől van. Illetve tudom, sztatikus feltöltődés okozza, csak azt nem tudom egyiknél miért jobban és a másiknál miért kevésbé?! Egyébként valóban robosztus darab tetszik is minden megoldása, de attól kivagyok, hogy darálás után 1-2 percig csak söprögetem a kés környékét, meg a őrlemény tartót is.

Előzmény: Freedom of mind (181546)
Nemethferii Creative Commons License 2020.11.08 0 0 181547

Helló, nekem volt ilyenem. Nemtudom mihez képest kellene viszonyítani. Mi van, volt előtte? Daráló egy lelit, iberital, ascaso, meg a többiek van benne.

Nincs haromjartau szelep, vagyis ami nálam volt 2 drb nem volt benne. Talán a legujabbakban van. Egyepkent nem nehéz beleaplikalni. 57 és karral r, picit hátrányból indulsz. És nincs bizbasz műanyag benne. 

Előzmény: koszanova (181545)
Freedom of mind Creative Commons License 2020.11.08 0 0 181546

Megnéztem, a Simplicity és a JE Plus is ugyanakkora kést tartalmaznak. Nem értem, hogyan csinálod, hogy az egyikkel hosszabb ideig tart neked az őrlés. A kések kiképzésében sem találtam szemre akkora különbséget. Érdekes lenne tudni, hogy a feltapadást mi okozza és hogy más kézi őrlőkön (pl. Comandante) is előfordul-e ilyen. Talán a bevonat? A Je Plus-on valami DLC bevonat van.
A JE Plus egyébként volt a kezemben tavasszal a kávénapon. Nem semmi robusztus egy darab, már a súlya is tiszteletet parancsol. Az a fajta mágnesesen rögzített őrleménytartó a Kinu-nál csak az M47 Classic-on van. A Simplicity alját egy piros szilikon gyűrű tartja a helyén.

Előzmény: ogrEicsab (181544)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!