Keresés

Részletes keresés

printer71 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16628
Köszi az infókat és a képet.Ez nekem is tetszik, úgyhogy ilyen lesz. :)
Előzmény: janijani (16626)
janijani Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16627
Ui: nem ilyen zöld a vakolat szine, csak vakuval készült és úgy látszik becsapta az optikát 
Előzmény: janijani (16626)
janijani Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16626

Én is azért választottam a hengerelt verziót, mert ezt én is fel tudom kenni.

Befedi egy réteg, mivel előtte fehérrel alapoztam addig kell a szivacshengert gurigatni amíg nem látszik sehol az alapozó. Végül egyirányba (lefele) végiggurítani ez megadja a végleges struktúrát. A címke szerint 0,25-0,35 kg/m2 kell alapozóként, 1-1,2 kg/m2 kell vakolatként, nekem ráment 1,5 kg/m2 vakolatként úgy hogy külön alapozót használtam előtte. Ha alapozóként akarod használni, azt nem szivacshengerrel, hanem teddihengerrel javaslom és csak friss glettelésre mert nekem az 1 éves glettelés nagyon száraz lett. Hígítható 10 % vízzel, és kell is hígítani mert sokkal könnyebben lehet hengerelni. Én minden vederbe pontosan kimérve beleöntöttem 1,5 liter vizet és keverőszárral átkevertem.

Az állaga festékszerű, de ha túlhígítom szétválik és a sűrűje leül az aljára. Ezt az alapozókénti próbálkozásomnál tapasztaltam.

Szivacshengert vettem 2 méretben, egy normálméretűt a nagy felületekhez és egy kicsi 10 cm hosszút az ablakkávákhoz.

vakolat
Előzmény: printer71 (16619)
Blac1 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16625

Hello!

Saját kivitelezésben 80%-os készültség körül tartok 10 cm-es szigeteléssel, előtte még azt sem nagyon láttam, hogyan csinálják. Tapasztalatom alapján az alapos csiszolás nem jelent sok idő többletet, 24-es csiszolót használok kb. 20*50 cm-es méretben. A purhabozással megbolondulsz, ha a hagyományos purhabot akarod használni. Minden képpen érdemes purhab pisztolyt venni, 4000FT körül lehet Lengyel szerkezetet kapni, szerintem egész jól használható. A szarufákhoz úgy sikerült felfelé nyomni, hogy valamilyen szilikonos csövet húztam a purhab pisztolyra, így vagy 25 cm-t tudtam feljebb nyomni. Én még a dübelezés közben keletkező roncsolódásokat is kihabozom.

Jó munkát mindenkinek!

Előzmény: (M)Ákos (16621)
fizzika Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16624
A táblák közötti picsi 2-4 mm résekkel ne igen törödj. masterf.x-xel húzd be a dübelezésekkel együtt. 1 nap múlva mehet rá a hálózás.
A simaságnál az 1 mm-nél nagyobbakkal van gond. Az üvegháló sem tökéletes, ez nem preciziós üzem, ahol mikrométerrel mérnek. A kicsi légrések ugyanúgy szigetelnek mint az EPS. Ne használj szilót.
Előzmény: (M)Ákos (16621)
(M)Ákos Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16623

A masterf.x pro viszont jónak tűnik:

Vödör alján maradt, 3 órája bekevert ragacs maradék fél centi vastagon egy téglára (este) aztán egy 0 fok körüli éjszaka.

Másnap délben nem jön le kalapáccsal.

Előzmény: fizzika (16620)
Blac1 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16622

Hello!

Használható hibás hajszárítóból kiszedett fűtőbetét darab. Próba alapján lehet kitapasztalni a felhasználandó hosszhoz szükséges feszültséget. Én pl. egy 40 cm-es szálat használok, amihez 18V váltó fesz. vált be. A fűtőszálat rugóval előfeszítem, mert a melegedés közben megnyúlik. 99Ft-os gagyi imbusz készlet darabjain volt ilyen rugó, ez bevált. Legjobb lenne egy szabályozható tápegység. A csengő trafó feszültsége szerintem kevés lesz.

Sok sikert a próbálkozáshoz!

Előzmény: Morphe (16592)
(M)Ákos Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16621

Kérdések...

1. Ablaknyílásoknál utólag fogom betenni a csíkokat, a homlokzatit előre belógattam.

Elég passzosra be tudnám szabni a darabokat, elhagyhatom a fél centi hézag+purhab kombinációt a tokoknál? Műanyag ablakaim vannak.

Ha hagyok 1-2 mm rést, és oda valami szilószerű megy, az rendben? Ha igen, pontosan mivel tömítsek?

2. Hálózás előtt mennyire kell simára csiszolni a felületet? 0,5 mm egyenetlenségek még elmennek? Ebben van néhány kiálló sarok, ezt leszedem, nem gond, de a gyárilag kicsit hullámosra vágott felületű lapokra nem pazarolnám az időt, ha nem muszáj...

3. Nem sok helyen, de csak maradt 3 mm körüli rés a táblák között (a szarufáknál nem tudtunk előre mindent odapróbálni), ezt mivel tömítsem? 4 mm-est nem tudok szabni, és betömni. Purhab, összenyomott cső véggel? :-) Más?

4. Valaki leírhatná az ablaknyílások hálózásának folyamatát, (hálós élvédővel) mi-mire fedjen rá, stb. A 45 fokos darabokat is be fogom rakni a sarkoknál. Csak itt nekem gondolatban néhol már 3 háló kerül egymásra.

Sőt, ha a hálós élvédők hálója még egy 10x10 centis négyzetben fed egymáson a homlokzaton (kell-e?), akkor 4.

5. Ha idén már csak a hálóbeágyazásra marad családi kapacitás, és a végleges glettelés tavaszra csúszik, akkor nem lesz-e gond, vagy maradjon az egész inkább tavaszra?

Bocs a sok kérdésért, köszi a válaszokat! :-)

Ha valaki ráér hálóbeágyazni/glettelni, a hét közepére 10 fokos éjszakákat mondanak!

fizzika Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16620
Azért nincs a webernek a katalógusában, mert ez csökkentett adalékanyagú változat és a nem merik az alkalmazástechnikai útmutatójukba berakni.
Amúgy majdnem minden gyártónak van ilyen "soványított" verziójú ragasztója. Ez a kelet-európai verzió:(
Amúgy én is dolgoztam vele, ehhez képest még elfogadható minőség.
A masterpl.st eps ragasztójától(az olcsóbbik verzótól) mindenki óvakodjon. Még saját magához sem köt.
A mapei eléggé jól simítható a weberrel együtt. A ragasztási erőnél viszont a kemikál soriton hl a legjobb. Falra ragasztáshoz és háló beágyzáshoz ez a legjobb. Száradás után meg egy kis occsó mapei, weber.
Előzmény: NeomatiK (16611)
printer71 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16619
T. janijani!

Örülök , hogy valakinek van tapasztalata a hengereltvakolattal. Lenne még néhány kérdésem.
-befedte a glettet egy réteg vakolat is?
-tulajdonképpen az állaga szemcsés vagy inkább festékszerű
-tudnál feltenni egy közeli képet(akár priviben is) ,ahol látszik a vakolat struktúrája
De ezektől függetlenűl mivel azt mondod, hogy működik a dolog 99% hogy ilyen vakolat lesz, mivel a glettelésem elég jó, ezt meg én is fel tudom kenni.
Előzmény: janijani (16602)
peterch Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16618
Szia !

A Te fodemedbe a CLIMATIZER PLUS volna a leg praktikusabb. Jarhato maradna a padlas es kozben a legrest hasznalnad ki a szigetelesre.

Udv , Peter .
Előzmény: wagcina+ (16617)
wagcina+ Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16617

Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem. Födémet szeretném szigetelni. Jelenlegi konfiguráció: Alsópadlás (deszka), 15-20 cm légrés, Felsőpadlás (deszka), Földborítás. Azt tanácsolták, hogy terítsek rá valami fóliát és azt pedig 10 cm termobetonnal húzzam el. Nem tudom jó lesz e így. A saralást nem szívesen szedném fel. Viszont már nagyon megviselt szegény. Ti mit javasoltok? Még azt sem tudom, hogy ilyen esetben pára-záró vagy pára-áteresztő folia kell.

Elöre is köszönöm a válaszokat.

Üdv.

Dínó Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16616
Ragasztó ügyben: dicsérik a Botact VS21-et is, ennek kb 75Ft kilója.
ncc1701 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16615
Épp, hogy most kell megvenni. Tüzépesek szerint sosem lesz ilyen olcsó a szigetelés, mint most.
Előzmény: Házas (16613)
topikolos Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16614
Nekem ezt válaszolták:
"Tavasszal biztosan lesz akció a vastagabb hőszigetelő lemezekre, de ennek az
árát jelenleg még nem tudjuk prognosztizálni."
Vagyis nem lehet semmit tudni...
Előzmény: Házas (16613)
Házas Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16613
Jelen gazdasági helyzetben inkább fél-egy évig még lemondok a szigetelésről. Ellenben érdemes most gyorsan megvenni még az akciós austrotherm eps-t (tudom hol tárolni), vagy jövőre is megkapom ennyiért/olcsóbban?
ncc1701 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16612
Az az, 461P, nekem bejött.
Előzmény: NeomatiK (16611)
NeomatiK Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16611
Melyik? :) Van a webernek egy ragasztója, ami nincs is a katalógusukban. Ez a legolcsóbb ragasztójuk, 461P a száma, 1450Ft-ért kínálták legutóbb.
Előzmény: ncc1701 (16605)
NeomatiK Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16610
Ezek érdekes infók, köszi! A szemcseméretből kiindulva lehet, hogy a Duocontact jobb a Mapethermnél hálózáshoz? Vagy nem lehet ezt kimondani csupán a szemcseméretre alapozva? Egyébként a Mapetherm ragasztótapasz akciós a Bauhaus áruházban.
Előzmény: Morphe (16603)
janijani Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16609
Nem látszik semmilyen girbe-gurba ragasztás, simára kell glettelni. Ebben a hüvösebb őszi időben nagyon szépen lehet dolgozni, nem szárad gyorsan a ragasztó. Aztán rájön 2 réteg, az alapozó és a vakolat. A vakolat a szivacshengertől rücskös, semmi girbe-gurba nem látszik rajta.
Előzmény: ncc1701 (16606)
janijani Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16608

1 cm x 1 cm fogazású, 30 x 15 cm-es a glettvasam, annakidején vettem egy apróbb fogazásút is de nekem ez vált be.

Én a Graytex ragasztót használom, igazából csak ezt ismerem. Volt szerencsém megpróbálni a Sakret KSD ragasztóját is, vagy hibás volt, vagy csak nekem nem jött be de visszavittem mert sokkal durvább anyag volt. Az volt az érzésem mintha rengeteg homok lenne benne.

Előzmény: NeomatiK (16599)
Morphe Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16607
Egyébként a baumit ragasztótapaszt (klebespachtel) nekem is dicsérték, jobban bírja az 5 fok körüli hőmérsékletet, de 95Ft kilója. Én valószínűleg ezzel glettelem és ragasztom a második réteget, az elsőt doucontacttal.
ncc1701 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16606
Ez a nem igaz, ez eléggé igény kérdése. :) Ha magadnak csinálod, az egy dolog, de másnak már nem nagyon illik úgy megcsinálni, h látszik a girbe-gurba ragasztás.
Előzmény: janijani (16602)
ncc1701 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16605
A Weber ragacs pl nagyon babán bedolgozható. :)
ncc1701 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16604
Nem lesz vele gond, az a lényeg, h a háló alatt mindenhol legyen ragacs. :)
Előzmény: NeomatiK (16597)
Morphe Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16603
köszi!

A mapei ragasztója, kétféle van Mapetherm ragasztótapasz(2400Ft) és Mapetherm AR1(4350Ft), előbbi 1,2 szemcseméretű, utóbbi 0,6 a leírások szerint.
A baumit duocontact 0,8-as, a baumit ragasztótapasz 0,3-as.
Előzmény: NeomatiK (16600)
janijani Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16602

Én is sk csinálom minden tapasztalat nélkül, az első 100 m2-t már be is vakoltam hengerelt vakolattal (még 200 m2 visszavan)

Igyekeztem jó simára glettelni és amikor megkötött, egy darab durva csiszolópapírral végigszaladtam rajta és ahol láttam valamit egy kicsit lecsiszoltam.Kb fél óra volt, nem igaz hogy végig kell csiszolni az egész felületet.

Én a Sakret hengervakolat-ot használtam,vakoláshoz nem közönséges festőhengerrel hanem szivacshengerrel kell felhordani. Azt írja, hogy saját anyagával lehet alapozni, ez nekem ez nem sikerült mert tavaly gletteltem és annyira száraz volt a vakolat, hogy egyből odaszívta a hengervakolatot és nem tudtam széthengerelni.Ha meg jobban felhígítottam szétvált a szilárdanyag tartalma és a leve, szóval sehogysem volt jó. Megvettem a Sakret GRW alapozó-t, ezzel csináltam az alapozást teddyhengerrel. Simán és könnyedén ment és ezután már nem volt nedvszívó a fal, tudtam hengerelni a vakolatot. Biztonságból azért a ház hátulján kezdtem el a munkát, kitudja hogy sikerül, de meglepően könnyen és gyorsan ment az egész.

A betonjárdát, ablakpárkányokat le kell takarni nylonnal mert felmoshatatlanul beleköt és foltos marad.

Előzmény: printer71 (16593)
NeomatiK Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16601
Nem látom akadályát, hogy beletér felé száradjon.
Előzmény: fede94 (16587)
NeomatiK Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16600
Villanyszerelési boltban Kanthal-huzal (vagy ellenlláshuzal) néven. Több átmérőben gyártják, én 0,5mm-est használok 65W-os trafóhoz.
Előzmény: Morphe (16592)
NeomatiK Creative Commons License 2008.10.26 0 0 16599

Kösz! Milyen fogazású glettvassal csinálod?

Gondoltam rá, hogy hálózáshoz más ragasztót használok. Baumit Duocontactot használtam az EPS ragasztáshoz. Ehhez képest van tapasztalatotok melyik milyen? Én ezt kicsit szemcsésebbnek érzem a kelleténél a hálózáshoz, de majd néhány próba után leszek tapasztaltabb. A drágább ragasztók 2200-2700 Ft/25kg áron vannak, ez meg 1500 Ft. Egy helyen mondták, hogy a drágább baumitos ragasztótapasszal jobb volt dolgozni. Igaz ez egy építőanyagkereskedés volt, ahol újították fel az irodát :)

Nemrég írtam itt, hogy Mapei van akciósan 1500-ért a Bauhausban (nem tudom meddig, lehet hogy már nincs), ami 2400 Ft listaáron van. Talán tényleg ennyi a listaára és nem mersterségesen ennyivel több, hogy rá lehessen fogni az akciózást :) Ekkor viszont gondolom, hogy ez jobb anyag is.

Előzmény: janijani (16585)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!