Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Akkóriban halottam ,hogy elég keménykézzel bánt a határörökkel az ales.Őrségben ugyhallottam rossz hely vólt a főntlévő kapunál lenni a tiszti kantinnál lévő kapunál.Mentek ezek a magasranguak, azt egy kettő megkérdezte a őr szolgálati dolgát.Olyan is vólt mikór megunták azt hasra mindenki.
91 februárig Likavcsán György hőr.aleredes volt az őr zpk. Később ügyeleti oszályvezető lett...itt nem írnám le,hogy miért....A személyleírásod stimmel,kopaszodó,dülledt szemű... Pár év mulva találkoztunk,a budakalászi Corában volt biztonsági őr...:-)
90 augusztusában vonultam 90/3 as korosztály voltam.Kiképzőn ha jól emlékszem 3 századnál majd a 2 századnál vóltam 23 éve vólt.
Onnan a panelba kerültem az épitőkhöz,majd utoljára a BM századba.Érdekes a laktanyában voltunk vagy 1000-en azt alig van forumozó.
Őrzászlóalj akkóri zászlóalj parancsnoka egy alezredes vólt.Párszór láttam őt Kb 180 cm magas erős férfi pocakos ,már 50 felett járhatott.Talán annak is Farkas neve vólt ,de nembiztos.
Szia! 90-ben mikor vonultál és Adyn hol voltál?
Persze,minden kapust jól ismertem,ők is az őrz.nél voltak.
Mondjuk engem soha nem küldtek vissza,nem is értem,hogy miért....:-)
Ott voltam Adyn kicsit később mint te.Vólt a kapu szolgálatban egy vágott arcú srác .Talán farkas tizedes vólt a neve.Szerette eltávkór visszaküldeni az embereket a kapuból .Haj és borotválkozás miatt.Ismerted?
Eltüntek onnan a nagy antennák, a lehallgatások kül és belhonban itt is történtek/történnek és iratmegsemmisitő működik ott.98 óta nem határőrök őrzik.Még mindig NBH-s objektum.
Keresek olyan határőröket akik Ócsa 7. őrszázadban szolgáltak. Egy titkos objektumot Nemzetbiztonsági szakszolgálat ócsai objektumát őrizték egész1998-ig.
Mit őriztek pontosan ott minden info érdekel.....köszönettel...
Üdv mindenkinek! 1984-ben vonultam a halasi kerülethez, onnan Siklós Kiképzőbázisra. '83 februártól '84 májusi leszerelésig Baja T örsön szolgáltam sorállományú HÜGY -ként. Várom azok jelentkezését, akik hasonlókban érintettek.
Nemrég találtam a topikot nagyon jó.Ha jól értelmezem és ahogy irod 89 től 90 májusáig voltál határőr.Milyen egy gazdag események voltak.
Pl: Taxis blokád,ami 90 őszén tőrtént.Tehát te májusban leszereltél,akkór mint taxis beszélszróla vagy mint határőr?Mert te már rég othon ültél a karosszékben.
Én is ott voltam Adyn 1990-1991-ig.Vólt benne rossz és jó élményem.Kezdem a rosszal.A kiképzőn nem vólt fürdő és ezért az ezred fürdőbe jártunk.Papucsba és tréningben.A kiképzőről kb 300 ember megnidult,de az épűlet elött mindenkit megvárni.Októberben mán hideg vólt.A november húzósabb vólt.Fürdő előtt álj ,mert nemfértünk be annyian.Vissza a körletbe mitlátunk berepült a gólya minden szétdobálva "Sallai tizedes"Tv ben később láttam lopásért börtönben ült.Sokat jártunk Ezred konyhára fekete és fehérmosogatót megismerni"Cura Tizedes"Konyha ügyeletes kb 180cm magas és 150-160kg.Itt akikkel együtt huztam bakancsot Farkas a birkozó aki most börtönben.Neki volt olyan eltávja Bp-Roma.
Hör parancsnok akkór Nováki Balázs vólt .Annak a fiával együtt mostuk a WC helységet.Talán Csollány Szilveszter is ott vólt ,de ebben nem vagyok bisztos?Stb.Innen nov végefelé elkerültem a panelba az ellátó századba azon belül az épitőkhöz .Na itt volt aztán takaritás.Zsilet penge hosszába elvágva a folyosó sárga linóleum vólt a surci fekete csikjait pengével kapartuk.Utána jött az ultrás habosvizes megoldás.A folyosó kőrbe 10 cm linóleum futott végig feketeszinű kiboxolni majd kifényesiteni.Utána ha ez megvan irány a körlet takaritása."lukszus és csapata"
Ez eltartott kb2-3 hónapig.Ezen az emeleten voltak az ezred szakácsai. Semmi előnyünk nem vólt belőle.Ezt az épitő osztagot feloszlatták Sopron,Balasagyarmat stb ahová szétdobálták a határöröket.Épitő osztagnál Lezancsek hadnagy Máler Ede stb.Innen elkerűltem a BM századba
egy vólt katonatársam segitett ebben ,már zászlóalj irnok vólt.Kiképzőn egyűtt voltunk.Szóval bekerültem a kivátságosok közé és ahogy mondták
Hawai,Dj,napfény és hali.Minden nap haza .minden hétvégén eltáv stb.Turós alezredes,Marsi örnagy,Golyó ez becenév stb.
Sziasztok.Zsédely András vagyok.93-94 között Zalaegerszegen voltam határőr.Volt Katonatársaim keresem akik velem együtt szolgáltak.zs.andras2010@gmail.com
"A Határőrség a bonyolult körülmények ellenére mindvégig magas színvonalon teljesítette feladatait és megbízhatóan őrizte az államhatárt. „Az eredményekben benne van a sorállományú határőrök, határvadászok helytállása, a határőrszolgálat kiváló ellátása is. A határőrszolgálat közismerten a katonai szolgálat legkeményebb, legnehezebb területei közé tartozik. Állandó éjjel-nappali készenlétet kíván, és a határőrnek nap mint nap meg kell küzdenie az időjárással a terep viszontagságaival is. Munkája, a szolgálat ellátása befolyásolja az ország nyugalmát és viszonyát a szomszédos államokkal. A hazánkba érkező és tőlünk távozó külföldi legelső és legutolsó élménye a határőr magatartásától függ. Csak a legteljesebb elismerés és a köszönet hangján szólhatunk a jelenlegi és a volt határőr sorkatonák helytállásáról(..)"
" (...)a sorkatonák részére eljött az utolsó szolgálat ideje. Helytállásuk megörökítésére emlékzászlót adományozok. Emlékeztesse a zászló a ma Határőrségének állományát arra a több mint félmillió fiatalra, akik az elmúlt évtizedekben alkotmányos kötelezettségüknek eleget téve, bátran fáradalmat nem ismerve védték Magyarország határait. A dicsőség fénye övezze hősi halottaink emlékét, akik a legdrágábbat adták a haza védelmében. Emlékeztessen minden határőrt a maradéktalan kötelességteljesítésre és felelősségvállalásra a haza szolgálatában"
"(...) Ahogy Önök az ünnepség végén leveszik a zöld barettsapkát a határvadászok szent címerével, úgy lépnek Önök helyére tiszthelyettes társaim, akiknek holnap már hivatásuk lesz minden határőr jelmondata:
Vitéz Sebő Ödön (1920-2004) magyar katonatiszt, a 22. hegyi határvadász zászlóaljhoz tartozó harccsoport főhadnagya. Parancsnoksága alatt székely katonáival három héten keresztül védte a Keleti-Kárpátokat mindenféle támogatás nélkül Gyimesbükkben a szovjet és román csapatokkal szemben. A székely katonák, annak ellenére, hogy helyzetük kilátástalan volt, emberfeletti erővel harcoltak a hazájukért és vezetőjükért. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom csíkszeredai szervezete második alkalommal szervez emléktúrát május 7-8. között Sebő Ödön halálának 7. évfordulójára és a „Halálra ítélt zászlóalj” hős katonáinak tiszteletére a festői szépségű Gyimesbükkben. Az emléktúra résztvevői megismerkedhetnek a második világháború hős székely katonáinak történeteivel. Bejárjuk azokat a területeket, ahol a harcok folytak a Kárpát-medence védelmében. Az emléktúra alkalmával a szervezők bemutatják a falu történelmét, értékeit, és nem utolsósorban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom mindennapos harcait. A túrán való részvétel korlátozott (50 személy), és bizonyos költségeket von maga után. A rendezvény személyenként 50 RON, amely magába foglalja a szállást, tusolási lehetőséget, egy estebédet, egy reggeli teát és egy ebédet. Fontos kellékek a túrára: bakancs, esőkabát, hátizsák, hálózsák, meleg ruha. Jelentkezési határidő május harmadika, a következő telefonszámon: 0742-807137, vagy a szocs_csongor@yahoo.com címen. Időpont: 2011. május 7-8. Helyszín: Gyimesbükk, Rákóczi panzió Indulás: május 7., szombat 7:20-kor a csíkszeredai buszmegállóból. Megkérünk mindenkit, hogy azelőtt időben érkezzen meg a jegyvásárlás miatt. A buszmegállóban táblákkal fogják várni a résztvevőket.