Ha mondjuk egy egész nap - otthoni viszonyok, és nem üzemi - fát vágsz, cirka 5-6 óra a tényleges üzemóra. Nem több.
Ha nagyon tökölsz, és nem megy a vágás, akkor 2 nap, vagy 10-12 üzemóra kell mondjuk kb 7,5-10 erdei köbhöz. Ennyi többnyire elég egy átlag háztartásban.
Egyebekkel együtt legyen 15 üzemóra egy év. 200/15= 13 év. És mindent felfelé kerekítettem. Egy alsó kategóriás, műanyagházas olcsóbb géppel azért ez elfogadható.
Szerintem többet kell kibírni, mint 200 üzemóra. Én 500 körüliről tudok. Annyit kell(ene) kibírnia kuka állapotig. A félprofi 1.500, a profi 3.000 üzemórát kell kibírjon nagyjavításig.
A 200 üzemórát egy fuxtecnek illik kibírni. Persze mindegyiket normálisan használva, nem állat módjára. A legtöbb probléma általában a felhasználóval van.
Nem éleznek láncot, nyomják mint a barom, szar olajat tesznek bele, ha egyáltalán tesznek, leejtik, stb... És utána sírnak, hogy szar a gép. Az ilyeneknek mindegy mit adsz a kezébe, mindent tönkre tesznek idő előtt.
Mit szólsz ehhez a 0.5-0.8-as hézaghoz a gépkönyvben..???
Nem értem,hogy miért nem adnak meg konkrét méretet.... :-///
Mennyire állítsam szerinted...???
Szvsz, jó kondenzátorral van szerelve. Én úgy vélem gyári értéken hagynám az NGK-t, ha jól emlékszem ~0.65mm, de jól látható a szikra, kövérkés az csak jó-lehet, amennyiben vékonyka akkor 0.5-re állítanám.
szia.én is küldtem . nekem mindegy,hogy mikor adom oda a csodafűrészt :) addig majd lefújom egy kicsit kompresszorral mert az agysebészek ráöntöttek két köbi sittet a platón ,mert azt hitték,hogy azt is ki akarom dobni :)
Mivel hosszútávú tapasztalatom nincs az oleoval, ezért nem tudom minősíteni. Nekem a saját tapasztalatom ezzel a 35 köb kuglizásával van csak.Ennyi idő alatt elszakadt a fékszalagom, mert xarul van meghajtva, és neki ér a kuplungnak.Típushiba!Illetve feszítéskor ki tud ugrani a gáz rudazat.
Valaki írta(talán Keszeg) hogy 410-es széria tartósabb, masszívabb motorral, és pár jobb megoldással van szerelve.
Nekem nincs bajom az oleoval, de azért nem stihl minőség.Persze az ára sem! Ha berántom megy, eddig dolgozik.