Ez az enyém, asszem olyan amire gondolsz. Még növendék, de ha szeretnéd lecsípek egy hajtást róla. Ez nem ceglédi, hanem Brico-s, Bianco Rosato volt ráírva. De megrendeltem a Ceglédit is, mintha az egy kicsit más lenne, szeptemberre ígérték. Ha a kettő ugyanaz, akkor elárverezem.
Így igaz különben, egy idő után hozzászoknak a férjek a virágmániához, az én uram is beletörődött már, hogy mindenhonnan virággal jövünk haza, és hogy minden utunkba akadó kertésztbe be kell menni..... :))))
Aranyos vagy Rágica, egyébként még nem vesztettem el az optimizmusomat.
Tudom hogy a "marcona férfiálarcok" mögött, azért más érzések is lapulnak. Bár morognak minden virág vásárlásánál, nem lehet virágboltnál megállni, de azért titokban már képeket is készítenek néha egy-egy nyíló szépségemről :)
Arról nem is beszélve, hogy bár lassan, apránként, de készül a teraszunk télikertesítése. Mindez ilyen felkiálltással: "-Na többet aztán a pincében, egy darab gazt sem szeretnék télen meglátni!" :))))
Most megyek spenótot főzni, ígérem fényképek nélkül nem jövök vissza :))
Ha tényleg ennyire szeretnéd a párját, megbeszélhetjük. Esetleg nézd meg az eddig feltett képeimet és válassz hozzá hajtást is (árukapcsolás). Van egy hét gondolkodási időd, mert szombaton utazunk! :D
Nem lehet, hogy túl sok vizet kapott. Bár nagyon szeretnek inni a nagy melegben azt azért nem szeretik, ha vízben állnak. Én pl nem is teszek a dézsások alá tálat, így a fölösleges víz szabadon kifolyhat. (Igaz nem teraszon erkélyen vannak. Ott azért más a helyzet.)
Ó az egész csak "nevelés" kérdése! Idővel másképp fogják látni a dolgot. Az én férjemnek már természetes, hogy virág nélkül sehonnan sem jöhetünk haza. A szerszámok mindig nála vannak. A nagy bordó leanderemet kis gyökeres hajtásként még Mali Losinj főterén ástuk ki. A tevékenységre nem vagyok túl büszke, de a leanderre annál inkább.
Az ágvégeket vizes papírtörlőbe, vagy szalvétába, papírzsepibe, majd az egészet alifóliába, lezárva a vizes részt. (Volt olyan, hogy 1 hétig keringett a postán és nem volt gond.) De a zokni trükk mutatja, hogy határtalan az ötletességünk, ha csere-beréről van szó.
Most találtam rá a fórumra, és nagy érdeklődéssel olvastam az utolsó pár hozzászólást. Engem most kezd magával ragadni a leander hév, ugyanis az ősszel kaptam egy hatalmas és dús bokrot. Persze lehet, hogy csak nekem tűnik olyan gyönyörűnek, a hozzászólásokból úgy tűnik, hogy itt egy profi kis leanderes csapat gyűlt össze.
Szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni. A leanderemet sikerült kiteleltetnem, gyönyörűen zöldelt tele bimbóval, virággal (nagy, telt rózsaszín virágok, fantasztikus illattal). A tetvesedést is sikerült elkerülnöm (kétszer permeteztem). Viszont most, hogy voltak ezek a nagy esőzések rohamosan elkezdett sárgulni. Semmilyen bogarat, tetvet nem látok rajta, arra gondolok, hogy valamilyen gombás fertőzés lehet. Kérlek segítsetek, hogy mit tehetnék, permetezzek-e valamivel. Nagyon aggódom a leanderért, annyira gyönyörű volt eddig.
Van fényképezőgépünk ;), és kameránk is ugyan, de férjem és nagyfiaim egyetlen percre sem adták ki a kezükből :( Azt pedig a legkevésbé sem hiszem, hogy ők esteleg 'direkte holmi virágot' fotóztak volna)
Még át sem néztem őket, de azért hátha akad köztük érdekes.
oké,köszi ! Mindenesetre jobban oda fogok figyelni a permetezésre megint,most kicsit be voltam lassulva ! holnap megnézhetem az egyik kakukktojást,ha minden jól megy!
Sajnos annyira közeli képet nem hiszem, hogy tudok csinálni, de majd megpróbálok, szerencsére nincs sok "fotóalanyom", de akad:-( Bogaram biztos nincs, de kicsi kártétel igen.