Keresés

Részletes keresés

Biga Cubensis Creative Commons License 2005.08.07 0 0 4050

A helikopteredre már megkaptad a választ a 4014-ben, arról azóta hallgatsz. Beszéltek légköri jelenségekről, több rétegről, középkori fantáziáról. Akkor előhozol valami mást. Vagy megsértődsz. Ugyanolyan vagy, mint a vallásos ember prototípusa, ahogy a tudás betölti a lyukakat, mész a következőre, de el nem ismernéd, hogy tévedtél. Semmi különbség nincs közted és egy fanatikus hívő között, még gonoszt is találtál magadnak, akit szépen be is linkeltél. A jó és a rossz harca más köntösben. Szerintem elmehetnél bármelyik szektába, nem tűnne fel.

Aztán te miért várod el, hogy más kigyűjtse neked az oldalalakról a válaszokat, ha te is csak linkeket és képeket nyomatsz? El kell olvasni és cáfolni, nem sírni...

Na szevasz, lehet megsértődni, én is kiszálltam a gyógyításoddal való próbálkozásból.

Előzmény: payne (4044)
petfol Creative Commons License 2005.08.07 0 0 4047
Nincs értelme a további beszélgetésnek.
Előzmény: payne (4044)
EXÖRSZÁJZBÚK Creative Commons License 2005.08.07 0 0 4046

¤Anteris¤-nek viszont kénytelen vagyok igazat adni,...hiszen hogy milyen élénk is volt egyes művészek(feltalálók)fantiziájja, arról nem más mint Leonárdó művei tanúskodnak! Az öreg "KÓDOLÓS""csodabogár" is jóval a kora eőtt járt,és beválalt olyan dolgokat ami akkoriban elég rizikós volt,...de zseniális művei , találmányai ellenére sem merném  megkockáztatni, hogy esetleg ő is az idegenektől kapta volna a tudást!...

Mert hiszen nyugodtan állithanám én is, hogy,... ezen ,meg azon a weblapon azt olvastam, hogy az öreget elrabolták az UFOsok, és megmutatták neki hogyan kell repülni, vagy HELIKOPÉTERT csinálni.

Na az meg már megint más tészta, hogy ti mind ezt el is hinnétek nekem, vagy sem?!?

Előbb utóbb valakit csak meglehetne győzni :)

Előzmény: Törőlt_nick (4042)
petfol Creative Commons License 2005.08.07 0 0 4045

Nem szükítem a definíciót, mert payne sem tette. Valójában nincs elég információnk a kérdés eldöntésére.

Előzmény: Törőlt_nick (4043)
payne Creative Commons License 2005.08.07 0 0 4044

mi ez itt vita fórum?szerintem nem csak fényképeket raktam be.ti harsogtátok hogy bizonyíts,mert nektek soha semmi nem elég.persze emellet a ti bizonyításotok is felér a nullával.ennyit a tudományos bizonyításotokról.ha te inkább olyan emberekkel szeretsz fórumozni mint colonel akinek állandóan csak a szája nagy akkor szerintem a fórum nem érett meg az ufók-ról komolyan címre.

nem én csináltam és nem azért raktam be a képet mert híve vagyok,sőt ellenkezőleg.hanem azért mert remélem mikor eljön az idő nem a rossz oldalra álltok.jó és a rossz örökös harca.erről szól minden.csak egy kicsit durva formában.ufókutatásom eredménye erre vezetett.de amugy számos más embernek is.

saját védelmünk miatt titkolnak mindent csak ezt ellenünk fogják felhasználni.

ezeket csak ugy berakom.persze nem ezekre alapozok mielött colonel támadásba lendül. http://www.truinsight.com/

http://www.mt.net/~watcher/nasamason.html

a maya pacal főpap sírján is ez az időpont szerepel: http://www.unn13.com/home.html

amugy ez a létszámnövekedés ugyse menne sokáig: http://www.12-12-12.org/

sajnos tudom hogy eme kijelentéseimmel sokakat megbotránkoztattam.de nézzetek körül a világban mi folyik.

remélem a válaszom elég bő.

Előzmény: petfol (4041)
Törőlt_nick Creative Commons License 2005.08.07 0 0 4043

attól függ miféle életre gondolsz

Előzmény: petfol (4041)
Törőlt_nick Creative Commons License 2005.08.07 0 0 4042
olyan nehéz elképzelni, hogy esetleg fantáziával rendelkeztek a régiek?? Ha többszáz évvel utánunk előszedik a 19-20 századi scifi-könyveket el fognak ájulni, hogy mi már fénysebességgel repültünk meg ide oda ugráltunk a térben.
Előzmény: payne (4027)
petfol Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4041

Én hiszek a földönkívüli életben mert úgy gondolom, hogy nagyobb a valószínüsége mint annak, hogy az élet csak a Földre korlátozódik. Szerintem ebben a topikban nem találsz olyan embert aki ne hinne ebben.

Legfeljebb abban nem hisznek, hogy a Földön idegenek járnak/jártak. Ami engem illet, inkább azt mondom, hogy ennek nullától nagyobb, de csekély valószínüsége van. Biztos tudás nélkül nem is állíthatok mást, se pro se kontra. Ez, mint említettem, számomra nem hit kérdése. 

Ha ezekkel a képekkel semmit sem akarsz bizonyítani, akkor miért linkelted be öket? Csak a vita kedvéért?  

Előzmény: payne (4038)
payne Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4040

rákerestem és csak olyat találtam amit a fényképezőgép lencséje okoz.

ha elolvasod mint írják egyik kör a másikban.nem hinném hogy akkoriban fényképeztek.ha meg belenéztek volna távcsővel a napba megvakultak volna és nem tudtak volna festeni vagy rajzolni.

Előzmény: Törölt nick (4036)
EXÖRSZÁJZBÚK Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4039

¤colonel Cathcart¤ ...az addig ok. hogy az UFOkról kioktatsz(megcáfolsz mindenkit)...de kérlek az Ikonográfiát ne mutasd már be, hiszen a Képző műv. akadémián már megismertem ezt a témakört!Jómagam is már festettem ikont, ...és restauráltam is....

Úgy hogy légyszives, maradjunk inkább az UFOknál!....szaki ;)

Előzmény: Törölt nick (4029)
payne Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4038
én nem akarok mondani semmit a képekkel csak eddig nem ugy tünt az itt levő emberek közül hogy valaki is hisz a földönkívüli életben.nagyon naívak.tisztelet az eddigi 2-3 kivételnek.
Előzmény: petfol (4033)
payne Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4035
ha foglalkoznál a témával akkor tudnád hogy az írás tudománya nem egyből alakul ki.idő kell a kifejlődéséhez.márpedig a hieroglifírás így jelent meg.a dinasztikus faj megjelenésével próbálják magyarázni.akik lehettek az atlantisziak is.de ez nem bizonyított.
Előzmény: Törőlt_nick (4012)
EXÖRSZÁJZBÚK Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4034

¤Peter Altenberg¤...ne nézz hülyének!Tudom jól hogy USAban és sok más helyen(már régóta)ez nagy üzlet!(főleg a nem sok itteni ember számára ismert internetes "ebay.com" aukción)

Különben lenne egy  jó (amerikai)forum, ahol szintén megy a UFOzás...(meg sok más TITOK, ...és rengeteg butaság)Természetesen kulturáltan módon,... "anyázás nélkül":

http://www.abovetopsecret.com/forum/19/pg1/srtpages

Ami az elvakult hivőket, és vérbeli szkeptikusokat illet ,...nekik ezt ajánlom:

http://skepdic.com/tialien.html

Előzmény: Pater Altenberg (4023)
petfol Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4033

Nem értem miért olyan fontos ez.

Az emberek ma is látnak UFO-kat, láttak régen is. Ezt képek nélkül is hajlandó vagyok elhinni. Mit akarsz bizonyítani?

Még ha esetleg nem a müvészettörténészeknek lenne igaza (szerintem nem kéne leírnod öket), a képek akkor sem bizonyítanának többet, mint hogy furcsa jelenségek régen is voltak az égen.

De a jelenségek okairól nem szolgáltatnak információkat. Mit akarsz mondani ezekkel a képekkel?

Előzmény: payne (4032)
payne Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4032
nem meggyőző.
Előzmény: Törölt nick (4030)
payne Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4031

mit nevezel te légköroptikai halojelenségnek?mert ez az.

http://electra.bajaobs.hu/cski/research/mktars/hege/optik.htm

képeden nem ugy szerepel mint írják.

Előzmény: Törölt nick (4009)
petfol Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4028

Én inkább arra gondolok, hogy maga a festék volt fehérjealapú és így elbomlott de a fémtartalma megmaradt alul. A sárga festékek tudtom szerint fém vagy ásványi alapúak, amiket akkoriban tojásfehérjével sürítettek megfelelö állagúra.

Valami tehát volt ott, de nehéz eldönteni mi. A lényeg, hogy nem egy fekete diszkosz, hanem inkább egy aranysárga nyílás az égen, amiböl fénysugarak jönnek ki. Az értelmezést müvészettörténészekre hagyom.

Különben az átfestés is gyakori volt, bár most szerintem nem erröl van szó.

Előzmény: EXÖRSZÁJZBÚK (4026)
payne Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4027
  ez a kép az általad ajánlott oldalon volt a szerintetek penészes kép mellett.mi van a nő feje felett.a tető mellett.csak egy kérdés.most láttam először.
Előzmény: Törölt nick (4024)
EXÖRSZÁJZBÚK Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4026

petfol¤nak igazat adok,...hiszen régen voltak,(sőt még ma si...és én is anno csináltam)olyan képek melyek át lettek festve(képen kép)ez akkor következett be, amikor a művész (vagy megrendelő) nem volt elégedett(Leonardo is gyakran átfestette a képeket)

Amint látom, nem biztos hogy itt is ez az eset lépett fel,...de az tény hogy a "maszlag alatt rejtőzik a megoldás!(maszlag=gomba penész, vagy valamilyen festék kémiai reakció)

Szóval lehet, hogy ez a rész olyan festékkel lett festve, ami idők során gombásodott, vagy oxidálódott! Kémikus nem vagyok de az biztos hogy valami nem"KÓSER" ezzel a képpel!!!Nem bisztos, hogy az ott épp egy UFO...sőt ...

Előzmény: petfol (4020)
Pater Altenberg Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4023
Az USA-ban stb sincs pénz és biznisz az Ufo-kutatásban? Miért fontos egy tudományos kérdésben, hogy nálunk van-e ebben pénz?
Előzmény: EXÖRSZÁJZBÚK (4016)
payne Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4021

mi bajod van neked az aranyi lacival?tett neked valami rosszat?vagy neked mindenki hülye csak te vagy szent?

arany laci már rég le lett tárgyalva de te nagyon lemaradtál mert máshoz nem tudsz hozzászólni.

hehe.pont egy olyan oldalt ajánlasz ahol az oldal alján hírdetik a szkeptikus ujságot?de azért köszi mert itt van még pár kép amit át lehet nézni és még nem láttam.

Előzmény: Törölt nick (4008)
petfol Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4020

Nekem nincs bajom a hosszú ö és ü betükkel de sajnos az operációs rendszeremnek igen. Így kénytelen vagyok öket mellözni, valami beállítási probléma lehet.

Ezen a jobb felbontású képen látszik, hogy a sötét réteg hogyan málik le a képröl, és alatt van az eredeti ábra.

A figura pedig, hiszen valóban ott van valami, ezt a jelenséget figyeli. Mást állítottam volna? Vagy szerinted penészböl van?

Megtettem amire kértél, ezek után nem ilyen sértödött reakciót vártam.

Előzmény: payne (4019)
payne Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4019

kedves petfol ha jobban megnézed a képet akkor láthatod hogy a háttérben álló emberke kémleli az eget.szerintem nem véletlenül rakták a háttérbe.de lehet hogy ez is csak penész.ennyit a képről és a vizsgálatotokról.

Előzmény: petfol (4007)
extar Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4018
"Ha valamit nem értesz, kérdezz, szívesen segítek."

Azt hiába kértem tőled én is már nemegy alkalommal. Csak igérgetsz...
Előzmény: Törölt nick (4013)
extar Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4017
"a tudománynak az a módszertani alapja, hogy különbséget teszünk az elfogadott paradigmák és az ezeknek ellentmondó elméletek között."

Ez már nem tudományos fórum többé. Amúgy a tudományos módszerek nem öncélúak. Az igazság megtalálásának érdekét szolgálják. Mármint elvben. Emiatt például egy ősrobbanást, vagy az evo-elméletet nem lehetne tudományos elméletnek tartani és iskolában tényként tanítani, de napjainkban még is így van. Ha pedig ez így van, ugyan mit akarsz te honlapokon és azok olvasóin számon kérni? Hiszen még a tudományon, az egyetemeken sem tudod. Mindezek miatt ez a végkonklúziód ma 2005-ben csak egy álomkép:

"A ma elfogadott természettudományos ismeretanyagunk megismételhetö, ellenörzött kísérletekkel bizonyított. Megvan az az intézményi háttér ami biztosítja ezeknek a kísérleteknek és a bizonyítási eljárásnak a tisztességes voltát. Ezek a lehetöségek adottak mindenki számára, de az eredményekért nagyon meg kell dolgozni."

Szeretném hinni, hogy egyszer majd ez valóban így lesz!

De szerintem térjünk vissza ehhez a fórumhoz ha lehet. (Amúgy valami bajod van a hosszú ő betűvel, hogy nem használod őket?)
Előzmény: petfol (4000)
EXÖRSZÁJZBÚK Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4016

A csatolt (lenti)képet először  89-ben a Kosovoi kolostor látogatás alkalmával volt szerencsém megszemlélni, de akkor még nem  láttam nagyobb jelentőségét. Képzőművészeti akademiát fejeztem(Novi Sad-on, ...grafikai szak)és ezért úgy gondolom , ha az UFOkhoz "talán"nemis, de a művészethez azért konyitok valamicskét!

Sok freskó, és egyéb régi kép szemlélése közben figyelembe kell venni a művész kreativitását, stilusát, és szabad fantáziájját.

Nekem személy szerint, a régi barlangvésetek tetszenek, mert primitivek, de egyben őszinték is. Sok esetben "stilizáltak", de azt sohasem szabad elfelejeni, hogy anno az emberek azt rajzolták meg, vésték kőbe, faragták ki,...amit szerettek, amit tiszteltek,...vagy esetleg amitől féltek.

Ma nem ez a helyzet, mert azt rajzolja az ember amiért fizetnek.Valamikor a barlanrajzoknál ez nem igy volt.Nem jutalomért tette azt az ember, hanem hogy kifelyezze, azt amit megtapasztal(t).

Az viszont tény, hogy már a múlt művészetében is megjelentek egyes  különleges (...esetleg földönkivülinek mondható)elemek.

Ha én is anno éltem volna, akkor termésuetesen én is rajzban , vagy esetleg kőfaragásban fejeztem volna ki azt amit látok, gondolog,...de az már más tészta, hogy minden mai kritikus azt vélné-e fölfedezni műveimben, amire én  igazán gondoltam művem megalkotása pillanatába!

Szóval az egy dolog, hogy mi mit látunk, vagy mit szeretnénk látni,...

Nembiztos, hogy az alkotó is épp arra gondolt az alkotásában amire mi ...

Ami az UFO k iránti érdeklődésemet illeti, én a 80 as évek elején kezdtem el érdeklődni e felől! Akkor ahogy én tudom Magyarországon még csak az IPM (ujság) létezett, ami hasonló dolgokkal foglalkozott.Nállunk Yugóban anno Arthur C.Clarke-nak már számos könyve megjelent(...ezzel nem a sci-fikre gondolok) "Világ misztériumai" "A világ titkos erői"...és ennek kapcsán  még volt egy (BBC)tudományos dokumentum müsora, az UFOkrol, BigFoot, ..stb ről.

Ahogy észrevettem, itt Magyarországona (leginkább) a rendszerváltás után lett igazán fölkapott ez a téma. (de még mindig kiscipőben jár...)

Azért ennek ellenére,szerencsére itt Magyarországon is ma már van pár ember, aki komolyabban foglakozik ezzel a témakőrrel.Egy személyes jó barátom(...szomszédom) Sós Tibor, aki a  Magyar UFO kutató szöv. elnöke.Ő is ir könyveket, van TV műsora, ...de hozzátenném, hogy "mégsem" milliomos!(...sőt)

Őt nem a pénz motiválja, hanem a megszálottság, hogy kideritse, hogy mi áll a mögött, amit a beszámolóiban szereplő alanyok átéltek!

Gyakran érik őt is kritikák,...sőt én is sok mindent furcsának találok amit velem megoszt,...de ennek ellenére nagyon tisztelem, mert fölválalja azt amit esetleg mások még"pénzért"sem válalnának.

Perpillanat, ma Magyarországon az  UFO kutatásban nincs "BIZNISZ" lehetőség! És ez az egy 100% an biztos!Aki nemhiszi próbáljon belőle pénzt csinálni, ...és hamarosan rájön, hogy elfogy még a maradék zsebpénze is! Ez garantált..............

Törőlt_nick Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4015

főműsoridőben nyalom ki annak az óriásnak a seggét aki több tonnás gránittömböket emelget.

Előzmény: payne (3975)
Törőlt_nick Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4014

Törőlt_nick Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4012

"hieroglifírásról a mai napig nincs elfogadható magyarázat "

ja hogy azt is az ufónautáktól vettük át? Értem...

Ebben a kozmoszban azt bírom, hogy itt mindenki marha okos csak a földi ember egy tökkelütött barom aki semmit nem tud magától kitalálni, mindig kell valaki a világegyetem túloldaláról.

Előzmény: payne (3959)
petfol Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4011

Egyébként mire szolgáltatnak bizonyítékot ezeka képek? Sohasem állítottam (más sem), hogy az emberek nem láthattak UFO-t 1500-ban. Látnak most is. A vita ott van, hogy mik ezek a jelenségek, és ezek a festmények erröl nem adnak sok értékelhetö információt.

Nyilvánvalóan egy részük meteorológiai vagy optikai jelenség volt, egy részük vallási szimbólum, amit mi esetleg nem értünk (és így félreértünk), egy részük pedig olyan megfigyelés, amit ma is UFO-nak minösítenek. Mit bizonyít ez? 

Előzmény: payne (4004)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!