Minden nap reggel megyek a Fehérváriról Budafok irányába.
Ja, így könnyű! :-) Bár magam nem vagyok budafoki, ennek ellenére bele tudom képzelni magamat az ő helyzetükbe. Az ottani lakosok nagyon nagy része befelé jön(ne) reggel és délután pedig vissza. MAjd néha figyeld meg a szembejövő irányt, elég jól be tud dugulni.
A Játék utcát úgy értettem, hogy tömeges használatra nem alkalmas. Menekülő útvonalnak kiváló, de arra is kell gondolni, hogy ott elég sűrű a beépítés, azon a pici lakótelepen elég sokan laknak. Nem biztos, hogy örülnének annak, ha ott folyamatos autósor haladna.
azbeszt, nem mondtam, hogy ez a rendszer jó. Csak a hozzászólásodból az jött le, mintha a helyzet eddig jó lett volna, de most, hogy a park felépült elromlott volna. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy nem változott, vagy legalábbis nem olyan mértékben mint ahogy te érezteted.
Wormie, viszont amit te írsz, abban van igazság. Egyébként gyakorlatban számomra ez nem jelent problémát. Minden nap reggel megyek a Fehérváriról Budafok irányába. Eddig is volt egy lámpa a felüljáró tetején, most is van egy (a tegnap megnyílt út miatt) az Auchan felé. Ha az zöldet jelez, utána tudok is egyből kanyarodni, mert a budafoki út felül pirosat kapnak. Délután visszafelé szintén nem érzem a helyzetet problémásnak, mert ha már zöld lett a fehérvárira kanyarodni, zöld lesz a következő lámpa is, vagyis szintén csak 1 lámpát kellett kivárnom.
A Játék utcás lehetőséget viszont nem szívesen felejteném el. Nyáron kiélveztem, mikor csak arra tudtam menni, végül is érdekes volt, de én előtte, és utána is használtam, ha megálltam a piacnál, és nem akartam a Leánykára visszamenni. Nem sokkal hosszabb út.
Eddig is ilyen volt. Egy sáv a Fehérváriról, egy a Budafokiról, ha észak felől jövünk. Visszafelé egy sáv, ami ketté ágazott. Ez volt, ez is maradt.
Nem teljesen ez a helyzet! Korábban a Fehérvári útról nem lehetett itt áthajtani a Budafoki/Szerémi út felé (és viszont), most pedig ez az irány is járható. Amikor ilyen keresztirányú a forgalom, természetszerűleg a fő irány (É-D) pirosat kap. Tehát azbesztnek van igaza, romlott az összeköttetés.
A Játék utca játékiból :-) igen jó, de amúgy felejtsük el. Az átbocsátóképessége rendkívül csekély a váltakozó irányú forgalom miatt. Pluszban ott parkolnak két oldalon az autók, maximum 20 km/h sebességgel lehet ott biztonságosan közlekedni. A Leányka u-ra való kihajtás reménytelenségét (csúcsidőben) ne is részletezzük.
Azért írom, mert a 'Park' (úristen, ki engedhette, hogy ezt a szót használják egy aszfalt-beton-bádogépítményre, most akkor az igazi parkokra egy új szót kell kitalálnunk?) jelentős forgalmat vonz észak felől a Golden Gate rávezető szakaszaira, és ezzel rontja a XXII. kerület megközelíthetőségét. A XXII. kerület felé vezető irány semmivel nem bővült, ellenben a vonalvezetése sokkal veszélyesebbé vált.
Eddig is ilyen volt.
És gondolod, hogy eddig jó volt? Vagy hogy most jó? Vagy ebben a formában 10 év múlva jó lesz? Próbáltál már a Fehérvári út vagy a Budafoki felől Budafok felé autózni vagy buszozni az átalakítás óta?
sokan felfedezték a Játék utca melletti aluljárót
Ezt kár volt említened, mint közúti forgalom lebonyolítására szánt lehetőséget. Ha szégyenfoltot keresel, említsd, ha közlekedési útvonalat, akkor inkább ne.
Próbáld meg elképzelni, hogy Albertfalváról csak a Golden Gate-en és a Duna utcai aluljárón lehet Budapest belsőbb részeibe eljutni. Milyen?
Nem értem miért írod, hogy
jelentősen csökkent Budafok-Tétény egyetlen északi közúti összeköttetésének, a Golden Gate-nek az áteresztő kapacitása a Savoya Parkhoz kapcsolódó beruházások nyomán... Eddig is ilyen volt. Egy sáv a Fehérváriról, egy a Budafokiról, ha észak felől jövünk. Visszafelé egy sáv, ami ketté ágazott. Ez volt, ez is maradt. Szerintem éppenhogy valamennyire növekedett, mert idáig, már egy autó is lefogta a Budafoki út felé menő forgalmat a felüljáró tetején, most viszont legalább 5-6 kell hozzá. (ennyi fér el azon a szakaszon ahol a lámpa előtt 3 sávossá bővül). A másik, hogy a nyári felüljáró lezárás miatt sokan felfedezték a Játék utca melletti aluljárót, ahol szintén rá lehet kanyarodni a 6-osra.
Ami a 3-as buszt illeti, megvizsgálva a kérdést a Savoya Park már úgy is komoly érvágás a tétényieknek, ha a 3-as nem tér be a bevásárlóközpontba, hiszen az átalakítások által jelentősen csökkent Budafok-Tétény egyetlen északi közúti összeköttetésének, a Golden Gate-nek az áteresztő kapacitása a Savoya Parkhoz kapcsolódó beruházások nyomán (egy elképesztő formájú, keskenyített híd jött létre, melynek a tetején egy éles kanyar kombinálódik erős emelkedővel), ha pedig a busz betér a bevásárló központba, akát fél órával is nőhet a menetidő csúcsidőben, amit nem fognak szeretni azok, akik szeretnének minél hamarabb hazaérni.
Akinek kétségei vannak afelől, hogy mennyi a valós menetidő-növekedés, amikor egy busz kitérőt tesz egy Auchanhoz, annak javaslom a 138-as busz elemzését, mely bizonyos időszakokban betér a csepeli Auchan-ba. Hiteles forrásból tudom, hogy 3/4 óra volt az eddigi csúcs, amit az Auchan-hurok okozott.
Hát bizony elég nehezen. Más témában viszont igen aktívak a T. képviselők:
" ....A XI. kerület szociális osztályán négy tag támogatta, kettő ellenezte Demszky Gábor lányának méltányossági alapon beterjesztett szociális bérlakás iráni kérelmét. Demszky Alma Mira nem akar visszaköltözni a gellérthegyi 80 négyzetméteres lakásba miután befejezte németországi felsőfokú tanulmányait. A főpolgármester lánya férjezett, párjával Németországban él, de most két gyermekével végleg hazaköltözne. Bejelentett magyarországi jelenlegi lakhelye két és fél szobás, így a visszatérés ilyen körülmények közt megoldhatatlan számára - szerepel az önkormányzati jegyzőkönyvben. ..."
Miért, nem ugyan ez a káosz és csúszás és silány munka volt a Bartók Béla útnál? Miből gondolod, hogy a maszeknál kevésbé van ez? Ebben az országban semmiféle szemléletváltozás nem történt, miért lenne akár munkafegyelem, vagy akár más? Precíz, pontos, jó munkával nem lehetne x alkalommal kaszálni ugyanazon, oszt akkor mi lenne az üvegzsebekkel? A polgároknak meg így is jó, akkor meg?
tehát a villamosvonal vezetése az út csomópontjainak vizsgálatával együtt zajlott, ez a "legkevésbé rosz megoldás. Ebből következik, hogy ismert volt a kanyar baláthatatlansága, nem most jutttunk el oda, és ezért természetesen engedély is van az utolérésgátlóra? (erre emlékszem), de még négy másik biztosító berendezésre is. Olyat is be kell tennünk, amit a BKV sem tartott szükségesnek, de a hatóság előírta.
Az új pálya nem csúszott meg, hanem a 47-41 es pálya alatt lévő talaj volt gyakorlatilag szemét, ezért a Fehérvári út bekötésének építésénél nem elegendő a rézsűs megtámasztás, hanem egy támfalat is kell építeni. Ez nem érinti az új pályarészt, nem ott van.
A két villamos elférésének utána fogok nézni, de mivel az alagút már kész van, ez nem hátráltathatja a villamost. (Ha újra kéne építeni, az azért látszana.)
Tehát a szakember gárda jelzései szerint továbbra is a villamos végállomási épület a kritikus út a benne beüzemelendő biztosító és egyéb berendezésekkel. Nagyon remélem, hogy azért a villamos nem csak 24-én lesz meg karácsonyi ajándékként, hanem jóval előbb.
No, azért nem írtam részleteket, mert nem voltak leellenőrzött az információim. Azóta kiderült, hogy egyre gondolunk :-), tehát mostmár nem titok az sem, hogy miért csúszik tovább a 18-as meghosszabbítása.
Az új pályát úgy tervezték és kivitelezték, hogy az ívekben két Tatra nem fér el egymás mellett. Ezért ívtalálkozási tilalmakat fognak elrendelni. Ez idáig már simán vérlázító, de hát elcseszték, ez van, emiatt már nem kéne tovább csúszni. De van még csavar: a leágazás utáni ív nem belátható és nemrég jutottak el odáig, hogy oda bizony biztosítóberendezés kell, tehát lényegében egyvágányú pályaként fog viselkedni ott a vonal. A biztosítóberendezésnek persze még nyoma sincs, azt még tervezni, telepíteni, engedélyeztetni, tesztelni, stb. kell, tehát egyelőre elég reménytelen a helyzet. A felsővezeték emellett kilóg a villamos fölül, annak újraszabályozása mondjuk nem nagy kunszt, amíg a bizt.ber. elkészül simán megcsinálják. Arról is szólnak pletykák, hogy már most megsüllyedt néhány helyen a pálya, de ezt az állítást nem erősítették meg. ;-)
Számomra egész egyszerűen elképesztő, hogy egy újépítésű pályánál ilyen fokú amatőrizmus, pénzszórás és nemtörődömség előfordulhat. Szégyen. Ahogy az is, hogy augusztus helyett jelenleg úgy néz ki, hogy még decemberben sem fog tudni beindulni a közlekedés. Szép kis történet ez...
Lakossági terminál nem terveztünk, nem is tudom igazán mi az. Mindazon által a közügyek gyakorlása jó felvetésnek tűnik. Eze okból nyilik remélem hamarosan okmányiroda a központba. Ha va valami részletesebb meghatározása a lakossági terminálnak, akkor légyszíves küld el az office@savoyapark.hu -ra. Az internet hozzáférést valami telefontársaság, vagy kávázó keretében képzeltük, majd rákérdezek az közpotban.
A villamosnál a vágány problémáiról incs tudomásom, elvbe téyleg sok ember nézte meg a hatóságokon kívül (merthogy természetesen a villamoshoz kellett: vasúthatósági engedély a vágányépítéshez, műtárgyengedély az alagútépítéshez, biztonsági engedély a különböző biztosító berendezésekhez), a BKV is átnézte, mint üzemeltető.
A nyitás feltétele a végállomási épület megléte beüzemelt berendezésekkel, és ennek engedélyét csak október végén kaptuk meg. Ezért enek megléte határozza meg a villamosüzem indítását, így em kellett túlhajtani magukat az építőknek a többi munkafolyamattal. Utána már "csak" a műszaki átadás szükséges, de szerencsére a BKV nagyon készséges és együttműködő.
Hú, ez tényleg gáz! De ki az a marha (már bocsánat...), aki ezt így tervezte????? Mert hogy eleve a 18-asra lett kitalálva, nem? Azt tudom, hogy pl. a Lánchíd alatti alagútba se férnek el a Tátra villamosok, ezért nem tudják lecserélni az UV-kat.
Mindenesetre kíváncsi leszek, kit fognak felelősségre vonni, ha egyáltalán. Azért egy ilyen project tervezésétől a kivitelezésig jó pár embernek látnia kellett volna. Nonszensz! :-(
Én azt hallottam, hogy a vágányok túl közel kerültek egymáshoz. Merthogy nem a 18-as villamossal számoltak, hanem a 47-essel. A gáz ott van, hogy a felüljárónál is így van... És így nem fér el egymás mellett a 18-as és a 47-es.
Kedves Savoya, ha itt jársz, tisztelettel megkérdezném: tervezitek-e, hogy a parkban nyilvános internet hozzáférést biztosítsatok, illetve tudnátok-e támogatni egy olyan helyet, amely lakossági terminálok segítségével kifejezetten közügyek gyakorlására jönne létre?
Mától az 58-as autóbusz Balatoni út (Háros utca)-tól a Savoya Parkig jár. Már ma is sokan utaztak ki vele odáig; örülök, hogy sikerült.
"December 1-jétől már a Savoya Parkig jár az 58-as autóbusz
A XXII. kerületben, Budafokon élők kényelmesebb utazása és a bevásárlások segítése érdekében december 1-jétől, szerdától az 58-as autóbusz hosszabb útvonalon jár, új végállomása a Savoya Park (bevásárlóközpont). A járat a Balatoni út (Háros utca) irányából a Savoyai Jenő térig változatlan útvonalon közlekedik, onnan az autóbuszok nem kanyarodik be a Törley térre, hanem egyenesen haladnak a Leányka utcán tovább a Savoya Park bevásárlóközponthoz. A BKV Rt. az 58-as autóbusz útvonalának meghosszabbításával, valamint a november 22-ei 250-es új autóbusz beindításával a térség jobb közösségi közlekedését kívánja szolgálni.
Bízunk abban, hogy megelégedéssel veszik igénybe bővített szolgáltatásainkat. " www.bkv.hu
Pedig ez az útja. Nomeg látványosan jelen kell lenni azokon a lakossági fórumokon, amelyek téged/titeket konkrétan érintenek. Még akkor is, ha ketten vagytok egy 500 nm-es termben. Erről szól ugyanis a demokrácia.
Esetleg be lehet lépni különféle egyesületekbe, helytörténeti klubokba is. Nem kell minden rendezvényre eljárni, de ha fontosat találsz, legalább tudsz róla.
Ezt kérlek ne ajánlgasd, futottam korábban már ez ügyben köröket, mert érdekelt volna vmi dolog, de sajnos a honi (és kerülti) állapotokhoz képest a Titanicot gajra vágó jéghegy nagy jóindulattal is max. jégkocka lehet a pözsgődben.
Követlejétek az önkoirmányzati portál fórumában. Nem fognak szeretni benneteket érte, de ha nem hagyjátok magatokat sorra hülyére venni, akkor megtörik a magslovuk lába alatt a hártyavékony jegec.
Ugyan már, informatikai háttér kérdése az egész. Azt pedig egyszer kell megprogramoztatni, utána az ország összes önkormányzata alkalmazni tudja.
Az őrült meló csak azoknak a kifogása, akik vélt érdekekből el akarják szabotálni az egészet - de szerintem ezzel te is tisztában vagy. Kimutatták, hogy az információszabadság komolyan vétele először többletterhelést és fejetlenséget okoz, aztán rövid időn belül - kényszerből - megindul a hivatali nyilvántartások, működés, folyamatok felülvizsgálata, rendszerezése, magyarul komoly rendrakást végeznek. A végső eredmény a jól áttekinthető nyilvántartás és hatékony működés.
Mondok csak egyetlen ötletet: a földhivatalban megszüntetni/csökkenteni a papírozást, mindent elektronikus úton intézni. Előbb-utóbbi úgyis minden számítógépre kerül. Létezik már teljes mértékben digitális Magyarország térkép is. Amikor veszel egy lakást, megkérdezik az e-mail címedet is. Aztán, amikor az önkormányzat vízvezeték-felújítást indít, akkor a meglévő térinformatikai rendszerben az ügyintéző rákattint a vezeték kérdéses szakaszára. A program azonnal végignézi, hogy a szakaszon folyó munkák mely lakásokat érintik. Csinál egy lekérdezést az e-mail címekre, majd küld a lakóknak egy értesítést, hogy kedves lakó, jövő hét kedden vízelzárás lesz.
Hatalmas munka? A fenét. Aki ezt állítja, az vetít, félti a saját - adatok birtoklásából fakadó - hatalmát, esetleg informatikai fejlesztésekkel foglalkozik, és nagyot akar kaszálni. Ezek az adatok most is megvannak számítógépen, csak megfelelő összekapcsolásukat (itt jön be természetesen az adatvédelem) kell megoldani. Ez elsősorban szándék, másodsorban pénz kérdése. Az elektronikus kormányzat, az információszabadság, az önkormányzatok közszolgálatisága és a többi buzzword így nyerne értelmet.