Keresés

Részletes keresés

Wyfliff Creative Commons License 2003.01.29 0 0 1238
ejnye-bejnye irgum burgum! :)
win ala meg sosem telepitettem. Ott ezeket be kell pipalgatni, amiket en forditasnal --enable -el bekapcsolok? ERdekes lehet ..
Előzmény: gye (1237)
gye Creative Commons License 2003.01.29 0 0 1237
Most nézem, hogy nincs mentségem, mert a hibaüzenetből ezt látnom kellett volna :)

üdvagyé:)

Előzmény: gye (1236)
gye Creative Commons License 2003.01.29 0 0 1236
Ja, akkor ezek szerint nem win a platform :)
Te nem írtad, én meg azon dolgozok, ez a félreértés oka :) lényeg, hogy a gd engedve legyen...

Előzmény: Wyfliff (1234)
stonyo_ Creative Commons License 2003.01.29 0 0 1235
hali!

köszönök, működik, óóó-jeee :-)
majd ha nagyleszek meghálálom nektek ezt a sok segitséget ;-))))

stonyo_

Előzmény: reset (1227)
Wyfliff Creative Commons License 2003.01.29 0 0 1234
mivel ugyis annyira raertem leszedtem a 4.3.0-as PHPt --with-gd -vel leforgattam es ez csodat tett :) Most mux szepen
Előzmény: Wyfliff (1233)
Wyfliff Creative Commons License 2003.01.29 0 0 1233
kivettem, de meg mindig nem akarja az igazsagot :(
nem kene, hogy ennek vmi nyoma legyen a phpinfo-ban vagy vhol?
Előzmény: gye (1232)
gye Creative Commons License 2003.01.29 0 0 1232
a php.ini-ben az extensions-nél vedd ki a comment jelet a
"extension=php_gd.dll"
sor elől.

Előzmény: Wyfliff (1231)
Wyfliff Creative Commons License 2003.01.29 0 0 1231
ifmonitor nevu csodat probaltam foltenni. Ezt kaptam:

Fatal error: Call to undefined function: imagecreate() in /var/www/html/ifmonitor/include/chart.php on line 28

a php.net-rol kimasoltam egy peldat az imagecreate-re, erre pedig azt kapom, hogy
The image "http://hosszu/url/php/ic.php" can not be displayed, because it contains errors.

Foltettem egy masik szerverre is, ott persze megy siman. Mit/hol/merre keressek?

crockl Creative Commons License 2003.01.28 0 0 1230
forditottad php-t? csagy csomagbol. Ha forditottad akkor megadtad neki --with-pgsql[=DIR] ?
Előzmény: Filburt (1228)
Filburt Creative Commons License 2003.01.28 0 0 1229
/etc/php4/cgi/php.ini

extension=pgsql.so

A mysql-nel tutira berakta az apt magatol, mert ilyenre nem emlexem.

Filburt

Előzmény: Filburt (1228)
Filburt Creative Commons License 2003.01.28 0 0 1228
Sorry, hogy folyton jovok a kerdeseimmel, de ujabb problema merult fel.

Lehuztam a php4-cgi-t, mert ezzel tudok ejszakara utemezni egy feldolgozast vegzo scriptet.

Amikor kiadom a scriptben a pg_connect() parancsot, azt mondja, hogy

Fatal error: Call to undefined function: pg_connect() in /eleresi/ut/ize.php on line XX

A php4-pgsql termeszetesen telepitve van.

(Egy masik gepen jo 1.5 eve ez igy ment mysql-lel, sot meg ma is megy es nem emlexem, hogy ott mast is telepiteni kellett volna.)

Filburt

reset Creative Commons License 2003.01.28 0 0 1227
Na megegyszer :
select time_format(<OszlopNev>, '%H:%i') from Tabla;
Előzmény: reset (1226)
reset Creative Commons License 2003.01.28 0 0 1226
select time_format(, '%H:%i') from Tabla;
Előzmény: stonyo_ (1224)
jinjang Creative Commons License 2003.01.28 0 0 1225
A belinkelt cucc csak a magán-hülyeségem, én meg Mozillázok, azon így is jó. Majd JS gyakorlásnál átalakítom. De most konkrétan egy másik proginál jött elő ugyanez a probléma, és végül egyszerűség okán mégis a kép-link megoldás mellett döntöttem. Eredetileg ezt azért nem akartam, mert így új oldalt kell betölteni, képekkel, mindennel együtt, holott csak egy kis rész az, ami változik.
Előzmény: Bandi-T (1223)
stonyo_ Creative Commons License 2003.01.28 0 0 1224
Sziasztok okosok :-)

ismét volna egy valószinű hihetetlen egyszerű kérdésem, de én ismétcsak elakadtam:
van 1 táblázatom, benne egy csomó idővel.

Szeretném ha az időket nem HH:mm:ss formátumban jelenitené meg, hanem simán HH:mm formátumban.

Talátam is egy select time_format( '18:00:45', '%H:%i' ) parancsot mysql-ben, de ezt nemtom hogy tegyem bele a php-ba, hogy úgy is jelenitse meg, merthogy ugye egy adattábában vannak benne...

előre is köszi!

stonyo_

Bandi-T Creative Commons License 2003.01.27 0 0 1223
#1205 ?
Előzmény: jinjang (1221)
.attus. Creative Commons License 2003.01.27 0 0 1222
Igen, ez JavaScript :-))
Előzmény: jinjang (1221)
jinjang Creative Commons License 2003.01.27 0 0 1221
"hasznalj sima image-et aminek link-jebe onclick-ben atalitod a form 1 hidden elemenek erteket es document.formneve.submit();"

Ezt most ugye azért nem értettem, mert JavaScript van benne? Majd ha már abban is elmélyedtem, átalakítom így, mindenesetre köszönöm a segítséget.

Előzmény: crockl (1214)
Bandi-T Creative Commons License 2003.01.26 0 0 1220
#1207 - de örülök, hogy megtaláltad.
Előzmény: sha_dowe (1218)
crockl Creative Commons License 2003.01.26 0 0 1219
session.use_cookies = 0 -> tehat az url-ben kell atadnod a session azonositokat, azaz GET-be POST-ba mikor hol.
session.auto_start = 1 -> tehat nem kell session_start-ot mondjal.
session.use_trans_sid = 0 -> tehat meg a php sem fogja atadni a url_rewriter.tags = "a=href,area=href,frame=src,input=src,form=,fieldset="
-> ban megadott tag-ekben a session azonositot, azazaz mindent neked kell megcsinalnod, leprogramoznod. A linkjeid utan odairni,peldaul: href="lala.php?".session_name()."=".session_id()."" formaban, vagy ahogy neked tetszik.
A php ini ertekeinek valtoztataasaval persze be tudod allitani hogy php automatikusan kukizza is a session azonositot, vagy automatikusan hozzategye a linkekhez, stb.
Azt ajanlom szemely szerint, latva hogy nem nagyon olvasod, vagy nem nagyon erted hogy is mukodik, hogy olvass manualt. Ha nemertheto, ami azert eleg szajbaragos magyarul is, akkor vegyel 1 konyvet, akar a php24 ora alatt is jo lesz most neked.
Egy a lenyeg, a session akkor lesz folytonos, azaz 1 session azonosito, ameddig a php megkapja a session azonositot es az ehhez tartozo erteket. Ha 1 linknel mar nincs ott vagy nincs kukiba vagypost-nal nincs hidden mezobe, akkor maris uj session kezdodik.
Előzmény: sha_dowe (1217)
sha_dowe Creative Commons License 2003.01.26 0 0 1218
Meglett a hiba...

; Whether to use cookies.
session.use_cookies = 1

Ez "0"-a volt pedig mar korábban cserélgettem....

Előzmény: sha_dowe (1217)
sha_dowe Creative Commons License 2003.01.26 0 0 1217
Hi

Átirtam de ez sem változtat a dolgon. Egyszerűen nem jegyzik meg a session adatokat. És egyre több a session file pedig csak egy session fut!!!

Mitol nyit ujjakat és nem a régit folytatja???

Előzmény: Bandi-T (1207)
count M Creative Commons License 2003.01.25 0 0 1216
Bandi-T és crockl, komolyan mondom, ez az egyik legjobb és leginformatívabb topic az egész indexen és ez főleg Nektek köszönhető! ;-)

r.cM

crockl Creative Commons License 2003.01.25 0 0 1215
$_SERVER["REMOTE_ADDR"] -t hasznalj. Amugy <? phpinfo(); ?> es minden megtudsz.
Előzmény: count M (1209)
crockl Creative Commons License 2003.01.25 0 0 1214
hat ez teljesen jo igy. Kicsit nezd meg html leirasban mi is az az image input type. Roviden ez arra szolgal, hogyegy ilyen kepre kattinva a form elkuldje a kattintas x,y poziciojat a kepen, es ezt ugy teszi meg hogy neve.x neve.y. Ha megnezed a met.hu-n peldaul a terkepre kattintva igy tortenik az adott kattintasi pontra valo azonositas es abbol a koordinatak kiszamolasa. Elvileg a nevet el sem kellene kuldje a bongeszo, csak a neve.x neve.y-ot. Ezt a php alakitja at neve_x, neve_y alakura. Ha a name="neve[]" erteket adsz html-be akkot php-ba neve[x] neve[y] fogsz kapni. Az ajanlom, mivel neked teljesen felesleges most az input type image, hiszen nem az x,y ertekeket akardo csak siman a form-ot elkuldeni, hasznalj sima image-et aminek link-jebe onclick-ben atalitod a form 1 hidden elemenek erteket es document.formneve.submit(); Vagy a php-d ird at ugy hogy neve_y neve_x-et figyeljen, vagy adj name="neve[]" formatumot, es akkor if(is_array($_POST["neve"])) -t tudod vizsgalni.
Előzmény: jinjang (1204)
Bandi-T Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1213
Tehát ha jól értem, a jófej ad egy ilyet pl. hogy: "http://valami.php?REMOTE_ADDR=" és akkor ez felülírja az eredeti címet???

Bizony!

A gond az, hogy nem én vagyok a rendszergizda... Beszélek majd vele hogy mit lehet tenni.

Ha úgy írod meg a programjaidat, hogy nam használsz globális változókat, akkor szerintem a register_globals bekapcsolt állapota mellett is ugyanolyan biztonságban leszel, tehát a renszergazda ehhez igazából nem elengedhetetlen; pusztán egy nagyon jó segítség a PHP részéről, hogy kikapcsolt register_globals mellett rá vagy kényszerítve, hogy ne használj globális változót - ilyenkor ugyanis egyszerűen üres lesz a változó, és a program nem fog (helyesen) műküdni, ami előbb-utóbb feltűnik és kijavítod.

Már csak egy kérdés: a $_SERVER tömbben hogyan férek hozzá az IP-hez? (nem nagyon bírtam rájönni a manual alapján, ne haragudj!)

Hmm, úgy emlékeztem kicsit lejjebb már írtam, de lehet, hogy szerkesztés közben kitöröltem véletlenül: használd a $_SERVER['REMOTE_ADDR'] kifejezést.

Köszönöm a segítséget!

Kérlek!

Előzmény: count M (1212)
count M Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1212
Tehát ha jól értem, a jófej ad egy ilyet pl. hogy: "http://valami.php?REMOTE_ADDR=" és akkor ez felülírja az eredeti címet???

A gond az, hogy nem én vagyok a rendszergizda... Beszélek majd vele hogy mit lehet tenni. Már csak egy kérdés: a $_SERVER tömbben hogyan férek hozzá az IP-hez? (nem nagyon bírtam rájönni a manual alapján, ne haragudj!) Köszönöm a segítséget!

r.cM

Előzmény: Bandi-T (1211)
Bandi-T Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1211
Bocsánat, az imént nem fogalmaztam egyértelműen: a $_GET, $_POST, $_COOKIE, $_SESSION és $_SERVER tömbök mindig létrejönnek - a register_globals opcióval azt lehet kikapcsolni, hogy az ezekben levő változók a globális változók közé is bejegyzésre kerüljenek, és így a program írója rákényszerítheti magát arra, hogy soha ne a globális változókat használja.
Előzmény: Bandi-T (1210)
Bandi-T Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1210
A $REMOTE_ADDR változó csak akkor jön létre, ha be van kapcsolva az ellenjavallt register_globals PHP opció.

Ilyenkor a webszerver/PHP - sok másik szerver-változó mellett - a kliens IP-címét beírja a globális változók közé $REMOTE_ADDR néven.

A register_globals bekapcsolt állapotában ugyanakkor ezután a beérkező kéréssel küldött összes változó is beíródik a globális változók közé.

Így egy rossz-szándékú kliens egy üres 'REMOTE_ADDR' nevű változót küldve könnyedén felülírhatja az eredetileg a webszerver által létrehozott IP-címet tartalmazó $REMOTE_ADDR változót (illetve hasonlóképpen tetszőleges bármilyen másik változót is a globális változók közül) - a te esetedben pedig elképzelhető, hogy éppen ez történik!

Ezért rossz ötlet bekapcsolni a register_globals opciót, illetve olyan programokat írni, amelyek a globális változókat használják bármiféle biztonsági szempontból fontos, támadható célra - azaz gyakorlatilag tekintsük úgy, bármilyen célra.

A register_globals kikapcsolt állapotában az egyes különböző forrásokból szolgáló változókat a $_GET, $_POST, $_COOKIE, $_SESSION és $_SERVER tömbök hordozzák, attól függően, hogy a változót GET formátumban (az URL végén), POST formátumban küldték, esetleg cookie-ből származik, vagy sessionváltozó, vagy a webszerver által átadott/beállított változó.

Így különválasztva a különböző forrásból származó változókat - a webszerverben és a PHP-ban levő esetleges hibáktól eltekintve - egy rossz-szándékú kliens immár nem lesz képes semmilyen más forrásból származó változót felülírni.

Előzmény: count M (1209)
count M Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1209
Kicsit el vagyok veszve ebben az IP-témában... gondolom hogy vminek kell lennie, de pl. ugyanezen a honlapon van egy másik modul, ahol pénzügyi adatok vannek fent. Itt regisztrálom egy log file-ba azt is ha szabályosan jeletkeznek be, de azt is ha megpróbálják "megkerülni" a belépést... na, ebben a logban van 8-10 bejelentkezés, amihez se IP cím, se gépnév, de még dátum se (!) íródik be (ha itthonról vagy bárhonnan próbálom megkerülni a dolgot, "rendesen" felír minden adatot rólam).

Na, a szavazóban (amiről most beszéltem) viszont kb. másfélszer annyi szavazat van mint ahány bejegyzett IP. Ez így nem oké... Nem akarok "hacker!"-t kiálltani, de akkor mi lehet a gond???

A "$_SERVER"-t megnéztem a manualban, de számomra nem derült ki hogy ez mivel tud többet mint a "$REMOTE_ADDR"...

r.cM

Előzmény: Bandi-T (1205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!