Sajna nem ertek elegge angolul, de az alabbi link (ha nem link...) eleg vonzonak tunik, figyelembe veve, hogy angol honbol kuldetve nincs vam es AFA! Erdekelne, vki esetleg lat e vhol "apro betus" reszt? Ugyan itt mas Canon, Nikon stb holmik is meglepo aron kelletik magukat!
Vancouver mellett lakik Anyám (állampolgár) és 9 hétre megyek.
Lóvéról inkább magánban...:-))
Lesz nálam, de nem mind azért hogy elköltsem, inkább biztonsági okokból.
A keret amit gépre szánnék az max 200eft átszámolva.
Sokat gondolkoztam, majd olcsóbban jövök ki ha veszek egy FF vázat, mindha egy nagylátó obit... A 24-105 gondolom elég nagyot lát már FF vázon a croposhoz képest.
A Canon gyárt egy 9,3-930mm (100x-os) zoomot 1,7-4,7-es fényerővel videókamerákhoz (HD). Elég komoly, főleg, hogy 9,3 és 300mm között tartja az 1,7-es fényerőt. Van benne stabilizátor és van hozzá kétszerező is.
Félreértettél egy kicsit. Úgy gondoltam, hogy a gépvázon kell cserélni őket. :)
Nincs mindent pótló zoom. Még azokból is kell minimum kettő, ha kicsit igényes az ember (átfogás, képminőség). Nincs "ideális sor" sem (se fixben, se zoomban). A fotósok döntő többségének az objektívek kiválasztásánál egyrészt a fő felhasználási területre kell koncentrálniuk, másrészt kompromisszumot is kell kötniük a fényerő-képminőség-anyagi lehetőségek függvényében.
...és akkor még ott van méret-tömeg-hordozhatóság praktikumának problémája is.
Így van, ez csak pénz kérdés. Csak az objektív váltásának oka nem mindegy, hogy mínőségben akar valaki jobbat, vagy a hasonló kategóriás objektíveket próbálgatja végig, ami a számára ár/érték arányában a leg megfelelőbb. És hiába nagy az objektív kínálat, ha valaki célirányosan tudja mit akar, akkor azért beszűkülnek a lehetőségek.
Praktikussági okokból a legtöbben zoompártiak (én is), de az tény, hogy a fixekkel lőt képeim valamiért mindig jobban tetszenek, néha nehéz megmondani, hogy miért.
A másik, egy jó fix obi vetekszik árban egy jó zoom obi árával. Ez se véletlen!
Én sose zúgolódtam a zoom-felhasználók ellen, mert praktikussá és kényelmessé teszik a munkát. Ha meg jó minőségűeket vesz valaki, jó képminőséget is kap velük. Csak a fixeket jobban kedvelem. Azokat szoktam meg az analógoknál. Az azért nem véletlen, hogy ha egy zoom-tulaj először próbál ki egy (jó) fixet, nem szokta szó nélkül hagyni! :) - Nénde mán, milyen jó képe van! -
Elfogadni el tudom, csak megérteni nem. :))) Pontosabban a fényerő különbséget megértem. No meg a képminőség javulást is (canon 70-200 f/4 IS vs. 135L), de az nem olyan eszeveszett sok.
A 280hszben linkeltem ahol 2670$-ért hirdetik 17-40-el. De mint irtam használtra gerjednék, nem vagyok annyira jól eleresztve, hogy újat vegyek. Inkább csak tájékozódás , viszonyitás képp nézem az új árakat...
17-40L-lel nem nagyon kínálják kit-ben. USA-ban a kereslet lanyhulása kezdetén előbb a 28-135L IS-t adták hozzá szinte ingyen, most már a 24-105L IS a menő.
akkor talán keresnék a helyedben valami helyi fotoklubot, ilyesmit biztos arrafelé is vannak börzék... ki tudja...? ha van ottani rokon, ismerős, az sokat tud lendíteni a dolgon. Tapasztalataim szerint egy jó fej taxis is elég lehet
Inkább 17-40-el venném kitben, mert 24-105-öm van... Csak annyi pénzem nincs. Méginkább egy megkimélt használt vázra "gyúrnék" 1000-1200 dezső között, nem nagyon akarok kereskedni.
Volt nekem is. A 70-200 f4L IS-sel párban használtam pár hónapig. Aztán mégiscsak visszatértem a fixekhez. Ezt sokan nem tudják elfogadni, pedig nem olyan nehéz.