Keresés

Részletes keresés

Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1130

Bocsi kécccer szúrtam be ugyanazt:(

egy vélemény a témáról

A cikkek több fórumot is bejártak és érdekes,hogy általában mindenki aztmondja,:

Mi nem vagyunk ilyenek!

hori

Előzmény: Hori R1100S (1129)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1129

cikk1

cikk1

Sajna ezek a cikkek,nem ápolják a motorosok image-ét,ami úgygondolom,amúgy sem szeplőtlen.

Azért én  úgyérzem,nem az itt  emlegetett a motorostársadalomba tartozom,de mindenképpen "egykalapalá" vesznek velük.

Ez a "10-ből 7-nek nincs jogsija" igaz lehet?Ha ezt megállapította valaki akkor miért nem tesznek ellene?

Egy rendszámleszereléssel meglehetne oldani a dolgot....szerintem.

Hori

TyuTyu-2 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1128
Jah kerem akinek ket bomose van :-)

mi a cel, milyet szeretnel (kor,km)

TyuTyu
Előzmény: boxer-gs (1127)
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1127

Sajnos ez általában így szokott történni.

Én pl 2 napja eladtam az 1150 Adventure-ömet és be szeretnék újítani egy fiatalabb, szintén 1150 Adv-t. Mivel az eladott gépért kapott pénz jó része adósságtörlesztésre ment el, így kénytelen vagyok várni amíg eladom az 1100 GS-t is. Csak akkor tudok érdemben szétnézni a piacon. Én kp-ért szeretek vásárolgatni, a banki hiteleket rühellem, úgyhogy egyelőre várakozó állásponton vagyok. Van ugyan egy kiszemeltem, de ki tudja meg lesz-e még akkor is, mire pénzhez jutok.

Egyébként egy újabb tipus megjelenése mindig meglódítja a használt piacot. Most szerintem érződik az új 1200 Adventure megjelenése. Bár egyelőre hiánycikk a kereskedőknél, sokan már most hirdetni kezdik a "régi" gépüket, hogy mire megjön az új, pénzüknél legyenek.

Nekem egyelőre anyagi megfontolásból tökéletesen megfelel az 1150 ADV, aztán pár év és én is újítok.

Az én vevőm is olvasgatta már e-fórumot és ígérte, hogy bejelentkezik ide. Nagyon rendes, korrekt srác.

Előzmény: TyuTyu-2 (1126)
TyuTyu-2 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1126
Ahoj,

Bezzeg mikor en kerestem GS-t sehol nem leltem...
Most meg szinte mindenhol elado GS van...

TyuTyu
Előzmény: boxer-gs (1122)
TOM Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1125
Talan nem R1200GS Advenure, mert abbol Ngabor hozta el az utolso Mo-i darabot ...
De ha igen akkor gratula!
Es ha nem az akkor is :)
De az is lehet, hogy egy Ducatti Multistrada lesz :)
TOM
Előzmény: MGP (1124)
MGP Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1124
Hamarosan bemutatom a nagyközönségnek :) !
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1123

Van még két cimborám, akik szintén most akarják lecserélni a gépüket frissebre.

Egyiküknek egy 1991-es K 75 RT-je van 790000-ért, a másik gép pedig egy 2000-es évjáratú R 1100 RT, 1.9-ért.

Ha bármelyik érdekel valakit, össze tudom hozni a gazdikkal.

boxer-gs Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1122

Sziasztok!

Ezennel én is felkínálom eladásra a gépemet.

BMW R 1100 GS. 1999. Ezüst/sárga. Nagyon szép, megkímélt állapotban.

Teljeskörű szervíz lett rajta csináltatva 3 héttel ezelőtt.

Ki lett cserélve az összes olaj, fékfolyadék, összes szűrő, hátsó fékbetét, szelepek, szinkron, stb beállítva. Hátsó gumi 60-70%, első gumi lassan csereérett.

Tökéletes túramotor felszereltséggel: ABS, markolatfűtés, gyári bukócső és komplett kofferrendszer, Bagster bőr tankvédő tanktáskával.

Ha valamilyen tartozékra nincs a leendő tulajnak szüksége, az esetleg levehető és az ár ezáltal csökkenthető (pl. kofferek, bukócső, tankbőr).

Ára: 1699000

mrt-666 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1121

Ez a pontozási mód egy maradvány.

Ha jól emlékszem eredetileg mindenki egyedül ment, külön a csapattagoktól, a sorsolásnak megfelelő rajtszámmal.

A végén így mindenki külön, külön pontozva lett és így alakult ki a végső sorrend a csapatok között.

Most, mivel sok a jelentkező, nehéz lenne megoldani az indításokat.

Ezért megy a csapat együtt, ami sokkal élvezetesebbé teszi a dolgot, de a pontozás megmaradt.

Elég lenne egy lapon pontozni a csapatot, ha a tagjai ott vannak.

Ha nincsen meg egy tag akkor az lehetne hibapont.

Most ebben a rendszerben egy ember kezeli a lapokat és egyszerre töltik ki a pontőrök mind a 3-at.

Majd kialakul az évek során.

T

Előzmény: cselle (1118)
TyuTyu-2 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1120
MGP,

es mi a kovetkezo ?

TyuTyu
Előzmény: MGP (1119)
MGP Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1119

Eladó BMW R1150GS
Évj: 2001
Szin: Muránó-vörös
Név: Dögös-Vörös-Bömös
Km:63000
Extrák: Hepco blokk és fej bukócső, turaplexi, kártyás riasztó.
Szezonra felkészítve:új olaj és benzinszürő, gyertyák, bowdenszett, fékbetétek és hátsó

tarcsa, gumikban 2000km, teljes csapágyszett .Vezetett szervizfüzet.
Kizárólag hosszú turákra használt, utak a www.mgp.hu oldalon.
Irányár: 1.9MHuf
Tel: 20/9776116
Email: mgp@mgp.hu

cselle Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1118

A hibát nem én követtem el, de a benzin-kérdésben valóban hibáztunk. Nem voltunk tekintettel rá, hogy a társunk motorja kevesebbet bír menni egy tankkal, mint mi (1100-es V-Stormja van).

De természetesen nem hagytuk volna, hogy tolja a motorját, hiszen azért voltunk egy csapat, hogy ha kell hát segítsünk (pl. visszamotoroztunk volna benzinért).

De ez a "csapat" dolog nagyon le volt pontozva ezen a versenyen:

Ha egy csapat együtt haladt -- merthát EGYCSAPAT --, akkor a késésért 3-szoros büntetést kaptak, mert a büntetőpontok személyenként jártak.

Előzmény: mrt-666 (1117)
mrt-666 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1117

A 46 éves R69-es oldalkocsissal is végig lehetett menni a 24 óráson, ami erősíti ennek a típusnak az imázsát.

A benzint azért vittem, mert az R69 többet eszik mint az újak. Nem volt szükség rá, mert amikor kellett megáltunk egy kútnál tankolni.

Nem tudom ki volt akinek kellett a benzin, de furcsáltam, mert éppen az előző pont egy MOL kút volt. Azért az 5-6 perc késés miatt bevállalt 3-4 órás csúszást, amit azzal tölt, hogy eltolja a motorját egy kútig.

A 24 órás egy örömmotorozás. Ha egy átmulatott, evéssel és iszogatással töltött éjszakát kibír az ember akkor ezt is.

Ha nem arra hajtasz, hogy első akarsz lenni, akkor lazán erőlködés nélkül megy.

A gáz az éjszakai kajálás utáni 3-4 óra, mert a vér a gyomorba megy, meg akkor esik át a társaság motoron töltött egy-két szunyókáláson.

Javaslat: ha úgy érzed aludnod kell menj a következő indulási pontig és aludj egy-két órát. Semmiféle sporteredmény nem ellensúlyozz egy sérülést bármely kicsiny legyen is az.

Egyébként a mondással ellentétben szerintem is a győzelem a fontos nem a részvétel.

Üdv

Tamás

"A járt utat a járatlanért hagyd el, ha nem megy, akkor erőltesd." (mrt666)

Előzmény: cselle (1102)
Macskapecér Creative Commons License 2006.05.17 0 0 1116

Fireboy!

Bocs, hogy csak most válaszolok, nem nagyon volt időm fórumozni. Szóval az Ebay-jel az a helyzet, hogy sok eladó árvereztet sok terméket, így kicsi az esélye, hogy ugyanattól az eladótól tudjunk bármit is vásárolni.

Nem bonyolult egyébként használni, és ha a www.ebay.co.uk oldalt nézed, és németországi eladókat keresel, akkor angolul, ha a www.ebay.de oldalt, akkor németül tudsz böngészni.

Érdemes egyébként Németországból vagy Ausztriából rendelni, általában 30 euro a postaköltség. Így pár filléres cuccot nem éri meg rendelni. Azt hiszem az áprilisi Connect magazinban jelent meg egy négyoldalas cikkem az Ebay-ről és a vásárlásról, ott összeszedtem, hogy mit kell tudni, mire kell vigyázni, hogyan lehet fizetni, stb.

Elsőre nem tűnik egyszerűnek, de ha egyszer leülsz és végignézed, esetleg vásárolsz, nem bonyolult. Csak leírni újra egy kicsit hosszú volna. De ha vannak konkrét kérdéseid, szívesen válaszolok.

Körte

Előzmény: Fireboy (1079)
trozsa Creative Commons License 2006.05.17 0 0 1115
Sziasztok,

Én is most nézek németországból használt gépet (R 1100 R-t szemeltem ki). Amiket már a többiek írtak (eBay, mobile.de, motoscout24), ott elég sok használtat lehet látni. Ha mentek, kocsival hoznátok be, vagy "lábon"? Ha kocsival, és esetleg felférne még egy moci, meg egy jófej srác a hátsó ülésre ;), akkor nem lenne kedvetek osztozni az útiköltségeken (na meg az üléshelyen)?

Ha nem zárkóztok el, írj az email címemre (tamas.rozsa@gmail.com)!

Köszi!
Előzmény: muanyag (1107)
TOM Creative Commons License 2006.05.17 0 0 1114
Igen, a Maxxia az Givi.
Kappara en is ezt az arat kaptam.

Koszonom!
TOM
Előzmény: boxer-gs (1110)
Mcemru Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1113
regado most mar van avultatas meg ha kamu is (10 eves auto pillanatnyi aranak 48%-at eri, kozbe ez 4 eves koraban van igy...)
Előzmény: Petyavara (1104)
Mcemru Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1112
mobile.de
Előzmény: Mcemru (1111)
Mcemru Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1111
moblie.de
motoscout24.de
ebay.de

nezegessetek elado motorokat, mikor megvan emailben telon egyeztessetek veluk es csinaljatok tervet melyik merre hogy lehet menni, mert nem olcso mulatsag
ha latasra jo, lehet megeri vkivel (kamionos, autobehozos ismeros) x forintert behozatni mintsem kimenni
Előzmény: muanyag (1103)
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1110

Szia TOM!

A KAPPA 52 literes top-case külön 55 ezer Ft. A Maxxia az nem Givi?

Előzmény: TOM (1095)
muanyag Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1109
Persze ha valaki tudna egy jót ajánlani, akkor az esetleg "eltántoríthatja"
Petyavara Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1108

itt találtok rengeteg motort: www.mobile.de

kereskedők és privát egyaránt...

Előzmény: muanyag (1107)
muanyag Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1107

Sziasztok, én valójában nem nagyon akarok menni, de ha megkér nem mindhatom, hogy nem segítek. A szerepem az, hogy az én autómmal tudunk menni  és a nyelvtudás csupán.  Amiért erősködök, ha már egyszer menni kell, akkor legyen értelme, legyen hova menni, ne a vakvilágba elindulni, azzal, hogy majdcsak találunk valamit......

Laslie-R Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1106

Köszi az infókat

Most még jobban ösztönöztél hogy jelentkezem rá :-)) már csak a haverokba kell egy kis bátorítást lehelnem..))

Előzmény: cselle (1102)
TOM Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1105
BMW kereskedesek?

Nemetorszag
Petyavara Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1104

üdv! csak egy néhány gondolat:

Jól meggondoltátok?

itthon olcsobban lehet vásárolni F 650 GS-t,mint a németeknél.

pl: a regadója ennek a cilindernek 180.000-..  +egyedi forghely,vizsga ,renszám,stb úgy 60.000-..+ kimenni érte,+ecetera.szóval majdnem 300.000-..még ráugrik mire a garázsban ott áll felrendszámozva.

nem akrtam én elijeszteni senkit,csak érdemes itthon is megnézni a választékot.pl:(www.hasznaltautó.hu)

az aranyigazság meg kint is érvényes,ami olcsó az sz@r is. a sérülésmentes,leszervizelt korrekt mocikért ők is elkérik a pénzt.

üdv Petya

muanyag Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1103

Szaisztok,

Már egyszer érdeklődtem, nem tudtok tanácsot adni, hol érdemes Németországban olyan használtmotor keeskedést találni, ahol pl. több F650 közül lehetne válogatni ?

A barátom nagyon elszánt (nem igazán jártas az internet rejtelmeiben) és két hét múlva ki akar menni venni egy F650-t.

Én vinném őt, de semmi kedvem a vakvilágnak nekiindulni, valami jótanács, link, tipp,...?

Hol és mennyiért lehetne motor szállítására aklamas utánfutót bérelni, valami kulturált utánfutó lenne jó, amivel azért még haladni is lehet az autópályán ?

cselle Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1102

egy szubjektív leírás:

Tavaly résztvettünk rajta. Az oklevél itt lóg az irodám falán :), büszke vagyok rá.

Azon a szombat-vasárnapon 1700km-t mentünk két barátommal-csapattársammal (mivel egyikünk sem pesti).

A versenyen 1200Km volt a táv. Ez 23 óra alatt (1óra kötelező pihenő éjfélkor)--> az átlag 52km/ó .... ez így jól hangzik, ...

DEEE!!! ebben benne van az is, amikor tankolsz-pecsételsz-eszel-iszol-stb...,

tehát amikor haladsz, akkor húzod ahogy bírod,

mert különben késel az ellenörzőpontról és akkor hibapontot kapsz. 

Jól hangzik az is, hogy hiába érsz oda hamarabb az ellenörzőpontra, mert csak akkor kapsz pecsétet, ha a te időd eljön...

DEEE!!! éppen azért igyekszik mindenki, mert így nyer 10-20 percet, hogy leszálljon a nyeregből,

tehát amikor haladsz, akkor húzod ahogy bírod. 

Még arra is sajnálod az időt, hogy megállj miközben az itinert nézed (amit az induláskor a kezedbe nyomnak), ezért a profik lámpákat tesznek a motorjaikra, sisakjaikra, mint ezen a topicon is láthattad már a megoldások egyikét. 

Délben indultunk el. Délután a Bakonyban kifejezetten öröm volt motorozni.

De voltak pillanatok - főleg éjszaka -, amikor nem sok fogalmam volt, hogy éppen az ország melyk részén is vagyunk....  csak követtem az itiner utasításait. Utólag böngésztem végig az utat a térképen. Szép helyeken jártunk, de ez a verseny nem erről szólt.

Csak az utakat, kilométereket és kereszteződéseket számoltuk. 

pl.

Az éjszaka kellős közepén egy vadásztársaság magánútjára kellett befordulnunk - amelyet egyébként az égvilágon semmilyen tábla nem jelzett -, majd azon menni a semmibe vagy 15km-t, mire az első fények bizonyították nem tévedtünk el. Barátom motorjából az utolsó csepp benzin csöppent a hengerekbe, amikor megérkeztünk. Nem gondoltuk, hogy nem lesz azon a vidéken éjszaka kút.

Az őzek úgy jártak-keltek elöttünk, mintha ott sem lettünk volna. ... Hát érdekes volt ...

Csak egy ember ütközött őzzel. Azt mondták nem rossz statisztikailag :((

Itt volt a kényszerpihenő egy "vadászházban", valami meleg levessel.

Kétségbeesetten indultunk egy kis benzint kunyerálni a pihenőn lévőktől. 

Talán éppen MRT volt az az áldott ember, aki az öreg brömös oldalkocsijából egy egész hordó benzint emelt ki hatalmas meglepetésünkre. Ja és még speckó benzinlopócsövet is adott hozzá!!!

EZÚTON IS KÖSZÖNET ÉRTE! 

A hajnal a Mecsek szerpentinjein talált minket. Mit mondjak ... döntögettem már bátrabban is. 

Tolna vármegye környékén kaptunk egy kis esőt, de akkor már csak az álmosság volt fenyegető. Számomra itt volt a holtpont.

A befutón már szikrázóan sütött a nap.

Tehát:

Jó motorral, jó erőnéttel, jó felszereléssel, jó társakkal akár vidám is lehet a dolog.

Szerintem EGYSZER érdemes végigcsinálni, megmutatni magadnak, hogy képes vagy rá.

Üdv,

Laci

Előzmény: Laslie-R (1100)
TOM Creative Commons License 2006.05.15 0 0 1101
Mindenki elmondasa szerint nagyon szuper a rendezveny!
En azert felnek az ejszakai szakasztol, allatveszely miatt...
TOM
Ui:en megcsinaltam a magam 16 orasat Ljubljana-Szekelykeresztur 1100 km-rel utassal...
Előzmény: Laslie-R (1100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!