Keresés

Részletes keresés

lendületlenül Creative Commons License 2006.12.28 0 0 93

Ha ez igaz,akkor néhány felső rendőri vezetőnek és a tüntetés irányítójának nem kellene helyet cserélnie?

 

Előzmény: BlackByrd (89)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.28 0 0 92
semmi panik, ez egy tanulasi folyamat. Az allampoolgar megtanul tuntetni es a rendorseg szakszeruen tomeget oszlatni.
Előzmény: BlackByrd (90)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 91
"....1998 és 1999 között vezényléssel a Miniszterelnöki Hivatalban, valamint a Pénzügyminisztériumban dolgozott. 2000-ben Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitánya lett."
Előzmény: BlackByrd (86)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 90
http://www.stop.hu/showcikk.php?scid=1056186

Min döbbent meg legjobban a rendőrfőkapitány?
2006. 11. 21. 14.08

Bene László altábornagy, országos rendőrfőkapitány szerint a televízió székházának ostromakor döntő momentum volt, hogy a helyszínparancsnok nem látta el megfelelően a feladatát. Az országos rendőrfőkapitány erről kedden, az ostrom idején végzett rendőri munkáról készített jelentés ismertetésekor beszélt.

"A legdöntőbb momentum megítélésem szerint a tévé ostrománál az volt, hogy a helyszín parancsnokául kijelölt rendőrtiszt nem látta el megfelelően a feladatát. Mivel nem volt egységes irányítás és vezetés a helyszínen, az a rendőri erő, ami ott rendelkezésre állt, a megfelelő irányítás és koncentrált felhasználás hiányában nem volt képes hatékonyan fellépni" - mondta.

A főkapitány szerint az is probléma volt, hogy a különböző egységek nem tudtak egymással hatékonyan kommunikálni. Az események kiterjedtsége miatt több szervezet állományát kellett azonos időben alkalmazni, így olyanok működtek együtt, akiknek korábban nem volt lehetőségük az együttes gyakorlatozásra.

Kiemelte: az EDR-rendszerű rádiókat először a fővárosban és néhány megyében vezették be, a teljes állomány ellátása ezzel a készülékkel csak 2008 első negyedévére várható. Így fordulhatott elő, hogy a vidéki csapatszolgálati századok a hagyományos, a fővárosi egységek viszont az EDR-rádiót használtak, ami a kapcsolattartási problémákhoz vezetett.

A rendőrségen belül kialakított koordinációs rendszer kisebb egységek együttműködésére alakult ki, most váratlanul több szervezet nagyon nagy létszámú állományát kellett koordinálni, és ennek technikai feltételei nem biztosítottak a rendőrségen - tette hozzá.

A főkapitány arról is beszélt, hogy szeptember 18-án nem volt egyértelmű, hogy a gyülekezési törvény vagy a választási törvény hatálya alá tartoznak a történtek, ugyanis nem volt senki, aki autentikus választ tudott volna erre adni.

A főkapitány kérdésre válaszolva elmondta: a biztosítás parancsnoka Lapid Lajos volt, a budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettese. De ott volt az események színhelyén Gergényi Péter fővárosi rendőrfőkapitány is, és az ő utasításai voltak a mérvadóak.

Mint mondta, külön kell választani parancsnoklási szempontból a tévénél történteket, mert Gergényi Péter kijelölt oda egy helyszíni parancsnokot, aki nem végezte megfelelően a munkáját.

Arra, hogy Szabadfi Árpád, az országos főkapitány helyettese is a helyszínen volt, Bene László kifejtette: a tábornoknak nem a parancsnoklás volt a feladata, hanem néhány, az ő hatáskörébe tartozó utasítás kiadása. Ilyen volt például a vidéki csapatszolgálati egységek berendelése, vagy például a vízágyú bevetésének engedélyezése.

Arra a kérdésre, hogy ha ott volt, miért nem vette át a parancsnoklást a korábban Győr-Moson-Sopron megyei főkapitányként dolgozó Szabadfi Árpád, Bene László azt mondta: a tábornok nem sokkal azelőtt lett a helyettese, korábban elsősorban bűnügyi szakterületen dolgozott, így nem voltak konkrét tapasztalatai a rendőri csapaterős tevékenységben. Ilyen körülmények között a főkapitány nem hiszi, hogy célszerű lett volna átvenni a parancsnoklást.

A főkapitány a jelentést készítő bizottság összetételét firtató kérdésre kifejtette: a bizottság tagjai nagy tapasztalatú rendőrök. A megyei főkapitányok már gyakorlatot szereztek saját megyéjükben a tömegrendezvények - sport- és választási rendezvények - biztosításában.

STOP
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 89
A 88-as hozzászólásban hivatkozott linket érdemes elolvasni. Egyet tudok vele érteni, és válasz a kérdésedre!
Előzmény: lendületlenül (87)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 88
http://index.hu/politika/belfold/tarjpet1120/
Előzmény: BlackByrd (86)
lendületlenül Creative Commons License 2006.12.28 0 0 87

Szerintem a TV székház ostroma mögött többféle ok áll, de nem tudom elképzelni sem, hogy ez egy, a kormány által megrendezett és levezényelt akció lett volna. Olyan körülményekkel kellett volna előre számolni, mint pl., hogy a TV-ben nem veszik át a petyciót, hogy erre a tömeg hallgatva egyes emberekre átmegy a székházhoz stb. Na rendőrként én ebben nem hiszek, ennyi ismeretlen és bizonytalan tényező egy jól megtervezett, megszervezett akciónál szóba sem jöhet.
Szervezettség itt egyedül a támadók részéről volt tapasztalható, az is csak az események közben.

Ha ez igaz,ez a legszomorúbb az egészben!Azt akarod mondani,hogy előzetes szervezés,felkészülés,kiképzés,ismeretség nélkül összeverődött emberek spontánul szervezettebben viselkedtek,mint a rendőrök,akiknek mégiscsak ez a szakmájuk,erre képzik ki őket?

Előzmény: BlackByrd (60)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 86
A politikai háttértevékenységbe nem láthatok bele... De nekem, akik az első vonalakban volt, nem tűnt úgy, hogy a tevékenységünket politikusok irányítanák. 100 %, hogy az IRM apparátusa dogozott az ügyön, de megmondom őszintén szerintem a BM megszűnése után jó ideig vakon voltak az IRM-ben, hogy mi is az a rendőrség és a rendőri feladatok. Meg kell nézni az előéletét az IRM vezetőknek, államtitkárokank...Egy szervezett összeesküvéshez sokszor profibb irányítás és végrehajtásra van szükség, mint ami rendlekezésre állt. Meg kell nézni sikeres katonai puccsokat külföldön, milyen nagyfokú szevezés és konspiráció kell hozzá...Erre a mai IRM és a mai Rendőrség alkalmatlan.
Szerintem meg ha valaki megtervez valami ilyet, akkor az a következőképpen teszi.
A Gyurcsány beszéd nem váratlanul robbant ki, ma már tudható, hogy mindkét oldal korábban értesült róla, hogy ki fog szivárogani. Na ha ezt mondjuk a szocik csinálják direkt, akkor előre felszerelik, hetekkel előtte összevonják, képzik az állományt, előre jól megfizetik, kiszelektálják a megbízhatatlanokat stb ...
Ezek közül semmi nem történt. Ha van összeesküvés akkor nem csinálnak olyat, hogy 19-re lapot húznak, mert amilyen a rendőrség állapota volt szept. 18-án, az hazárdírozás lett volna.
Azóta lehet tapasztalni, hogy az eseményeket, mindkét oldal megpróbálja a maga hasznára fordítani propaganda szinten, de ze utólagos.
Egyébként ha meg volt mégis olyan, ami miatt valakit felelősségre kell vonni, az előbb utóbb meg fog történni ! Lesz itt még valamikor jobboldali kormány, belenéz a dokumentumokba,meghallgatja az akkori vezetőket és kész.
Egyébként mondok valamit érdekességképpen. A jelenlegi ORFK helyettes, aki a TV székház elleni támadáskor tudott mindenről...biztos, hogy balos ? Én nem mondom, hogy jobbos, de azért az mond valamit, hogy mikor volt ő pl. minisztériumi dolgozó...
Előzmény: breien (78)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 85
"Olvtársak.
Nem bedőlni a provokációnak. Szánalmas egy kísérlet ez, a ló..sz a seggedbe meg a többi rendőrébe is akik ott vertek válaogatás nélkül.
Ha olyan nagy fasza gyerek vagy, akkor miért nem tetted azt ami a törvényes dolgod?
Miért nem fogtad vissza a csürhe rendőrruhába öltöztett vandál társad?
Miért nem segítettél annak aki összevertek, és otthagytak a földön?
És még sorolhatnám...


Érdekes a stílusod, amivel számon kérsz dolgokat...

Modnjuk én nem vertem senkit válogatás nélkül akkor nekem is lófax a seggembe ?
Én tettem a törvényes dolgom, ott ahol én voltam nem volt sem rendőrruhába öltözött csűrhe, sem vandálkodás, csak törvényes intézkedés. Várom bárkinek a cáfolatát ez ügyben. Visszafogni ennek megfelelően nem kellett senkit, mert nem tettek törvénytelent, ellenben velünk szemben tömegesen követtek el törvénytelenségeket.
Nem találkoztam olyannal, aki otthagyottan a földön feküdt volna. De láttam a TV-ben, hogy voltak akik találkoztak ilyen emberekkel és segítettek nekik. Tehát volt ilyen rendőr is, ha én találkoztam vona sérültt állampolgárral segítettem volna neki, mint ahogy már volt rá példa a nem túl rövid rendőri pályafutásom alatt.
Egyébként volt másféle segítség részünkről, például átengedtünk embereket akik haza akartak menni, kihoztuk őket a kapulajakból ahová elbújtak... Volt olyan is, hogy ezek az emberek köszöns helyett tudod mit mondta amikor eltávolodtak náhány méterre ? Rohadt ÁVH-sok, dögöljetek meg, szégyeljétek magatokat.... Na erről ennyit, ennek ellenére újra segytenék nekik.
Előzmény: Álné Vendel (77)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 84
"Egy földön fekvő esetében, ha mondjuk fegyvertelen és például egy tárgyba kapaszkodik akkor testi erővel vagy gázsprayvel, esetleg gumibottal lehet "megtörni" az ellenállását.
És amikor leverték az embert, aki ott feküdt a saját verében akkor simán továbbáltatok onnan. Ez mi? Nem cserbenhagyás?????"


Leverni nem szabályos. Van lehetőség legális erőszakot, kényszerítő eszközöket alkalmazni ha a törvény lehetőséget ad rá. Akivel szemben kényszerítő eszközt alkalmaztak és megsérült, elsősegélyben kell részesíteni, orovosi ellátást kell biztosítani neki. Otthagyni tilos. Minimum elő kell állítani. Egyébként ez adott esetben SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ELMULASZTÁSA, is lehet, a Cserbenhagyság közelekdési baleset kapcsán lehet elkövetni....
Előzmény: Álné Vendel (76)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 83
Azt tudom neked mondani, hogy jobboldali beállítottságom eddig még soha nem befolyásolt negatívan a rendőri munkámban. Ettől nem végeztem rosszabbul a munkámat, sőt talán azért végzem jobban, hogy példát mutassak. Valahogy értékelek olyan dolgokat, mint példamutatás "tiszti becsületszó" stb.
Nem őrlődöm amiatt, hogy jobboldali tüntetőkkel kerültem, kerülök szembe, mert mint mondtam, aki vét a törvények ellen, pankrációt, rombolást hajt végre, az nincs velem egy oldalon...
Magát az érzést ecseteltem. Nem gondoltam, hogy valaha is szembesülök azzal, hogy a Fidesz naggyűlésről hazafelé tartó tömeg azt fogja nekem skandálni ÁVH,ÁVH.....gyilkosok, gyilkosok. Ez furcsa volt. Azóta úgy gondolom, hogy a rendbontók valahogy befolyásolták a fideszeseket, mondták nekik, hogy talán már halottak is vannak...stb. Aztán meg tényleg odaért a rendőrség és amikor kaptak az addig csak nézelődő vagy csak drukkoló emberek is, akkor gondolhatták, ezek nem hazudnak, itt tényleg valami nagy szemétség folyik... Persze ők belecsöppentek egy akkor már órák óta folyó harcba, tankkal, kövekkel attakoló rendőr vs. tüntető csatába és nem is értették mi van...
Előzmény: Törölt nick (75)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 82
Én azt tudom, amit hallottam és amiben részt vettem. A korábbiakaban már említett, tapasztalt műveletirányító hangját végig hallottam a rádióban. határozottnak tűnt, olyannak, aki tudja mit akar. Én a rádióban neki tett jelentésekből válaszokból arra a következtetésre jutottam, hogy sem elegendő eber, sem technika nem volt ahhoz, hogy végre legyen hajtva az, amit az irányító elképzelt és amit utasításba adott. (többször próbálta arra utasítani egységeket, hogy végják el az utat, de szerintem azok nem értek oda időben, vagy nem voltak elegen...) Szerintem a delegációk eltávozásának biztosítása fontosabb volt, mint az, hogy le legyen zárva a vonulás útja, és egyszerűen nem volt hozzá elég ember és technika.
Később lett.
Előzmény: Álné Vendel (74)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 81
1. Én nem láttam ilyeneket, nem találkoztam velük, úgyhogy nem tudom, csak találgatni tudnék. Egyébként nem kizárt, hogy rendőrök voltak, az öltözet tipikusan militáns beállítottságú, foglalkozású emberekre jellemző. Én nem öltözködöm így, de vannak kollégáim akik igen.

2. Mivel Gergényi tábornok feljebbvalóm, ezért nem mondhatok teljesen őszinte véleményt, mert annak néhány eleme biztosan sértene valamilyen jogszabályt. De, el kell hogy mondjam, vannak olyan tulajdonságai, amiért sok rendőr és állampolgár becsüli. És vannak olyanok amelyekrét kifejezetten útálják.
Előzmény: Álné Vendel (73)
locsemege Creative Commons License 2006.12.28 0 0 80
Ha figyelted az eseményeket, láthattad magad is, hogy a csürhe egy szűk rétegből állt: balhézni akaró "ki, ha én nem" fiatalokból és provokátorokból. A rendőrség ezektől nem védte meg sem a járókelőket, sem a tüntetőket, sőt rátámadt a tüntetőkre, de több ízben a járókelőkre is.
Előzmény: verz (47)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.28 0 0 79
borzasztó a helyesírásod!látszik,ilyesfajta tréningen nem jártál!hiteltelenné teszed az írásod!és te vezető vagy?!nem hiszem el!!!!
Előzmény: breien (78)
breien Creative Commons License 2006.12.28 0 0 78
Köszönöm, hogy válaszoltál.

Soha nem voltam rendőr, sőt katona sem önszántamból voltam.
Viszont, ebben az országban éltem le az elmúlt több mint ötven évet. /bevallom, a cucializmust, soha nem tudták elfogadtatni velem, azért, mert a hazugságra épült minden, amit csináltak /

Ismretem őket, mint "nagyreményű ifjú" / ezt ők állították róllam, s azt is tudom, mire képesek azok ellen, akik nem-et mondtak nekik /
Megismertem őket, mint vállalkozó. / mit ne mondjak, azóta is hozták a formájukat /

1989-ben, akaratom ellenére kerültem a politikába. / az akkori munkahelyemen egy elhibázott "marketing stratégia" miatt alakult ki "patt" helyzet, s nem akarták elhinni az akkori szervezők, ha pénzről van szó - korántsem annyiról, mint most - akkor, a gyermekkori barátság semmit nem ér ebben az országban / megoldottuk azt a problémát, viszont, nagyon sok ellenséget szereztem magamnak ebben az országban.
Sok "politikust" személyesen megismertem ez idő alatt, s állítom, ha a céljukat elakarták érni, nem válogattak az eszközökben.

Tanultam marketinget, s a mindennapi munkám során alkalmaznom is kell. / ilyen eszközöket, soha nem alkalmaznák /
Több "nagyprojektre" kidolgoztam marketing tervet, s vezettem is tárgyalásokat.
Tudodm, hogy a "politika" hogy tesz keresztbe, ha pillanatnyi érdekeik ezt kívánják.
Bármit képesek feladni, ha az önnös érdekeik ezt kívánják.

Nem összeesküvés elméletet gyártok, soha nem is szoktam azzal foglakozni.
Lássuk a tényeket.

Ez a "projekt" már tavasszal, akkor kezdődött, amikor a Tv. székház ostromát hírdették óriás plakátokon "forradalom " esetén. / ki/k rendelték meg, s ki/k fizették az a "reklám" programot?
2006. az 1956-os forradalom 50. évfordulója, amit ebben az országban ötven éven keresztűl, elhazudtak, s még ma is tagadni akarják annak jelentőségét.
Emlékszem mindenre, ami 1956-ban, s főleg , ami utánna történt /
Sokkolóan hatott egy bizonyos "meghatározó" rétegre, hogy nemzetközileg olyan jelentőséget tulajdonítottak 1956-nak .

Szept. 18-án, 17,30 körül értem haza a fiammal, aki azzal állított be, hogy tüntetés lessz a Kossuth. -téren, s megy tüntetni. Erre mondtam neki, " egy családban, elég ha egy embert összevernek, Te itthon maradsz, majd én megyek".
Este 10 h-ig voltam a kossuth téren, közben elmentünk a helyi MSzP. székházhoz.
/ én, aki 1991-óta semmilyen politikai megmozduláson nem vettem részt, még "piros lapot" is mutattam, a "leredőnyözött" székháznak. Este tízig, két, az az kettő szolgálati ruhás rendőr biztosította a "tüntetést" Debrecenben.

22h után, a Tv-közvetítéskor láttam, hogy mindenhol "rohamrendőrök" vannak országszerte / este vártuk, hogy aki annyira megalázta a szülőhazánkat, a KE. kérésére bocsánatot kér, a nemzettől. ez lett volna a minimum /

Mi okozta azt a fordulatot, hogy a "frakció ülést" követően, a bocsánat kérés helyett, rohamrendőrök lepték el az országot?

Ami ezután történt, érdemes lenne egy profi kampányszakember elemzését tanulmányozni, s egyesek tetteit összerakni.

okt. 23-án, rosszat selytve, Debrecenbe a társaimat arra kértem, ne utazzanak fel aznap Bp-re. Felutaztak, s kb. 20 h-körül telefonáltak s kihangosították a Kossuth -téren a kétségbeesett segítség kérésüket, hogy beszorították őket a "Király utcába, s nem tudnak eljutni a Keleti Pu-hoz / Ekkor, Debrecenbe is elszabadultak az indulatok, s a Debreceni rendőrfőkapitány személyesen ment ki a 4. sz főútra, az útlezárásról sértetlenűl hozta vissza a tüntetőket a Kossuth-térre.
/ reggel, az Egyetem előtti 56-os emlékhelyen, a pártok, mind, az civil szervezetek, a "tüntetők" sőt az orosz konzul is méltón, méltóságteljesen emlékezhetett meg 1956 áldozatairól /

Napokkal később, a Kossuth -téren beszéltem a Debreceni rendőrfőkapitánnyal / nem volt téma a politikai hovatartozása, mert lényegtelen volt számunkra / Megköszöntem neki amit eddig tett a biztonság érdekében, de még napok múltán is érezhető volt abban az emberben a feszültség, amit az események, s a felelősség váltott ki benne.

Mond, bennetek volt "feszültség"?

Nem személyeskedni akarok, de mindazokat, akik ezért felelősek / ok - okozati összefüggéseket is figyelembe véve / a jog teljes szigorával feleljenek tetteikért, legyenek bármilyen beosztásban.
Tizenhét évvel a "rendszerváltás"? után, EU-s tagországként, az a minimum, akik felelősek azért, hogy 1956-os magyar forradalmat nem tudták Bp-en méltón megünnepelni, bűnhődjenek bűneikért.

Őket, viszont nektek kell kinyomozni, bíróság elé állítani . /politikai beállítottságtól függetlenűl/.
A becsület és a gyermekeitek jövője miatt kell megtennetek, ha nem akarjátok, hogy ők is hazugságban éljék le az életüket.
Mi tudjuk, mit követtek el ebben az országban az elmúlt ötven évben, bűntetlenűl. Ennek kell egyszer, s mindenkorra véget vetni.
Az eskütök is erre kötelez benneteket.
Előzmény: BlackByrd (66)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.28 0 0 77

Olvtársak.

 

Nem bedőlni a provokációnak. Szánalmas egy kísérlet ez, a ló..sz a seggedbe meg a többi rendőrébe is akik ott vertek válaogatás nélkül.

 

Ha olyan nagy fasza gyerek vagy, akkor miért nem tetted azt ami a törvényes dolgod?

 

Miért nem fogtad vissza a csürhe rendőrruhába öltöztett vandál társad?

 

Miért nem segítettél annak aki összevertek, és otthagytak a földön?

 

És még sorolhatnám...

 

Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.28 0 0 76
Egy földön fekvő esetében, ha mondjuk fegyvertelen és például egy tárgyba kapaszkodik akkor testi erővel vagy gázsprayvel, esetleg gumibottal lehet "megtörni" az ellenállását.

És amikor leverték az embert, aki ott feküdt a saját verében akkor simán továbbáltatok onnan. Ez mi? Nem cserbenhagyás?????
Előzmény: BlackByrd (54)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.28 0 0 75
a kérdésem nem cinikus.te ecsetelted a következőt:oszlattál,miközben az elvbarátaid is beintettek az oszlatóknak.ha ennyire érzékenyen érintett a dolog,vagy ne legyél semmilyen beállítottságú,vagy hagyd ott a rendőrséget!ez nem cinizmus,ez jótanács.mielőtt felőrlődsz!és még valami:ami a törvényt illeti,egyazon oldalon állunk.mert én is törvénytisztelő vagyok.
Előzmény: BlackByrd (72)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.28 0 0 74
Lenne egy harmadik kérdésem is.

3. Mivel pontosan tudták hogy az Astoriánál tömeg van, miért nem a Nyugati felé szorították a balhés elemeket? Vagy mondjuk az Andrássyn végig?
Előzmény: Álné Vendel (73)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.28 0 0 73
Kérdeznék én is..

1. Ki voltak azok a kigyúrt alakok maszkban, bomberdzsekiben, terepszínű nadrágban, bakancsban akik rendőrökkel beszélgettek?

2. Mit gondolsz.. Görény... Gergényiről?
Előzmény: BlackByrd (-)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 72
Cinikus kérdésedre válaszolva.... maximum a békés jobboldali tüntetők elvbarátaim, a többiek nem, úgyhogy aki törvénytelenül cselekszik az lehet akárki, nincs lelkiismeretfurdalásom vele szemben.
Előzmény: Törölt nick (70)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 71
Hülyeség, Gyurcsány nem is tudná irányítani az ilyen műveleteket. Beleszólni azt tudna, lehet, hogy meg is tette, de irányítani... ne nevettess ! Volt egyáltalán katona ? De ha igen, honnan lenne stratégiai irányító képessége, ahhoz minimum éveket kellett volna, hogy rendőri csapatszolgálati vezető, vagy valamilyen katonai alakulat vezető legyen.
Belepofázás... az lehet. Olyanok, hogy nem szabad gumibotot sem használni, meg tessék megoldani békésen...ilyeneket el tudok képzelni politikusoktól...
Előzmény: baIekka (68)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.28 0 0 70
jézusom,milyen nehéz lehetett neked,szegény barátom!oszlatni is,meg közben az elvbarátaidat is az oszlatandók közt látni!hogy bírtad?
Előzmény: BlackByrd (69)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 69
Október 23-a egy kivételes nap volt, rendőri szempontból. Több száz (de akár ezres nagyságrendben is) a több mint 50 külföldi delegáicó útvonalát, szállodáit és programjait biztosították a rendőrök. Ezen kívül a BRFK-nak még volt vagy 30 más rendezvénye.
A Kossut tér kiürítésére hajnal 2-kor került sor, attól kezdve, szinte folyamatosan lekötött bizonyos egységeket a Kossuth tériek, majd a hozzájuk csatlakozó nem kis számú tömeg kísérgetése a városban.
Én szinte végig követtem rádión az eseményeket. Meg kell, hogy mondjam, egy öreg veterán alezredes irányította a műveletet, a lehetőségekhez mérten profi módon. Érezni lehetett, hogy ő képes lenne mindent megoldani, de hhez nincs megfelelő erő. Ez a színtiszta igazság. Mindaddig amíg el nem mentek a delegációk, csupán arra volt képes a rendőrség aznap, hogy kísérje a rendzavarókat. A művelet irányító megpróbált minden taktikát bevetni, de ennyi embere, eszköze volt. Estefelé lett annyi ember, amivel meg lehetett oldani a helyzetet.
Hidd el, nekünk rendőröknek volt a legrosszabb, hogy a 2 ezer fős tömeg egy nagyobb tömeggel egyesült. Azok a békés fideszes tüntetők sem voltak ám mindannyian békések ! Minimum verbálisan támadtak, ezzel is erősítve a rendbontókat. Én magam ott voltam a saját szemmel láttam. Még jó, hogy a barátaimat nem kellett oszlatni, mert többen ott voltakkorábban, csak időben elmentek.
Előzmény: baIekka (67)
baIekka Creative Commons License 2006.12.28 0 0 68
Bocs, kifelejtettem valamt. Szept 18 után gyurcsány maga nyilatkozta, hogy rádión irányította a rendőröket, később habzó szájjal tagadta. Te mit tudsz erről?
Előzmény: baIekka (67)
baIekka Creative Commons License 2006.12.28 0 0 67

Elfogadom a válaszaidat.

Tényleg úgy tűnt, elég lenne azt az egy embert lekapcslni, hisz messziről látszott, hogy ő a főkolompos.

Az újságíró meg azért furcsa, hogy egyik nap petíciót ad át az egyik oldalon, másik nap meg rendőrnek öltözik... Nyilván a munkáltatója is látta, hogy ez nem stimmel, ezért is rúgták ki amilyen gyorsan csak lehetett.

 

Még1 kérdés. Október 23án töb órátok volt, hogy egy normál kordont felállítsatok a tüntetők és a naggyűlők közé. Mégis mi tartott vissza benneteket? Esetleg ha a "csűrhe" a gyurcsány-villa felé indult volna meg akkor is mögöttük szalutálva lökdöstétek volna át őket a ME kerítésén?

Persze a leggyanúsabb az egészben, hogy mindent 80 évre titkosítottak... Ha annyira a fidesz a hibás mindenben, mint ahogy állítják, akkor ésszerű lett volna legalább azokat a részleteket nyílvánosságra hozni.

Előzmény: BlackByrd (65)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 66
Egyébként anélkül, hogy szándékosan meg akarnék bántani bárkit is... már bocsánat, de annyi hülyeséget, mint amit pl. az internetes fórumokon is olvasni lehet ezekről az eseményekről... Nem csodálom, hogy az egyszerű, laikus emberek mindenféle összeesküvés elméletekkel jönnek elő. Minél nagyobb marhaság, annál jobb.
Én azért vagyok könnyebb helyzetben e téren, mert belülről látom a dolgokat. Emellett jobboldaliként azonnal feltűnne, ha valami mutyizás, szövetkezés van. Gondolom azért azt senki nem gondolja komolyan, hogy ha tényleg összeesküvés lenne, akkor a jobbos nézeteiről a kollégái körben is ismert rendőröket (mint és és sokan mások) benne hagynák a csapatban. Pedig mi ugyanúgy tesszük a dolgunk, mint mások, de ha jó KGB-s oroszos forgatókönyv lenne, akkor is így volna ? Nem hiszem. Úgyhogy higgye el mindenki, a rendőri ténykedéssel kapcsolatban semmiféle összeesküvés nincs. Hibák lehetnek, az is igaz, hogy mi a mindenkori kormánynak engedelmeskedünk, hiszen erre köteleznek a jogszabályok, de a kormányok sem irányíthatnak úgy, hogy az alkotmány vagy törvényellenes legyen. Ez gyorsan kiderülne, mivel nálunk szinte minden nap kirúgnak valami vezetőt akinek az lenne az első dolga, hogy szalad a médiához.
Az viszont érezhető, hogy a vezetőket néhány éve már politikai alapon, politikai elvek alapján is válogatják. Ez nem mindig jó a szakmaiságnak. Ha szakamiság lenne az első, akkor mégjobban tele lenne a média azzal, hogy mennyire bajban van a rendőrség a felszereltség, kiképzettség terén.
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 65
A bottal csapkodó kopasz fickó tudtommal őrizetbe lett véve, legalábbis én így értesültem belős fórumokon. Hogy 72 óra után a bíróság előzetesbe tette-e és azóta ez nem szűnt-e meg, arról nincs infóm. Egyébként vele szemben a legelszomorítóbb az, hogy nem rántották be a sorfal mögé, vagy nem lőtte valaki lábon. Én lehet, hogy megtettem volna, nem tudom, utólag már okosabb és bátrabb az ember, de én általában be merek vállalni rizikós dolgokat is, ez meg teljesen törvényes lett volna...

Az az újságíró gyerek egy szimpla kis nyüzsgő fickó. Szerintem semmilyen hatása nem volt semmilyen eseményre, ő kevés volt ehhez. Hozzánk is odajöttek egy nővel, valami kendővel meg folyadékkal törölgetni a szemeket, jól elküldtük. És ha sav van benne ??? vagy méreg.... na jó persze ez már kicsit paranoid. Ő szerintem önjelölt magamutogató, aki komolyan vette, hogy ott kell lennie az esmények közelében. Mondom, semmit érdemlegeset nem csinált, nem befolyásolt semmit, szerintem a szerepét a média fújta fel. Vannak nála sokkal érdekesebb figurák, akiknek a szerepét lehetne vizsgálni.
Előzmény: baIekka (64)
baIekka Creative Commons License 2006.12.28 0 0 64

A székháznál a legleső sorban egy bottal csápoló kopasz csávó miért nincs már rég rács mögött?

A petíciót átadó, majd rendőrruhába bújó, később kapkodva kirúgott újságíróról milyen információid vannak?

Előzmény: BlackByrd (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!