Az szerintem akkor is magas fogyasztás. Nekem sikerült 1 évet járnom rossz (állandóan nyitott) termosztáttal (ugyanez minden, csak manuális váltó) és 7,8 az átlagom. Igaz, most a termosztát csere után sem nagyon változik.
Te hogy használod? Nálam általában 150-250km város után (egyszeri motorindítással megtett út kb. 12km) szokott jönni egy bő 100km országúti (ennek kb. fele autópálya) és ugyanez vissza, majd jön újra a városozás. Nálam így jön ki ez az átlag, pedig próbálok rá vigyázni, de nem megy lejjebb.
Esetleg van valakinek ötlete arra, hogy hol kellene még keresni az elfolyó litereket?
Az újabb modelleknél már nem így van, az automata eszik kevesebbet és az automata megy jobban :)
De az E90 már nem új modell, 12 éves, ennél itt 560 autót nézve 6 decivel eszik többet az automata.
Tegyük hozzá, hogy az automatákat mindig dinamikusabban vezetik az emberek, hisz ha kell szívesen nyomod padlóig a gázt, amire visszapakol soksok fokozatot akár, míg egy sima váltósnál nem és/vagy sokkal kevésbé csinálják ezt a userek
Ha hosszbordás szíjat kell cserélnem,akkor szükségem lesz valami speckó szerszámra? Illetve ahogy elnézem a hosszbordás szíj szetteknél mindig cam vízpumpa illetve feszítő is. Ezeket javallott cserélni?? Köszönöm!
Sok. Én épp most ünnepekkor tettem egy kört, nagyrészt M5-M7, 967 km, tankolás után a fogyi 5,87. Pályán 140 körül, országút Balaton mellett 70-90, Alföldön 110-120.
Ugyanolyan autó.
Meg kéne nézned a kis termosztátot fent, mikor nekem az beakadt (=elromlott) abból vettem észre, hogy a fogyi 1-1,5 litert megugrott.
A váltóról nem tudok mit mondani, az enyém ilyet nem csinált még soha, szóval azzal biztosan van valami gond :(
BMW e90 320d 163 le automatáról lenne szó .. pár hónapos tulaj vagyok.
Elsősorban fogyasztás problémával kapcsolatban érdeklődnék:
9.5 az átlagom, soknak is tartom, illetve más tulajok is ilyen 7-8 közötti fogyasztásról beszélnek
Vízhő 87-88 fokig megy 100as tempónál, majd álló helyzetben van hogy visszamegy 81re is, ez nem tudom normális e, illetve befolyásolja e a fogyasztásom. Termosztát lenne?
Másik problémám a váltóval lenne:
Előfordul havi 1-2 alkalommal hogy kereszteződésben lefullad a kocsi, illetve nagyobb kigyorsításnál olyan is előfordul hogy szétkapcsol a váltó, ilyenkor se fel, se le .. újraindít és semmi gond.
A turbónál többx előfordult (külföldi fórumon olvastam), hogy 150-200 ekm közt feladta. Lehet felújíttatni, nem vészes áron, nekem 100-ból meglett, és jó.
Amiket jófogáson találtál azok CCC-hez vagy még régebbiekhez jók, neked kelleni fog FSC kód is a frissítéshez. Térképekből meg a MOVE-s fog neked kelleni mert business navid van.
Oldal amit linkeltél olyan szempontból hibás hogy Magyarországot az EAST hez sorolja pedig a WEST-en is rajta van teljes lefedettségben.
Sajna más oldalt nem tudok ajánlani mert én magamnak csinálom.
CIC Business navi térkép frissítést szeretnék csinálni.
Ahogy nézem már vannak 2018/1-es térképek is kinn. Az ilyen jófogás stb oldalakon csak dvd-ket árulnak, míg egyes külföldi oldalakon azt olvasom, hogy egy kód is kell a frissítés elvégzéséhez.
Találtam egy ilyen oldalt, de nem tudom mennyire megbízható. Tudtok ajánlani megbízható eladót?
Azt nem tudom, hogy az E90-nek milyen a csapágya, de régen én más típusú kocsikban amiknek általában siklócsapágyai voltak ( némelyik önbeálló), kis olajat juttattam a tengelyhez, perselyhez, egy darabig jó volt.
Sajnos a kopásokat nem pótolta, előbb-utóbb cserélni kellett.
Van egy 2007es 177le e91 esem ez már az N motorkódos.
Előjött a részecskeszűrő probléma. Elvittem és ki lett tisztítva, de az autó továbbra is kiírja. A kipufogó már elég kormos.
Rá lett rakva gépre, de nem látni semmit ami okozhatja. A szerelő azt mondja, hogy vezeték vagy kábel probléma lehet, de csak néhány hét múlva tudják a kábeleket ellenőrizni.
Szerintetek mi okozhatja, hogy nem tudja megcsinálni a regenerálást?
szűrőcserékkel kapcsolatban kérdeztem korábban, most utólagosan az előző tulajdonos adott nekem egy Filtron olajszűrőt. Szerintetek berakassam vagy inkább adjam el és vegyek helyette Mahle/Mann márkásat?
Illetve kaptam még egy ALCO SP-2177-es üzemanyagszűrőt.
De azt mondta, hogy nem biztos benne, hogy kell. Páromnak az N52 325i-be nem kellett ilyet cserélni. Szerintetek kell ez N53-as motorba cserélni és ha igen berakjam ezt vagy neten még Mann-t láttam.
Enyém is elol 225 hatul 255el volt szerelve aztan vettem hatra is 225ost mert nagyobb sebessegnel neha tudtak meglepetest okozni a "kivalo" magyar utakon... ugyhogy nyugodtan vehetsz ra 4egyforma 225os gumit.
Téli gumival kapcsolatban is szeretnék segítséget kérni tőletek.
Az autót most vásároltam, és csak nyári gumi + felni (styling 193) van hozzá, ezért vennem kell hozzá téli gumit meg felnit. Felniből 17-es méretre gondoltam.
2 verzió között gondolkozom.
Venni egy egyszerűbb gyári felnit aminek a méretei 8x17 ET34 elöl hátul, erre Dunlop Wintersport 5 225/45-ös (91H) gumit gondolnék.
Vagy mivel M packetes az autó, venni télre egy ilyet: http://www.bmwstylewheels.com/bmw/194 , ennél viszont a hátsóból kisebb a választék mert tudtommal 255/40 gumi jó csak rá 225/45 nem.
Hátulra Bridgestone BLIZZAK LM-25 (98V) vagy VREDESTEIN Wintrac xtreme S lenne (98V).
Előre meg Bridgestone BLIZZAK LM-32 vagy 001 (91H) vagy VREDESTEIN Wintrac xtreme S lenne (91H).
Megéri szerintetek a felárat télre hátulra a szélesebb gumi (kb+20.000ft/db), ami közbe lehet rosszabb minőségre mint mondjuk a wintersport 5 vagy hagyjam a fenébe elég az ET34 is télre?
A rossz vízpumpának mik a tipikus jelei? (E90 320d, M47-es motor, 163 LE)
A kocsin termosztát csere és hűtőcső csere volt, azóta pedig eltűnik belőle 6-8 dl víz kb 400 km alatt.
Felmelegedett állaptoban járó moornál nem látok szivíárgás a csöveken és a csőcsatlakozásoknál sem, viszont az alsú burkolat inkább a hátsó részén vizes...
Valaki járt már esetleg így ?
Mert feleslegesen azért nem cserélnék vízpumpát... de nagyon gyanús, hogy az lesz a hunyó...
Ma már a második alkalom volt, hogy Central Electronics Failure hibám volt. Már ajótnyitás előtt ott volt a piros hibajlezés a műszerfalon. Viszont minkét esetben simán indult az autó, csak 1-2 percig villogott minden, meg urgáltak a mutatók, utána megszűnt a hiba. Carlyban az látszik, hogy kb. minden modulnál különböző CAN hibák vannak. Ami feltűnt, hogy feszültségnek 15 voltot ír a hibákhoz. Ez nem sok? Mi lehet a probléma?
Ma megvizsgáltam hazafelé. 18 fokra állítva mindkét oldalt nekem is meleget/langyosat fúj onnan. Még azután is, hogy az automata felfűtötte már a kabint.
Sziasztok!észrevettem,hogy 2006 os e90 ben,a fenti szellőzőkből mondig meleg levegőt nyom az autó.Ha nagyon hidegre állítom akkor taláv vmivel jobb.Járt már valaki igy,mi lehet az oka ennek.?
Nem láttam, BMW kereskedésbe vittem be, felküldték Pestre, elvileg kiszedték, belerakták valami folyadékba 1 napig, ami feloldja a lerakódott cuccokat majd küldték is vissza. 3 nap volt és 60-at kértek érte (30 lett volna számla nélkül). Miután visszakaptam le is csekkoltam Carlyval: 0,5g volt kb az ash mass. Azt mondták, hogy minden regenerálás után egyre gyengébb a regenerálás hatása szóval egyszer el kell jöjjön a DPF teljes cseréje is. Én 180k km-nél vittem elsőnek szervízbe dpf miatt.
Kis fejlemények: A kicserélt termosztátok után nem akart regenerálni egy darabig a kocsi, így elvittem egy DPF-el foglalkozó szakemberhez, aki több diagnosztikai programmal is megnézte a kocsit. Kiütötte a 480A hibakódot, megnézte az Ash értéket ami kb. 21 volt és elvileg semmi blokkolást nem látott a regenerálásra, ezután jó is lett kb. 40 perc 110-120 km/h-s autózás után simán leregenerálta magát. Azóta erős a kocsi és nincs hibakód sem.
A termosztát cserék után, valószínűleg a légtelenítések közben valamikor, elrepedt a hűtőcső pont a légtelenítő csavar mellett....
Közben ez is ki lett cserélve viszont miközben le-fel húzogattuk a csöveket a hosszbordás szíjak itt-ott kaptak a fagyállós hűtőfolyadékból.... azóta többször is nyikorogó hangot adnak a szíjak és indítás után az első tekeréseknél kis szögelfordulásoknál jobbra balra a kormány is újra kis nyikorgó hangot ad.... lehet, hogy a szervó szíjánál csúszik meg nagyon a szíj és az okozza ezt? (legutóbb amikor ilyen bajom volt a kormánnyal akkor cseréltem szervó olajat, raktam bele a Lubrizol adalékból és azóta semmi baj nemvolt vele)
Esetleg valakinek van valami ötlete, hogy mivel fújjam be a szíjakat, hogy valamennyire leoldja a fagyállót róluk?
Vannak jó kis videók a youtube-on a teljes folyamatról, ha N47-esen ki tudtad cserélni akkor ez piskóta lesz... :)
Szelepdeklit kell levenni, meg a főtengely szíjtárcsát, pár csavart ami tartja a lánc csuszkát, szolenoid szelepek, vanos stb, de nem ilyen több napos munka.
Viszont a vezérlés és a vanos beállíáshoz célszerszám kell! Sok sikert a melóhoz!
Ugyanitt eladó N42-N46 vezérlésrögzítő és állító szerszám. Epextech-nél vettem, egyszer használt! Üdv.
N43B20A motornál készülök vezérműlánc cserére. Kérdés: mennyire kell szétbombáznom a motort? Ahogy elnézem nincs vezérműfedél, így nem kis munka lehet. Nemrégiben cseréltem N47 2 literes dízelen, ott ki kellett venni a motort, de maga a csere viszonylag egyszerű volt. Itt elől van a vezérlés, a motor marad a helyén, de eléggé neccesnek tűnik a művelet. Előre is köszi!
Azt láttad, hogy a DPF tisztítás közben mit csináltak vele? Leszedték és kitisztították vagy valami szert nyomtak a rendszerbe amivel kitisztították? Megvettem a Carly olvasót és programot, azzal szoktam nézni az értékek alakulását. 320XD-m van és elég sokat használom a városban. Van amikor 150-200km után már jön a következő regenerálás amikor a soot mass 30g körül alakul. Sajnos ez egy másik hibája az autónak az olajhőfok kijelzés hiánya mellett, hogy nem jelzi mikor regenerál az autó, hogy ne szakítsd meg a folyamatot. Most az ash mass 46,74-en van. SZerintem 1 éven belül elérkezik a 50g-s határhoz amikor már elkezdi kiírni a hibát. Szeretném ezt valahogyan megelőzni. Eddig mindig az volt a gondom, hogy nem volt egy olyan leellenőrizhető valami amire azt tudtam volna mondani, hogy ez alapján a tisztítás ér valamit. Most, hogy van az ash mass szám már tudom azt, hogy volt értelme a tisztításnak (bármelyik verziónak). Arról van valakinek információja, hogy a DPF-nek van-e valami élettartama? Tehát ha mondjuk 1000 regenerálás után valami elfárad benne, hogy nincs értelme tisztogatni, mert valami akármi annyira elvékonyodik, hogy a kis pucuka átenged akkor is amikor bármi történik?
A kulcsokban akksi van, és úgy működik, hogy mikor bedugod a helyére, akkor töltődik szépen. Én úgy szoktam, hogy félévente felcserélem a két kulcsot, hogy ne merüljön le a nem használt kulcsban se.
Nálad valami más hiba lesz, én a CAS-ra gyanakodnék, nem tudom, járt-e így itt valaki.
2kulcs van hozza, az egyik nagyon kopott a masik alig hasznalt. Az a problemam vele, hogy egy bizonyos hasznalat utan nem tudom lezarni az autot, egyik kulccsal sem csak manualisan. De ha mondjuk lezartam manualisan es kinyitom az ajtot beiraszt. Ha a kocsti manialis lezaras utan hagyom kb fel oraig megint nyithato kulcs tavvezerlessel
segitene nekeM vki? Elore is koszonom! Gondolkodtam az elemcseren, de olyan lehet, higy mindket kulcs egyszerre merulne le? Meg akkor miert nyitna az autot egy bizonyos ido utan is?
Viszont pár napja ránézve megint láttam mind a négy gyertyát hibásnak a hibatárolóban azonos km álláson... A gyertyák elvileg nemrég voltak cserélve előző tulajnál. Valakinek ötlete, hogy mit lehetne még megnézni?
Remélem rájössz majd ennek a lustaságnak az okára, az a legjobb ezekben a benzines BMW-kben, a szokatlanul gyors gázreakció.
Egy ilyen gázrárugásra 600-ról 1800-2000-re felugrik a 25i. A közvetlenség menet közben is nagyon élvezetes, nem kell rákészülni egy besorolásra, vagy felpörgetni a motort induláskor.
Nekem is ilyen kocsim van. Nálam az van hogy később reagál a gázadásra. Tehát ha üresbe nyomok egy kövéret és egyből visszaengedem a lábam szinte meg sem mozdul a fordulatszámmérő. Nem zavaró inkább csak dugóban. Nálam is bevizsgálás után NOX szenzor zárlatot írt, nem cseréltem még de már hozzászoktam.
A motor az tény hogy hangos és nincs is szép hangja, de hát ilyenek ezek a 4 hengeresek.
Gyertyát elvileg 100ezernél kellett cserélniük Dániában. Én is hasonló háttérrel, 135k-val, szervizkönyvvel vettem az autót, aztán lecseréltem a 6 gyertyát, de igazából semmi bajuk nem volt :) Mondjuk ártani nem árthat az se, de általában a legegyszerűbb válasz a megoldás: NOx szenzor.
Én azt csinálnám, hogy kiautóznám ami benne van, aztán ha az új tank benzinnel se javul, akkor nagyszerviz.
Talán találkoztunk már auchan kúton? Te tudod ki a gyári beszállító? Elárulod nekem?
Amúgy csak információ áramlás miatt írtam a Mannol váltóolajról! Senkit nem akartam rábeszélni, h ezt használja csak megírtam a tapasztalatomat. Mindenkinek szíve joga mit rak vagy önt a kocsijába. Ha épp auchan kúton tankolok az csak az én problémám meg az autómé...nem másé! ;)
vásároltam egy 318i 2009/10 havi szép állapotban lévő 140.000 km-es BMW-t.
Az autót átnézettem autószerelővel. Egy két kisebb lakkhibát, rozsdásodást leszámítva nagyobb hibát nem mondtak.
BMW-nél lekérdeztem a szervíztörténetét, 136.000-ig Dániában szervizelték BMW-nél.
Amikor elhoztam az autót hazafelé észrevettem a piroslámpánál, hogy néha berángat a kaszni, éppen hogy észrevehetően.
Alapjáraton ez azóta is fenn áll+ha mondjuk beérek egy körforgalomba és kinyomom a kuplungot le is áll.
Elvittem diagnosztikára, ahol NOX szenzor zárlatot írt meg valami katalizátor lerakódást. A srác azt mondta vigyem fel pályára és menjek vele hosszabb távot 4-5000-es fordulaton. Ezt meg is tettem, de semmi pozitív változás nem történt, amikor lértem a pályáról és kuplungoltam leállt.
Arra gondoltam, hogy állt az autó elég sokáig és megromlott benne a benzin??? De kezdek mostmár elbizonytalanodni? Nekem még nem volt még BMW-m de elég hangosnak tűnik a motorja. Ez normális? Mikor kell ezeknél vezérlést cserélni?
Ha valakinek volt ilyen tapasztalata akkor kérem ossza meg velem és azt is hogy mi lett rá a megoldás.
Nem tudom, nekem a világnézetembe nem fér bele, hogy 3 ezer Ft-ért tudj két liter jó váltóolajat venni. Tudod, olyan, mint a becsületes politikus, biztos van, csak még nem látta senki :)
Elvi kérdés hogy az olcsóbbat veszed meg a gyári helyett? Gratulálok komoly elv, az ilyenek tankolnak auchan kúton mert az úgyis ugyanaz a gázolaj mint a többi... Abban is biztos lehetsz hogy nem a mannol a gyári beszállító...
Hali. 2 liter majdnem belement. Nem azért vettem a Mannolt mert zsidó vagyok, hanem mert ez nálam elvi kérdés. :)
Ha annyira spórolni akarnék nem Bmw-t vettem volna. Amúgy a 2 liter Mannol volt valamivel több mint 3 ezer forint, és elég trágya volt benne a longlife váltóolaj már. ;)
Én is beálltam a sorba a termosztát cserések sorában. Vasárnap az M6-on egyre hidegebb lett a kocsiban, gyorsan bekapcsoltam a carly-t, hát nem nagyon akart 50 fok fölé menni, mire az m1-re értünk már csak 41 körül ugrált.
Hát, odáig eleve csak a kartergázt tudja felküldeni, nem? Pl. ha nyélgázon küldted autópályán, és már öregebb a motor, elképzelhető, hogy kifújt egy kicsit. Hacsak nem fejjel lefelé mentél valahol :D
Másik lehetőség, hogy melléöntötte valaki. Szedd le a motorfedelet, talán többet látsz
Váltóolajból asszem 1 vagy 2 liter kell? Tehát összesen kb. 15 ezer Ft-ról beszélünk, amit elvileg nem is kell cserélni, de mondjuk 100 ezrenként maximum. Mennyiért vetted a másikat? Mennyit spóroltál 100 ezer km-en?
Szeretek kockázkatni és beleraktam a Mannolt. 1000 km után semmi negatívat nem tapasztaltam. Ezt a Mannol váltóolajat egyébként Hamburgban gyártják...nem tudom a gyárit hol, de sok különbség nincs köztük csak árban. :)
OBD2 hibakódja 2E82 Vízszivattyú kikapcsolás, 2E84 Vízszivattyú kommunikáció szakadt. De valamennyire még biztosan működik, mert nyomja a vizet légtelenítéskor, illetve járó motornál is a kiegyenlítőtartályban látni. Csak már hallhatóan és láthatóan elgyengült, olvastam ilyet más fórumokon, hogy idővel megy tönkre, egyre gyengébb, elkezd szorulni a villanymotor forgórész, stb.
Vagy a motorhőmérséklet-szenzorod lesz a rossz, vagy vízpumpás, a kábelezésre gondolnék utolsónak.
Olvastasd ki a hibatárolót. Ha nincs időd, akkor megérheti szenzort cserélni (hengerfejnél van elöl oldalt), hátha attól rendbejön, de én sokáig nem járnék így vele, mert megfőzheted a motort.
BMW E91 325i-m van 220.000 km-el N52B25A motoros.. Sajnos van több hibajelenség, ezek közül a legrosszabb, hogy mostanra szinte állandóan megy a hűtőventillátor, a rejtett menü szerint hidegindítás után kb. 60 fokos vízhőmérsékletnél bekapcsol, és nem áll le csak néhány másodpercre... Aztán megint bekapcsol, kb. fél percre, és így tovább... A víz nem melegszik fel a visszajelzők szerint rendesen, max. kb. 85 fokig, utána visszamegy 70-75-re. OBD2 hibakódja 2E82, 2E84, de vajon érdemes egy új vízpumpa/termosztát kombóra költeni, vagy kábelezésnél keressem a hibát? A vízpumpa elektromos csatiját már megtisztítottam, de egyébként se volt szennyeződve.
akinek elektromos vízpumpája van, az isten ments, hogy kicserélje a termosztátot ilyen 80 fokok láttán! Az teljesen máshogy működik, mint pl. a 20d-knél. Persze a legtöbb abból van itt, értem, csak nehogy valakit félrevezessünk ezzel.
Az elektromos gyakorlatilag engedi felmenni 9x fokig, és attól függően, hogy milyen a terhelés, visszább veheti. Pl. nyomsz egy padlógázt, akkor egyből nyitja a vízkört, a hőmérséklet pedig így visszaesik gyorsan 80 fok környékére, akár kicsit alá is. Ahol ilyen vízpumpa van, ott ez teljesen normális!
Köszönöm a válaszod, sajnos én is erre a hibára tippeltek, mivel hosszabb menet után lassacskán átmelegszik és már langyosat fújdogál. Megpróbálom egy beöntéssel kimosni valami hűtőtisztító szerrel hátha nem kell kiszedni a műszerfalat.
Tudom sokszor volt róla szó, legalábbis gondolom, de valaki leírná nekem, hogyan kell kirakni a titkos menüből a vízhőfokmérőt, hogy látszódjon menet közben is? Olyat is hallottam, h csak indításkor mutatja, menet közben nem? 320 d, e91, 2006/9.
Köszönöm
Csak a termosztátcserével kapcsolatos hozzászólásaitokkal kapcsolatban jutott eszembe, h jó lenne az enyémet is nyomon követni
E91 LCI 320d-nél találkoztam ilyennel. Sajnos fűtőradiátort kellett cseréltetnem, mert teljesen el volt tömődve. A meleg víz a bal oldalon megy be a boxba és nem tudott tovább áramlani, ezért volt hideg a jobb oldalon. Sajnos a műszerfalat is ki kellett hozzá venni :)
Nálam a problémát egyébként a váltóolaj és motorolajhűtő alumínium háza okozta, amit az évek során megevett a hűtőfolyadék. Ez csak azután derült ki, hogy az új radiátor 2 hét alatt újra eltömődött. Így egy hűtőcserével és egy újabb radiátorral most már tökéletes a fűtés mindenhol...
Alapjáraton... csattognak az injektorok!!200bar fölött van élő adaton a benzin nyomás.. Közös nyomócső végén lévő nyomás érzékelőt csatit lehúzva ahogy a nyomás esik..motornak(injektoroknak) szép normális hangja lessz....persze csati vissza mert motor leáll.. és ahogy a nyomás feláll megint csattogó járás..
Persze, ha járóképes lenne ...akkor rögtön márka szerviz....de előtte hátha kapok megoldást.
E90 320i -nál fűtési problémáim adódtak. A vezető oldali és a hátsó fűtés jól működik, viszont jobb oldalra hideget fúj. Légtelenítettem, kis vízszivattyút cseréltem, a visszatérő vízcső is meleg, mi lehet még a probléma? Találkozott már valaki hasonlóval?
Sziasztok!Olvastam ,hogy sokatoknál rossz a termosztát,és ebből mennyi,ill mekkora problémák adódhatnak.Nálam 80-83 fok között mozog a víz.Átlag 81 fok.Mit javasoltok cseréltessen a termosztátokat vagy ez normális így?
N45B16 motorú 316i-hez milyen sebváltó és diffi olajat ajánlotok? Néztem a gyári MTF-LT3 olajat a váltóba, a diffibe meg a Castrol Syntrax Longlife (SAF-XO) 75w90-et. Esetleg valami más alternatívát tud valaki?
Egyébként nekem a nagy termosztátom is szar, mert 65 fok fölé nem ment, szóval letakartam a lökhárítót egy kukás zsákkal, így nem hűtötte le a menetszél, tartotta a 90-t. :D Most rakják majd bele az új termosztátot a hétvégén.
Ha az ash mass értéke 50g fölé megy akkor szerintem tuti szervíz, az ash mass-t nem tudja elégetni. Soot mass az, amit eléget, 22-28g környékén szokott elindulni egy regenerálási folyamat és olyan 0,5-1,5g közé csökken le regenerálás után, ez a normál érték. Nah nekem ez az érték volt majdnem 60g, ilyenkor dobálta folyamat a hibakódot, ellenben az ash mass jelenleg nálam csak 4,7g, közel egy éve voltam tisztíttatni a dpf-t BMW szervízben. A hibakód törlést menet közben folyamatosan törölgettem. Furikáztam 90fokig, majd motor leáll, kulcs ki-be, indít majd egy hibakód törlés és dpf regen kényszerítés, ezután megindultam és folyamat töröltem a hibakódot kb egy fél órán keresztül majd elkezdett regenerálni.
A 481A kodot csak addig kaptam amig rosszak voltak a termosztatjaim, utana toroltem es azota csak a 480A-t kapom folyamatosan. Azt lehet esetleg tudni, hogy mekkora "g" ertek felett nem lehet mar regeneraltatni es halott a cucc?
A hibakod torlest menet kozben csinaltad folyamatosan vagy mindig motor leall aztan gyujtas be, hibakod torol es inditas utan mentel tovabb?
A kenyszer regeneralas kereset gondolom a hibakod torlese utan inditottad allo motornal csak gyujtasnal.
Dettó ugyanígy jártam a héten. Folyamatosan dobálta ezt a hibakódot és nem akart sehogy sem regenerálni. Ha már eléggé el van tömődve a részecskeszűrő, akkor szerintem a 481A-t hibakódot fogja dobni. Én 90 fokig vártam a motorral, majd töröltem a 480A-t és kényszerítettem egy regenerálást aztán egyfolytában töröltem a hibakódot, mert folyamatosan visszajött minden ellenőrzés után, tehát folyamat törölgettem vagy fél órán keresztül, mert amíg visszadobja a kódot addig nem fog regenerálni, de közben hajtottam az autót, majd egyszer végre elkezdett regenerálni. 55g soot volt, lement 21-re. Ezután már nem is dobta vissza a hibakódot. Legközelebbi indításnál megint vártam 90 fokig, majd kényszerítettem egy regenerálást és gond nélkül kitakarította a maradék 21g-t.
Kicseréltem a termosztátokat párban. Az EGR termosztát egyértelműen rossz volt, a másikról nemtudtam megállapítani de a biztonság kedvéért az is cserélve lett (nagy szenvedések árán ...:D)
A vízhőfok szépen helyreállt, bemelegedés után pályán vagy országúton konstans 88 °C-on van.
A regenerálás viszont nem indult el. Sem magától, sem laptoppal rácsatlakozva "kényszerítve". Végig csekkoltam a reészecskeszűrő státuszát a laptopról és nem aktiválódott. Pedig a regenerálás fázisa már a "kívánt"-ban volt, vagyis már kellett volna neki.
Hibakódok közül a 480A-t dobja be mint eltömődött részecskeszűrő. Volt egy másik si arra nem emlékszem pontosan de amellé kaptam ugye az értesítést is a kijelzőn. Ezt a 480A-t csak laptopról látom de nincs értesítés és a kocsi sem gyengébb mnit a másik figyelmeztető-üzenet után.
Más fórumokon lehet olvasni, hogy ez a 480A-s kód akkor kerül bele ha már többször próbálta magát regenerálni de sosem sikerült neki, akkor egy idő után abbahagyja és nemfogja elindítani. Jókérdés, hogy vajon ilyenkor mi is lenne a teendő.... A héten v a jövő héten elviszem részecskeszűrős szakemberhez, talán megtudja állapítani, hogy még menthető-e vagy sem...
próbálgattam a kuplungot, középen fog. Ma azt vettem észre, hogyha beindítom és egyből rakom egyesbe, 1-2 másodpercen belül, akkor egyből simán veszi a sebességet, ha utána kiveszem már meg kell lötyögtetni a váltót, hármasba négyesbe tenni nehézkesen, aztán lehet egyesbe, nem tudom ez jelent-e valamit. ???
olyat csinál a kocsim 318i, hogy ha sokat megyek dugóban és 3asból 2esbe illetve 2esből 1esbe rakom akkor kuplungkiengedés közben eléggé el kezd rángatni már már üt.
ajto becsuk gyujtas ráad napi km nullazot hosszan nyomni eloszor megjelenik egy haromszog felkialtojellel aztan kidobja a szerviz ikonokat elengeded a gombot bajuszkapcsolon a pocokkel amit fel-le lehet mozgatni kikeresed a hatso fek ikonjat megnyomod egyszer roviden a bc gombot a bajuszkapcsolon kiirja hogy reset aztan hosszan kell nyomni mig ki nem reseteli...
Szia, tegnap le lett cserélve a váltóolaj,lt-2-re, amilyet javasoltál. Azóta kb. 80 km-t mentem, reggel első váltásnál ugyanaz volt, nagy nehezen tudtam berakni 3-4-be aztán vette csak a hátsót meg egyest, ha nem az olaj a hibás, akkor mi lehet még hiba? Váltó, kuplung?
Sziasztok, le volt cserélve a hátsó fékbetét és érzékelő, de továbbra is mutatja a hibát, hogy kell nullázni, törölni? próbáltam gyújtás ráad, fék benyom, fordítva is, de nem lett más
Te meg szerencses vagy havernak semmi hibauzenet nem volt es az elrakodott dpf kinyirta a turbot neki is termosztattal volt a gond es nem indult el a regneralas...
Nem tudom hogy mint user meg tudod-e oldani, nekem a szerelőm csinálta. De laptoppal persze, kényszeríti egy regenerálásra, utána egy kör M0-n vagy pályán, és ha magától elindul a regenerálás akkor nyertél.
Termosztáton kívül egy időben amúgy lehet még izzító gyertya vagy izzító elektronika relé gond is, az is hátráltatja a regenerációt. De ha azokkal van gond, akkor onnan van hibajel is.
Köszi a gyors választ ! :) Hát most belement ez a Szhely-Győr-Szhely út, kb 200 km, termosztátokat be is rendeltem, addig nem megyek vele. Talán még menthető...
Kényszer regenerálás alatt mit értessz? OBD-vel csati a kocsira aztán laptopról indítsam?
Nekem ugyanez volt. Termosztátok azonnal csere, kényszer regenerálás, és ha még menthető a DPF akkor utána jó lesz. Nekem nem kellett cserélni. Én nem járnék így vele tovább mert jobban eltömődik, és lehet hogy teljesen tönkre megy.
Korábbi hozzászólások között böngészve olvastam, hogy a részecskeszűrő a rossz termosztátok miatt is előfordulhat, hogy nem tudja regenerálni magát, ezáltal eltömődik.
Ma reggel jött a hibaüzenet a részecskeszűrőről, ezután jóval erőtlenebbnek is éreztem a kocsit. Szombathely-Győr távon délután meghajtottam a kocsit, közben beléptem a híres rejtett menübe és foylamatosan figyeltem a hűtővízhőfokot. Tartós 170-180 km/h mellett sem ment feljebb mint 82[°C], és tudomásom szerint kb 88-90 [°C] felett kezd el regenerálni a szűrő. A gyengébb teljesítmény és a hiba üzenet megmaradt a Győr-Szhely táv után is... Szóval a termosztátokra gyanakszom első sorban... Egyébként folyamatosan van használva az autó ezen a távon heti rendszereséggel...
Valakinek esetleg bármi tapasztalat azzal, hogy termosztát csere után helyrejött a részecskeszűrő regenerálási foylamata?
Van olyan, amiben van egy szűrőbetétnek látszó dolog, és van olyan is, ami meg mintha egy fröccsöntött műanyag lenne... Azt nem tudom, hogy van-e köztük különbség, vagy csak így látszanak a képeken... Az egyértelmű, hogy gyárit :)
Köszi, nincs a közelben hivatalos BMW szerviz, netről honnan tudok rendelni? adnátok egy megbízható címet? meg hogy pontosan milyen olajat rendeljek, köszi
Castrol Syntrax long life 75 w -90 az olaj neve a váltóban Ezt hozta az autóhoz az unixban. Gzári olajjal tuti jó lenne? Vagy a kuplunggal van gond, hogy nem emel ki rendesen?
Kb. 1 hónapja hirtelen megnőtt a fogyasztásom 6.7 ről 7.2 -re, okozhatja-e az hogy bejött napi 15-20 perc araszolás az eddigi 5 perc helyett?
(Azóta volt már egy olajcsere, Diag (Rheingold) nem dob semmi hibát, nagyforgalmű kúton tankolok ugyanott ahol eddig Shell prémium, de próbáltam OMV prémiumot is, sőt a nem prémiumokat is...)
Viszont álló motornál a kuplungnak sincs semmi szerepe, ugyanúgy be fogja venni a fokozatokat, kivéve, ha éppen átfedésben állnak valamelyiknél a fogaskerekek. De a többi fokozatba akkor is bele fog menni. Szóval "innen a partvonalról" nézve akár az is lehet, hogy a kuplung nem emel ki rendesen.
Én először megnézném, mit vett. Unixnál azért nagyon elkeffenthettek valamit, ha ennyire más olajat adtak...
Unixban volt véve, ez jött ki a BMW-hez, kint van a "dobozza", de holnap megírom, nem lehet,hogy a kuplunggal van gond vagy a váltóval?, amikor nincs beindítva az autó, akkor nagyon könnyen, szépen vált, járó motornál már akadozik, először be sem akarja nagyon venni a asebességet. Köszi a segítséget
Váltó ügyben kérek segítséget - tegnap le volt cserélve a váltóolaj (castrol, amilyen kell bele), hidegen nagyon nem akarja venni a fokozatokat, főleg az egyest és a hátsót. Érdekes, míg nem jár a motor, addig kuplunggal nagyon szépen, könnyen vesz minden fokozatot, de járó motornál nem. mi lehet a gond??? Ha bemelegszik, pár km után már nincs gond, de akkor sem tökéletes szerintem. Volt már ilyen valakinek??
nem tudja esetleg valaki, hogy ha az autóhoz gyárilag business navi és csak hátulsó tolatóradar van, utólagosan lehet-e olyan elülső parkoló szenzorokat bekötni, hogy az működjön a navival?
Ha mind a négyet hibásnak jelezte akkor az izzítás vezérlő egység dobta el magát. Egyébként a BOSCH nem gyárt olyan minőségi alkatrészt, érdemesebb BERU -t vagy Gyárit venni nem drasztikus az árkülönbség.
Győr környékén van valaki aki kódolással foglalkozik? USB-t kellene felkódolni a gépre, gondolom azt a carly-val nem nagyon lehet, meg amúgy is inkább szakemberre bíznám.
Tavaly ugyanekkor kicseréltettem mind a 4 izzítógyertyámat,mert jelezte a rendszer és 5 c fok körül már nehezebben indult.Egész télen hibátlan volt. Most ugyanezt játsz el!! Mi lehet a gond?? Ennyi idő alatt nem mehettek tönkre! 320d 2005-ös. Bosch gyertyákat kapott! Köszönöm.
Az E46-nál az E90 jóval csendesebb autó. De ha a gumik közötti különbséget nézed, akkor a hagyományos gumihoz képest a defekttűrő jóval keményebb és nálam pl. a téli kifejezetten hangos is.
Ha valakit nem zavar, akkor használja azt, legalább nem kell pótkerék (legalábbis nem minden esetben, mert pl. ha az oldalfal sérül, defekttűrővel is ott maradsz). De szerintem olyan élmény, mintha valami szekérben ülnél.
Nem autópályán ráz az, és nem is nagy sebességnél, hanem rossz úton. Borzasztó. Ha mindkettő az akkor nem csoda hogy nem érzel különbséget. Ha egyszer váltasz, majd észre fogod venni mennyivel jobb a simával.
Érdekes, hogy többen írják ezt a hangos és rázó defekttűrő gumit... Én nem tapasztaltam ilyet, Conti nyári és Pirelli téli gumim van, mentem már vele nagyobb sebességgel is (+180 km/h), de nem tűnt fel, hogy annyival hangosabb lenne vagy jobban rázná a kocsit. Sőt, 140 km/h-val pályázva szerintem csendesebb, mint az E46 320D-m volt.
"Abs-ről veszi le", nincs keréknyomás-szenzor, teljesen szabadon cserélhető, annyi, hogy defekttűrő gumi van gyárilag előírva, de az nem túl jó választás, mert nagyon ráz és hangos.
Resetelési folyamatot érdemes megtanulni, először engem is meglepett, mikor egy szép őszi napon először bimbammolt, de az első ijedség hamar elmúlik, ha elolvassa az ember :)
Én májusban vettem az autót nyári gumival, de volt hozzá téligumi szett is külön felnire szerelve. Két hete lecseréltem, felfújtam a kerekeket, majd a menüben újrainicializáltam a figyelőt. Itt egy videó róla:
BMW E91-esen szeretném lecserélni a nyárigumit télire. Tégumi van hozzá, az elöző tulaja úgy használta, hogy a gyári alufelnin cserélgette a téli-és nyárigumikat. Kérdésem az lenne, hogy lemezfelnire átraknám a téligumit -úgy menne fel az autóra - akkor a rendszer kompatibilis lenne e egymással? Értem ez alatt az guminyomás ellenőrző rendszert, stb., írna e ki hibakódót, a guminyomást az abs-ről veszi le vagy tpms szenzorról?
A klíma és a rádió alatt van még egy "vakablak", oda lehet valamilyen tárolószerűséget bepattintani e91-ben? Hiányzik egy kézreálló tárolórekesz nekem, biztos van valami gyári, hol lehet szerezni?
2006-os 320D -nél esedékes lenne az izzítógyertya csere (a 3-asra már hibát dob). Érdemes lenne az elektronikát is cserélni? (eddig még nem volt cserélve)
Sziasztok!Ma felvillant a muszerfalon az akku jel kiolvasva a hibat A559 MPM relé tápfeszultség szakadt az a kerdesem lenne hogy ez mire szolgal es hol talalom az autoban?
Nekem van bontott hátsó lámpám a jobb oldali index vacakolt a bal tökéletes .Azert cseréltem párban mert olcsóbban kaptam anno. A cserét én vegeztem es nem töröltem hibát magától megszűnt !
az normál működés, hogy kb két-három héttel ezelőtt óta kiírta az autó, hogy az első fékbetéteket cserélni kell, majd utána nem használtam külföldi út miatt, majd most beleülve eltűnt ez a hibaüzenet ?
vagy csak bizonyos ideig jelez ilyesmit az autó, aztán ha nem oldod meg, akkor eltűnik ?
Köszönöm szépen a választ! Én azért döntenék inkább a 6 henger mellett, mert azt hallottam, hogy megbízhatóbb mint a 4 hengeres N-es benzines 20i motorok. Persze azért nem csak a városban használnám, így nem baj, ha ott az a 218 LE! Problémád volt a használat során? (hirotőke, lánc, stb.)
A Balkánra képzeli magát a kolléga, egyéb téveszméi is lehetnek :)
Nyilván racionálisan nézve sok a városi forgalomban egy 200+ lovas motor, de hathengeres benzinest pont nem racionális döntés miatt vesz az ember. Akinek fontos a hang a dízel kereplés helyett, a benzines karakterisztika, a jobb gázreakció, finomabb járáskultúra, az nem is igazán gondolkodik 20d-ben. Meg jobban is megy, de ökörködni pl. egy 25 is kevés, éppen csak a belépőszintet karcolgatja :)
A kérdező azt írta kizárólag benzinesben gondolkodik, hogy jön ide a 20d meg a 30d?
A városozás tényleg jobban nyírja a dízeleket, már csak a részecskeszűrő miatt is, meg a lassabb bemelegedés miatt.
Az eredeti kérésre visszatérve, nekem N53 25i van, imádom városban is hosszútávon is. A benzinesség és a 6 henger sokat tesz hozzá a BMW élményhez, ami tagadhatatlanul ott van a 20d-ben is (5 évig volt olyanom).
Keressetek ra facen a BMW E90 Series Forum - Hungary es rendeteg info lesz... en is ott erdeklodtem mielott megvettem:)
Jo a 6 henger, de csak ha sokat palyazol, es nagyon keves a varos.... nem lehet kiasznalni mo.-on... ugyanigy volam en is es 20d lett.... es meg ez is sok ode a balkanra... :)
Kedves fórumtársak! Kérdésem lenne felétek, hátha tudtok egy-két hasznos tanácsot adni. Végre elhatároztam, hogy én is veszek egy AUTÓT. A kiszemelt (illetve a pénzemnek még megengedhető) típus az E91 lenne, abból is a 325i Touringot (2005-2008) néztem ki. Mindenképpen benzinest szeretnék venni, mert sokszor elő fordulna, hogy 10 km belül mennék vele. A problémás benzines 4 hengereseket kilőttem. A fogyasztás annyira nem számít, inkább a megbízhatóságot tartanám szem előtt. Mi a véleményetek erről a motorról? Vannak problémái, buktatói? Tud valaki esetleg az ezekbe szerelt automata váltóról valami infót vagy azt kerüljem el? A kocsinak vannak általános típus hibái? Válaszokat előre is köszönöm.További szép napot mindenkinek!
Ezzel sikerült kiolvasnom, programoznom és működött az E91-emmel is (2006-os). Viszont az após X1-ével nem sikerült kommunikálnia, így megrendeltem ezt, amivel sikerült kiolvasni és törölni a hibakódokat:
Akkor azért nem működött. Van egy ELM327 bluetooth obd2 adapterem ami ~1.000 HUF és azt próbáltam az autóhoz a Torque alkalmazással. Egyedül a hibakód kiolvasást akartam volna kipróbálni de azt mondta, hogy nincs hiba, pedig volt egy légzsák hiba.
Van valaki aki használta a Carly-t vagy van ötlet, hogy mi legyen?
Tőled is illetve mindenkitől kérdezném, hogy E90 LCI (2008.09)-hez szeretnék valamilyen kábelt és programot amivel tudom nézni az élő adatokat illetve ha hibakód van akkor azt ki tudom törölni? 2-4 ezer forint között találni kábeleket az ebayen de elvesztem, hogy pontosan melyik lenne jó. Találtam andoridos programot is ( http://www.mycarly.com ) ami tudná ezeket a dolgokat csak tapasztalatot nem találtam róla itt a fórumon, hogy milyen.
Most, hogy már nincs kánikula többször használom az autót klíma nélkül. Viszont arra lettem figyelmes, hogy sokkal magasabb fordulaton pörgeti a ventilátort, mint anno az E46-osom. Ott beállítottam a hőfokot, az elején megtekerte jól a ventiket, aztán utána már csak szinten kellett tartania egyes vagy kettes fokozaton. Az E90-ben mintha küzdenie kéne a beállított hőmérséklet megtartásával, pedig érzetre megfelelőnek tűnik. Csupán a hangosabb ventilátort zaj miatt kellemetlen ez a jelenség és érdeklődni szeretnék, hogy esetleg másnál is ilyen az automata program, vagy csak nekem vacakol? A klíma beállításnál a "soft" van kiválasztva, de ha "medium"-ra vagy "intensive"-re teszem, akkor is ez a helyzet. Köszi!
Tud valaki segiteni hogyan kell aktiválni a műszerfalon azt a funkciót hogy kiirja az éppen aktuális sebességfokozatot.Jelenleg csak P R N D ami megjelenik. (E93)2010.
Jaaaa:D ajtoburkolat le es azt a szivacsos ajto tomitot visszanyomkodni mert elenged a ragasztas. nekem anyos felen is beazott visszanyomkodtam es azota minden ok.
Kiváló cucc. Parkolásnál relative könnyű tekerni (többi márkánál azért nehezebb így is), ahogy nő a sebesség úgy keményedik fel fokozatosan. Nagyon jó dolog.
30-40-nél is fontos lehet, szűk kanyarba beesve, vagy simán télen havon-jégen nem mindegy, mennyire "érzed" az utat. Nem tudom, ilyen sebességfüggővel nem volt még tapasztalatom, most csak a túlszervózottságról beszélek.
Így ránézésre egy ilyen upgrade még bontott cuccokból is fél milla, új gyári alkatrészből meg vagy 1,5M :D
Az enyém nem LCI viszont benne van az autómban, de a sebességfüggő szervonak pont az a lényege hogy nagy sebességnél keményebb, lassúnál könnyebb. 30-40-nél milyen visszajelzéseket várjak az úttól? :D
Üdv! Ma láttam egy BMW-t,mely a Dzsudzsák féle Lambora hajaz.. De egyszerűen itt neten nem találom.. Állat kocsi.. Felfele nyíló ajtók,nagyon alacsony.. Segitsetek melyik lehet az..
1. Hát ez elég tragikus is, de azért ne tekintsük már normálisnak, hogy ennyien járnak ócska gumival. De most komolyan, te azért hagynál ott egy autót, mert sz@r gumik vannak rajta? A legjobb fajta 17 collos gumik is kijönnek kb. 100k-ból, szóval ne lődd fölé. Akinek az kevés, az valószínűleg úgyis utólag fog nagyobb felnit + gumit venni rá. Ha van vmi szebb gumi + felni az autón, az lehet értéknövelő tényező.
2. Igen, ha sz@r a kuplung, akkor kapásból 300 ezerrel kevesebbet ér az adott autó. Ha odaadja annyiért, OK, ha nem, keresek másikat, vagy szívom a fogam és ennyivel drágábbért vettem autót, evvan. A láncot ígyis-úgyis cserélned kell, ha nem nagyon kevés km-est fogtál ki, azt bele kell kalkulálni az autóvételen felül, mint az első szerviz költségét. Vagy vegyél benzinest, esetleg újat :)
3. Belsőnél inkább a bőr belsősöket kell nézni, nálam pl. M-paket belső van, és se a kormányfedél, se a váltógomb nem úszta meg, és ez a tipikus. A jobb oldali és a hátsó ajtó behúzók is olyan szépen lemállanak, mint a pinty. Cégautónál ugye többségében csak a sofőr ül bent, így megúszhatja. De világos bőrbelsőst egyet sem találsz használtan, ami makulátlan, de fekete belsősöket is láttam olyat, ami nemhogy egy BMW-től, de még egy Fordtól is méltatlan lenne. Ezt nem a használókra fognám, bevallottan nem sikerült jól ez a bevonatozás, nem tartós.
Németországban fogom megvenni személyesen, itthon csak saját magamtól vennék használtautót. ;)
Benzines 320i touring mellett döntöttem. Biztos többe fog kerülni a fenntartása mint egy japánnak, de már nem vonzanak a japán autók (toyota avensis, auris, stb...). A Bmw élményt meg ugyebár meg kell fizetni. :)
1. gumi ne legyen már téma, ez nem Suzuki :) ?? ugye ezt te sem gondoltad komolyan elég sok BMW tulajdonost ismerek aki 16" kerekeken gurul mert olcsóbb a gumi, elég sok BMW -t látok az utakon ami szar kínai vagy mindenféle hulladék gumival van felszerelve. A használt kétes eredetű gumikat már meg sem említem azért 140-250.000 Ft nem az hagyjuk elúszni tétel.
2. Kuplung, lánc .. Ezt hogy alkudod bele ? Márkaszerviz áron ? és engedjen el vételárból 500-1.200.000 Ft összeget ? még haveri alapon is kb 600.000 a teljes csere.
Az általad irt típushibák
- A CCC tényleg problémás de a legfiatalabb is már 10 éves közülük, ez nem típushiba hanem elhasználódás ami ugye több okra is visszavezethető. Az újabb modellekben meg már CIC vagy NBT van ezt kevésbé fenyegeti az elhalás.
- Ülésfoglaltság érzékelő mindig a felhasználás miatt megy tönkre mert bele térdelnek vagy kárpit tisztítás közben basszák szét. Rendeltetés szerű használat esetén ritkán megy tönkre.
- belső fogantyúk, kormányfedél, váltógomb kopása ? Mellékelt képeken egy (Valóban ) 223.000 Km futott autó van. ? céges autó volt látod benne a kopást ?
Amit karbantartanak, abban is megdöglik egy csomó minden :)
Csak ami most így hirtelen eszembe jut, és nem egyedi, hanem típushiba (sztem az utóbbi 1000-2000-hozzászólásban mindre van itt kérdés :D)
- rádió kijelző
- bluetooth modul
- belső fogantyúk, kormányfedél, váltógomb kopása
- CCC navi
- kombi kábelköteg hátsó ajtóban
- ülésfoglaltság érzékelő
- ajtózárak
- elektromos kormányzár hiba
- dízelnél fojtószelep, lánc, amit akarsz
...
Mondjuk amit leírtál az tipikusan mind kopóalkatrész, pont nem ettől jó vétel egy autó vagy nem szerintem, kettőstömegű, kuplung nyilván arra utal, hogy nem 100 ezer km-t futott, de ettől még lehet jó autó, ezeknek az árát le kell alkudni, ha érzed, hogy a végét járja, nincs mese. Hacsak nem közeli ismerőstől veszed, akiben _tényleg_ megbízol, láncot dízelben úgyis kicseréled vétel után, különben orosz rulett. Még örülhet, ha a lengéscsillapítók jók, ha nem nézette át. Fékek, gumi ne legyen már téma, ez nem Suzuki :)
Ez tipikus pszichológia, amit én észrevettem, hogy a magyar átlag autóvásárló, de főleg az átlag BMW-s nagyon optimista ember, abban bízik, hogy majd az övére nem kell semmi költeni. Ha belegondolsz, a srác is szimplán szerencsejátékot játszott, a tiedhez képest, ami drágább, de tuti (kérdés, hogy ő erről hogyan bizonyosodhatna meg 100%-osan), inkább egy olyat választott, ami olcsóbb, de lutri. Akár járhatott volna jól is, csak valahogy az élet azt mutatja, hogy sokkal többen szívják meg, mint ahányan belenyúlnak egy jó autóba :) Ez mindig is így ment, ezért létezik és virágzik a nepperszakma, és pont ezért csak az igazán becsületes ember adja el az autóját olyan állapotban, ahol ne lehetne nagyobb kiadásra számítani rövidtávon. A racionálisabb becsületes ember is akkor adja el, mikor már kezd szétdőlni, csak ő legfeljebb bevallja...
Na ja amit nem tartanak karban, vagy visszatekert órás olcsó hulladékot vesz annak tényleg nem megbízható.
4 hete volt nálam egy srác megnézni az eladó autómat, amit viszonylag drágán árulok, nem tudott alkudni belőle és tovább is ment más utakat járva. Tegnap előtt találkoztam ismét teljesen véletlenül egy benzinkúton és panaszkodott hogy vett egy E91 -et amibe azóta láncot, és kettestömegű lendkereket kellett cserélni és még a fékek gumik nem lettek cserélve, a lényeg az volt hogy megbánta hogy nem az enyémet vitte el mert igy már lényegesen többe van neki az autó.
A lényeg az hogy sokaknak csak az ár számít és igy a legnagyobb szívást veszik a nyakukba.
Attól függ, hogy a régi vagy az új motoros-e. Ez idő tájt volt a váltás N52 és N53 között.
A réginek olajfogyasztás-problémái lehetnek -> érdemes árgus szemmel nézni/szagolni, hogy mennyire füstöl, főleg hidegen, bár ez az újra is igaz
Az újnál az injektorok hajlamosak beadni a kulcsot, de ezt úgyse fogod megtudni megvétel előtt, félre kell tenni az árát. Más baja tán nincs. Láncpara vagy más típushibája tudtommal egyik 330i-nek sincs.
Én az osztóműtől és az automata váltótól jobban félnék :)
Három hónapja cseréltem E46 320D Touring-ot (2004) E91 320D Touring-ra (2007). Eddig nincs sok tapasztalatom, csupán 4000 km-t mentünk vele, mert nyáron robogóval járok dolgozni.
A kötelező szervizben nem volt változás, szinte forintra ugyanannyit fizettem olaj és szűrőcserékre. CCC modulom hibás volt, azt elég borsos áron javítják (~100K). Panorámatetőm elhúzott sötétítőnél elég hangos, amire állítólag a tömítés cseréje meogldást jelent (tömítést már megvettem, de még lusta voltam kicserélni... majd beszámolok az eredményről) Ami bosszant, hogy eddig még nem találtam normális bontót. Apróságokra lenne szükségem, amit nem feltétlenül vennék meg újonnan (pl: isofix ülésrögzítő lyuk takarója, a motorháztetőt felnyitva két kicsi gumicsík, ami ráül fentről a lökhárítóra, jobb oldali kédergumi).
Az E46-omat folyamatosan karbantartottam, rendben volt vele minden, mégis véleményem szerint klasszisokkal jobb az E91. A futóműve elképesztő, sokkal stabilabb kanyarokban (persze ezt főleg városi használatban nem fogod kihasználni :)). Az ülése jobban tart, hosszabb úton kevésbé fáradok el benne. A beltér csinosabb, ám ezt is már bevonták azzal a szutyok mállós bevonattal, ami már helyenként kezd lekopni. Ha van még valami specifikus dolog, amit tudni szeretnél, akkor szívesen válaszolok.
BMW vásárlás előtt állok, abból az e90-es (touring) 320i-vel szemezgetek, 150 lóerős változat érdekelne. Ezt a típust 2005-2011-ig gyártották. Tudnátok nekem véleményeket, tapasztolatokat írni (pro-kontra), hogy belemerjek e vágni egy ilyen projektbe, japán autóból ülnék át. Benzinesbe gondolkodok inkább, a dízeleket nem preferálom annyira bár tudom, hogy fogyasztásban biztos jobb, de nekem a megbízhatóság a legfontosabb szempont egy autónál! A válaszokat előre is köszönöm!
Nem tudom hogy változtattak-e az e46-hoz képest az elektronikán de sokat nem hinném...alapvetően két megoldás létezik...egy ellenállást raknak az ülés alá a csokiba átbaxva az elektronikát és így mindenképpen nyílik a légzsák ha ül benne vki ha nem (mert az ellenállás miatt úgy érzékeli hogy ül ott vki)szerintem ez a kókány megoldás...én leprogramoztattam azt az érzékelőt a kocsi "agyából", tehát indulásnál nem is keresi a computer az érzékelőt, így hibakód sincs...a légzsák ugyanúgy működik csak a biztonsági öv alapján dönti el hogy durran vagy nem...az enyémben (e46) így lett megoldva...elegénsabb megoldás és a lufi is működik ha szükség van rá...harmadik opció hogy "kicsi pénzért" kicseréled, van aki erre esküszik :) ...a programozás nem csak hibakód törlést jelent, hanem szó szerint beleírtak BMW programmal az agyába, mint mondjuk chippelésnél...5e ft körül csinálják...nekem 2 éve tökéletesen működik így.
Én csak, mint volt E90 tulaj tudok hozzászólni. Nekem semmi bajom nem volt az autóval, nagyon vigyáztam rá, de ez a te esetedben szerintem kivitelezhetetlen. Teljesen más felhasználási körülmény. Ha a kocsinak nincs típushibája, azért egy oktatóautónál majd lesz. :D
Az évi futásteljesítmény miatt sokkal hamarabb lesz aktuális minden szerviz, ráadásul, a használt autó mivolta miatt lehet, hogy rövid időn belül szervizben köt ki a kocsi, mert mondjuk nem volt elég lelkiismeretes az előző tulaj...
Olvasgattam a fórumot és láttam hogy itt értelmes, hozzáértő emberkék vannak...szeretném a véleményteket kérni.
Autó csere előtt állok...e46 318d-m van...oktatásra használom, 120e km-t oktattam vele 3 év alatt...e90-et szeretnék 318d vagy 320d-ben gondolkodom...a teljesítmény másodlagos szempont ezért nagyobbakat nem néztem, benzinest meg a vélt nagyobb fogyasztás miatt nem...ti mit ajánlanátok? Oktatásra lenne használva, évi kb 40e km.
Hallottam hogy lehetőleg M-es motorkódost nézzek...mi a helyzet a szervízzel? Tudomhogy ha volt pénz majomra akkor legyen banánra is, de jó lenne tudni kb mennyi banánra :)
Típus hibákat tudtok mondani? Lendkerék, turbó, nagynyomású rendszer,vezérlés stb...mi a helyzet az árakkal, sokkal durvább mint az e46?
Mnden építő jellegű és tapasztalati gondolatot szívesen fogadnék.
Szerintem csak úgy néz ki jól bézzsel, ha minden olyan színű, azaz a szőnyegek, a műszerfal, a középkonzol, kárpitok, ülések. Azt meg megbecsülni sem akarom, mennyibe kerülne egy ilyen móka :)
szerintem a vezermulanc feszitoi lehetnek a muanyagdarabkak ha szepen megy a motor hengerekben a kompresszio rendben akkor en kicsereltetnem azonnal a vezermulancot kipucoltatnam az olajszivattyu szurojet aztan attmosnam a motort egy olcsobb olajjal es bele egy jominosegu olaj...
Ha barkinek van jotanacsa az alabb reszletezett problemaval kapcsolatban, azt nagyon szivesen fogadom, elore is koszonet. Amennyiben valakinek konkret javaslata lenne, legyszi PM et irjon, mert nem lesz idom vadaszni a forumot, de mindenkepp idenezek olyan surun, ahogy az idom engedi.
(egyaltalan van itt PM? :) )
Egy jobaratomnak probalok segiteni az alabb reszletezett problemaban:
2010/5 318i N43B20A Szervizben olajcserekor jeleztek a tulajnak, hogy fem szemcsek vannak az olajban, es kuka a motor. Hollandiaban elnek, ott hasznaljak az autot, es a beerkezett ajanlatok a komplett motorcserere eleg borsosak, ezert feljott opciokent, hogy alternativ megoldaskent hazatrelerezni, es magyarorszagon megcsinaltatni a motorcseret.
Egy masik kinti ceg szerint muanyag darabok tortek le valahonnan, es azok tomitik el az olaj utjat, amiert nincs megfelelo kenes, es ezert nyirbal bele femszemcseket az olajba. Ugyan muszaki(info) teruleten dolgozom angolul, nem tudtam megfejteni biztonsaggal, hogy mi az a distribution guide. Ezt irtak vissza a masodik szervizben, ahol tudtommal egyelore csak irasban erdeklodott a tulaj: "guiders of the distribution break down and the pieces (of plastic material) end up in the engine oil"
- Biztosan csak motorcserevel oldhato meg ez, felujitani nem lehet ? (nem kivanom tavdiagnosztizaltatni senkivel, de azt irjak , meg mondjak mindenhol, hogy ez tipushiba, igy aki ert hozza, nagy valoszinuseggel tudja, hogy pontosan mi a problema, es mit lehet vele tenni.
- Tud barki hozzaerto mondani egy hozzavetoleges arat motorra, es munkadijra, esetleg szerelot ajanlani ?
- Most ha egy ugyanilyen motor kerul bele, annal is fennal ugyanennek a lehetosege, erdemes egyaltalan rakolteni a javitasra nagyobb osszeget ?
-Barmilyen egyeb epito jellegu hozzaszolast nagy orommel fogadok.
+1: letezik egyaltalan 2010 ota normalis es megbizhato benzines bmwmotor 2-3000ccm meretben ? mert a vegen meg eladja, es atul egy accord kombiba a sokk utan, csaladja van neki is, es o is oreg mar az ilyen szivasokhoz
Hali, bontóban viszonylag egyszerűen tudsz hátsó zárat találni, mert a csomagtérfedél nem kell senkinek :)
Jelentem én túlvagyok egy hátsó üléssor cserén fixről dönthetőre (E90), és jól sikerült. Nekem azért volt nehéz dolgom, mert bézs szettet kellett szerezni :)
Az üléssoron kívül kell még pár cucc, itt meg tudod nézni:
Az 1-es 2-es megtévesztő, azok az ülések, nincs külön fém keret vagy ilyesmi, szóval azok nem kellenek. Az ülés zárat és a kilincset bowdennel érdemes bontóból-ebayről szerezni, mert az új ára elég húzós, a többit asszem újonnan vettem.
Járt már valaki úgy, hogy a csomagtartója nem nyílt ki?
A probléma is megvan: a zárszerkezetben lévő kis 3 eurós villanymotor ment tönkre benne, ami kinézetre pont ugyan olyna, mint a régielektromos játékokba! JOHNSON márkájú 12V.
cserélte már ezt a villanymotort valaki? mert sok ugyan ilyen márkályú motort találtam, de a fizikai méretei mások mind egy kicsit!
Továbbá másik kérdés: fix a hátsó üléssor, szeretném kicserélni dönthetőre! Elég csak a hátsó üléssort megvenni vagy kellenek még egyéb kiegészítők??
Üdv ! Egy kérdés az RSCt csak akkor lehet aktiválni a fedélzeti számitógépben ha rsc szett van az autón? Mert jelenleg nem az van rajta így az i drive -al, nem tudom aktiválni! Ezért a a kérdés mert a téli szett rsc szett! Köszi
Átnéztem, amit tudtam, nem találtam semmi lazulást, vagy szulfátosodást, bár az akkut nem vettem ki mert este arra már lusta voltam, pedig alatta-előtte megy ki a kasztniból a két főkábel, azok ahogy láttam a neten, jellemzően be tudnak korrodálni.
Ma reggel egyébként először állóhelyzetben, melegítés közben kb 3-4 perccel indítás után jött elő a hiba, majd menet közben pár száz méter után.
Jellemzően motorfékezés után jön elő, dombról lefelé.
Csináltam egy hibakiolvasást ELM327-el a sok generálódott hiba között van egy olyan, hogy feszültség nagyobb mint 18 V, kód: 005DF7.
Nem tudom, ez valós hiba-e, vagy ez is generálódott sorba a többivel, minden esetre hétfőn megnézetem egy generátorossal, mert nekem a fesszabályzó a gyanús e miatt a 18 V miatt....
Ezek jó értékek. Lehet kontakt hiba, mert menet közben azért nincs akkora nyugalomban, hat ár a motor rezonanciája, utak egyenetlenségei, stb, elképzelhető hogy időnként nincs megfelelő érintkezés. Olvastasd ki hátha van hibajel!
Ismét rámértem, leállított motornál: 12,5 V járó motornál: 14,2 V.
Ma reggel menet közben is teljes áramkimaradás, pluszban még kiírta, hogy töltés hiba, újraindítás után eltűnt minden. Majd az út végén leállítás után kiírta, hogy check battery terminals.
Lehet hogy valahol érintkezési hiba van?
Érdekes, hogy mindig csak reggel, hidegben jön elő...
Találtam ezt a videót, ez kb. egy az egyben ugyan az a hiba, itt is beszélnek a hidegről, és a feszültségszabályzót írják, mint hibaforrás:
Gyari 160ezret futott N47esnel hullamzo alapjarat mire utal? fordulatszammeron semmit nem lehet eszrevenni csak lehet hallani a motor hangjan hogy nem megy egyenletesen de nem mindig csinalja befecskendezoket bemeretem de most nem vagyok otthon...
Leállított motornál multiméterrel mérj rá az akkura. 12,...V-nak kell lennie. Ha kevesebb, rossz lesz az akku. Utána indítsd be a motort és mérj rá úgyis. Ha nincs legalább 13,8V akkor szarakodik a generátorod.
Szia! Azóta még érdekesebb lett. Éjszakára felraktam tölteni az akksit (profi Ctek töltő). Reggel beindítottam, semmi hiba. Menet közben viszont jött a mindenféle hiba, pillanatra elment az áram még a műszerfalról is. Ezt kétszer csinálta meg ehymás után, ezután semmi. Nem tudom mivel lehet összefüggésben, eddig alapjáraton csinálta, most meg menet köznen. Olyan az egész mint egy pillanatnyi áramszünet. Generátort nem nézettem, akksi elég réginek tűnik, eredeti BMW, lehet még a gyári? Akkor az elég gázos...mitől lehetnek ilyen pillanatnyi áram kimaradások?
Én szétszedem otthon, van alkalmas műhelyem. 140 ekm körül volt turbó felújításom, akkor is kipucoltam, de nem volt vészes (de ugye szét volt szedve úgyis)
Most aktuális egy kis karbantartás (olaj, légszűrő, hűtőfolyadék, stb.) megnézem ezt is.
Arról a diósról a Totalcaron olvastam, jónak tűnik, de nem hiszem, hogy én elvinném.
Amúgy szívósor tisztítással kapcsolatban te is a dióhéjast nézted vagy van valami jobb eljárás? Olyat is csak 1 helyen láttam hirdetni a neten a Novoth autószervízben...
Én mintha olyat olvastam volna, hogy az e90-be szerelt dízeleket már nem érinti a dolog.... de az íbéjjen azért néztem dugó szettet, 2300 Ft fríposttal a 4db :)
Őszre terveztem egy szívósor pucolást, akkor megnézem, kell-e dugózni, vagy hibátlan a swirl flap
Szeretnék megosztani egy érdekes hibát, melyre remélem valaki tud mondani valami biztatót:
2006 320d touring M47
A probléma egyik pillanatról a másikra minden előjel nélkül jelentkezett, 1 hete reggel, mikor jelentősen lehűlt a levegő, és egész éjjel esett az eső.
Kocsi beindít, melegít majd kb 1 km lassú araszolás után mindenféle hibaüzenet, (DTC, DSC failure, Flat Tyre Monitor failure, CCC kijelző teljesen sötét, stb.)
Ezután félreálltam, gyújtás le, kulcs ki - be újra beindít, semmi hiba...
Télen a -20 fokban produkált egyszer ilyet egy nehezebb indítás után, de azóta semmi ilyesmi...
Másnap reggel indítás után kb 10 mp.-el az amúgy rendes alapjáratról, egy rövid pillanatra megtorpant a motor, majd rögtön ezután a fenti hibajelzések ismét, plusz még a belső világítás is elment, valamint automata váló hibát is feldobott.
Ugyanúgy újraindítottam, már csak a DTC, DSC Flat Tyre Monitor failure villant fel.
Újraindít, semmi hiba, udvarból való kitolatás, elindulás után Flat Tyre Monitor failure.
Újraindít, munkahelyre elmentem vele minden hibajel nélkül, délután indítás + hazament alatt semmi hiba.
Ezután másnap reggel semmi, egy hétig semmi.
Tegnap (hétfő reggel) 15 fok volt indítás után alapjáraton torpant egy pillanatra a fenti módon a motor, de semmi hibajel.
Ma reggel 14 fok volt, ugyanúgy torpant, majd jöttek a sorozatos hibajelek, újraindít stb....
Esküszöm, hogy a 15 fok alatti hőmérséklethez van valami köze, mert a korábbi hibák is emlékeim szerint olyankor jöttek.
A téli -20 fokos incidenskor utána olvastam, ilyenkor az indítás utáni kezdeti öndiagnosztikákat hagyja ki a rendszer, ezért volt a többszörös hibajelzés, de most nincs -20 fok.
Amúgy semmi valós hibát nem érzékelek, fogyasztás jó, csak prémium gázolajat tankolok mindig ugyan ott (OMV).
Valakinek volt már hasonló, vagy valami ötlete? Külföldi fórumokon sem találtam egyelőre semmit.
Tiedben a régi M47es motorkódú motor van nem kell tartanod a láncproblémától örök élet+1nap.:D De a szivósorban a pillangó szelepekre nézzél rá,ha még benne vannak nincsenek e megszorulva, én ajánlom a kiszerelését és ledugózását.
Nekem egy Bmw 320d 2005-os (E90) gepem van! 200ezer km van benne most, nem tudom hogy volt-e vezerlescsere rajta es szeretnem kicserelni! Kb mennyi es mit takar ez az egesz? Koszi a valaszokat!!
Tegnap megbokrosodott a központi zár. Nem nyitja egyik kulcs sem, az index villan, szóval veszi a jelet, csak a zárak nem mozdulnak. A vezetőét ki tudom nyitni kulccsal. Bent a zár nyitó gombra sem reagál, sőt kilinccsel mechanikusan sem tudom nyitni bentről. A csomagtartó nyílik a távra, azzal nincs gond, sőt a kizárt vezető ajtót is bezárja.
Mit tehetek? Járt hasonlóan valaki?
Ui. kicsit megijedtem, hogy fel kell törni, mert tankolnom kellett olaszból hazafelé, és a tankajtó sem nyílt... gondoltam, benézek az akku fölött lévő rekeszbe, de nem lehet hozzáférni belül - aztán megláttam egy zöld pöcköt, melyet meghúzva nyílt a fedél :)) okosak ezek a béjemvések!
Ezt az ABS hibát úgy gondolom sikerült megoldani. A szenzorhibát ugye korábban kizártam, a gyűrű alapos megpucolása pedig nem hozott eredményt.
Úgyhogy raktam be egy 0.3mm-es alátétet a szenzor alá, ennyivel került kijjebb a gyűrűtől. És azóta mintha elvágták volna a hibát, egy újabb 0Ft-os javítás. :)
Bocs, hogy csak most írok de nyaralunk ès nem voltam net közelben. Szóval azèrt húztam le a vàkumcsövet az egr-ről, mert ìgy biztos voltam benne, hogy nem működteti a vàkuum. Ledugózàs pedig,hogy ne kapjon falsot a vákuum rendszer. Mert ha netán az egr- működtető mágnesszelep rossz és átereszt, hiába a szoftveres kikapcsolás, működtetni fogja az egr-t. Ha lefalazod az egr-t,akkor ilyen prolèma nincs. Ez csak egy gyors megoldás volt anno,de úgy maradt.'
Ráadásul a mágnesszelep működtetése már ki van írva, és akármilyen állásban is lenne pl. beállva nem számít, mert a vákuumcső is le van véve az EGR membrándobról és a cső le van korrekten dugózva.
Vagy az EGR-t működtető mágnesszelep az? Mert ennek a mágnesszelepnek a hibája borítja a turbónyomást.
Igen ez lehetne, de, az EGR szelepem kb. 1 éve cseréltem, amúgy jelenleg tiszta. Ráadásul a mágnesszelep működtetése már ki van írva, és akármilyen állásban is lenne pl. beállva nem számít, mert a vákuumcső is le van véve az EGR membrándobról és a cső le van korrekten dugózva.
És még mielőtt mind ezt megcsináltam anno., már akkor is ilyen volt a gép, tehát nem a kiktatás miatt van...
Ember ez az alkatrész minden M47N2 motorral szerelt BMW e9X ben ott van. Ha értenél a diaghoz tudnád hogy vezetettet hibakereséssel elég pontosan meg lehet állapítani az actuator megfelelő működését, vagy annak hiányát
Az várom már az elejétől fogva, hogy végre rájöjj, hogy az általad említett "turbótöltő nyomásátalakító", olyan turbóhoz való ahol vákuum álltja a geometriát. Gondolod, hogy mindjárt az elején nem néztem meg, hogy mit dob Google?
De még akkor sem jöttél rá, mikor kénytelen voltam a fotóját belinkelni, nem tűnt fel, hogy ez egy mágnesszelep???
Egyébként meg nem is neked küldtem a linkeket ha megnézed, bár szerintem a fórumon rajtad kívül már mindenki rájött.
Hidd el ismerem a diagnosztika fontosságát, más típusokhoz én is rendelkezek megfelelő programokkal, ill. most már a BMW-hez is.
Tisztában vagyok azzal, hogy a mostani említett hiba többféle dologtól is adódhat. Én csak arra lettem volna kíváncsi, hogy az geometria állító aktuátor esetleges mechanikus állítása mennyiben befolyásolhatja a turbónyomást/karakterisztikát.
Természetesen több dolgot is figyelembe vettem a hiba értelmezésében ( igaz, hogy ezeket nem részleteztem a fórumon) és arra jutottam, hogy az aktuátor a legesélyesebb.
Én nem hülyéztelek le nem stílusom, ellenben te azért mindjárt az elején igen, de nem szóltam semmit, megpróbáltam többször is rávilágítani, hogy" mi is a gondom" az általad említett "turbótöltő nyomásátalakítóval", hát ezidáig nem sikerült.
"azok akik érdemben hozzá tudnának szólni komolyabban, sajnos már max. csak olvassák a fórumot."
Az ilyenek miatt mint te is vagy.
1. Leírod mi a hiba
- Én adok egy tanácsot gyakran előforduló hiba eshetőségre
2. Kioktatod az embert hogy hülyeséget beszél mert ebben elektromos turbó van.
- Felhívom a figyelmed a google használatára, hogy hol is kell keresni a nevezett alkatrészt.
3. Erre belinkelsz több helyről ugyanazt az alkatrészt
- Mit vársz ?
El mondtam tesztek nélkül nem lehet megmondani a pontos hibádat, mert több tényezős probléma lehet, a nevezett alkatrész cseréje egy gyakran hasonló tünetekkel elforduló problémát szokott orvosolni, DE NEM BIZTOS HOGY A TE HIBÁDRA IS EZ A KONKRÉT ORVOSSÁG. Mondtam vidd el egy szervizbe mert alkatrészek cseréjével nem lehet lottózni, vagy veszel egy INPA kábelt felrakod a szükséges szoftvert és megtanulod használni.
Köszi az infót, megkísérlem a régi szíjjal, teljesen jó állapotban volt még. A régi Contitech az új Gates. Ha jól tudom a Contitech a beszállítója a BMW-nek, meglátjuk milyen lesz új feszítővel a régi szíj. A régi feszítő eléggé ugrált már, pedig csak 20e km volt benne.
Nekem ugyan ezt csinálta csak leállításnál, minden új volt, végül a szijcszíjcsere oldotta meg, nem volt megfelelő mély bordázata, az uj szíjnak,! Ezért csúszott meg
220e km van az autóban és még nem volt cserélve a lendkerék. Klasszikus lendkerék hibajelenségeket nem produkált, max akkor amikor hegymenetben sűrűn kell megállni és elindulni, akkor van, hogy néha beremeg a kasztni a kuplung felengedésekor, de ez a jelenség abszolút nem állandó.
Korábban csúszott a hosszbordás szíjam, amikor nagy terhelést kapott a szervó (rövid időre ütközésig jobbra vagy balra volt tekerve a kormány). Lecseréltem a szíjat, feszítőgörgőt, vezetőgörgőt, most már kormányzásnál nem, hanem minden motorindításkor csúszik meg egy pillanatra a szíj. Akkorát ugrik a motor indításnál, hogy egy pillanatra gondolom nem tud eléggé ráfeszíteni a szíjra és ezért csúszhat. Motortartó bakok nem olyan régen lettek cserélve. Van esetleg valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez? Se a vízpumpa, se a generátor, se a szervó, se a klíma tárcsája nem szorul. A főtengely tárcsa is volt már cserélve. N47D20C motor.
Vagy netán a MAP szenzorra gondolsz mint nyomásátalakítóra? Mert akkor értem, de ha azzal lenne gond, szerintem a max, töltőnyomást sem mérné meg, amit pedig megmér és "kb. hihető is" De ezt már leírtam, csak nem figyelsz.:-)
Biztos igazad van, Én tökéletesen értettem hogy te miről beszélsz, csak te nem érted hogy én mit is tanácsoltam.
Csak óvatosan jegyzem meg hogy a hármas széria esetén 2004 töl az EURO 4 váltással csak "elektromos " turbóval szerelték. A probléma az hogy vannak dolgok amik nem jutnak el a tudatodig. Ez nem is probléma csak akkor hogy vársz segítséget.
A topikban a 940 hozzászólásod mind ezt tükrözi... Fogalmad sincs a autóról, legyen az bármilyen típus.
Ha te szervizbe viszed a kocsidat az a magánügyed én nem szólok bele, az meg az én ügyem ha nem. De én a helyedben nem lennék abban olyan biztos, mindenki kókler gányoló aki otthon szerel.
Nem azzal van a gond, hanem az hogy megfelelő célszerszámozottság és ismeretanyag hiányában fúrnak faragnak, amikor meg valaki ad neki egy iránymutatást akkor megmagyarázza a hülyeségét.
Ezenva Garret turbóm ez eletromos, ez nem vákuumos. Pont ezt mondogattam idáig.:-)
Rá van csavarozva a turbóra az egység, gondolom a meleg és egyéb szennyeződés ( pl olaj) sem használ neki.
Este még nézegettem fotókat, van benne a motoron és elektronikán kívül műanyag csigaorsó és fogasív is, akár azoknak is lehet baja, kopás, törés stb.
Javítják is, de a javítás után be kell állítani a turbóra felszerelve, mert különben nem jól mozgatja geometriát.
Na most pont ilyesmi a helyzet, vagy ez is megadta magát, vagy az előző tulaj valamilyen mókolással újítatta fel a turbót és erre b@sztak rá. Ugyanúgy van rajt állítható rudazat egy kontra anyával, szóval vagy tényleg megadta magát, vagy be sem állították...
Nem tudom megmondani, mert mióta 2 éve meg lett vásárolva a fiam járt a kocsival, de úgy rémlik, hogy már először is gyanúsan ment az alacsony tartományban...
Amúgy hibakód nincs, persze ettől még élő adatokat lehetne nézni. Turbócsövek nem lyukasak, ha magas fordulat van megjön a nyomás és, megy mint a golyó.
Geometria mozog. Fogyasztást mértem ma Pécsről jöttem és nem cammogtam 5,4-es átlaggal 200 km-t tettem meg. Füst semmi.
Úgy gondolom ,ha a turbóval lenne gond, nem lenne nyomásom 2000 felett sem rendesen, pedig van és eléri az említett 1,5-1,6 bar-t.
Egy jó ideje már azt vettem észre, hogy kb. 2300 rpm körül lesz akkora turbó nyomásom hogy elfogadhatóan megy a kocsi. 3000 rpm környékén már kb, 1,5 bar nyomásom van.
Hibakód nincs, turbócső nem hibás. Mintha a geometria állító aktuátor adata volna fel a harcot.:-(
A turbót én jónak gondolnám, két évvel ezelőtt újítatta fel az előző tulaj, nem is volt eddig semmi gond vele. Most is csak az alacsony tartományban.
Nagyon elvetemült ötlet lenne ha cserélném, ha lehet kapni és megpróbálnám beállítani a helyes pozícióját?
( motor m47)
Esetleg tud valaki Veszprém-Székesfehérvár környékén valakit aki meg tudná javítani, cserélni, beállítani korrekten aktuátort?
Végső esetben leveszem a turbót és elküldöm az aktuátorral együtt Bp-re..
Viszont az após X1-esét (2011 18d) nem tudom kiolvasni vele. Tud esetleg valaki ajánlani olyan kábelt, amivel azt is ki tudnám olvasni? Próbáltam utánaolvasni a témában, de nemigazán kaptam egzakt választ.
Mar 100 ezernel jelentkezik a vezermulanc problema menet kozben jol hallhato surolodo femes hang kuplung kinyomasakor megszunik mivel alapjaratra esik vissza a fordulat ha ez megvan akkor cserelni kell. Valaki elmegy igy 200ezret is de barmikor elszakadhat. 2011ig volt ra visszahivas ha jol emlekszem csak egy evig tartott (2015tol 2016ig) de feltetel volt hogy vegig markaszervizben legyen szervizelve az auto... 2013ig lancproblemasak az N47esek meg az eslso szerias F30asban is.
Köszönöm. Igen, használtautó vásárlásnál mindig gondolok az azonnali kiadásokra is, de nem mindegy hogy ez 2-300 ezer, vagy közel milliós nagyságrendű. Ezek szerint a poblémás modelleknél volt visszahívás? Én úgy gondoltam, hogy ennyi km után már jelentkeznie kellett volna az említett szériahibának, ha csak időközben nem lett orvosolva már.
Igen, ebben N47d20C motor van. Szerintem ha nem volt visszahívásban cserélve a lánc akkor számítani kell rá, hogy Te fogod kicseréltetni ha hosszabb távra tervezel vele. Én amivel kalkuláltam megvételkor, hogy a láncot, a porlasztócsúcsokat és a váltót nekem kell felújítani. Ha kézi váltós akkor a kettőstömegüt is ide veheted. A további egyéb javítás bármelyik másik autón kellett volna. Szóval lélekben azért készülj ezekre a kiadásokra.
Sziasztok. Szeretnék vásárolni egy 2009-2010-es évjáratú 320d típust. Elvileg ezekben az N47 motor van? Utánaolvasva, több helyen találkoztam vele, hogy ezek problémásak lehetnek. Mennyire kell félni tőle, illetve lehet e tenni ellene, hogy minél kisebb legyen a rizikó? Ezekben az évjáratúakban min. 200+ ezer km van, ennyi idő alatt már jelentkeznie kellene a típusra jellemző problémának, vagy éppen ilyen futásteljesítmény után jönnek a bajok? Köszönöm a tanácsokat.
Ma új hibajelenséget tapasztaltam. N47 320d LCI. Egyszer csak dobott egy motorhiba feliratot, kiírta hogy "továbbhaladás lehetséges, csökkent teljesítmény, stb.), de nem igazán haladtunk vele tovább, mert az emelkedőn nem bír felmenni, rángat, bólogat (alapjáraton is), úgyhogy otthagytam. Tudom hogy hülye kérdés, meg hogy ki kell olvasni, de vajon mire lehet ilyen ilyenkor számítani?
Általában csendes olvasó vagyok, csak figyelek és próbálok okulni. Viszont most egy olyan hibát produkált a 2010. szeptemberi E910 318d-m, amit úgy gondolom megosztok veletek, hátha valaki találkozott már hasonlóval, és tud adni valami ötletet ami esetleg eddig elkerülhette a szerelőm figyelmét.
A probléma egyik pillanatról a másikra minden előjel nélkül jelentkezett 3 héttel ezelőtt. Indításkor a következő hibákat dobta az autó, az indítómotor forgatott, de nem indult a kocsi.
Fault in drive!
DSC failure!
DBC failure!
FTM error!
Cruise Control fault!
Kulcs ki-kulcs be, ismét indítás, az autó indult. Ezután még 2x indult a délután folyamán hiba nélkül elsőre, majd este 10 magasságában ismét a fenti hibák, nem indult 20 indítás után sem, csak a fenti jelenség, indítómotor forgat, de az autó nem indul.
Szerelővel egyeztetés, "ilyet motorvezérlő hibánál szokott csinálni, próbáld kocogtatni indítózásnál a motorvezérlőt hátha csak egy relé szórakozik, és ha beindul spuri a műhelybe mert az autót csak tréleren lehet szállítani" (automata váltó)!
Másnap reggel motorvezérlő kocogtat, természetesen nem segített az sem, aztán a 20-25. indítás után, a fenti hibákkal a computeren még egy utolsó utáni próbálkozás, és beindult az autó, hibák eltűnnek, "No faults" felirat.
Elvittem a szerelőhöz, 50km-re, mert a hiba természetesen nem otthon jött elő, hanem egy hétvégi szülői látogatáskor. Mikor odaértem kíváncsiságból ráindítottam "melegen" ismét, a kocsi indult, de aztán két nap állás után hétfőn délután a szerelőnél ismét nem indult. Próbálkozás, a motorvezérlőben egyszerű relécserék (hátha csak kicsi a bibi felkiáltással) után továbbra sem indult. 3 napot tornázott rajta, a computerben tárolt hiba semmi konkrét, csak általános, ellenőriztek minden olyan dolgot ami ezt tudomásuk és külföldi fórumok szerint okozhatja (kerekek ABS- illetve szögjeladója, stb.) ezek rendben. Lefrissítették a motorvezérlő programját, és a hiba nem jelentkezett 3 napon keresztül, minden próbálkozásra indult, bár mondták hogy szkeptikusak, mert ennek nem kellett volna megoldania a problémát. Be is jött a tipp, 4. napon az autó ismét nem indult. Elmondásuk szerint másra már nem tudnak gondolni, minthogy a komplett motorvezérlő hibásodott meg, azonban nem 100%, főleg úgy, hogy ez lenne a 2. autó amiben a komplett motorvezérlő meghal. Viszont a CAN buszon indítózáskor nincs kommunikáció, így nagyon-nagyon erős a gyanú. A gyári új motorvezérlő kb. 450ezer forint, ezt nem szívesen adnám ki úgy, hogy elképzelhető hogy nem is ez okozza a hibát. A következő lépés egy bontott de garantáltan jó motorvezérlő-immo-kulcs kombó, ha a hibát nem produkálja akkor lépünk tovább ezen a vonalon.
Őszintén szólva rettenetesen el vagyok keseredve, az autóban garantált 150 ekm van, mindig mindenre odafigyeltem, szervizkönyves, a láncot lecseréltettem megelőző jelleggel, mindig gyári alkatrészeket vettem hozzá, de konkrétan otthagyott az út szélén. Bármilyen ötletet szívesen olvasok ami közelebb visz a megoldáshoz, mert a fent felvázolt forgatókönyv nem valami bíztató egyelőre.
Az autószervizt direkt nem nevezem meg, de 100%ig bízok bennük, és a fórumozók által is többszörösen ajánlott BMW-kre specializálódott szervizről van szó.
Egyébként a lézerblokkoló ér még valamit, de már itthon is illegális, így csak úgy használnám, hogy a rendőrök ne jöjjenek rá (satu és kikapcsolni azonnal)... külföldön felejtős, egy harapósabb germán vagy osztrák rendőrrel nagyon meg lehet szívni.
320d (163le) probléma néha 90tol 110 ig lassu gyorsitas esetén néha bedadog az autó. kizárolag lassu gyorsitasnal csinalja. valakinek hasonlo tapasztalata van már?
ez akár lehetséges, de ha városban indulok, akkor ott jól hűt. Persze lehet, hogy nem annyira, mint amire "ő" számít, és ez okozhatja nagyobb motorterhelésnél a különbséget. Lehet, hogy egy feltöltést majd megejtek, mert mióta nálam van (és mivel nem szivárog észrevehetően, gondolom azelőtt sem) még nem volt feltöltve. Köszi a tippet.
Semmilyen hibakódom nincsen, van diag szoftverem, valamint a pollenszűrőt is nemrég cseréltem. IHKA alatt a klímapanelt érted? Fűtésboxban hozzáférhetőek ezek a szenzorok?
A bal oldali kép alapján nálam ugyanezek a hibaüzenetek jelentek meg (2005.09. havi 320i). A hiba oka nálam a jobb hátsó ABS jeladó meghibásodása volt.(csere)
Nem lehet, hogy a klímád már nem az igazi és autópályás fordulaton jobban teljesít? A fűtésboxban kb. 3 hőmérő van, abból 1 a párologtató hőmérsékletét méri, a többi meg a csatornákét és van hőmérő az IHKA-ban is. Van mégy egy napfény-érzékelő is, az is módosíthatja a klíma teljesítményét. Hibakód olvasás is segíthet, mert az állító motorok is rumlizhatnak és mindez a bejövő levegő hőmérsékletét elviheti bármelyik irányba. Pollenszűrő is jobban teljesít, ha nagyobb sebességgel közlekedik az ember, azt sem árt megnézni...
Vásároltam egy BMW E91 320D -t az lenne a problémám hogy ma felnyitottam a csomagtér ajtót, és lehajtáskor nem akart bezáródni csak 5-6 ik lehajtáskor záródott be. Mi lehet a gond ha ez ismétlődni kezdene ? Lehet házilag javítani ?
nekem is lenne egy kérdésem: ki tudja, hogy az autó hőmérsékletmérése hogyan történik? Hol vannak a szenzorok?
Egy ideje arra lettem figyelmes, hogy ha autópályán klímával beállítok egy kellemes hőmérsékletet, akkor ott szépen tartja is az autó mindentől függetlenül, viszont városba beérve hagyja melegedni az utasteret, és már izzad az ember. Télen is volt egy ilyen érzésem, hogy mintha néha "túlfűtene", de az ingerküszöb alatt maradt, így nem is foglalkoztam vele.
Gondolom azzal függhet össze, ha valamelyik szenzor már nem jól mér valamit, vagy mittomén... másnál van ilyen?
A 28841-es hozzászólásban írtam, hogy van egy megoldatlan problémám miszerint random "Central Electronics Failure"-t ír a board computer, ma reggel is munkába jövet 3x adta be ezt a hibaüzenetet. Korábban arra gyanakodtunk, hogy az akksim gyengesége (is) okozhatja, annak cseréjét múlt héten megejtettük (9 éves gyári volt benne). Már kezdtem megnyugodni, hogy minden OK, erre fel ma megint előjött a hiba...
OBD-re dugva CAN kommunikációs hibát ír ami többrétű lehet. A közeli BMW partner szervizben egyelőre semmit nem tudtak mondani, tanácstalanok.
Én is hasonlóval küzdök, ritkán jön elő úgyhogy lassan megy a hibakeresés.
A műszer bal hátsó ABS szenzor-hibát írt ki, megpucoltam a szenzorokat meg az ABS-gyűrűket, volt bennük dzsuva.
Jó ideig semmi, aztán mikor újra előjött megcseréltem a bal hátsó és a jobb hátsó szenzort hogy lássam azzal van-e baj.
Nos, nagysokára megint előjött a hiba és megint a bal hátsó. A szenzorok tehát jók, neki fogok állni és még alaposabban megpucolni a gyűrűket. Utángyártottban lehet kapni új gyűrűt is.
Ellenőríztem azt is, az első gumikban még több is volt mint kellene, úgyhogy engedtem belőlük még az első 10 km-en, most kb 2.5 bar van elöl 17-es gumikban. Tény és való, hogy a guminyomás ellenőrzés után jelentkezett a probléma, de nem közvetlen utána hanem vagy 20km után kb.
Sziasztok! Igaz most egy E87 120i (170 Lovas)miatt kérdezek, de vígasztaljon mindenkit, hogy van egy E91 330i-m is és mert itt nagyobb a mozgás, mint az 1-és Topicban;) Tehát, az autó több mint egy hónapja áll, tegnapi nap folyamán mentem vele szűk 60 km-t és olyan dolgokat produkált amit eddig nem, viszonylag sűrűn, ha jól figyeltem gázadásnál talán kisebb kanyarokban is bevillog a kipörgésgátló és leszabályozza az autó teljesítményét. Természetesen az autón jó nyári gumik vannak, száraz volt az aszfalt és nincs "megcsippelve" ésatöbbi. Mi lehet ez a jelenség? Egyértelműen gépre akarom dugni amilyen hamar csak lehet, de addig is tudnátok valami tanáccsal szolgálni? Előre is köszönöm.
Barátnőm autójában volt egy olyan hiba, hogy az anyósülésen az ülésfoglaltság jelző hibásodott meg.
Ennek a hibának az orvoslására korábban ilyen 40-50 ezres megoldásokról hallottunk.
Most egy szerelőhöz elvittük aki korábban BMW márkaszervizben dolgozott és ő azt csinálta, hogy rákötött egy laptopot és átprogramozta, hogy a légzsák ne az ülésfoglaltság alapján nyíljon ki, hanem, hogy be-van e kötve a biztonsági öv vagy sem.
219e km van benne, ismerősnél cseréltettem, 1 óra alatt megvolt. Gyári BMW olaj került bele, literje 11e Ft-ból volt meg, ha megtalálod az olaj beszállítóját akkor szerintem féláron megúszod. Kb. fél litert nyelt el, tudtommal 6 deci olaj van az osztóműben, de a leeresztőcsavar szintje alatt 1 deci még megmarad.
Van egy 2008-as 320d xDrive-om, ami a megvétele óta (3 éve) időközönként (viszonylag ritkán) kidobott olyan hibakódot, hogy túl magas a hőmérséklet az osztóműben és súrlódás miatt leszabályozta a nyomatékot. Ami érdekesség, hogyha előfordult a hiba, azt is mindig csak 65km/h-s sebességnél jegyezte be. Műszerfalon nem jelzett, érezhető/hallható meghibásodást nem tapasztaltam. Rávettem magam most és gondoltam kicseréltetem az olajat az osztóműben, hiába állítja a BMW, hogy "élettartam" olaj van benne. Mint kiderült, csont száraz volt az osztómű, leeresztéskor nem folyt belőle semmi. Nyilván abszolút nem egészséges, hogy olaj nélkül futott az osztómű, ki tudja mióta, de mennyire károsodhatott?
Lehet hogy hülyeséget mondok, de talán mégse: ha pótkulcsról van szó, akkor egyszerűen megtörténhet, hogy rettenetesen régóta volt hasnzálva, és egyszerűen lemerült benne az akku. És ha csak próbálgattad, nem használtad valójában, akkor esélye sem volt rá feltölteni. Az kulcs akkuja akkor töltődik, amikor a kucs a helyén van, szoval ha ez a helyzet, akkor lehet hogy egyszerű a megoldás: járni kell a pótkulccsal egy ideig, azt szépen feltölti megint, és menni fog az ajtónyitás is. Már ha tényleg nem halott az akksi benne.
Az E90-es "normál" (nem komfortbejutáshoz tervezett) kulcsában beépített akku van, aminek a cseréje már inkább szakszervizes művelet, legylábbis ismereteim szerint.
Ekkor még tudtam nyitni/zárni vele az autót. Pár hét elteltével jelenleg nem tudom nyitni és zárni, viszont gond nélkül tudom indítani az autót és ez az ikon sem jelenik meg.
Meghalt volna a battery a kulcsban? Van valami kulcs tanítási folyamat, amit meg tudnék próbálni?
Van egy E90 2.0 benzines autóm és egy olyan kérdésem lenne hogy reggeli indításkor egy pár percig normálisan magas(1000-1100) az alapjárat és amikor leesik 700-as fordulatra akkor elkezd rángatni a motor és felvillan az engine jel.
Valakinek volt már ilyen problémája, és ha igen mi volt a megoldás?
Ma munkába menet "központi kommunikációs hibára" figyelmeztető üzenetet kaptam, a kb. 7km-es utamon további két alkalommal megismételve. Ezzel párhuzamosan a műszerfalon majd minden figyelmeztető ikon felvillant. A tanácsát megfogadva elvittem a legközelebbi szervizbe. Ott a diagnosztikából kiolvasva CAN kommunikációs hibát írt ami alapján nem tudták beazonosítani a hiba forrását. A szerelő a szomszéd faluba és vissza (20km) elvitte a kocsit, neki nem jött elő ugyanez. Tanácstalan vagyok, ugyanis a szerviz nem tud most többet tenni, így is úgy könyörögtem be magam mára. Jött már valakinek ilyen hibaüzenet? Ha igen, mi volta kiváltó oka? Mit tanácsoltok? Egy dologra tippelnék az pedig az akkumulátorom gyengesége. Az autó 9 éves, még a gyári van benne (AGM-es). Start-stopom gyakorlatilag több mint 1 éve nincs, alacsony töltöttségi szint télen mindennapos volt, most csak néha, havonta egy-egyszer. Ennek lehet pl. hozzá köze? Ettől függetlenül az akksit cserélni akarom, van itt fórumtag aki alkatrész értékesítéssel foglalkozik és tudna rá adni egy árat?
A kormánykapcsolón lévő tekerentyűt kell talán kétszer felfelé nyomkodni, és kiíratni a hibákat. Kifogyó üzemanyagra, ablakmosóra, DTC offra is háromszöget dob.
Bártomtól vettem wallisban vette újan gyári 162000 van rajta M-paket és teljesen gyári nem volt rajta semmi fényezve, ettől biztosabb vételt nem nagyon talál az ember...
Én ősszel szedtem onnan ki vagy két kiló levelet :)
De szerintem onnan sem ázhat be normál esetben, mert az lentebb van, mint a pollenszűrő. Tetőablakosokról hallottam, hogy ez probléma, ezért is lőttem ki az extralistáról (meg az autópályázás miatt), de ajtó felől nem igazán kéne neki beáznia...
Bocs a feltételezésért, de a felnyitott motorháztető sarkaiban a levélrácsok és az alattuk levő járatok nincsenek teljesen vagy csak részlegesen eltömődve?
Ez szokott lenni a klasszikus ok a "beázásra", a szélvédőről lezúduló esővizet nem tudja időben levezetni, aztán a pollenszűrőn át bejut a víz az utastérbe.
Ez nem BMW specifikus, majdnem minden tipusnál előfordulhat ha elhanyagolod.
Egy prémium autó tripla ajtótömítésen csúnya lenne ha víz jutna be, azzal a példánnyal vmi nagyon nagy gáz van akkor...
Ha elfogasz egy jótanácsot akkor én úgy kezdtem a nyomozást, hogy bementem egy önkiszolgáló autómosóba és magasnyomású mosóvan párszázasból körbemostam. Ekkor elég jól le lehetett követni, hogy honnan ázik az autó és innen már a google segített a probléma megoldásában.
Én tudom, hogy nem normális ez a 3. E90em első kettő nekem sem ázott be.:D De az biztos hogy a 2009es jobban összeszerelt autó volt és egypár anyagminőség is silányabb a 2011esen...
Köszönöm a válaszokat holnap szétszedem és megnézem, hát nekem sem normális, hogy beázik de még van rajta egypár dolog ami számomra nem normális... Legközelebb biztos hogy Mercedest veszek :))
Én kb. 1,5 hónapja cseréltettem ki feketére. Eddig is meleg volt az autóban a fekete mindentől, ez a kicsi már nem okozott problémát :-). A szemnek sokkal szebb, én nem bántam meg a cserét. Azt mondták sok helyen, hogy ki kell szedni az üléseket és csak úgy lehet kivenni a tetőkárpitot. Meg lehet oldani kiszedés nélkül. Arra figyeljetek, hogy ne törjön meg a tetőkárpit mert akkor kuka. Ha valakit érdekel egy nem napfénytetős pakk akkor írjon. Elég jutányos áron adom.
Nekem is beázott. Sok googlezás (e90 water leak) után arra jutottam, hogy az ajtókárpit mögötti "habszivacs" szerű anyagnak a ragasztása az évek során elengedett. Visszaragasztották és gyógyult a helyzet.
Nekem nincs tetőablakom így innen nem jöhetett. Ha neked van érdemes annak a vízelvezetését is megnézni. Az esetek nagyon nagy százalékában ez is probléma.
Az kérdésként felmerült, hogy ha az ablak mellett befolyik a víz és megáll az ajtóban (van pár műanyag dugó az ajtó alján) nem fog rozsdásodni a későbbiekben ajtó belseje? Az ablak mozgató elektronikának nem lesz baja? Majd az idő választ ad rá.
Nyugi ez normális, az ajtó körüli gumikéder lesz a bűnös. Valahogy bénán vezeti el a vizet, én is tapasztaltam hasonlót bár nekem csak kicsit lesz vizes a szőnyeg... (enyém 2011 jan.)
Tudna nekem valaki segiteni abban hogy miert azik be az autom? 2011es e90 teljesen gyari fenyezes torve nemvolt megis nagy eso utan vagy mosas utan teljesen vizesek elol a padloszonyegek...
2007 325d 223.000km. Hibajelenseg a következő: Autópályás használat után jelentkezik leginkább a hibajelenség és akkor se mindig. Miután nagyobb sebességről lassítok le 0-ra pl egy közúti lámpa miatt, vagy akar a kapunk előtt, az autó elkezdi berázni a karosszériát. Ez nem a diesel féle rezgés, annál erősebb. A fordulatszám mérő moztódulatlanul az alapjárati értéken... Nincs hibakód, nincs füstölés, erőtlen torpanás, semmi...
Nagyon kíváncsi lenék a véleményetekre. Előre is köszönöm!!
Én meg ezt szeretem a magyarokban, hogy mindent elhisznek...főleg, amihez nem értenek, csak legyen benne az "innováció" "kifejlesztés" "befektetés" szó...
Már az ötvenes évek amerikájában rájöttek, hogy a terméket a fogyasztó árazza be, szinte semmi köze a bekerülési-tervezési-gyártási költséghez - csak persze ez nem hangzik olyan jól a prospektusban :))
Ezért lehet egy RedBull ital 3000% egy YSL nyári ruha meg 2000% haszonnal...
Na de eltértünk a tárgytól, inkább azt magyarázd meg, hogy egy foncsor áttervezése hogyan kerül darabonként és évekig árusítva +200 eFt-ba (több 100ezres darabszámról van szó)
igen, ismerem a mérnök óradíjakat, a szerszámozás tervezését, tarifáit is (Magyarországon)
Ezt szeretem én a magyarokban, csipöböl vágják a tutit legyen is szó bármiről, a lehető leghatékonyabban, költségek, és kivitelezés tekintetében egyaránt.
Tisztába vagy vele egyáltalán hogy hány mérnökóra van egy lámpa kifejlesztésében ? gyártás, szállítás, beszerelés, licence jogok birtoklása stb stb .. Minden új innovatív dolog azért drága mert ugye a befektetéseknek meg is kell térülnie.
Csak a menetfény. A tompi meg a refi legtöbbnél nem széria, hanem keményen feláras extra. Még a drága modelleknél is ez van, legalábbis pl. pont BMW-t is adnak halogénnel alapból.
A LED is csak azért drága, mert még el lehet adni ennyiért is a 12 millás autóhoz extraként :(( Véleményem szerint ez gusztustalan a gyártók részéről, de tudom, a profitmax a cél...
Csak hát így egy tartós és jó eszközről "mondatják" le a tulajokat (akik nem kérik az 500e-1M közti árú világítás-csomagot) és így a biztonság csorbul :((
Itt a kezemben épp egy LED chip: 100W, elképesztő fénye van (erősebben világít, mint az 500W rúdizzós halogén reflektorom a műhelyben) és 900 Ft volt az íbéjjről, a hozzávaló lencse meg 1000 Ft.
Gondolom, mennyi lenne egy autóba való a gyártónak, aki nagy mennyiségben veszi (sztem olcsóbb, mint egy H7 izzó)
4332-es Rail-pressure control valve hibánál jól gondolom, hogy biztosan a rail nyomásszabályzó szelep a cserés? Vagy lehet a szenzor is? Hibajelenség egyébként nincs, csak hibakód.