Én ugyan nem akadok ki.Szidom én is néha.Be kell látni,hogy komoly munkára normális gépet kell venni,nem kis hobbi szutykot ha stihl ha hq akkor sem alkalmas rá.....például ha otthon kuglizok 5 vagy 10 métert(mikor mennyi jön)eszembe sem jut elővenni a 440-est,mert tudom hogy gyenge.A 365 meg sem nyikkan,csak legyen aki pakolja a méterfát.....
Ezt te tudod! De a többség nem! Ezért írom, hogy a 200 órából hamar lehet 50 óra.Sajnos még normális használat mellett is. Eddig az oleoba kb 35 köb van, és a láncfék lemeze elszakadt. Azért szakadt el, mert xarul van megcsinálva!
Hát dehogynem.És tényleg van is velük baj,úgy ahogyan a kis stihlekkel is van.
De majdnem mindig azért,mert nem arra használják amire való és túl van erőltetve.Fel kéne fogni lassan,hogy tüzifa kuglizásra nem valók ezek a kis gépek.Minimum a hq 440 illetve az ms 230.De azok is gyengék,csak pihentetve és szakaszos üzemben alkalmasak.A magyar ember úgy vág fát,hogy gyerünk ugorjunk neki annak a 8-10 méternek,gyorsan vágjuk össze....erre ezek nem képesek egyszerre.Erre komoly gépet kellene venni,vagy ráérősen több napig fűrészelgetni.Szerintem.
Nekm egy Solo 119-s vagyon. Törött a hátsó burkolata meg a berántónál lévő burkolata. Sajna nem az eredeti karbi van rajta, mert az valahol a kalandos utazásai alatt elvált tőle.
No meg átalakítottam bioetanolos üzeműre.
Erős pörgős stratabíró gép. Több óra folyamatos üzem sem látszik meg rajta. Ennek biztos nem 50 üzemóra a maximált élettartama, mert azon már nagyon rég túl vagyon.
Szerintem ezt mindegyik cég így csinálja.Vannak pozitív, és negatív példák mindenre. Oleót is szidhatnám az alsó kategóriában, de nincs értelme, mert egyik sem különb a másiktól. Na jó, egy kicsit! :-) Ami plusz van egy gépen, azt valahonnan el kell venni.Ha a motorja jobb, akkor xarabb a műanyag anyaga, sorjázás, illesztések, más alkatrészek stb. Olcsó pénzért ritkán kapni fullos gépet. Szerintem!
Én az emberen vagyok kiakadva! Nem mondom, hogy a husqvarna nem romolhat el, meg azt sem, hogy az a legjobb fűrész. Szerintem nincs olyan, hogy legjobb! A kérdés az, hogy az igényekhez mérten (no meg a pénztárcához) vásárol-e valaki fürkészt vagy sem. Bármelyik márkában lehet gyári hiba, nem állítom az ellenkezőjét. Az én Straus-om most a télen vágja a kb...huszadik köbmétert, remélem kibírja:) Én amikor azt vettem, akkor a pénztárcámhoz és nem az igénybevételhez mérten vásároltam, ezért nem is várok el tőle túl sokat! Igaz, eddig hibátlan és nem csak a saját fámat vágom vele, hanem a bratyeszét és a nagybratyeszét is. Húúú....vazz most, hogy ezt is bele számolom, már akkor most benne van vagy 20 köb... Amikor a Stihl Fs400-at vettem újonnan, akkor az igényekhez és a pénztárcámhoz mértem vásároltam (akkor olyan pénztárcám volt), most 7-éves és megy mint az ördög. Még semmi baja nem volt.....kopp....kopp....kopp
Van egy rohadék Husqvarna 26 LC szegélynyíróm. Van benne egy utálatos power szewlep. Sajna a műanyag forgattyús ház, amibe bele van tervezve elkopott.. Nem zár tökéletesen... Az új műanyag idomból egy komplett piaci 50 cm3 fűkaszát tudnák venni.... Valahogy meg kell hekkelnem, mert ennyit az egész szerkentyű nem ér!